15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Alternative energikilder – en innovasjon for hjemmet

geotermisk-energikilde-bærende-hus-hender

Energiforsyningen til husene våre med “grønn” energi fra “rene” kilder blir en reell mulighet. En lang drøm om menneskeheten kan snart bli en realitet. Takket være nyskapende teknologi kan husholdninger forsynes med “grønn” energi fra nye kilder, nemlig å bruke naturens uuttømmelige ressurser som sol og vind.

Alternative energikilder – vind og solenergi til hjemmet

familie-hus-sol-energikilde-vind

Bruk av fornybare energikilder forårsaker mindre miljøforurensning sammenlignet med fossilt brensel som olje, kull, naturgass og atombrensel. Fornybar energi er bærekraftig, hvis den brukes riktig, kan den dekke folks behov i dag og i fremtiden uten å forårsake vesentlig skade på miljøet og menneskers helse. Brukes det riktig, reduserer det effektivt energiproduksjonskostnadene.

 Alternative energikilder med utallige funksjoner

peis-hjemme-ha-energi

Kan også alternative energikilder brukes til andre formål. Solstrålene kan brukes til å varme huset. Varme og ventilasjon er de dyreste systemene i huset. Vanligvis betales rundt 50% av husholdningsregningene for å dekke disse behovene. I tillegg er disse systemene hovedkilden til karbondioksidutslipp til atmosfæren og bidrar vesentlig til global oppvarming. De er også ansvarlige for en stor mengde utslipp til atmosfæren av svoveldioksid og nitrogenoksider, som er hovedkomponentene i surt regn.Bruk av solenergi til oppvarming og nedkjøling i våre hjem kan føre til at strømkostnadene reduseres dramatisk. Vi vil også understreke at ved å bruke solenergi gir vi et betydelig bidrag til miljøvern. Solen er den reneste kilden til varme og lys. Alle bruker til en viss grad solenergi, men hvis vi trekker gardinene på vinduet i løpet av dagen og slår av det kunstige lyset, er det allerede et godt skritt fremover. Dagens moderne teknologi kan bidra til bedre bruk av solenergi i huset og også for å skape en koselig og behagelig atmosfære der. Merkelig nok bruker vi solenergi minst i sommermånedene, men det er da solen skinner mest. Dette gjelder spesielt vinduene på sørsiden av husene våre. De tillater at solenergi trenger inn i rommet, selv når solen er lavt i horisonten, selv om vinteren. Riktig installert rullegardin eller solseil beskytter deg mot overdreven oppvarming av rommene i varme sommerdager. Unngå store mengder solenergi i de varmere månedene er også mulig ved å bruke passende persienner eller markiser over vinduene, og også ved å plante busker og trær som gir skygge og kjølig om sommeren. For å dra full nytte av solens stråler, er det nødvendig å gjøre et passende utvalg av vinduer. Vi kan bare anbefale deg å velge vindusformer der varmetapet er minimalt. Og et annet tips fra oss: slipp maksimal dagslys inn i huset ditt, det kan utfylle eller til og med eliminere behovet for kunstig belysning og skape en lys og innbydende atmosfære i hjemmet ditt.

De beste materialene har en naturlig opprinnelse

design-hus-energibesparende-kilder-andre

Men det er bare en liten del av mulighetene for bruk av solenergi i husene våre. For å maksimere bruken av denne energien, er det mulig å sørge for lagring og senere bruk. Vi vet alle at det er kaldere om natten enn om dagen, så man prøver å samle og lagre varmen i løpet av dagen. Dette er mulig med passende materialer som varmes opp i løpet av dagen og dermed avgir varme om natten. Slike materialer er glass, stein, murstein, vann.

Lag et kjølesystem selv

vakker-kvinne-åpner-vindu-energikilder

I tillegg til oppvarming kan naturressursene også brukes til kjøling. Naturlige vindstrømmer gir gratis hjemmekjøling om våren, høsten og sommeren. For å gjøre dette er det nødvendig å åpne vinduene som er plassert i luftens bevegelsesretning, så vel som de som vender mot dem. Dette skaper vindstrømmer og de ventilerer huset på en veldig naturlig måte.

Tips til boliger på flere plan

Energisparende-flere-nivå-hus-tips

Kjenner du fysikklovene godt? Da kan du absolutt bruke dine kunnskaper perfekt hjemme. Et annet alternativ for bruk av fornybare energikilder er gitt for deg her. Som du vet stiger den varme luften i et høyt rom og blir fortrengt av den nye, kjølige luften på gulvet i dette rommet. I et to-etasjers hus kan du enkelt oppnå denne effekten. Det er bare nødvendig å åpne vinduene i første etasje og åpne et vindu på et høyere nivå, for eksempel i den øvre delen av trappen.

Som i Asia – et multifunksjonelt gulvbelegg

naturstein marmor som dekker kjølesystem

I prinsippet kan kjølegulv brukes til å kjøle huset. Alle vet at sementgulvene, som ligger i skyggen, holder seg kjølig, selv på varme sommerdager. Gulv dekket med fliser, sement eller steinheller kan bidra betydelig til husets kjølighet, selv om sommeren. Disse gulvbeleggene minimerer behovet for klimaanlegg i den varme årstiden.

Heng tøyet ute

Klesvask-hengende-utenfor-farget-t-skjorter

Det har blitt vist de siste årene at tørketrommel er unødvendig i sommermånedene, og bruken av dem øker bare strømregningene våre. Sol og vind kan være veldig nyttig for tørking av klær naturlig, og vi ser mange positive aspekter i dette som energibesparelse, ingen bruk av blekemiddel og desinfeksjonsmidler for rene klær, og eliminerer dermed behovet for bruk av sterke vaskemidler.

Alternative energikilder – en taksamler for varmt vann

arbeid-tak-samler-sol-energi-eksempel

En annen måte å bruke solenergi på er med varmt vann. Det absorberer lett solens varme. Et passivt system for oppvarming av vann med bruk av en oppsamler for oppvarming er vanligvis plassert på taket av huset. Deretter transporteres det oppvarmede vannet ved konveksjon, så det når vannrøret i huset. Et slikt system kan dekke opptil 50% eller mer av kravene til varmtvann til husholdningsbruk.

Sol og spenning

sol-panel-hus-tak-energi-alternativ

I tillegg til alle de ovennevnte applikasjonene, brukes solstråling til å generere elektrisitet. Dette er muliggjort av solcelleanleggene. Disse systemene konverterer sollys til elektrisitet. alternative energikilder av denne typen er spesielt viktige på steder der det ikke er strømnett.

Vindkraft

Alternative-energikilder-tips-vindkraft

Vindens kraft og potensielle energi er også enorm. Vi kan se dette i orkaner, tornadoer og stormer, du ser opprevne trær, til og med store bygninger blir ødelagt i prosessen. Vindens store kraft kan brukes i vindturbiner, spesielt egnet for steder i vindfulle fjell og lavlandsområder.

Kraften til vann

vann-bølger-energi-eksempel-vakkert-bilde

Vannkraften, eller energien til vann, har blitt brukt til å drive fabrikker siden antikken. Dette er for tiden en av de billigste måtene å produsere energi på. Bruk av vannkraft forurenser ikke luften, men konstruksjonen av reservoarer kan forstyrre vannbalansen og redusere vannkvaliteten.

Man prøver overalt i hverdagen alternative energikilder å bruke og nå ut til nye energikilder oftere og oftere på jobb og lek. For eksempel krever de fleste nye barneleker batteristrøm. De siste årene er det produsert racerbiler og båter for barn som er soldrevne eller manuelt drevne. Det er også mulig å bruke gjenbrukbare batterier, oppladbare batterier via solcellelader. Som kjent er det manuelle gressklippere, raker, lanterner og lamper som også er soldrevne, utendørs sol dusjene er også en utmerket måte å moderne energisparing.

Som du kan se, er fornybar energi uuttømmelig, og potensialet er enormt. Menneskehetens innsats for å bruke denne energien er stor og blir alltid kronet med stor suksess. Dette åpner nye horisonter for utvikling av moderne teknologi som beskytter miljøet og menneskers helse.

Previous Post
Lag sjokolade selv: desserter som en gaveidé
Next Post
Kaloriforbruk yoga: Hvor mange kalorier du forbrenner med de forskjellige typene yoga!