15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Resirkulerbare materialer – hvilke bygningsmaterialer er egnet for resirkulering?

Byggebransjen står for 75% av jordens forbruk av naturressurser, mens resirkulerbare materialer som stein, sand, jern og mange andre utvinnes i store mengder for å levere markeder. I tillegg genererer byggeplasser selv enorme mengder avfall, det være seg gjennom byggearbeid, rivningsarbeid eller renovering. I Brasil, for eksempel, kan byggeavfall utgjøre mellom 50% og 70% av den totale massen av kommunalt avfall. Dette avfallet havner ofte på søppelfyllinger i stedet for å bli deponert på riktig måte, overveldende kommunale avløpsanlegg og opprette uformelle søppelfyllinger. Av denne grunn presenterer vi i denne artikkelen resirkulerbare materialer som er egnet for gjenbruk.

Resirkulerbare materialer fra byggebransjen

Ulike byggematerialer som avfall, stein, plast og betong er klare til resirkulering

Men med større forsiktighet kan dette avfallet ha et enormt potensial for gjenbruk. Når spesialister angir de riktige destinasjonene og behandler dem på riktig måte, kan resirkulert materiale erstatte de som er gjenvunnet fra rusk. Dermed danner disse de nye komponentene, samtidig som de opprettholder en kvalitet for konstruksjonen som generelt er sammenlignbar med tradisjonelle byggematerialer.

kast stålavfall og andre resirkulerbare materialer

Med resirkulering kan vi gjenbruke kassert resirkulerbart materiale for å mate dem tilbake i produksjonssyklusen. Denne prosessen reduserer forbruket av råvarer, reduserer mengden avfall og kan skape arbeidsplasser for tusenvis av mennesker. For å starte prosessen er et effektivt separasjons- og innsamlingssystem avgjørende. Selv om klassifiseringene er forskjellige i hvert land, er det vanligvis to hovedklasser. Den første gruppen inkluderer betong, keramikk, stein og mørtel, som utgjør det meste av byggeavfallet. Den andre klassen involverer tre, metall, glass, plast, gips av paris og mer. Her er vanlige gjenvinnbare materialer og hvilke bruksområder de kan oppfylle.

stjal

Bruk resirkulerbare materialer for å bygge stålhus

Vi kan produsere konstruksjonsstål fra kombinasjonen av jernmalm og kull, som varmes opp i en masovn. Ellers gjøres dette ved å resirkulere skrap, som kan gjøres i en elektrisk ovn. Stålgjenvinning stammer til og med tilbake til Romerriket, da soldater samlet krigsmateriell igjen i skyttergravene for å lage nye våpen. Faktisk kan vi uendelig transformere stål til nye gjenstander uten tap av kvalitet.

steinsprut og kasserte byggematerialer på et deponi

Under prosessen kan vi også redusere strømforbruket med 80%, noe som betyr at vi har mindre innvirkning på miljøet. Dette betyr at det ikke er nødvendig å utvinne noen råvarer i det hele tatt. Armering for armert betong, ledninger, spiker og noen metallprofiler kan generelt være laget av metallskrap av industrien.

Betong for resirkulerbare materialer

interiørdesign og resirkulerbare materialer som veggbekledning og møbler

Ved å resirkulere betong kan vi gjenbruke byggesteiner og dermed redusere byggekostnadene tilsvarende. Ved gjenbruk av herdet betong bruker ingeniører en spesiell knuser som lager såkalte resirkuleringsaggregater. Inntil nylig ble resirkulert betong bare brukt som undergulv. Imidlertid har tester vist at med riktig teknologi kan betongaggregater lage strukturelle elementer fra 30 til 40 MPa (megapascal). Det er også viktig at resirkulerte tilslag inneholder mellom ti og femten prosent mindre per volumenhet enn fersk betong, noe som betyr mindre vekt per kubikkmeter og dermed færre materialer, transport og totale prosjektkostnader.

tre

bruk resirkulert kryssfiner som kledning i interiørdesign

Bruken av “avfallsvirke” har blitt veldig populær. Hardved kan vare i hundrevis av år hvis vi lagrer dem riktig. Vi kan bruke disse bygningsmaterialene som store komponenter eller som lameller for å produsere andre artefakter som esker, paller eller støtter til forskjellige formål. Men mykere og billigere treverk kan også resirkuleres, spesielt som råvare for panelindustrien.

gjenbruk av tømmer som lameller i strukturen ved siden av vann for resirkulerbare materialer

Den vanligste bruken av resirkulert trevirke i dag er fullstendig sliping av tre og produksjon av MDF-paneler for produksjon av trebaserte materialer. En annen mulighet, hvis ingen av de ovennevnte metodene kan brukes, er å avhende treavfall for produksjon av biomasse ved forbrenning i industrielle ovner.

gips

Resirkuler betongblokker for byggebransjen reduserer kostnadene gjennom resirkuleringsprosesser

Gipsgjenvinning i konstruksjon er mulig, men feil deponering kan frigjøre brannfarlig og svært giftig hydrogensulfid, som forurenser jord og grunnvann. Når den er riktig behandlet, beholder resirkulert gips imidlertid de samme fysiske og mekaniske egenskapene som vanlig gips til relativt lave kostnader.

EPS

konseptet om gjenbruk av plast som et krus til kaffe

Utvidet polystyren eller EPS er et materiale som vi også kan resirkulere med gode resultater og bruke deretter på en miljøvennlig måte. Sluttproduktet blir til et råmateriale for å lage nye plastprodukter når vi makulerer og komprimerer det. Byggebransjen kan bruke dette til lakk eller til og med maling, noe som kan ha enorm betydning for miljøet.

Glass

indre gårdsplass med barn som leker foran huset med mursteinfasade

Selv om glassflasker og beholdere er svært resirkulerbare, kommer gjenvinningsvindusglass med en rekke ekstra komplikasjoner. På grunn av den forskjellige kjemiske sammensetningen og smeltetemperaturen, kan den ikke resirkuleres med andre glassgjenstander, inkludert andre typer vindusglass. Vindusruter kan imidlertid smeltes og gjøres til glassfiber for å inkorporeres i asfalt eller til og med kombineres i gule og hvite reflekterende gatefarger. Knust glass kombinerer deretter vellykket med betong for å lage gulv og granittoverflater.

Andre materialer som kan resirkuleres

Deponi med en stor haug søppel ved siden av betongbygg

Sink, aluminium, emballasje, tekstiler. Disse tilleggsmaterialene kan også ha alternativer for gjenbruk og resirkulering. Selvfølgelig er det også stoffer som asbest, latexmaling, kjemiske løsningsmidler, lim og blybasert maling som må håndteres forsiktig for å redusere påvirkningen av miljøet. Med den økende bekymringen for å gjøre det bygde miljøet mer bærekraftig, blir det viktig å tenke på hele livssyklusen til et materiale.

Benk på gaten laget av resirkulerte bygningsmaterialer Miljøvennlig byarkitektur

Ikke bare reduserer resirkulering sannsynligheten for ukjente søppelfyllinger, men det bidrar også til å lette deponietrykket. Det kan også føre til lavere kostnader for miljø og forbrukere. I tillegg kan vi redusere behovet for nye naturressurser, redusere produksjon og transportkostnader og eliminere behovet for å deponere avfall.

Previous Post
Louis Vuitton designer beskyttende visir som fungerer som en hette
Next Post
Kombiner joggesko med en kjole: de beste antrekkkombinasjonene for sommerlooket ditt!