15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Produserer bioplast – designprosjekter med alger, maisstivelse og andre naturlige stoffer

bioplast produksjon prosjekter alger maisstivelse naturlige materialer bærekraftig design prøver beger vaser utstilling

Kan biologisk nedbrytbar plast laget av naturlige stoffer som alger erstatte fossile polymerer? Det er en rekke designere som allerede eksperimenterer med bioplast. Disse består av maisstivelse eller krabbeskall og blir dermed til bioplast. I dette innlegget har vi satt sammen noen inspirerende designprosjekter i denne forbindelse, der designerne lager sine arbeider ved hjelp av bioplast. Begrepet “bioplast” står for en plast som helt eller delvis er basert på organisk biomasse og ikke på petroleum. Når folk lager bioplast, er de fleste biologisk nedbrytbare, noe som i teorien er en av deres største fordeler. Imidlertid er det lett å forveksle noen av de vanlige begrepene. Selv om disse høres like ut, er ikke biodefinisjonen i forhold til bioplast utskiftbar.

For hvilke applikasjoner kan bioplast produseres??

bioplast produksjonsprosjekter alger maisstivelse erstatter naturlige materialer bioplast designprosjekter abstrakt hengende lampe

Visste du at bioplast har eksistert i minst 100 år? Maisolje og soyabønneolje har begge blitt brukt til å lage bildeler til noen Ford -modeller. I de siste årene har bioplast blitt brukt i et stort utvalg av forbrukerprodukter, for eksempel matbeholdere, matposer, biologisk nedbrytbare redskaper og matemballasje. Disse kalles handelsplast, og de kan også brukes til tekniske applikasjoner som elektriske og elektroniske hus. Kort sagt, bioplast har funnet veien inn i nesten alle bransjer: bil, elektronikk, mat og drikkeemballasje, landbruk, tekstiler, helsevesen, etc..

Å produsere bioplast – fordeler

bioplast produksjonsprosjekter alger maisstivelse naturlige materialer bærekraftig design hengende lampe vase roser shere bord marmorvegg

Generelt er de største fordelene med en voksende bioplastindustri lavere energibehov og et mindre forurenset økosystem. Problemet med overfylte deponier og flytende søppeløyer blir teoretisk løst gjennom økt bruk av bioplast. Imidlertid nedbrytes ikke all bioplast i rimelig tid. Det er helt realistisk at noen biobasert plast forblir intakt i flere tiår, spesielt hvis de ikke blir kastet på riktig måte.

ulempe

produksjon av bio-materialer prosjekter alger maisstivelse erstatning naturlige materialer bioplastisk design prosjekter abstrakt

Det kan være svært vanskelig for forbrukere å skille hvilken bioplast som er biologisk nedbrytbar eller komposterbar og hvilken konvensjonell plast de kan bruke som ellers kan resirkuleres. Av denne grunn blir mange bioplaster ikke kastet på riktig måte. Noen lokalsamfunn har ikke engang muligheten til å sortere, kompostere eller resirkulere bioplast.

produsere biodrivstoff prosjekter alger maisstivelse naturlige materialer bærekraftig design stol planter jord

Av denne grunn ender alt opp på et deponi uansett. For eksempel ser en polymelkesyre (PLA plast) kopp ut som vanlig polymer. Pluss at denne også føles som en forbruker som kaster den i søpla i stedet for å kompostere den.

Lage biopolymerer med 3D -utskrift

produsere biodrivstoff prosjekter alger maisstivelse naturlige produkter bærekraftig design 3d-skriver biopolymerer

De nederlandske designerne Erik Klarenbeek og Maartje Dros prøver å etablere et nettverk av biopolymer 3D -skrivere kalt “3D Bakery. Dette betyr at folk kan lage og skrive ut sine egne miljøvennlige produkter som bioplast. De opprettet sitt eget anlegg på Atelier Luma i Arles for å demonstrere konseptet.

biodrivstoff produksjon prosjekter alger maisstivelse naturlige materialer bærekraftig design mønster krus bolle nærbilde

Kalt “AlgaeLab”, og tilbyr muligheten til å dyrke, høste og tørke alger slik at stivelsen deres kan brukes som råvarer for bioplast. De har også laget annonser på forskjellige steder, for eksempel Boijmans Van Beuningen -museet i Rotterdam, samt 3D -trykte objekter med alger.

biodrivstoff produksjonsprosjekter alger maisstivelse naturlige materialer bærekraftig design solbriller prøvebeholder

Designerne mener prosjektet deres gir en løsning på det enorme forbruket av ikke-fornybart fossilt brensel som frigjør karbondioksid (CO2) til atmosfæren når de blir materialer som plast. Forskere tilskriver økende CO2 -utslipp til global oppvarming. Som planteart absorberer alger karbondioksid under fotosynteseprosessen, som de bruker til å generere energi. Planleggerne går derfor inn for vekst av alger, som brukes som produksjonsmateriale for å redusere globale CO2 -nivåer og forhindre klimaendringer.

Emballasje og keramikk laget av alger

biodrivstoff produksjonsprosjekter alger maisstivelse naturlige materialer bærekraftig design komposterbar det er det skinn

Austeja Platukyte har utviklet et biologisk nedbrytbart materiale laget av alger som kan erstatte konvensjonell petroleumsbasert plastemballasje. Nyutdannede presenterte “That’s It” -prosjektet i konfirmandeshowet hennes ved Vilnius Academy of Arts. Den består av bare to komponenter: agar laget av alger og et kalsiumkarbonat forsterket av emulgeringsmidler (voks).

produsere organiske materialer prosjekter alger maisstivelse naturlige materialer bærekraftig design komposterbare emballasjematerialeprøver

Designeren har bevist at det lette, vanntette materialet går i oppløsning hvis du slipper det ned i bakken og overvåker det regelmessig. Hun har designet en rekke emballasjer som kan erstatte ikke-biologisk nedbrytbare former. Materialet er sterkt nok til å beskytte produkter, men er fortsatt lett og vanntett. Etter bruk kan den komposteres eller brukes som gjødsel for å opprettholde jordfuktigheten.

produksjon av biodrivstoff prosjekter alger bruker naturlige stoffer laboratorium

Emballasjen kan også kastes fordi den naturlig forverres og skaper nye kritt. For å bevise materialets biologiske nedbrytbarhet, begravde designeren emballasjen i begynnelsen av året og overvåket regelmessig nedbrytningen..

Å lage møbler ved hjelp av bioplast

produksjon av organiske materialer prosjekter alger maisstivelse naturlige materialer bærekraftig design sea me møbler samling lenestol stoff sete

Stoffet til møbelkolleksjonen “Sea Me” av Nienke Hoogvliet består av algarn. Materialet har lignende egenskaper som viskose, men inneholder masse hentet fra tang. Designerne bruker deretter rester av alger fra produksjonsprosessen slik at de også kan lage annen bioplast. Slik ble små boller av denne typen laget. Teamet er overbevist om at vi i fremtiden alle kan bo i hus som er fullstendig bygd og møblert med alger.

produksjon av organiske materialer prosjekter alger maisstivelse naturlige materialer bærekraftig design sea me collection sidebord

“Sea Me” -kolleksjonen inneholder et sete laget av stoff som er håndvevd med alger og farget eller raffinert. Hoogvliet brukte også tang til å farge stoffet, og de forskjellige artene produserte forskjellige farger tilsvarende. Samlingen inneholder også et sidebord med en treplate ferdig med maling fra bladderwrack, en annen vanlig tang i Nederland.

produksjon av organiske materialer prosjekter alger maisstivelse naturlige materialer bærekraftig design sjø meg samling prøver prøver

En enkel, buet ramme i en myk grågrønn laget av rørformet stål støtter stolen og bordet. Hoogvliet brukte de resterende materialene fra møbelproduksjon til å lage et par bioplastbrett laget av 100% alger. Han eksperimenterte først med alger i et teppe som inneholdt tang ved å pakke det rundt et fiskenett og knute det.

Maisstivelseserstatning med en bioplast såle

produksjon av organiske materialer prosjekter alger maisstivelse erstatning naturlige materialer bioplastiske såler joggesko joggesko

Sålen til Reeboks Cotton + Corn joggesko er laget av mais, innersåle av ricinusolje. Med en bomullsoverdel er skoen 75 prosent biobasert, men fungerer som alle andre lignende joggesko. Sålen er laget av propandiolmateriale, som også brukes som et biobasert motorkjølevæske og som et glykolelement ved fremstilling av harpikser for sko- og bilindustrien.

produksjon av organiske materialer prosjekter alger maisstivelse erstatte naturlige materialer bioplast såle joggesko

Sportsklærprodusenten har presentert det første produktet av sitt bærekraftsinitiativ med dette paret bioplastiske sportssko. Reebok lanserte programmet for å redusere motebransjens innvirkning på miljøet, og begynte med søket etter et alternativ til petroleumsbaserte gummi- og skumsåler. Joggeskoene er laget av 75 prosent biobasert materiale, som er sertifisert av US Department of Agriculture.

Botaniske figurer laget av bioplast basert på sukkerrør

bioplast produksjonsprosjekter bioplast lego murstein botaniske figurer stokk baselementer trær blader

Lego brukte en polyetylenplast laget av etanol fra bærekraftig sukkerrør til trær, blader og annen vegetasjon i sitt sortiment. Den danske leketøyprodusenten har som mål å produsere alle legoklosser ved hjelp av bioplast innen 2030. I tillegg til å fokusere på dette, har Lego investert i vindkraft for å kompensere for energien som trengs for å lage plastdelene.

bioplast produksjonsprosjekter bioplast lego murstein botaniske figurer sukkerrør grunnelementer grantrær blader tett

Selv om de planteformede delene bare utgjør en liten prosentandel av produksjonen, er selskapets endelige mål å lage alle murstein med bioplast innen 2030. Det første settet med sukkerrørselementer vises på hyllene i 2018. Ifølge Lego er de nye plantebaserte elementene teknisk identiske med de som er laget av konvensjonell plast.

bioplast produksjonsprosjekter bioplast lego murstein botaniske figurer sukkerrør grunnelementer grantrær blader

Gruppen har også introdusert bærekraftige masseskåler til adventskalenderne. Andre skritt Lego tar for å redusere sitt karbonavtrykk er å investere i vindenergi for å sikre at energien som brukes til å lage Lego -klossene, blir oppveid av generering av fornybar energi.

Skalldyr bioplast

produsere bio-drivstoff prosjekter bløtdyr ull hånd krabber kinesiske tekniske enheter vekkerklokke luftrenser router produsere

Skallet av krepsdyr inneholder kitin, som Jeongwon Ji kombinerte med vann og glyserin på eksperimentell basis for å lage en bioplast. Prosjektet, kjent som Crustic, kom fra en økning i invasive kinesiske ullkrabber i britisk farvann. Designeren brukte skapningene sett på som skadedyr som en nyttig ressurs og brukte dem til å lage plasthus for små elektroniske gjenstander, for eksempel vekkerklokker.

produksjon av organiske materialer prosjekter ull hånd krabber skjerf plast materiale vinn vann glyserin

Jeongwon Ji, utdannet ved Royal College of Art, lagde sin egen bioplast av krabbeskall. Hun ønsket å utvikle et mer taktilt etui for elektroniske produkter og hentet glukose fra kreft fra det. Som et resultat skapte hun sitt eget plastmateriale fra prøving og feiling i laboratoriet. Den vannbaserte blandingen tar mye lengre tid enn tradisjonell plast, men ingrediensene er helt giftfrie, forklarte hun.

Produsere bio-plast prosjekter ull hånd krabber lyd plast materiale vinn vann glyserin eksperiment

“Selv om produksjonstiden er lengre, kan denne giftfrie prosessen forbedre levetiden til de som lager elektronikken vår.” Selv om alle mønstrene er laget i presise geometriske treformer, blir materialet grovt og bøyer seg når det herder, noe som resulterer i taktilt og organisk former. “Jeg ønsket å utfordre arketypene til elektroniske produkter ved å bruke taktile overflater og lage former som ser ut som om de var laget av noe annet, noe naturlig,” sa hun.

FORMcard – kunstkort av Peter Marigold

produksjon av organiske materialer prosjekter formkort kunstkort maisstivelse erstatning naturlige materialer bioplast varmt vann reparasjon smelting

London-baserte designeren Peter Marigold laget et giftfritt, men fargerikt kort laget av bioplast på størrelse med et vanlig kredittkort. Dette myker i vannet og kan brukes til å designe anheng, reparere plastgjenstander og barnesikre bordkanter. I likhet med det formbare Sugru-limet i gummi, ble Marigolds kort laget av maisstivelsesbasert bioplast og inneholdt fargepigmenter i stedet for de universelle pigmentene som vanligvis brukes i plast.

biodrivstoff produksjon prosjekter plast kredittkort format maisstivelse erstatning bioplast reparasjon leker verktøy

Det stivelsesbaserte materialet fester seg til annen plast når det er varmt og kan derfor brukes til å holde ødelagte plastleker eller andre gjenstander på plass. Det gjenbrukbare FORM -kortet er designet slik at det kan bæres i en lommebok. Dette betyr at den alltid er tilgjengelig for nødreparasjoner. “Oppfinnelsen er kraftig nok til å lage en enkel skiftenøkkel i en nødssituasjon,” sa Marigold, som har eksperimentert med termoplast i to år.

ITKEs ArboSkin -paviljong

arch2o arboSkin paviljong bioplast University of Stuttgart itke studenter professorer prosjektindustri

Studenter og professorer fra ITKE ved University of Stuttgart, en forskningsenhet som regelmessig bygger banebrytende paviljonger, konstruerte denne spisse, svingete paviljongen for å demonstrere egenskapene til en bioplast utviklet for byggebransjen. Arboblend er navnet på materialet fra det tyske selskapet Tecnaro. Den kombinerer biopolymerer som lignin, et biprodukt fra tremasseprosessen, for å produsere termoformbare filmer fra bioplast. Platene varmes opp for å bli formet til de fasetterte formene. Plastavfall kan granuleres for gjenbruk.

arch2o arboSkin paviljong bioplastics universitet i stuttgart itke studenter professorer prosjekt industrielle celler pyramider

Den dobbeltbøyde huden dannes ved å koble pyramidene sammen, med støtteringer og bjelker som bidrar til å skape bærende vegger. Med CNC -fresingen ble deler av noen moduler fjernet, noe som skapte åpninger i fasaden. Avfallsmaterialet fra denne prosessen kan granuleres igjen og føres tilbake til produksjonsprosessen, mens plastarkene kan komposteres på slutten av levetiden.

Previous Post
Det sunne kostholdet – hva er de gunstige effektene av tomater
Next Post
HIIT treningsplan – fordeler og flotte treningsplaner for hjemmet med et øyeblikk!