15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag tannkrem selv – naturlig tilberedte hjemmemedisiner for hvite tenner

lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer bleking lynne naturlig

Vi dedikerer denne guiden til det vakre smilet ved å fortelle deg hvordan du kan tilberede naturlige husholdningsprodukter for tannbleking og hvordan du lager tannkrem selv. Lys ansiktet ditt med glitrende hvite tenner, som du kan pusse og lyse på en sunn måte ved hjelp av våre praktiske tips og oppskriftsideer. For å hjelpe deg med å holde smilet ditt skinnende, skal vi gi deg noen enkle varianter av oppskriften på tannkrem.

I tillegg svarer vi på spørsmålet om hvorfor du bør lage din egen tannkrem hjemme. Vi gir deg også noen tips og nyttig informasjon om hvilke produkter du bør unngå og hvilke du skal fokusere på. Videre går vi grundig inn på temaet tannpleie og prøver å nevne noen hjemmelagde hjemmemedisiner som du også kan bleke tennene med. Oppdag våre enkle og effektive hjemmeoppskrifter for å gi tennene den glansen du ønsker.

Lag tannkrem selv – oppskriftsideer

lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer bleking lysere naturlig tannbleking

Helsebevisste mennesker spør seg ofte hvordan du kan lage en tannkrem selv hjemme for å klare deg uten de kjemiske stoffene i kommersielt produserte tannkremer. Sannheten er at hjemmelagde munnpleieprodukter er mye billigere og sunnere. Hvis du lager din egen tannkrem, har du en god ide om hva den inneholder. Det er ingen hemmelighet at tannpleieproduktene du kjøper ikke respekterer kroppen spesielt. Av denne grunn er en hjemmeoppskrift veldig praktisk og en stadig mer foretrukket variant. Du må imidlertid være veldig forsiktig med ingrediensene, ellers kan du skade tannemaljen.

Hvilke ingredienser bør du unngå når du lager zahpasta selv??

lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips oppskrift ideer bleking naturlig tannbleking

Først og fremst bør du prøve å ikke bruke produkter med syrer. Vi anbefaler en nøytral pH på 7 eller litt høyere. I prinsippet er emalje der for å tåle syrer, men tennene våre er faktisk utsatt for konstant angrep. Uansett om maten er av god eller dårlig kvalitet, må vi alltid tenke på passende beskyttelse. Kombucha, for eksempel, er en drink som er veldig gunstig for helsen, men fortsatt for sur. Følgelig forhindrer denne syren remineralisering av tennene, noe som til slutt kan forårsake tannråte.

Lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer mynteolje kokosnøttolje

Hydrogenperoksid er en av hovedingrediensene i tannkrem som du kan erstatte med et hjemmelaget produkt. Du kan bli overrasket over dette, men essensielle oljer anbefales ikke fordi de har antibakterielle egenskaper. Ikke bare kan disse forårsake ubehagelig pust, men også dårlig munnhelse.

Lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer mynteolje kokosnøttolje bakepulver

I stedet kan du bruke natron som tannkrem fordi den er giftfri og øker alkaliteten i munnen på grunn av nøytraliserende syrer. Natron er perfekt som tannbleker, men er det slipende eller skadelig samtidig? Definitivt ikke, fordi dette mirakuløse pulveret, på grunn av dets naturlige egenskaper, utgjør en minimal helserisiko.

Foretrukne ingredienser for tilberedningen

Lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer mynteolje kokosnøtt treskje

La oss nå se på produktene som kan inngå i en hjemmeoppskrift hvis du skulle lage din egen tannkrem. La oss starte med kokosnøttolje, som ikke bare kan stimulere mikrobiomet i tarmen, men logisk sett også kan forhindre gjærinfeksjoner i munnen. Det er også mange bevis på at kokosolje kan redusere bakteriene som forårsaker tannråte. Den har mange verdifulle egenskaper som vi kan bruke i daglig hygiene.

lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips oppskrift ideer bleking lightening naturlige kakaobønner kakaopulver

Kakaobønner er den andre ettertraktede ingrediensen for å lage kosmetiske produkter. Tro det eller ei, den ideelle tannkremen vil være sjokolade fordi egenskapene til kakaobønner fremmer remineralisering bedre enn fluor og selvfølgelig på en mye tryggere måte.

Tilsetningsstoffer med betydelige medisinske egenskaper

lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer glassbeholder tannbørste

Bentonitten er en naturlig polermaskin som er rik på mineraler og ikke er for aggressiv for tannemaljen. Du kan også bruke den til å lage en blekende tannkrem selv. En annen fordel med den helende leiren er at den bidrar til å redusere surheten i munnen. Slik leire brukes også i bilvask for polering, fordi du kan oppnå en utmerket effekt uten å skade bilens lakk.

lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer mynteolje kokosnøttolje organisk bioglass

Xylitol er en annen ingrediens du kan vurdere når du forbereder hjemmemedisiner for tannpleie. Dette tilsetningsstoffet har evnen til å stoppe bakteriene som formerer seg i munnhulen. I tillegg anbefaler vi deg å ikke legge for mye av det, da det er en stereoisomer av sukkeralkoholpentanpentolen, eller med andre ord – et søtningsmiddel.

Lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer mynteolje kokosnøttolje bakepulver organiske bioglass

La oss fullføre listen over foretrukne ingredienser med natronen vi nevnte ovenfor. Vi har allerede avklart at munnen og tennene stadig blir angrepet av syrer. Med en PH på 9 til 11 vil dette bakemiddelet kunne nøytralisere skadedyrene uten å påvirke tannhelsen vår. Deretter vil vi introdusere deg for noen oppskrifter med en helbredende effekt som du kan bruke til å lage din egen tannkrem uten store anstrengelser.

Hjemmelaget tannkrem med kakao og kanel

Lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer mynteolje kokosolje glassblanding tannbørste

Denne oppskriften er duftende med kanel og er ideell for sjokoladeelskere, siden den også inneholder kakao. Etter tilberedning bør du oppbevare tannkrem i 7-10 dager ved romtemperatur. Som et alternativ kan det ferdige produktet også oppbevares i kjøleskapet over lengre tid.

Ingredienser:

 • 4 ss BIO kokosolje, kaldpresset
 • 4 ss organisk bentonitt
 • 1/2 ts bakepulver
 • 2 ss xylitol
 • To probiotiske kapsler med flere sukkerarter
 • To probiotiske kapsler basert på sporer
 • 1/2 ts kakaopulver
 • 1 1/2 ts ingefærpulver
 • 1/2 ts kanel
 • 1/2 ts vitamin E olje
 • 4 ss destillert eller filtrert vann

Forberedelse:

Lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer kokosnøttolje glassblanding tannbørste

Varm kokosoljen i en liten gryte på svak varme til den smelter i ca 1-2 minutter. Bland deretter følgende ingredienser sammen med en kjøkkenmaskin i ca 10-15 minutter: bentonittleire, bakepulver, xylitol, probiotika, kakao, ingefær og kanel.

Vent noen minutter før du åpner enheten. Rør deretter inn en spiseskje kokosolje og la det blande i 10-15 sekunder. Skrap sidene av bollen godt for å blande pulveret og oljen bedre.

Tilsett vitamin E og resten av kokosoljen og bland i et kvarter til. Blandingen blir flytende og fjerner igjen restene fra beholderen for å kombinere ingrediensene.

Mens kjøkkenmaskinen er i gang, tilsett forsiktig destillert vann og la det blande i minst 30 sekunder. Fyll den tilberedte tannkremen i en glassbeholder med lokk eller et påfyllbart tannkremrør.

Tannkrem for barn

lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer for barn glassblanding tannbørste

Det finnes også en husoppskrift for de små familiemedlemmene, som du kan bruke til å lage en passende tannkrem selv. Vi anbefaler at du oppbevarer deler av preparatet i et glass, det vil si de neste 5 til 7 dagene. Som med forslaget ovenfor, sett produktet i kjøleskapet.

Ingredienser:

 • 4 ss kalsiumkarbonat
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 ss kokosolje, kaldpresset
 • 1 ts økologisk kaffegrut
 • 1-2 dråper essensiell anisolje
 • 1 kapsel kompleks sukker (valgfritt)
 • Xylitol: 2 ss og 1 ss kaffe
 • 2,5 ts destillert vann

Forberedelse:

Bland følgende proporsjoner av ingredienser i en bolle til det er godt blandet: kalsiumkarbonat, xylitol, natron og probiotika. Tilsett deretter litt av vannet for å danne en pasta. Tilsett kokosolje under omrøring. Tilsett til slutt anisoljen til du får en homogen konsistens.

Enkel oppskrift på hjemmelaget tannkrem

Lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer kokosolje glassblanding tannbørste bakepulver

Ingredienser:

 • Ca 1/2 kopp kokosnøttolje
 • 2-3 ss bakepulver
 • 2 små pakker med stevia pulver
 • 15-20 dråper peppermynteolje eller kanel
 • 10 dråper myrraekstrakt (valgfritt)

Forberedelse:

Smelt først kokosoljen og tilsett deretter alle de andre ingrediensene. Bland alt godt og rør til blandingen er avkjølt. Hell til slutt blandingen i en glassbeholder og la den avkjøles helt.

Kalsiumpulver tannpleie

Lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer glassblanding deig lignende

Ingredienser:

 • 1/4 kopp og 2 ss kalsiumpulver (fra apoteket eller apoteket)
 • 2 ss xylitol
 • 1 1/2 ss bakepulver
 • 3 ss kokosolje
 • 3/4 ts peppermynteolje
 • 1/2 ts tea tree olje

Forberedelse:

Bland alle ingrediensene unntatt kalsium. Når ingrediensene er godt blandet, tilsett pulveret. Til slutt skal blandingen ligne en god røre.

Lag tannkrem selv – oppskrift med havsalt

lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer kokosoljeglass

Ingredienser:

 • 3 ss bakepulver
 • 1 ss finmalt havsalt
 • 2-3 dråper eterisk olje av peppermynte eller malt anis, nellik eller kanel etter din smak
 • 1 ts xylitol eller noen dråper flytende stevia
 • Kokosolje (litt myknet)
 • 1/2 ts tørket salvie (valgfritt)

Forberedelse:

lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer glassblanding tannbørste

Knus havsaltet om nødvendig. Det må være så pulveraktig som mulig. Bland alle ingrediensene unntatt kokosoljen. Faktisk kan du stoppe på dette stadiet og bruke det som tannpulver hvis du ønsker det. Tilsett teskjeene med kokosoljen en etter en til du finner riktig konsistens. Sett igjen tannkrem i en liten glassbeholder og oppbevar på et kjølig sted.

Tips for naturlig tannbleking

lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer bleking lysende smil naturlig

Over tid begynner tennene våre å bli gule eller misfargede. Dette skyldes noen dårlige vaner som sigarett eller daglig inntak av kaffe, te, søtsaker, etc. For å holde smilet ditt vakkert, tilbyr vi deg noen effektive måter å naturlig bleke tennene på.

La oss starte med et hjemmemedisin som bare består av to ingredienser: natron og hydrogenperoksid. Vær oppmerksom på at innholdet i peroksidet ikke bør overstige 3%. Så les etikettene nøye. Det anbefales at dette produktet ikke brukes mer enn to ganger i uken. Alt du trenger å gjøre er å kombinere en teskje av hver ingrediens og røre blandingen til en pasta. Puss forsiktig tennene med en separat tannbørste som er spesielt designet for dette formålet. Skyll munnen, og børst deretter med en tannkrem etter din smak.

La oss deretter se på en hjemmeoppskrift med aktivt kull hvis du vil lage en slik tannkrem selv og bruke den til å lyse smilet ditt. Dette produktet absorberer giftstoffer og andre skadelige stoffer, som kan fjerne flekker og flekker fra tennene. Det anbefales å kjøpe aktivt kull i pulverform fordi det er billigere og faktisk lettere å bruke. Fukt den andre tannbørsten i pulveret og gni pastaen på den i 2 minutter. Spytt deretter alt ut og skyll munnen grundig flere ganger. Puss deretter tennene som vanlig.

Bruk jordbær som blekemiddel

lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer bleking lysende naturlig smil jordbær

Jordbær inneholder vitamin C og reduserer plakk ved å fjerne flekker. Bare ta 3-4 større frukter og mos dem til en puré. Tilsett ½ ts natron (valgfritt) for å maksimere hvitheten. Legg en tannbørste i pastaen, påfør den på tennene og la den stå på i 5 minutter. Skyll deretter munnen grundig og puss tennene. Du kan gjenta denne metoden hver kveld.

lag tannkrem selv hjemmemedisiner oppskrifter tips ideer bleking lysende naturlig smil bananskall

Det er også mulig å bleke tennene med bananskall. Ta en moden banan og skjær av et stykke av skallet. Gni dette ut og inn på tennene i 2 minutter. Vent deretter ytterligere 15 minutter og puss tennene som du vanligvis ville. Du kan bruke den til å behandle tennene 2-3 ganger i uken.

Previous Post
Slik har Jennifer Lawrence -frisyren endret seg de siste 10 årene
Next Post
Frysing av courgette: rå eller blanchert? Hva er bedre?