15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sunn kost og tannpleie – 8 tannvennlige matvarer

helse god kiwi eple beskytter tennene

visste du at sunt kosthold og tannpleie Gå hånd i hånd? Tannvennlige matvarer forhindrer dannelse av emalje og beskytter tannkjøttet mot betennelse. Her er 8 matvarer som kan bekjempe tannbakterier og er nyttige for munnhygiene.

Sunn kost og tannpleie – frukt og grønnsaker

gode tenner mage kiwi eple fersk frukt

Tann tannkjøttet naturlige helsehjelpemidler

Epler anses å være naturens tannbørste – dette er ikke tilfeldig. Fruktene inneholder viktige næringsstoffer som er avgjørende for sunt kosthold og tannpleie er nyttige. I tillegg stimulerer du spyttflyten og renser tannoverflaten for rester og plakett. Men eplene inneholder sukker og syre, noe som kan skade tennene. Et stykke ost og et glass melk eller vann kan nøytralisere denne skadelige effekten.

kiwi

Kiwi -slikkepinner unger et sunt liv

Kiwi inneholder mye vitamin C, som spiller en viktig rolle i kollagenproduksjonen – dette holder tennene i form.

grønnsaker

Vitamin C mot Karries sunne spiser barn

Rå grønnsaker er bra for tannkjøttet – på den ene siden rengjør de tennene, på den andre siden inneholder de mineraler. Barn kan spesielt spise grønnsaker og grovt brød mellom måltidene – dette reduserer risikoen for tannråte.

løk

Helse tenner natur betyr sunt kosthold

Sulfidet i løken bekjemper vellykket årsaken til tannråte. Derfor anbefaler tannleger ofte å spise 2-3 løkbiter om dagen. Fersk persille hjelper mot den sterke lukten.

selleri

nærer selleri tannkjøttet godt beskytter tennene

Selleri holder tannkjøttet i form. I motsetning til andre grønnsaker, renser selleri ikke bare overflaten av tennene, men også mellomrommene mellom tennene. Tygging stimulerer strømmen av spytt og bidrar til å hemme veksten av bakterier.

Sunn kost og tannpleie – melk og meieriprodukter

Å spise tannvennlig mat går ned i vekt uten stress

Melk og ost er veldig nyttig for sunt kosthold og tannpleie. Mineralene kalsium og fosfat styrker tennene og beskytter tannemaljen. Meieriproduktene nøytraliserer effekten av sure matvarer.

God ernæring og tannpleie – vann og te

beskytter tenner, tannemalje mot tannråte

Vann og grønn te styrker emaljen og hemmer veksten av bakterier i munnen. Spesielt hvis du ikke kan pusse tennene med en gang, kan du alltid skylle munnen med vann.

Spis fullkornsbrød Gå ned i vekt Levende tannpleie

Previous Post
Det sunne kostholdet – hva er de gunstige effektene av tomater
Next Post
HIIT treningsplan – fordeler og flotte treningsplaner for hjemmet med et øyeblikk!