15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Pinnsvin som kjæledyr – kan du holde den afrikanske hvit -bellied pinnsvinet hjemme?

Hold pinnsvinet som et kjæledyr, afrikansk hvit-bellied pinnsvin hjemme

En veldig spesiell trend har utviklet seg de siste årene – dvergpinnsvin holdes som kjæledyr. Trenden kommer fra USA og blir også mer og mer populær i Tyskland og Østerrike. Dette er en spesifikk type pinnsvin – den afrikanske hvit -bellied pinnsvinet, som er kjent som et eksotisk dyr. Om du kan eller bør beholde et pinnsvin som kjæledyr, er fortsatt kontroversielt.

Kan du holde et pinnsvin hjemme som kjæledyr??

tips om å holde pinnsvin som kjæledyr hvit-bellied pinnsvin

Pinnsvin er beskyttet i Tyskland og kan ikke oppbevares som kjæledyr. Den afrikanske hvitbeltede pinnsvinet, som så å si befinner seg i et grått område, er et unntak. Selv om han ikke er truet, fraråder dyrevernere og foreninger hans private holdning. Disse dyrene er ville og føler seg ikke komfortable i buret eller innhegningen. I frihet er de vant til et bredt spekter av mat og dekker flere kilometer på jakt etter mat hver kveld. Så mye bevegelse er selvfølgelig ikke mulig i en leilighet. Hvis du ikke oppfyller de høye kravene for å holde disse dyrene, kan de bli syke eller til og med dø.

afrikansk hvit-bellied pinnsvin leilighet fortsette å kjøre

Hvis du bestemmer deg for å ha et pinnsvin som kjæledyr, må du sørge for at du er klar til å beholde det. Dvergpinnsvinet trenger ikke mindre omsorg enn noe annet kjæledyr og har til og med andre spesielle behov. Derfor må du tenke nøye over om du kan beholde et slikt pinnsvin i hjemmet ditt.

I det følgende oppsummerer vi særtrekkene og kravene til disse eksotiske dyrene. Bare da kan du avgjøre om de er et egnet kjæledyr for din husstand.

Det særegne ved den afrikanske hvit-bellied pinnsvinet

det er lov å holde pinnsvin som kjæledyr verdt å vite

Med en lengde på 15 til 25 cm og en vekt på 250 til 600 g, er de afrikanske hvit-bellied pinnsvinene litt mindre enn pinnsvinene som finnes i Tyskland. De tilhører de nattlige dyrene som bare ser etter mat i naturen om natten. I motsetning til de europeiske pinnsvinene, sovner imidlertid ikke representantene for denne eksotiske arten. Siden pinnsvinene med hvit mage vanligvis er ensomme, anbefales det å holde dem alene.

Et slikt pinnsvin som kjæledyr kan bare bringes hjem etter den åttende uken i livet. Det anbefales å kjøpe dyret fra en godkjent oppdretter som kan bevise dets opprinnelse og helsetilstand. Prisen for en afrikansk hvit-bellied pinnsvin starter på 100 euro og avhenger vanligvis av farge og alder.

Når dyret er rundt 4 måneder gammelt, endrer det sitt brodd. Pinnsvinet mister babyens pigger og får nye, fastere pigger.

tips omsorg å holde afrikansk hvit-bellied pinnsvin kjæledyr

Hvor gamle blir pinnsvin?

Spesielt hvis du ønsker å kjøpe et kjæledyr til barnet ditt, bør du vurdere dyrets forventede levetid. Barn blir veldig glad i kjæledyrene sine og kommer garantert til å bli veldig ulykkelige hvis noe skjer. Med god omsorg er forventet levetid for den afrikanske hvit-bellied pinnsvinet mellom 4-6 år, opptil maksimalt 8 år. Imidlertid er pinnsvin ikke egnede kjæledyr for barn fordi de stort sett er aktive om natten og sover om dagen. De piggede bærerne kan heller ikke kalles koseleker, så du bør kanskje revurdere valget av pinnsvin som kjæledyr for barnet ditt.

hva spiser pinnsvin som kjæledyr insektnæring

Hva spiser pinnsvin?

Den afrikanske hvit-bellied pinnsvinet er kjent som en altetende. Dyret har imidlertid en forkjærlighet for insekter, og disse bør være en del av den daglige menyen. Spesielt crickets, crickets, gresshopper og kakerlakker bør mates daglig, selv om de fetere melormene, zophobas og voksmugger bare egner seg som delikatesser. Spesielle fôrblandinger for eksotiske pinnsvin samt tørrfôr av høy kvalitet bør også være tilgjengelig daglig, sammen med ferskvann. De hvitt-bellied pinnsvinene liker å spise kjøtt like mye som kylling, kalkun, storfekjøtt, kanin eller fisk. Kjøttet skal imidlertid tilberedes og ikke ha innmat. Du kan også mate dyret til babymus 1-2 ganger i uken, som du finner frosset i reptilavdelingen i dyrebutikken. Moden frukt er også tillatt i små mengder.

pet hedgehog nutrition tørr kattemat fressnapf keramikk

Mat du bør unngå for enhver pris inkluderer: Melk og meieriprodukter, svinekjøtt, krydder, hard frukt og grønnsaker, brød og søtsaker. Du bør mate den hvitt-bellied pinnsvin tidlig på kvelden, for først da blir den aktiv.

Tips for å holde hvit-bellied pinnsvin

Pinnsvin som kjæledyr tips for å holde afrikanske hvit-bellied pinnsvin

Før du bestemmer deg for et pinnsvin som kjæledyr, må du først sjekke om du kan tilby dyret passende overnatting. Hvis du vil designe et pinnsvin hjemme i din egen leilighet, bør du sørge for en konstant romtemperatur på 24 grader Celsius. Hvis en slik temperatur ikke alltid er mulig i huset, bør pinnsvinet også varmes opp.

En afrikansk hvit-bellied pinnsvin trenger mye mosjon, og derfor er et tilstrekkelig stort pinnsvin hjem obligatorisk for å holde disse dyrene. Leker og aktivitetsmateriell bør heller ikke mangle. Du kan lage et artstilpasset boareal med blader, steiner og barkstykker.

Holde pinnsvin som kjæledyr igelheim design hus søppel

Hva du trenger som første utstyr for pinnsvinet ditt som kjæledyr:

  • et stort kabinett eller terrarium, minst 120 x 60 x 60 cm (jo større jo bedre)
  • et lite hus og andre gjemmesteder
  • en passende balansesykkel
  • Mat og drikkebolle (f.eks. Laget av keramikk)
  • Sengetøy for smådyr
  • Hjørnetoalett med matchende søppel og sandbad
  • Pinnsvinfôr, f.eks. B. Insekter eller tørr kattemat

Siden pinnsvinene ikke er gnagere, bør du ikke bekymre deg for at de napper på kabler, tepper eller møbler. Når du løper fritt i et rom med mange planter, bør det imidlertid ikke være noen planter innen rekkevidde av dyret, ettersom de fleste innendørs planter er giftige for pinnsvin.

afrikansk hvit-bellied pinnsvin som et kjæledyr tyskland lovlig

Den søte dvergpinnsvinet er et passende kjæledyr for mennesker som, i likhet med ham, er nattugler og kan investere nødvendig omsorg. Den perfekte pinnsvinseieren bør fortsatt kunne tilby dyret et stort hjem og god plass til oppdagelsesturer. I tillegg bør du ikke bli ekkel over å mate dyreinsektene hver dag.

afrikansk hvit-bellied pinnsvin kjæledyr tam søt

De afrikanske hvitbeltede pinnsvinene er vanligvis veldig tamme, men de er ikke kosete dyr. Selvfølgelig kan du plukke dem opp, holde dem og stryke dem uten å glemme at piggene er stikkende og kan stikke.

Beslutningen om du vil beholde et pinnsvin som kjæledyr er helt opp til deg. Men hvis du ikke er 100% sikker på at du kan investere tid og krefter for å ta vare på det, kan det hende at en afrikansk hvit-bellied pinnsvin ikke er det riktige kjæledyret for deg.

Previous Post
Det sunne kostholdet – hva er de gunstige effektene av tomater
Next Post
HIIT treningsplan – fordeler og flotte treningsplaner for hjemmet med et øyeblikk!