15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Håndverk med blader for store og små – 16 høstlige og enkle ideer

Høsthåndverk er allsidig, ettersom naturen gir mange fantastiske håndverksmaterialer om høsten. I den følgende artikkelen skal vi gi deg noen forslag til Lag med blader gi.

tinker med blader-maling-dekorere-blader-høst

De rød-oransje bladene gir deg muligheten til å dekorere hjemmet ditt til høsten og garantere kunsthåndverk for voksne og moro når dagene blir lengre igjen. La deg inspirere av våre høsthåndverksideer og tips.

Husflid med blader – høsthåndverk fra naturen

veggdekorasjon høstkransblader

Høsten er faktisk den beste tiden for håndarbeid. På den ene siden bruker vi de lengre og ofte regnfulle dagene hjemme og trenger å gjøre oss mer komfortable hjemme. På den annen side ville det være synd å ikke bruke mylderet av materialer som naturen overlater til oss. De fargerike bladene på løvtrærne er ideelle for fantastiske håndverksideer som du kan gjøre selv hjemme uten anstrengelse. Uansett om du vil lage høstvindusbilder med barna dine eller lage fargerike borddekorasjoner, er det verdt å nevne hvordan du kan jobbe med høstbladene.

Bevaring av høstløv ved hjelp av forskjellige metoder

blader-høst-hermetikk-jern

Hvis du vil tinker med høstblader i en viss periode, trenger du ikke å behandle bladene separat. Bladene vil vare i noen uker, forutsatt at løvet ikke er fuktig. Hvis du fortsatt vil ha bladene over lengre tid, kan du hjelpe litt og gjøre bladene mer holdbare. Du kan bevare de fargerike høstbladene på forskjellige måter og nyte skjønnheten deres lenge. Du kan trykke ark i en tykk bok og tørke dem. Strykejernet kan også hjelpe.

farge-gull-blader-fargelegging

Legg arkene mellom to tørkepapir og stryk på hver side i noen minutter. Overflødig fuktighet vil fordampe. Alternativt kan du plassere bladene mellom to ark vokspapir. Dekk vokspapiret med to ark skriverpapir og stryk det. Etter noen minutter forsegles arket med voks. Når det hele har avkjølt så langt, kan du forsiktig prøve å skrelle vokspapiret av bladene fra produksjonen. En flott og enkel konserveringsmetode, som også forbedrer fargen på bladene, er å behandle bladene eller hele grenene med glyserin.

Gjør håndverk med blader og tryll frem flotte gaver, dekorasjoner, bilder og andre gjenstander

borddekorasjon-tinker-høst-høstløv

Skjær grenen på skrå og dypp den i en blanding av to deler vann og en del glyserin. La grenen stå i løsningen i fem dager. Du kan få høstbladene til å vare litt lenger med klar lakk som sprayboks eller med hårspray. Hvis du vil ha en bestemt farge til dekorasjonen, kan du selvfølgelig spraye bladene med farget lakk og lage vakre, fargerike mesterverk. Du kan dekorere de tørkede bladene til ditt hjerte med akrylmaling etter eget valg med forskjellige mønstre og lage unike høstdekorasjoner.

gresskar-sølv-tinker-ark

Dekorer høstbladene med små prikker, striper, sirkler eller andre dekorative figurer. For håndverk med blader trenger du bare å la kreativiteten gå fri. Med de fargede bladene kan du for eksempel lage en original, høstlig bordsdekorasjon. Lag små bunter av bladene og legg dem på tallerkenene. Med en duk i en matchende farge kan du lage en flott og naturlig dekorasjon på kort tid.

bilde-bilde-ramme-kort-dekorasjon-tinker

Du kan også lage kreative gjenstander og dekorasjoner av blader til forskjellige festivaler om høsten. Til Halloween trenger dekorasjonen ikke å være skummel og skremmende. En stilig dekorasjon resulterer hvis du krydrer typiske Halloween -motiver, for eksempel gresskarene, med blader. Du er velkommen til å belegge gresskaret med ensfargede eller flerfargede blader og gi en flott hagedekorasjon. Hvis du leter etter en unik gaveide, kan du lage et bilde med blader eller designe en høstbilderamme. Søte kort eller invitasjoner kan også utformes med individuelle høstløv.

stempling-kjøkken-håndklær-tinker med høstløv

Du kan også lage håndverk med blader til husstanden din. Du kan skrive ut nyttige gjenstander med høstløv og tekstilmaling. Enfargede kjøkkenhåndklær eller stoffposer som du vil designe individuelt, blir til når du dypper bladene i farge og forsiktig stempler på stoffet. Du kan også male en gren med farger og legge den på klutene. På kort tid kan du fremheve dette kreative stofftrykket med høstlig naturmateriale. Du kan også stemple tekstiler med potet- eller eplehalvdeler.

høstblader-tinker-roser-bukett

En annen god idé for å lage med blader er denne flotte buketten med roser laget av lønneblader. Først av alt, for den vakre rosen, må du ta et blad og brette toppen innover mot midten av bladet og rulle bladet opp. Ta deretter et nytt blad og legg det ved siden av det sammenrullede høstbladet. Brett toppen inn igjen og brett venstre og høyre side av arket rundt de andre. Hvis du allerede har mottatt en godt fylt rose, kan du feste den på en trepinne.

bilde-indianere-form-høstblader

Hva synes du om å lage slike vakre og originale bilder i neste håndverkstime. Å lage bilder med blader er et hyggelig og morsomt tidsfordriv som raskt kan forvandle enkle malerier til kunstverk. Hvis du liker å male, kan du få figurene til å se livligere ut i det mer virkelige livet. Dere som ikke maler profesjonelle kan for eksempel bruke ferdige maler og la kreativiteten gå fri.

bolle-tinker-høst-blader-lime

Hvis du allerede tenker på hvordan høstdekorasjonen vil se ut hjemme i år, kan du enkelt etterligne denne vakre, dekorative bollen laget av høstløv. Pust opp en ballong og pensl overflaten med pasta. Begynn deretter å lime bladene i høstfarger. Mal bladene med tapetlim og lim på neste lag. Påfør til slutt pastaen igjen og la ballongen tørke i to dager. Hvis massen allerede er tørr, spreng ballongen forsiktig og spray den dekorative bollen med klar lakk.

høstdekorasjon-krans-eikenøtt-gresskar

Hvis det er mange blader i hagen din, eller hvis du har samlet vakre, fargerike blader på din siste høsttur, kan du designe en dørkrans eller en mindre krans til bord- eller vindusdekorasjoner. Avhengig av størrelsen kan du enten bruke en halmkrans som bunn eller en papirplate som du fester bladene til. Du kan også bruke andre naturlige materialer som eikenøtter og kastanjer og designe kransen i henhold til dine egne ideer.

Husflid med blader for og med barn

krone-fargerik-høst-blader-jente

Hvis du vil lage håndverk med barna dine, kan du kanskje lage denne flotte bladkransen selv som ditt neste håndverkprosjekt. Du kan lage kronen mens du er ute og går og uten ytterligere hjelpemidler. Saml større blader, for eksempel lønneblader, og bryt av stilkene. Nå kan du sy de enkelte bladene sammen med stilkene. Det er best å stikke stilkene vertikalt gjennom bladet slik at kronen ikke går fra hverandre.

maske-tinker-blader-høst

En annen idé for å lage med blader er denne flotte masken. Masken er klar på kort tid og kan enten brukes på en temafest eller brukes som dekorasjon. Påfør lim på høstbladene og lim dem på en pappmaske. La dem tørke godt, ha dem i en folie og trykk dem med en tung bok. Klipp deretter ut hull for øynene og fest en pinne eller tape til dem.

saslzteig-stempling-ark-tinkering

Saltdeigen er et flott, billig og allsidig håndverksmateriale som alle barn vil elske. Saltdeigen kan lett lages av to deler mel, en del vann og en del salt og er helt ufarlig for helsen til barn. Barna dine kan rulle ut den faste og lett formbare deigen og bruke høstblader til å lage vakre mønstre på saltdeigen. For å gjøre dette må du legge høstbladet på saltdeigen og rulle det med kjevlen.

deco-salt-deig-høst-blader-tinker

Fjern deretter arket. Årene på høstbladene har etterlatt seg store merker som barna kan utvide til hjertens lyst. Hvis saltdeigen er for eksempel farget brun, kan de minste lage et tre av den. Kunstverkene bør lufttørke uten å bli utsatt for varme fra oppvarming eller ovn. Etter noen dager kan du male dem med lakk eller vannbasert maling.

ugle-elg-sommerfugl-tinker-blader

På en regnfull ettermiddag eller bare når du har lyst til å lage håndverk med Nutur -materialer, kan du lage søte dyr med blader. Dyrefigurene som kan lages av det flotte håndarbeidsmaterialet er nesten uendelige. Enten du velger en søt ugle, skilpadde, sommerfugl, rev eller mus, blir utrolig søte skapninger skapt på et ark.

mus-tinker-høst-blader-rev-kyllinger

La de eldre barna tegne den ønskede dyrefiguren på papiret for første gang, og lim deretter de fargerike bladene på den ferdigmalte figuren. Ferdige maler gir også et perfekt grunnlag for dyrefigurene. Jo flere forskjellige arkene er, desto større frihet må du designe. Dra nytte av mangfoldet i naturen og få blader i en rekke former og farger. Grønne, nesten røde eller okerblader ser flotte ut på pappet.

dyr-tinker-blader-høst

Du kan til og med skildre hele scener eller eventyr med bladene på papir. Sjekk ut dette flotte bildet med de små kyllingene i reiret! Vær kreativ og lag bilder som for tiden er interessante for dine avkom. Du kan til og med bruke de hyggelige og spennende håndverkstimene på en leken måte for å oppmuntre barnet ditt. Barn elsker eventyr og historier. Håndverk med blader er en kreativ måte å lage et flott bilde eller en historiebok på.

maling-høst-blader-fargerik

Med de innsamlede bladene kan barna lage flotte utskrifter av bladene ved hjelp av forskjellige vannfarger. Resultatene er veldig forskjellige avhengig av arket, noe som gjør slike bilder unike. La barnet ditt male siden av arket der venene stikker ut med penselen. Legg arket med fargesiden ned på papiret, rull det med et objekt og det fargerike bildet er klart.

Previous Post
Lag med 2 år gamle barn-20 ideer med forskjellige materialer
Next Post
Ultimate HIIT -trening – øvelser for å bygge muskler og forbrenne fett