15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Håndverk med styrofoamballer om høsten: 22 DIY -prosjekter for kunsthåndverksentusiaster

For håndverksentusiastene er høsten den vakreste tiden på året. Vi foretrekker å tilbringe kalde, regnfulle høstdager hjemme og trylle frem vakre dekorasjoner. Hvis du vil prøve en ny DIY -idé, hjelper vi deg gjerne og viser deg hva du kan gjøre med styrofoamballer. Enten det er en puristisk borddekorasjon eller søte dyrefigurer til barnerommet – vi har noe for enhver smak. Tinkering med styrofoamballer er mye moro, og de fleste ideer kan realiseres uten for mye innsats.

Håndverk med styrofoamballer om høsten: gresskar laget av filt

Klinkende gresskar med styrofoamballer om høsten

Isoporballer finnes i alle størrelser. Det er verdt å investere i et sett med isoporballer i forskjellige størrelser. Kulene med en diameter på 5 til 8 cm er perfekte for de neste håndarbeidsinstruksjonene. Lag minigresskar av hvit og oransje filt. Materialet scorer ikke bare med en behagelig følelse, men ser også flott ut. Du kan gruppere de små gresskarene på salongbordet, i vinduskarmen eller på peishyllen eller vise dem sammen med andre dekorative figurer. Her er trinn-for-trinn-instruksjonene:

Håndverk med filt- og isoporballer om høsten DIY -ideer med gresskar

Nødvendige materialer:

 • Ark med filt, oransje, grønt og hvitt
 • Isoporskuler med en diameter på 10 cm
 • saks
 • Sytråd, oransje
 • Akrylmaling oransje
 • pensel
 • markør
 • Hersker
 • Håndverkskniv
 • blyant
 • lim

Lageinstruksjoner:

1. Finn midten av isoporballen og mål 2,5 cm opp og ned. Merk disse dimensjonene med en stiplet linje rundt styrofoamballen. Klipp deretter av de merkede detaljene med en kniv.

2. Mal isoporballen oransje og la malingen tørke.

3. Hvis det er skarpe kanter når du kutter de to detaljene, kan du slipe dem med sandpapir.

4. Skjær ut et oransje filtark i en sirkel med en diameter på 10 cm. Slik at styrofoam balldekselet.

5. Bind filtkulen med sytråden.

6. Skjær en 3 cm bred og 10 cm lang stripe fra den grønne filten og rull den sammen. Lim på toppen.

Håndverk med styrofoamballer om høsten: søte ugler

Gjør håndverk med styrofoam ball ugler fra filt selv

Du kan også lage mange dyrefigurer av styrofoamkuler og filt. Til søte ugler trenger du filtpapir i forskjellige farger, styrofoamkuler med en diameter på 25 cm, googly øyne, en kniv og lim. Eventuelt kan du feste filtdetaljene til isoporballene med pins eller bruke varmt lim. La fantasien løpe vilt og eksperimentere med fargene. Hvordan lage en fargerik og søt dekorasjon for vinduskarmen, salongbordet eller hyllene på kjøkkenet.

Lag med styrofoamballer i høstens DIY -prosjekter

For denne håndverksideen trenger du følgende detaljer:

 • små trekanter laget av filt til pennen
 • Følte sirkler for øynene
 • 3 mellomstore trekanter for nebb og ører
 • 1 stor trekant for hodet

Lag fugler av filt- og isoporballer

Lag håndverksideer med styrofoamballer og fuglefugler selv om høsten

Du kan lage søte fugler av filt, fargerike fjær, rørrensere og runde glassperler. Du trenger fortsatt to styrofoamballer: den første for hodet og den andre for kroppen. Du kan også kutte nebbet av filt eller papp. Du kan ordne de søte fuglfigurene på tregrener og vise dem i hagen eller på balkongen. Når du har et dekorativt fuglehus, kan du bruke fuglene til å dekorere det.

Gjør håndverk med styrofoamballer i høstfuglfigurer selv

En annen idé for høstdekorasjoner med fuglefigurer av filt- og isoporballer: Lag fjærene og hodet av filt, så kan du lage bena selv av håndverkstråd. Disse fuglene kan prege spisebordet langt ut på vinteren. Avhengig av hvilke farger du har valgt, kan fuglene kombineres godt med både høst- og vinterdekorasjoner. Du kan også vise dem på hagebordet, fordi snø, regn og frost ikke kan skade isoporballen og filten.

Lag en lykt av papir med høstmotiver

Lag dine egne høstkransinstruksjoner

Organiserer du en fest eller har venner og familie invitert til middag? Da er den neste håndverksideen akkurat for deg. Du kan lage høstlykter av store isoporballer (diameter 40 cm eller mer). Bare pakk ballene inn i gullpapir, kreppepapir eller silkepapir. Du kan også kutte blomster ut av papir. Lykten kan belyses ved hjelp av en LED -lyskjede. Heng dem over spisebordet for å skape en koselig atmosfære.

Lag høstdekorasjoner med styrofoamballer: sopp

Gjør-det-selv høstdekorasjoner Sopp og dverger og pinnsvinhoder

Bruk delbare isoporballer med en diameter på 15 cm og isoporskegler for å fremkalle en vakker høstdekorasjon med skogsmotiver. Du kan male soppen som du vil eller pakke dem inn med silke eller kreppepapir. Dette skaper stilige dekorasjoner med høstmotiver på kort tid. Pynt soppen med marihøner laget av saltdeig eller sommerfugler laget av papir. I tillegg kan du lage pinnsvin av furukegler og filt og vise hele dekorasjonen på et moseteppe og en kakefat laget av en treskive.

Sopp fra styrofoamkuler i høst tinker ideer og instruksjoner

Stilig sopp i stort format ser også bra ut i hagen ved siden av eventyrhuset eller hagenissen. Hvis du vil skryte av dem utendørs, må du male dem med vanntett akrylmaling. Så du kan enkelt trosse snø og regn. Isopor og sopp er ikke egnet for utendørs bruk, ettersom vann og fuktighet kan skade kreppepapiret.

Lag eikenøtt selv av styrofoamballer

Gjør håndverk med styrofoamkuler i høst eikenøtt i crepepapir selv

Du kan også lage andre pynt med skogstema av små isoporballer og crepe-papir. Disse inkluderer for eksempel eikenøtter, som du kan lage selv av små styrofoamkuler med en diameter på 3 cm. Du kan bruke den til å sette aksenter på spisebordet eller bare fylle glassvasen eller bollen. Litt mer dyktighet kreves når du lager eikenøtter, fordi du bør feste de små detaljene nøyaktig. Men innsatsen er verdt det, fordi sluttresultatet er veldig holdbart og du kan bruke dem i flere år.

Høstdekorasjon med buksbom laget av papir 

Håndverk med styrofoamballer i høstdekorasjonsideer laget av papir

En buksbom laget av papir som ligner veldig på den virkelige tingen? For den neste håndverksideen trenger du en styrofoamkule med en diameter på 40 cm og en med en diameter på 30 cm, en shashlik -spyd, grønn akrylmaling, kreppepapir i lys, gress og mørkegrønn, og en plantepotte. Du trenger også følgende tilbehør: finelinere, saks, børster, lim. Lag først en mal for buksbombladene, kutt deretter ut nok blader og fest dem til de to isoporskulene. Mal kebabspydet grønt og stikk det gjennom midten av isoporballene.

Gjør håndverk med styrofoamballer selv i høsthortensiaer uten papir

Du kan også lage en hortensia av papp og halvparten av styrofoamballen. Bare kutt ut hortensiabladene fra rosa, naken, oransje og lilla papp og lim dem til styrofoamballen. Du kan lage blomsterbladene av grønn papp. Lag en vase av papp med naturlige motiver for å vise hortensiaen. Denne dekorasjonen kan enkelt kombineres med moderne papirdekorasjoner. Sammen med origamifugler klipper den en fin figur.

Lag med styrofoamballer om høsten

Gjør håndverk med styrofoamballer om høsten som stikker filtblomster på plass

Sommeren er over. Men du kan fortsatt ta med sommerstemning inn i dine fire egne vegger. Lag blomster av filt i gult, lilla, fiolett, rosa, blått og rødt for å skape overgangen fra sommer til høstdekorasjon. Lim filtblomstene på en styrofoamkule for å lage en “blomstereng”. Arrangementet er ideelt for september måned. Da er det allerede høst, men vi har ennå ikke tilpasset oss det kalde og overskyede været.

Gjør håndverk med styrofoamballer selv i høstgresskar fra filt

Hvis du har litt erfaring med å lage og liker å eksperimentere, kan du lage en kreativ dekorasjon selv med filt- og isoporballer. Bare la fantasien løpe løpsk og lag et 3D -gresskar av filtdetaljer. Klipp nok sirkler av oransje filtstoff og brett dem sammen. Lim dem deretter til styrofoamballen. Klipp ut et grønt blad fra stoffrester og stikk en tregren ca. 5 cm dypt inn i styrofoamkulen. Du kan også lage hullet til grenen selv med en epleskærer.

Høstdekorasjoner laget av naturlige materialer: lag en mossekule

Trebark, kjegler og en mossekule skaper et attraktivt arrangement. Naturmaterialene kan effektivt settes opp både i høye glass og under glasshetter. For at du selv skal lage moskulene trenger du bare lim og mose. Del først mosen i flere biter og fordel limet på isoporballen. Legg deretter mosen på den bit for bit og trykk den godt ned med fingrene. Fortsett til du har dekket isoporballen helt med mose. Eventuelt kan du bore et hull gjennom ballen med boret eller epleskjæreren, fylle den med vann og sette friske høstblomster i “vasen”.

Lag gresskar av strikkegarn

Håndverk med styrofoamballer om høsten for å pakke inn gresskar

Du kan lage sjarmerende dekorative gresskar av styrofoamkuler, kvister og strikkegarn. Arrangert i en rustikk bolle laget av ubehandlet tre, gir de det puristiske eller skandinaviske interiøret den ekstra teft. Bare kutt ut en stående overflate fra styrofoamkulen og bor et hull gjennom midten. Pakk tråden gjennom hullet som vist på bildeinstruksjonene, kutt en tregren og sett den inn i hullet. Det dekorative gresskaret er klart!

Følte gresskar lager dine egne dekorasjonsideer for høsten

En annen variant er å bearbeide den tørkede ullen med en filtnål og vikle den rundt styrofoamkulen. Deretter kan du forme de andre detaljene presist. Denne dekorasjonen ser veldig naturlig ut og gir sjarmen til et landsted til anlegget. Du kan vise de ferdige gresskarene i en rottingkurv på kaffe- eller spisebordet. Du kan legge til kastanjer, høstløv, kjegler eller annet naturlig materiale du ønsker.

Lag en rev av filt og styrofoam ball instruksjoner

Du kan også lage dyrefigurer av filt. Dette krever imidlertid en viss mengde erfaring og dyktighet. Siden ullfibrene komprimeres med en spesiell filtenål ​​under tørrfiltning, bør du være veldig forsiktig. Ellers risikerer du å stikke deg selv med det. Form først revens kropp av ull. Detaljene som ører, hale og nese er designet med ull i kontrastfarger, to svarte glassperler fungerer som øyne. Og så er den søte dyrefiguren klar på kort tid.

Lag hvetestengler og dekorative kuler av stoff og frigolitballer

Håndverksideer for høsten med hvetestengler og stoffballer innpakket i frigolit

Lag kunstig buksbom av styrofoamkule og stoff

Håndverk med styrofoamkuler i puristisk høstdekorasjon til peishyllen

Lag dekorative gresskar av filt- og isoporballer

Gjør håndverk med filt i høstgresskar selv

Previous Post
Kombiner belter – slik skal vi bruke motetilbehøret neste år!
Next Post
Lag dine egne hamburgerboller: 2 oppskrifter på luftige burgerboller