15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sikring av balkongen for katter – tips og et eksempel med et gjennomsiktig nett

Plen for katter på balkongen spiser blomsterpotte

Våren har kommet! Jo oftere du kan se solen, jo vakrere er det på balkongen. Huskatten liker også å gå ut i frisk luft innimellom. Men forsiktighet anbefales. Høyhus syndrom er et begrep som brukes for katter som faller fra høye vinduer eller balkonger. I motsetning til populær myte, lander ikke alltid katter på føttene. Selv om katter har en vridningsrefleks, betyr fallhøyden. Hvis avstanden er mer eller mindre enn den tiden det tar for en katt å snu 360 grader, vil den, som alle andre dyr, treffe bakken og kan bli alvorlig skadet eller til og med drept. En katt som jager en fugl eller et insekt, eller følger en sky med øynene, kan ved et uhell hoppe over balkongrekkverket. Hvis du lar kjæledyret ditt sitte på balkongen, må du vite hvordan du sikrer balkongen din for katter for å unngå ulykker eller fall.

Sikker balkong for katter – katter faller alltid på potene?

Hvordan sikrer jeg en balkong for katter med kanintråd

Katter har en sterk følelse av balanse som gjør at de kan vri sine egne kropper i luften for å falle på føttene og dempe slaget. Dette kalles vridningsrefleksen hos katter. Når de skal lande, strekker kattene kroppen til det maksimale og gjør en bevegelse i to faser – som om de hadde en fallskjerm, noe som øker friksjonen med luften og senker fallet.

Spinnrefleks katter faller på føttene balansefølelse

Av denne grunn, paradoksalt nok, lider katter flere skader fra høyder på noen få meter. De er farligste for dem fordi de ikke har nok tid til å snu kroppene i luften og falle på beina.

Å falle fra stor høyde er også en stor risiko. Selv om katten klarer å falle på potene, kan det oppstå fysisk skade av slaget. De vanligste skadene på hodet, brystkassen, magen, beinbrudd i bena og noen ganger til og med død.

balkong sete for katter ideer trehyller

Husk det spesielt i byene eller på balkongen flere Risikofaktorer for fall fordi huskattens verden er veldig forskjellig fra deres naturlige levekår:

– Boligbygningene kan være veldig høye (fra 7 til 30 meter omtrent). Slike høyder er vanligvis ikke tilstede i rommene der huskatten beveger seg.

– Katten har ikke en klar idé om hvor høy den er fordi den ikke kom seg inn i bygningen av seg selv. Det er ikke det samme som når hun klatrer i et tre.

– Overflatene på terrasser, balkonger, vinduskarmer, vinduer etc. har ikke den vanlige grovheten i naturen. De er mer glatte og det er umulig for katten å bli fanget med klørne og bli fanget.

Hvordan forhindre fall fra balkongen hos katter?

sikret balkong for katter med garn

På grunn av deres natur eller jaktinstinkt kan katter ved et uhell falle av balkongen. For å forhindre fallskjermhopping syndrom, er det tilrådelig å sikre balkongen for katter ved å installere garn, stenger eller gjerder. Avhengig av installasjonsstedet, dine håndverkskunnskaper og budsjett, kan du finne tusenvis av alternativer på markedet. Oftest velger katteeiere gjennomsiktige kattenett.

Hvordan velge riktig kattebeskyttelsesnett?

Sikker balkong for katter kanintråd

Det er nå et stort antall kattenett på markedet som kan tilpasses enhver balkongstørrelse og er laget i forskjellige materialer og varianter. Når du kjøper et nett, må du ta hensyn til kattens alder, vekt og oppførsel. Hvis katten er ung og aktiv, bør nettet være mer spenstig og stabil enn for en rolig, gammel katt.

Alder er også en viktig faktor. Svært unge katter krever beskyttelsesnett med en mindre maskestørrelse, f.eks. 2 cm, mens 4 cm er mer egnet for store katter. For å forhindre at katter biter eller river i nettet, tilbyr noen produsenter trådforsterkede kattenett.

Beskyttelsesgitter for katter balkonghylle i tre

Når du installerer kattenettet, må du følge produsentens instruksjoner, da de kan variere fra ett til et annet. I noen tilfeller er nettet festet til en ramme som er festet til rekkverket uten boring. I andre tilfeller er nettet festet til en treplate med øyebolter.

Et eksempel på vellykket balkong fallsikring for katter

Sikker balkong for katter med netting, trelister, balkongfliser i tre

Nå vil vi vise deg et eksempel på hvordan du sikrer balkongen med et nett.

Mål først størrelsen på balkongen og få to smale trelister, ståltråd og maske med en passende maskestørrelse. Skru deretter trelamellene langs kanten av balkongen. Disse skal ha samme høyde som balkongen.

balkong for katter sikre nett balkong fliser klikk system

For mer stabilitet er det tilrådelig å tre et tau gjennom nettet. Fest deretter nettet til trelamrene med en stiftpistol. På toppen skrur du tre S-kroker og henger nettet.

Sikring av balkongen for katter Instruksjoner for å feste nettet

Nettet er festet til klikkflisene med ståltråd. Så kjøp tynn ståltråd og kutt den i små biter. På baksiden av klikkflisene er det en bærermatrise av plast som ledningen kan bindes til. Planlegg nøye hvor hver ståltråd skal festes slik at den blir jevnt fordelt og alt ser bra ut til slutt.

balkong for katter sikre instruksjoner Ikea trefliser

Legg deretter klikkflisene igjen og begynn å knytte ledningen rundt nettet. Ta de to endene av ledningen og snu dem ganske tett. Skjul deretter endene mellom flisene.

Sikker balkong for katter Fest nett til trefliser

Og her kan du se resultatet! Det er en fin fallsikringsløsning: ser bra ut og er trygg for katten. Den hvite dekorative grusen avrunder helhetsbildet perfekt!

balkong for katter sikrer et nett av hvit prydgrus

Sikre balkongen for katter

Sett opp og dekorer balkongen for katter

Bare fordi balkongen er sikret med et nett, betyr det ikke at den må være lite attraktiv eller kjedelig for katten din. Katter liker å se fra en forhøyet posisjon. Så tilby katten din utsiktspunkter som vegghyller, tilbakelente huler og hengekøyer. Myke puter er ekstremt viktige for et koselig og innbydende sted å ligge. Det skal også være et sted på balkongen der katten kan gjemme seg.

Sett opp en balkong for katter

Sørg for at det er ferskvann tilgjengelig, samt en søppelboks. Du kan til og med sette en kattvann på balkongen. Disse tjener en dobbel funksjon: de tilbyr kjæledyrene friskt, kjølig drikkevann og kan også være et dekorativt blikkfang i uteområdet.

Torv på balkong for katter Skrapestolpe i papp

Sørg for at alle plantene på balkongen din er trygge for katter. Det er visse typer blomster som kan være skadelige og til og med giftige for katter.

Hvis du fortsatt vil ha planter på balkongen din, kan du vurdere å henge kurver eller blomsterkasser. På den måten kan du ha det grønne du vil ha og sørge for at katten din ikke når plantene.

balkong og innendørs planterett egnet for katter

Her er noen flere ideer om hvordan du kan trylle frem et katteparadis på balkongen:

– (kunstig) plen

– esker og hyller på veggen

– Et ripestolpe

– Fest bena på balkongbordet med tau

– En trestamme å klø

– Blomster, planter, små trær

– En gammel hundekurv eller eske med gress i

– Dekorasjon som beveger seg i vinden

– Grotter som du kan bruke som skjulested eller en lur

– Kattemynte i blomsterpotter

Fallbeskyttelsesbalkong for katter sovende garnklatring

balkong sitteplasser for katter treplater beskyttelsestråd

balkong og innendørs planter egnet for katter lavendel

Klatrevegg brohyller balkong katt

Previous Post
Lag sjokolade selv: desserter som en gaveidé
Next Post
Kaloriforbruk yoga: Hvor mange kalorier du forbrenner med de forskjellige typene yoga!