15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Friske barns tenner – riktig ernæring og tannpleie for barnet ditt

jente børste tenner blå øyne søte barn

Riktig ernæring for friske barntenner er spesielt viktig. Det er velkjent at søtsaker kan skade tennene og forårsake tannråte. Men akkurat som noen matvarer kan være skadelige, kan andre styrke tennene.

Hvilke produkter trenger barnet ditt for sunne barntenner?

Matene for friske barntenner kan deles inn i flere grupper:

Frukt og grønnsaker:

frukt grønnsaker ananas banan tomater eple agurk

De bør være en daglig del av kostholdet ditt, siden de inneholder mye vitaminer, mineraler og antioksidanter. Det er tilrådelig at det konsumeres minst én hard grønnsak eller frukt per dag. Vanskelig fordi det styrker musklene og stimulerer blodstrømmen når du tygger. Dette fører til en bedre nedbrytning av giftstoffene og forhindrer betennelse.

Meieriprodukter for friske barntenner:

yoghurt jordbær fettfattig sunn skje deilig

Det er lurt å konsumere et fettfattig meieriprodukt og et stykke ost. De gir tennene og beinene den nødvendige mengden vitamin D og kalsium. Fettet bør imidlertid ikke være helt fraværende i produktene, da det hjelper bein og tenner til å absorbere kalsium.

Friske barntenner gjennom fullkornsprodukter:

brune roser fullkornsprodukt steker ikke tygge lenger

Havregryn, fullkornsbrød og brun ris er også sunt for tennene. Det lave karbohydratinnholdet er en fordel. På grunn av bakteriene i munnen fører de til dannelse av melkesyre og tannplakk, som skader tannemaljen. I tillegg må disse produktene tygges lenger, noe som igjen styrker muskler og tannkjøtt og dermed tennene selv. En studie fra 2007 viser at inntak av 3 porsjoner fullkornsprodukter om dagen reduserer risikoen for tannkjøttsykdom med 23%. Disse produktene inneholder også silisiumdioksid, like viktig for tannstrukturen og friske barntenner.

Proteiner:

friske barns tenner riktig ernæringsråd hvit godt preparert

Kylling, fisk, egg og belgfrukter bidrar også til en sunn struktur av tennene.

Her er noen flere råd for friske barntenner mottar:

friske barns tenner bror søster smilende små tenner

  • Unngå å gi barnet ditt væske å drikke som inneholder ekstra sukker. Det er bedre å erstatte disse med melk eller fruktjuicer. Det er også bedre å bruke et sugerør, da dette ikke vil utsette tennene direkte for syren.
  • Ikke venn barnet ditt til å drikke varme drikker før sengetid og etter å ha pusset tennene. Dette gjelder også melk, fordi den støtter dannelsen av bakterier og tannråte.
  • Til friske barntenner begrense forbruket av søtsaker. Det er bedre å introdusere snacks mellom måltidene som tilfredsstiller barnet og ikke får dem til å bruke kaloririke produkter.
  • Ikke venne barnet ditt til en smokk eller venne det til det så snart som mulig. For friske tenner kan smokken bare gis til barnet rent og etter at munnen er grundig rengjort.
  • Rettidig overgang fra fôring med flasken til skjeen og bruk av beger er en fordel for friske tenner. Dette bør gjøres etter den fjerde eller sjette måneden. Ved elleve måneder skal barnet lære å bruke en kopp, slik at overgangen fra patten til koppen kan gjøres lettere med en sippy cup.

børste tenner mor baby betydning risiko lavere

friske barns tenner tannpleie viktige fem lykkelige ansikter

Fullkornsprodukter tygger brød sunne tomater balansert riktig

sunt å spise linser bønner grønnsaker fiskeost

Previous Post
Slik har Jennifer Lawrence -frisyren endret seg de siste 10 årene
Next Post
Frysing av courgette: rå eller blanchert? Hva er bedre?