15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Holding undulater – artstilpasset oppbevaring av fugler i bur eller voliaries

Undulater holder artstilpasset dyrehold fugleprofil gressletter opprinnelse habitat australia innlandet

Hvis du vil beholde undulater og er interessert i undulatpleie, er dagens innlegg dedikert til dette emnet. Først og fremst er det fornuftig å lære litt mer om opprinnelsen og undulatholdingen. Så du kan lære hva slags undulatdiett fuglen er beregnet på, samt hvilket habitat den er egnet for. Disse viktige grunnleggende forklarer også mye om oppførselen og egenskapene til disse aktive papegøyene. Bare les videre for å finne ut de beste måtene å beholde og ta vare på undulater hjemme.

Beholder undulater – grunnleggende informasjon om de eksotiske fuglearter

Undulater holder dyrevelferd fugl villfotografilins

Disse fuglene er parakitter som stammer fra Australia. Selv om dette landet har hele spekteret av naturtyper, fra ørkener til regnskog til Alpene, lever undulatpapegøyen hovedsakelig i gressletter. Dyret er nomadisk og flytter til nye habitater på jakt etter mat og vann. Dette betyr at undulaten finnes i mange deler av Australia – fra ørkenområdene i innlandet til noen kystområder.

Undulater holder dyrevelferd fugl kjæledyr fotografere tau

Ville undulater lever i flokker som kan variere fra noen få fugler til store, bråkete folkemengder. Hvis maten er tilstrekkelig, kan ville prøver produsere opptil syv eller åtte kyllinger, selv om fire er gjennomsnittet. Det australske innlandet kan imidlertid tåle år uten regn og temperaturer på 49 ° C, noe som begrenser enhver sjanse til å overleve til et minimum. I disse tørre periodene hekker fuglene ikke, slik at mange undulater dessverre kan dø.

Behold undulater og mat dem ordentlig

Undulater holder dyrevelferd fuglebur aviær ernæring

Så nedenfor finner du viktig informasjon om kosthold, ly, sikkerhet og helse for denne fuglearten, som også er egnet som kjæledyr. Som du allerede vet, lever undulater i gressletter, noe som betyr at kostholdet deres hovedsakelig består av frø og annet plantemateriale. Du vil også ha tilgang til et bredt utvalg av gress inkludert astrebla, spinifex gress, vill havre, kanarigress og mange andre. Disse forsyner undulaten med frø av ulik utvikling – fra nydannede og umodne til fullt modne tørre varianter, slik du finner dem i dyrebutikker.

Undulater holder dyrevelferd fuglebur aviær ernæring mat frø solsikkefrø havre

Videre har papegøyene tilgang til en rekke trær som gir dem blader, knopper, frukt og bark å tygge på. Undulater er også kjent for å av og til spise kull fra brente trær. Vi kan anta at trekullet brukes som hjelpemiddel i fordøyelsen eller andre sykdommer.

Undulater holder dyrevelferd fuglebur aviær ernæring mat appelsin spiser

For drikke og vannforsyninger tyr undulater til vann hvor som helst de kan finne alt fra naturlige kilder som dammer og dammer til menneskeskapte vannbasseng. I tider med ekstrem varme vises store flokker undulater på vannkilder og noen ganger stabler oppå hverandre for å få den viktige væsken. Dette fører til at mange drukner og forurenser vannforsyningen.

Undulater holder artstilpasset dyrehold fuglebur aviær ernæring mat fôr korn sweetgrass frø

Undulatdietten du velger, bør være basert på hva disse fuglene naturlig ville spise. Jo nærmere du holder deg til det, jo bedre vil du være i stand til å holde undulatene. Det vil gjøre det mindre vanskelig for deg å absorbere næringsstoffer, og du vil være mer effektiv med avfallet enn du ville gjort hvis du prøvde å håndtere noe helt fremmed for fordøyelsessystemet. Denne dietten vil også stimulere kjæledyrene mentalt og støtte nebbet og kroppen slik de normalt skal vokse opp.

Grunnleggende ernæringsregler når du holder undulater

Undulater holder dyrevelferd fuglebur aviær ernæring mat grønnsaker grønn paprika

Hvis undulaten din er buret eller inaktiv i lange perioder, må du kutte ned eller fjerne havre for å unngå at de blir overvektige. Nå og da kan du mate dem med små solsikkefrø, men disse er også fete, så de er mer godbit enn normen. Fettfrø gir viktige fettbaserte oljer og næringsstoffer som er avgjørende for hjerne- og nervehelse. Derfor bør de inkluderes nøye, men ikke overdrevet.

Undulater holder dyrevelferd fuglebur aviær ernæring mat fôr korn sweetgrass frø nærbilde

Aleppo hirse er allment tilgjengelig og undulater elsker det, så det kan være et godt tillegg til kostholdet. Du må ofte gi fuglene litt trening ved også å gi en kilde til fysisk og mental stimulering. Gresset kan pent henges fra fugleburet i timevis med underholdning og trening. Gjør det til en akrobatisk kunst for din favorittfugl.

Undulater holder dyrevelferd fuglebur aviær ernæring mat vannmelon agurk frukttre

Sørg imidlertid for at frøene dine ikke må inneholde støv, mugg eller fremmedlegemer. Vi vil anbefale å kjøpe fra en dyrebutikk eller frøhandler fremfor supermarkedet. Frøene der vil trolig være friskere på grunn av høyere omsetning, selv om frøene ikke skal lukte muggen eller harsk. Hvis mulig, legg blandingen i en dyp bolle som får undulaten til å grave litt for å komme til frøene gjennom de skrellede skrogene.

Undulater holder dyrevelferd fuglebur aviær ernæring mat frø fôr hånd

Det gjør å finne maten til en leken oppgave både fysisk og psykisk. Dette er egnet for en voliere der de spredte skallene er mindre sannsynlig å rote salongen, men med litt kreativitet kan du oppnå noe lignende i et bur. Sørg også for å sjekke hver dag for å se om det fortsatt er frø tilgjengelig. Ikke nødvendigvis føle behovet for å blåse av belgene daglig, men da det vil forstyrre fôring.

En sterk base som etterligner naturen

Undulater holder dyrevelferd fuglebur aviær ernæring mat frø matskål

Grunnlaget for undulatdietten bør være ganske jevne proporsjoner av frø og grønnsaker / frukt av god kvalitet. Mange avviker fra frø, noe som kan gjøre fuglen usunn. Men hvis frøene ikke var egnet for undulaten din, hadde de heller ikke vært deres naturlige kosthold. Alternativet til ferdig bearbeidet, pelletisert mat kan også være usunt, og variasjon betyr mest. Ville undulater trives og hekker på frø og grønne dietter. Du trenger bare å ta deg tid til å sørge for at du gir dem alle næringsstoffene de trenger. Dette betyr at du virkelig trenger å få noen spirede stammer, ikke bare en tørr frøblanding.

Undulater holder dyrevelferd fugl kjæledyr landet fuglehus

Når du er sikker på at undulaten din får et sunt kosthold, er det noen få oppskrifter du kan prøve selv. De hjemmelagde godbitene kan være et sunt pluss for fuglen din. Vær imidlertid oppmerksom på at disse kanskje ikke passer for hver undulat. Sørg for å utelukke fet mat hvis for eksempel din undulat blir overvektig. Det er noen få matvarer som best unngås når du tilbereder godbiter til fuglen din:

  • all mat anses som søppelmat, inkludert sjokolade
  • Avokado – det er bra for oss, men dårlig for fuglene våre
  • kaffe
  • alt tilsatt salt
  • Matvarer med mye sukker, med noen ubehandlede varianter fine i naturlig form
  • Meieriprodukter er greit i små mengder, men bare av og til da de ikke er gode til å behandle laktose
  • Husk at sterkt bearbeidede matvarer i utgangspunktet er døde og gir veldig lite godhet for fuglen din. De har ofte tillegg som konserveringsmidler, smakforsterkere, farger osv. Som sannsynligvis vil være skadelig for undulaten din.

overnatting

Undulater benytter arter som passer til å holde fugler som holder abbor

Fordi undulater er nomadiske av natur, må de kunne reise lange avstander på jakt etter mat og vann. Det betyr at de er veldig aktive små papegøyer med energi til å brenne og nysgjerrighet til å møte. Så du bør prøve å gi fuglene dine størst mulig habitat.

dyrevelferd fuglebur som holder aktiv undulapapegøye

Dette betyr å velge den mest romslige undulatburstørrelsen du har råd til. Fugleburet eller volieren bør være utstyrt med sikre abbor, mat- og vannskåler og noen nøye utvalgte leker. Du kan også legge bunnen av buret med papir for å gjøre rengjøringen enklere.

Hold undulater opptatt og underholdende

Undulater holder dyrevelferd i tråd med fugler

På grunn av sin langdistanse-anatomi har undulater mye ledig energi i fangenskap. De er veldig smidige og lekne kjæledyr som liker gratis flyturer, men du kan enkelt holde dem underholdt med noen velvalgte leker. Disse må være trygge for fuglen din, så vær alltid oppmerksom på disse når du velger. Alt som undulaten kan fange med en fot, tånegl eller nebb bør unngås eller bare brukes under tilsyn.

Undulater holder dyrevelferd fuglebur fuglernæring barnefuglemat

Du bør også være oppmerksom på at undulaten din er minst velsmakende og i det meste vil prøve å tygge biter du gir dem. Så unngå alt som er belagt med potensielt giftige stoffer. Mange undulater dør av tygging og fangst av tråder i leker som forårsaker blokkeringer i fordøyelseskanalen. Hvis du ikke synes det er bra for et barn å tygge på, gir du det heller ikke til undulaten din.

samfunn

Undulater holder dyrevelferd fugl villparring finne følgesvenn partnersamfunn

Fordi undulater naturlig flokkes, har de et sterkt behov for sosial aktivitet. Du kan enten prøve å tilbringe mer tid med fuglen din hjemme, eller få flere partnere for selskap.

Undulater bruker menneskelig holde fugl kjæledyr underholde underholdende klapping

Tamme undulater er helt herlige å leke med utenfor buret. De vil klatre over deg, tygge på skulderen, angripe spissen av pennen din og generelt gjøre det vanskelig å ignorere.

Undulater holder artstilpasset husdyrfugl villparring fellesskap partnerskapssamfunn finne horde group animal farm

Så hvis du bare kan ha en undulat, gjør dem tamme slik at de kan tåle et liv uten venner i et bur. Det er noen ting du må huske på når du velger en venn til undulaten din. Så det er best å gjøre noen undersøkelser før du kjøper en ny venn.

Vær oppmerksom på sikkerheten når du holder undulater

Undulater bruker menneskelig holde fugle kjæledyr sikkerhet dusjhode bad overnatting

Det lønner seg å være klar over potensielle farer for dine nysgjerrige, smidige og intelligente små kjæledyr. Du vil til slutt finne toalettet å falle i eller en gryte med potetmos til å lande i. Et tidligere ubemerket vindu er også en mulig hindring for å fly inn eller falle ned i det ensomme trådstykket i huset.

Undulater bruker menneskelig holde fuglekjæledyrs sikkerhetskjede hengende

Det er enkle måter å unngå noen av disse hendelsene, men på et tidspunkt vil noe gå galt. Så hold øye med undulaten din når den er ute av buret. Sjekk også alt som kjæledyret ditt drar rundt med ham. Når det gjelder stell, bør sikkerheten komme først når du holder undulater.

Previous Post
Det sunne kostholdet – hva er de gunstige effektene av tomater
Next Post
HIIT treningsplan – fordeler og flotte treningsplaner for hjemmet med et øyeblikk!