15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Brunsjideer for høsten – dekorasjoner og oppskrifter for den perfekte høstbrunsj

Vil du møte venner og familie i helgen eller bare nyte en sen frokost hjemme? Så er høstbrunsjen en deilig og underholdende måte å tilbringe den gratis morgenen på. Selv om brunsj er flott hele året, gjør høstens smaker det enda mer spesielt. En stemningsfull dekorasjon i lyse farger i kombinasjon med deilige høstoppskrifter forvandler de grå morgenene til en ekte nytelse. I denne artikkelen har vi samlet de beste høstbrunsjideene. la deg inspirere!

Det grunnleggende for en vellykket høstbrunsj

Brunsj hjemme dekorasjonsbord med blomster

De siste årene har brunsj blitt en populær anledning til å invitere familie og venner og tilbringe helgedager sammen. Brunsj serveres sent på morgenen og kan beskrives som en kombinasjon av frokost og lunsj. Bordet er dekket med mange søte og salte spesialiteter, og i tillegg til kaffe og te kan du også nyte lette cocktailer.

Brunsjoppskriftsideer søte og salte

Avhengig av om du organiserer en uformell brunsj med nære familiemedlemmer eller planlegger en stor fest, er det noen ting du bør vurdere. Hvis flere gjester er invitert, er det verdt å forberede noen av rettene dagen før. Dette betyr at du vil være raskere klar på brunsjdagen, og du trenger ikke å bruke så mye tid på kjøkkenet. Mulige brunsjoppskrifter å lage er for eksempel supper, noen salater, pålegg og kaker. Du kan også be gjestene om å ta med egne retter. Dette øker variasjonen og sparer deg for litt arbeid.

Dekorasjonsideer for brunsj ute på høsten

Et av de viktigste punktene på huskelisten er valg av sted. En høstbrunsj kan organiseres både innendørs og utendørs. Selv om en vellykket brunsj kan finne sted hjemme, er det ingenting bedre på en vakker høstdag enn å være ute. Å puste inn frisk luft og nyte de fantastiske høstfargene ledsaget av deilig mat er en fest for sansene. Men du må alltid holde et øye med værmeldingen.

Frokostbuffé ideer i høstostfat og druer

Når du inviterer venner eller familie til brunsj, må du også oppgi en starttid. Som regel bør brunsj ikke starte før kl. 10.00 og senest kl. 11.00 – 12.00. Det vil også være lurt å sette en presis tidsramme slik at brunsjen ikke strekker seg ut på kvelden.

Siden brunsj handler om en buffet, trenger du et stort bord og nok servise og bestikk. Hvis ditt eget utvalg av tallerkener ikke er nok, tilbyr papirplater og annet engangs servise (helst bærekraftig) et godt alternativ. Disse kan ha et matchende mønster for å matche høstens tema.

Dekorasjonsideer til høstbrunsj

Borddekorasjonsideer for høstbrunsj med blomster og et prydgresskar

En passende dekorasjon bør selvfølgelig ikke mangle for en høstbrunch med gjester. Du trenger ikke mye – selv noen få dekorative elementer her og der er nok til å skape en koselig høststemning.

Om høsten gir naturen et stort utvalg av naturlige materialer som har en spesielt dekorativ effekt. Fra de oransje og hvite gresskarene til de fargerike bladene til de vakre høstblomstene, alt er fantastisk egnet som en elegant dekorasjon til bordet.

Ideer til brunsj i høstdekorasjon med gresskar

Slik at det er nok plass på buffébordet for mat og drikke, bør dekorasjonen ikke være for overdådig. En krans av blader rundt tallerkenene og noen dekorative gresskar setter vakre aksenter uten å være forstyrrende. Et lite blomsteroppsett på midten av bordet i kombinasjon med telys er også en god idé. De pent arrangerte tallerkenene fungerer som en fin dekorasjon til bordet. Fordi maten ikke bare skal smake godt, men også se bra ut.

Dørkrans som pynt for høstbrunsj hjemme

Hvis høstbrunsjen finner sted i leiligheten din, kan du lage en vakker dørkrans for å gi gjestene dine en varm velkomst. Egnede materialer for dette er fargerike høstløv, kunstige eller ekte bær, epler, kongler, kastanjer og også høstblomster som asters og gerbera. Kransen ser stemningsfull ut og kan selvfølgelig dekorere døren din etter brunsj til vinteren.

Brunsjoppskrifter som passer for høsten

Høst brunsj ideer for mat og drikke

Høsten har mye å tilby i kulinariske termer. Fra saftige epler til deilige gresskar, høstens frukter er perfekte til brunsj. Brunsjideene til høstmenyen er så gode som uendelige. Hver frokostgrøt kan for eksempel tilberedes om høsten hvis du legger til høstens frukt og krydder. Her er noen deilige oppskrifter du kan prøve på din neste høstbrunch.

Høstbrunsjideer – søte potetpannekaker

sunn oppskrift på søte potetpannekaker til brunsj

Ingredienser:

200 g søtpotetmos

2 egg, størrelse L.

1 ss kokosolje

180 ml mandelmelk

1 ss eplecidereddik

1 ts bakepulver

200 g havremel

1 ss kanel

Bland søtpotetpuré, egg, kokosolje, mandelmelk og eplecidereddik. Bland bakepulver, havregryn og kanel i en egen bolle og bland med de fuktige ingrediensene. Legg deretter en skje med røren i en oljet panne over middels høy varme. Stek hver pannekake i ca 2-3 minutter, snu den deretter og stek den andre siden. Server med honning, gresk yoghurt, frisk frukt eller nøtter.

Søt gresskar smør oppskrift

Brunsjoppskrifter på høst gresskar smør

Denne brunsjoppskriften er for alle gresskarfans. Gresskar smør er perfekt for en høstbrunch, og er et flott tillegg til brød, vafler, pannekaker og faktisk en hvilken som helst matbit på bordet.

Ingredienser:

800 g gresskarpuré

250 ml eplejuice eller cider

100 g sukker

85 g honning

2 ts kanel

2 ts sitronsaft

1 ts ingefær, malt

1 ts muskatnøtt, malt

Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp under konstant omrøring. Skru ned varmen og la det småkoke i 10-15 minutter, rør av og til. For en jevnere konsistens, tilsett 50 gram smør.

Eple- og gulrotmuffins

Gulrot- og eplemuffins til høstbrunsj

Ingredienser:

200 g fullkornsmel

50 g hvetemel, type 405

150 g brunt sukker, pakket

1 ss bakepulver

2 ts natron

2 ts kanel

1/2 ts ingefærpulver

1/2 ts salt

200 g usøtet eplemos

100 ml kokosnøttolje, smeltet

1 eple, revet

1 ss vaniljeekstrakt

3 mellomstore gulrøtter, revet

50 g rosiner

50 g tørket kokos

50 g valnøtter, hakket

Bekled en muffinsform med papirfôr og sett til side. Forvarm ovnen til 200 grader. Ha mel, sukker, bakepulver, natron, kanel, ingefær og salt i en stor bolle og rør godt. Tilsett eplemos, kokosolje, eple og vanilje og visp til alt er godt blandet. Bland inn gulrøtter, rosiner, tørket kokos og valnøtter og rør alt godt. Fordel røren jevnt på de tilberedte muffinkoppene.

Stek i 10 minutter ved 200 grader, reduser deretter varmen til 180 grader og stek i ytterligere 10 minutter eller til en tannpirker kommer ren ut. La muffinsene avkjøle og server dem varme eller kjølte.

Høstsalat med butternut squash og kylling

Høstoppskrift på salat med butternut squash

Ingredienser:

1 kg butternut squash, hakket

500 g skinnfrie kyllingben

2 ss olje

salt og pepper

150 g grønne bladgrønnsaker

3 ss sitronsaft

100 g geitost, smuldret

Bland butternut squash og kyllingben med olje, salt og pepper på 2 store stekebrett. Stekes ved 220 grader i ca 40 minutter eller til gresskaret er mørt. Hakk kyllingen og bland med gresskar, bladgrønnsaker, sitronsaft og geitost. Smak til den ferdige salaten med salt og pepper.

Stor frokostgryte med egg og sesongens grønnsaker

Høstoppskrift på eggegryte med grønnsaker

Ingredienser:

8 egg, ved romtemperatur

2 kopper rosenkål, halvert

2 kopper butternut squash, hakket

kosher salt etter smak

Pepper etter smak

Ha eggene i en bolle. Visp med 1/2 ts salt og sett til side. I en stor bolle krydder du grønnsakene med 1 ss olivenolje, 1/2 ts salt og litt pepper og fordeler på passende gryteretter. Stekes i 10-12 minutter ved 190 grader, til grønnsakene er møre og lett brune. Sett deretter ovnen på 175 grader og fordel eggene på grønnsakene, dryss eventuelt bacon i terninger og dekk bakebollen løst med folie. Stek i 8-10 minutter til.

Finpuss den ferdige eggegryten med revet parmesan, fersk basilikum og en skvett balsamico.

Gresskar hummus

Brunsj ideer oppskrift på hummus med gresskar

Ingredienser:

120 g gresskarpuré

425 g hermetiske kikerter

1/2 sitron, saftig (ca. 2 ts)

2 fedd hvitløk

2 ss sesam tahini

4 ss ekstra virgin olivenolje

2 ss vann

1 ts havsalt

1/2 ts malt spisskummen

1/2 ts chilipulver

1/4 ts malt kanel

1/8 ts cayennepepper

Røkt paprika og gresskarfrø (valgfritt å drysse før servering)

Tøm og skyll kikerter. Legg alle ingrediensene i bollen til en food processor eller blender. Sett til side 1 ss olivenolje. Behandle til glatt, stopp av og til for å skrape sidene av bollen.

Drypp 1 spiseskje olivenolje over hummusen før servering og dryss med paprika og gresskarfrø etter ønske.

Brunsjideer og oppskrifter på drinker

Oppskrifter på drinker til høstbrunsj

Drikkene er også en viktig del av høstbrunsjen. I tillegg til kaffe og te, kan det også serveres forskjellige juicer, smoothies, sirup og cocktailer. Noen gode brunsjideer for drinker til høsten finner du nedenfor.

Gresskar smoothies

enkel oppskrift på gresskar smoothie

Ingredienser:

800 g gresskarpuré

2 bananer

250 g gresk yoghurt

500 ml frossen mandelmelk

2 ss gresskarpai krydder

2 ts vanilje

Ha alle ingrediensene i en blender og purér dem fint. Fordel i små glass og pynt med gresskarfrø, granola, hampefrø eller kanel.

Tilført vann med høstsmak

Idee til drikke til brunsj Detox -vann med smak

Smaksatt vann (fremdeles kjent som infisert vann) er et flott tillegg til høstbrunsj. Typisk på denne tiden av året er krydder som kanel, anis og ingefær, som kan kombineres fantastisk med frukt som epler og pærer. Slikt vann er veldig enkelt å tilberede og gjør et godt inntrykk på samme tid. Prøv det!

Ingredienser:

2 liter filtrert vann

2 epler, skiver

4 kanelstang

5-6 stjerneanis

Ha alle ingrediensene i en stor kanne og la dem trekke i noen timer eller over natten.

Lett cocktail med granateple

Cocktailer til høstbrunch granateple og musserende vin

Enkle cocktailer er blant de mest populære brunsjideene for alle som liker å drikke noe alkoholholdige til måltidet. Cocktailer ser også veldig elegante ut og tar høstbrunsjen din til et høyere nivå. Fordi hvem trenger ikke litt avslapning etter en lang arbeidsuke? Vi tilbyr deg en oppskrift på en lett cocktail med musserende vin og granateple.

Ingredienser til en cocktail:

30 ml granateplejuice, avkjølt

15 ml Cointreau -likør

120 ml musserende vin

Granateplefrø og appelsinskall (til pynt)

Hell saften og likøren i et champagneglass og fyll glasset med champagne. Pynt med granateplefrø og appelsinskall. Hvis du vil tilberede cocktailen alkoholfri, er det bare å bytte ut musserende vin med musserende vann.

Previous Post
Kombiner belter – slik skal vi bruke motetilbehøret neste år!
Next Post
Lag dine egne hamburgerboller: 2 oppskrifter på luftige burgerboller