15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sunn mat fra sjøen – men hvorfor?

The German Nutrition Society (DGE) holder seg til sin anbefaling: fisk bør serveres to til tre ganger i uken. Men hva er det egentlig som gjør fisk så sunn? Og er det flere sunne ting fra sjøen? Den følgende artikkelen gir de riktige svarene på disse spørsmålene.

Fisk er sunt – men hvorfor egentlig?

DGE anbefaler å spise fisk to til tre ganger i uken

Ifølge forskjellige studier kan hjerteinfarkt, hjerneslag og lipidmetabolismeforstyrrelser forhindres med vanlig fiskekonsum. Fettsyrer, som finnes spesielt i fet fisk som makrell, sild eller laks, er ansvarlige for denne positive effekten. Vi snakker om docosahexaensyre, som er forkortet som DHA, og eikosapentaensyre, eller EPA for kort. Sammen reduserer disse langkjedede fettsyrene nivået av triglyserider i blodet og reduserer dermed risikoen for hjertesykdom.

Laks inneholder mye omega-3 fettsyrer

En titt på dataene viser at valg av fiskearter definitivt er viktig. Mens 100 gram sild inneholder 3000 milligram DHA og EPA, forblir uer, kulmule, rødspette og torsk godt under 1000 milligram. Alle som spiser fisk to til tre ganger i uken, bør komme seg rundt den anbefalte daglige dosen på 250 milligram DHA og EPA – og dermed ta inn nok av de viktige fettsyrene for å forhindre hjertesykdom. Den positive bivirkningen ved å spise fisk er at fisk kan gi selen, protein og vitamin D. Jod finnes også hovedsakelig i sjøfisk. Imidlertid er anbefalingen ikke implementert av tyskerne, er det DGE sier med henvisning til en forbruksstudie. I følge dette får menn 105 gram fisk i uken, kvinner bare 91 gram.

Hvilken positiv effekt har korallpulver??

Korallpulver er rikt på kalsium, mineraler og sporstoffer

Korallpulver er riktignok ikke en del av ukemenyen, men i beste fall bør det inkluderes Sango Coral Calcium fra Vitaminexpress endring. Pulveret består av finmalte koraller, et produkt fra sjøen. Den høye andelen sporstoffer og mineraler danner grunnlaget for en balansert syre-base balanse. Sjøkorallene som ble bearbeidet til Sango Sea Coral Powder kommer fra Okinawa. Regionen Japan består av godt over 150 øyer i havet mellom Japan og Taiwan, og er kjent for sitt tropiske klima og korallrev. Drikkevannet der har også en unik sammensetning, som de færreste kjenner. PH -verdien, som er mellom 8 og 8,5, er beriket med sporstoffer og mineraler når den siver gjennom korallsand.

Med hver skje fylt med 1000 milligram pulver, veies 100 milligram magnesium og 200 milligram kalsium. Sporelementer som jern, kalium, krom, bor, molybden og andre, samt mineraler, har god biotilgjengelighet på grunn av sin ioniserte form. Kroppen kan absorbere dem raskt og bruke dem godt. Ved å kombinere korallpulveret med kalsium og vitamin D3 og K2, blir pulveret beriket med en sunn dose. Selv om kalsium har vist seg å være viktig for bein, tenner, nerveceller, muskler, fordøyelse og blodpropp, støtter vitamin D3 og K2 kalsiumabsorpsjon.

Er sjømat like sunt alene?

Sjømat er lavt i kalorier og fett, men proteinrikt

Absolutt! Sjømat er øverst på listen over sunne matvarer. Reker, blåskjell og kamskjell, nori, østers og krepsdyr gir kroppen mange gode ingredienser. Men hva er det egentlig som ligger bak disse matvarene??

– Skalldyr er proteinleverandører med lavt fett- og kaloriinnhold. Jod, vitamin B12, selen og sink er andre sunne ingredienser. Overdreven forbruk av blåskjell kan være farlig fordi blåskjell har en egenskap som er usunn for dem og mennesker: De filtrerer sjøvannet. Blåskjell er mindre aktive mellom september og april. Dette betyr igjen at forurensningsbelastningen er lavere i løpet av denne tiden.

Sjømat er øverst på listen over sunne matvarer

– Reker er spesielt verdifull mat for muskler og hjerne. Dette sikres av det høye proteininnholdet og det lave fettinnholdet. Selv om idrettsutøvere burde glede seg over dette, må folk med høyt kolesterol være forsiktige med reker.

– krepsdyr er rik på sink og vitamin E. Spesielt denne duoen er kjent som den perfekte maten for sunne negler og hår og som beskyttelse mot overdreven aldring.

De fleste sjømat er rike på naturlig jod. Østers er også forutbestemt til å fylle opp jernlagre i kroppen. De sies også å kunne styrke immunsystemet og gi rikelig med B -vitaminer. Selv om B -vitaminer er viktige for nerver og hjerne og til og med kan utjevne humørsvingninger, sikrer sinkinnholdet at hormonbalansen forblir balansert.

Sunn fisk fra ovnen

Så i utgangspunktet er marine dyr rikt på sunne ingredienser. Bare deres habitat blir mer og mer ugunstig, noe som også påvirker sjødyr som mat. Helseeksperter mener at risikoen reduseres hvis de anbefalte to fiskemåltidene følges. Forbrukerne bør velge produkter med kvalitetsstempel, bare konsumere ferske varer og tilberede sjømat med spesiell forsiktighet. Da kommer også vitaminer, mineraler, sporstoffer, jern, selen og aminosyrer dit de kan ha effekt.

Previous Post
Kombiner belter – slik skal vi bruke motetilbehøret neste år!
Next Post
Lag dine egne hamburgerboller: 2 oppskrifter på luftige burgerboller