15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag gresskar med barn fra gamle gensere eller sokker

Gresskar tinker oransje genser jutesnor

Høsten er gresskar tid! Store eller små, oransje, hvite eller fargede – gresskar er rett og slett en del av høsten. Høstens frukter kan brukes ikke bare til å trylle frem fantastiske retter, men også til å lage fantasifulle dekorasjoner for hjemmet ditt. Problemet med de ferske gresskarene er at de former og råtner raskt. Mange blir frustrerte når kunstverket deres ikke er like vakkert etter noen dager. Gresskar laget av ikke-lett bedervelige materialer som papir og stoff er et godt alternativ. Slik er det enkelt for deg å lage et gresskar!

Upcycling gamle gensere

gammel genser høst resirkuler ideer

For eksempel kan du lage mange flotte DIY -er av utslitte eller ødelagte ullgensere. I dag viser vi deg hvordan du lager et gresskar av det. Instruksjonene er så enkle at selv barn kan håndtere dem. Du trenger en eller flere gamle gensere, gamle sokker eller muligens en gammel lue. Strikkede dekorasjoner formidler varme og gir rommene individuell sjarm.

Tinker gresskar – uten å sy

Gresskar tinker gamle genser poser uten å sy

Det er flere måter du kan lage et gresskar på fra en gammel genser: med og uten sying. Begrepet sy er veldig fleksibelt. Dette handler ikke om bruk av symaskin eller hele mesterverk. Det hele er sydd med noen få rette sømmer. Barn fra 8 år kan prøve å sy for hånd med nål og tråd.

Gresskar håndverk barn uten å sy kjegler kake stativ

Hvis du ønsker å lage et gresskar med yngre barn, bør du vurdere følgende alternativer:

  • Et gummibånd brukes i stedet for en nål og tråd.

Brett stoffet på vrangen og lukk enden med strikken. Deretter kan du snu stoffet igjen og stappe det med polyfyllet.

  • Du kan ganske enkelt knytte stoffet til en pose.

Klipp en sirkel ut av stoffet, legg polyfyllet i midten og trekk stoffet sammen. Fest med tråd eller strikk slik at noe stoff stikker ut.

Lag et gresskar av en gammel genser

gresskar tinker gammel genser barn instruksjoner

Du kan lage flere gresskar i forskjellige størrelser fra den gamle genseren. De ser veldig vakre ut når de arrangeres i grupper. Ermet deler, for eksempel, er fantastisk egnet for mini gresskar. Egentlig er det bare kragen som ikke brukes.

Med sying – enkelt prosjekt for barn fra 8 år og oppover

Lag et gresskar, sy, fyll med bomullsull

Materialer og verktøy: saks, varm limpistol, nål og tråd, polyfyll eller lignende materiale

Slik fungerer det: Skjær en hylse i flere deler. Det avhenger av hvor store du vil at gresskarene dine skal være. Snu den ene delen av ermet på vrangen, sy den ene enden sammen med nål og tråd. Sving deretter til høyre igjen og fyll med bomullsull. Lukk deretter den øvre delen med tråden.

Lag minigresskar av gamle sokker

Deco gresskar sokker tinker uten å sy barn høst

Du kan også lage vakre minigresskar av gamle sokker. Til dette trenger du lange sokker, gjerne i lyse farger. Klipp ut hælkappen og bruk de to andre bitene.

Deco gresskar tinker bomullsull barn 8 år syDeco gresskar sokker sy i midten

Den lille ballen får bare sitt typiske utseende når den er delt inn i små honningkaker. Bare før nålen gjennom midten av ballen, fra bunn til topp, og stram godt.

Hvis du lager et større gresskar, kan du bare vikle litt garn rundt stilken, deretter rundt gresskaret flere ganger. Dette skaper 6-8 riller rundt gresskaret.

Deco gresskar sy mini -format

Gresskar tinker barn gamle sokker dekorativ gren stilk

For å sette siste hånd på gresskaret, ikke glem stammen. Det er også flere ideer her: Enten fikser du en del av en gren sentrert med varmt lim eller vikler et utstående stoffstykke tett med jutestreng, slik at det oppstår en “stilk” øverst. Lim deretter enden av ledningen med varmt lim.

Forbedre gresskar

gresskargensere pynter brosjer fløyelsfilt kunstige blader

Så snart gresskarene er klare, kan du la fantasien løpe vilt og finne ut hvordan de kan pyntes. Her er noen ideer:

  • Gamle søljer, knapper eller heklede fletter gir et vintage -preg. Hvis du foretrekker et rustikt utseende, er det best å bruke naturlige materialer som raffia og jutebånd.

gammel genser gresskar dekorasjon heklet glassperler wire

  • Du kan bruke forskjellige materialer for å etterligne de typiske krøllete stilkene av gresskar. Rørrensere, dekorativ tråd med perler, grønn papirtråd er ideelle for dette. Bare vri ledningen rundt en blyant og pakk krøllene rundt stilken.
  • Gresskarblader bør heller ikke mangle. Bruk kunstige blader fra håndverksartiklene eller lag noen selv etter fantasien! Det er veldig raskt: Skriv ut en mal for arkene i forskjellige størrelser, overfør den til filt og klipp den ut. Tegn bladkornet med en svart fin foring og lim de ferdige bladene på med varmt lim.

hvit gresskar genser skandinavisk dekorasjon ekornblad

Et gresskar trenger ikke bare å være solid og oransje. Du kan eksperimentere med forskjellige fargepaletter avhengig av utseendet du vil oppnå.

Rene hvite gresskar, for eksempel, er en spesiell fest for øynene og passer perfekt til en dekorasjon med et skandinavisk preg. Den lett strukturerte overflaten på genseren sikrer en fin forandring.

Hvis du bruker flere fargerike gensere, må du imidlertid kontrollere at de har minst en farge til felles. Dette sikrer et jevnt utseende.

Bruk som dekorasjon

deco gresskar gamle genser skjerf tinker høst

Gresskarene fra gamle gensere erobrer hjertene våre fordi de rett og slett ser vakre ut. Så snart alle mesterverkene er klare, tenk på hvordan de effektivt kan iscenesettes. Hvorfor ikke legge gresskarene i en bolle eller i en stor glassvase og presentere dem stolt på salongbordet? I kombinasjon med duftlys, samt naturlige materialer som eikenøtter, kastanjer og blader, skapes et vakkert høstensemble..

Dekorativ gresskar fungerer som en bokstøtte eller dørstopp

deco gresskar genser bokstøtte fylling tung

Gresskaret ser ikke bare pent ut, men det kan også tjene et funksjonelt formål. For eksempel som en bokstøtte på vegghyllen eller som dørstopp på barnerommet. For å gjøre dette trenger du bare å velge et fyllmateriale for vekting. Sand, små steiner, ris eller tørre bønner er ideelle for dette.

deco gresskar gamle genser grener filt blader

Previous Post
Det sunne kostholdet – hva er de gunstige effektene av tomater
Next Post
HIIT treningsplan – fordeler og flotte treningsplaner for hjemmet med et øyeblikk!