15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Økonomisk gjennom vinteren – reduser oppvarmingskostnadene

Kostnadstyper tresparetips

Foto: Hans

Prisene på energi fortsetter å stige, slik at mange allerede lurer på hvordan de kan spare penger og redusere oppvarmingskostnadene for å kunne finansiere nok en kald vinter og tilhørende oppvarmingskostnader. Det er noen ting som er enkle å gjøre for å redusere mengden gass du bruker på oppvarming.

Spar oppvarmingskostnadene og unngå mugg fra feil ventilasjon

Vinteroppvarming nedre takvinduer

Foto: Library West Saxon

På den ene siden er det fornuftig å bruke en prissammenligning som f.eks gas.preisvergleich.de/info/2/gaspreise for å sjekke sin forrige kontrakt og se om det er en billigere leverandør i regionen. Men du bør fortsatt kontrollere oppvarmingsatferden slik at du ikke sløser med energi unødvendig.

Noen mennesker ventilerer ikke tilstrekkelig om vinteren fordi de frykter at for mye varm luft vil slippe ut og oppvarmingskostnadene vil stige. Dette er imidlertid feil; hvis du ventilerer riktig, kommer overflødig fuktighet fra innsiden til utsiden, men rommene kjøles ikke ned for mye. For å sikre dette, ventilerer du minst to ganger om dagen, men tre til fire ganger er bedre. For at luften skal skifte skikkelig, åpnes vinduene i flere rom bredt slik at det dannes et trekk. Dørene bør også være åpne for dette. Å ventilere på denne måten i fem til ti minutter er nok for å oppnå ønsket effekt.

Hvis du ikke ventilerer tilstrekkelig i de kalde månedene, samler fuktigheten seg i veggene og danner mugg. Dette kan føre til helseproblemer, spesielt hos barn og eldre.

 Spar varmeutgifter – lavere temperaturer i stua

Gass sammenligning Sparetips Kutt kostnader

Foto: seagers

Det er ofte for varmt på rommene. Du trenger ikke varme så mye at du kan sitte foran TV-en i en T-skjorte om vinteren. 20 grader er nok til at kroppen skal føle seg bra. Ofte er det ikke nødvendig å varme soverommet i det hele tatt; et gjennomsnitt på 16 grader er tilstrekkelig her for å sikre en god søvn.

Hvis du drar på ferie, bør du regulere gassoppvarmingen – dette sparer oppvarmingskostnader. I denne fasen trenger det ikke å være 20 grader i hele huset; I teorien er en temperatur tilstrekkelig til å forhindre at vannrør sprenges ved et plutselig kaldt snap. Hvis du ikke ønsker å gå tilbake til kjølige oppholdsrom etter ferien, kan du be naboen eller et familiemedlem om å skru opp varmen en dag før du kommer tilbake.

God fasadeisolering sparer penger og energi

lagre tips fasader segl

Bilde: ~ konny

Oppvarming med gass er et pengerbesparende alternativ

Reduser kostnadene Vinterbesparelsestips

Foto: Jérôme

Previous Post
Skjærebrett i marmor, plast eller tre for et sunt liv
Next Post
Arbeide med barn: 14 trebearbeidingsideer og enkle instruksjoner