15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dåpsgaver: ideer for alle aldersgrupper, kjønn og foreldre

Dåpsgaver ideer-inspirasjon-barn-babyer-tenåringer-foreldre

Å finne en passende gave er i de fleste tilfeller en vanskelig oppgave. Dette gjelder også uavhengig av anledning. Så dåpsgaven er intet unntak. På den ene siden avhenger ideen av kjønnet til personen som skal døpes, og på den annen side selvfølgelig på hans eller hennes alder. Kanskje du også leter etter en passende gave til foreldrene dine? Og slik at du raskt og enkelt kan finne den rette ideen, har vi satt sammen noen forslag til dåper som du kan vurdere. Det er ideer for babyer så vel som for eldre barn og foreldre. Men bare ta en titt selv!

Finn de perfekte dåpsgaver

gaver-dåp-baby-rom-dekorasjon-gutt-suvenirer-bildesøm

Størrelsen og livligheten til nåtiden vil i stor grad avhenge av din rolle i familien. Bestefar og bestemor, tanter og onkler og fremfor alt gudmor og gudfar kommer gjerne med noe originalt, mens de andre gjestene kanskje foretrekker en liten suvenir. Gaver til dåp av faddere skal være noe spesielt. Hvis du ikke vil velge den nå klassiske pengegaven, så se etter noe som ikke bare vil gi glede i kort tid, men som vil forbli et minne om mange år fremover.

gaver til dåp deco-anheng-vegg-design-blå-kryss-navnelapp

Om nødvendig kan du også diskutere dette med foreldrene. Kanskje du har en idé. Tross alt kjenner foreldre barna sine best. Og kanskje er det også noe de haster for barn. Store gaver kan også deles av flere. Nyttige og praktiske gaveideer er definitivt bedre enn noe som til slutt forsvinner inn i det lengste hjørnet av skapet.

50 gratulerer med påmelding til skolen og ordtak for skolestart

Kake eller kake for påmelding til skolen – 15 imponerende ideer og design

Haute couture jenters tilbake til skolen mote – 40 ideer

gaver-dåp-eske-smykker-eske-tre-perforerte-sommerfugler-navn

Det er mange tradisjonelle smaker du kan velge mellom. En dåpsgave med religiøs betydning er også populær. Det passer tross alt anledningen best. Men det betyr ikke at du ikke kan komme med spesielt originale dåpsgaver. Du er velkommen til å vende deg bort fra tradisjonen hvis du vil.

Gratulasjonskort til dåpsgaven

Dåpsgaver gratulasjonskort-hilsen-kort-diy-tinkering-individ

I tillegg til dåpsgaven kan du også tenke på et passende gratulasjonskort. Gratulerer er bare en del av det, er du ikke enig? Spesiell oppmerksomhet kan også rettes mot kortet. Fine varianter er raske og enkle å finne, men hva synes du om en hjemmelaget? Det er mange ideer og designalternativer for dette. På denne måten vil gratulasjonskortet forbli et fint minne og holde det trygt.

Dåpsgaver til babyer og småbarn

dåp gaver baby smårolling ideer spill smokkekjole

Dåpsgaver til småbarn er mest sannsynlig det enkleste å finne. En bleiekake er ikke bare fantastisk egnet for baby shower eller fødsel, men viser seg også å være veldig praktisk ved andre anledninger for å feire babyen. En personlig smokk med navnet på er også en god idé. Du kan også gi dette en egenprodusert smokkjede. Så du får en liten, men original gave til denne spesielle anledningen. En rangle kan også være veldig nyttig. Men vi mener ikke de enkle plastranglene fra babybutikken. Det er også flotte versjoner laget av metall som du selv kan ha gravert. Navnet på personen som skal døpes bør ikke mangle. Kombiner dette med dåpsdatoen.

gaver-dåp-rangle-sølv-edel-baby-inspirasjon

Hvis du utelater de personlige graveringene eller bruker mer generelle bokstaver i stedet, kan ranglen til og med bli til en slags arvestykke som mottakeren senere vil gi videre til barnet sitt, dette til barnebarnet og så videre. Hvis du velger sølv eller gull som materiale, vil babyrangelen være spesielt edel og vil bli brukt i generasjoner.

gaver-dåp-teppe-hekle-vintage-romantisk-grå-hvit-mintgrønn

Selv tepper, som også kan tilpasses med navn som du ønsker, samt smekker eller kosete puter er ikke mindre passende. Hvis du vil sy gaver til dåp, kan du også lage forslagene som nettopp er nevnt på denne måten selv. Men det gjelder også babyklær. Et skjerf kan for eksempel gis navnet. Og koseleker oppbevares ofte for livet og er forbundet med gode minner. Andre interessante gaveideer er:

 • En lekebok (Quietbook) som selvfølgelig er enda mer populær når du lager den selv
 • Et fotoalbum der du allerede kan feste noen flotte bilder.
 • Tilpasset servise til babyen
 • Individuelt designet mobil
 • Leker i tre (f.eks. Byggeklosser)
 • Impeller, klassisk laget av tre
 • Musikkboks med søvnmelodi
 • spesielle kravlesko eller andre søte babysko
 • Kan for lagring av en tråd etter første hårklipp

Dåpsgaver til eldre barn

gaver-dåp-kopp-romantisk-vintage-jente-navn-blomster

Dåpsgaver til eldre barn kan være litt vanskeligere. Barnet har siden utviklet visse preferanser og hobbyer. Hvis du kjenner dem, kan søket etter den rette gaven til barnedåp være mye enklere. Hvis det døpte barnet allerede kan lese eller snart vil lære å lese, er en barnebibel veldig egnet som en idé til dåper og er også veldig egnet for den religiøse anledningen. Det er for eksempel bøker som forteller 365 historier fra Bibelen, en for hver dag i året. Så den som skal døpes har en grunn til å lese hver kveld. Og den varme melken før søvn kan serveres i en fin kopp.

gaver-dåp-pengeboks-ark-noah-sølv-barn

Det er også tiden da barna allerede mottar lommepenger. Dermed ville en pengeboks som også kan graveres være en fantastisk idé som mottakeren kan lære å spare. Og hvis du velger en eske av høy kvalitet, som til og med kan være laget av et edelt metall, vil den bli brukt i mange år fremover og også fungere som dekorasjon. Velg dåpsgave til gutten til en passende figur (f.eks. Bil, motorsykkel eller fly), og figuren eller motivet skal også matche de unge kvinnene.

gaver-dåp-barn-bestikk-bjørn-gravering-skje-gaffel-kniv

Søte barneretter er også nyttige. Dette kan også designes individuelt, eller du er bare på utkikk etter et passende sett med vakre, lekne motiver. Barnebestikk er egnet som en idé for dåp til gaver. Her kan du slå deg sammen med noen få andre gjester og få både servise og bestikk. Ellers er følgende dåpsgaveideer også veldig interessante:

 • Babytannboks for barn som er i ferd med å miste sine første tenner
 • stort kors som veggdekorasjon med gratulasjoner
 • stilig vintage hårbørste og kam for jenter
 • Skytsengel som skikkelse eller kosedyr
 • Barneromslampe for veggen i tre med navn og vakre motiver
 • Kupong for enhver utflukt (f.eks. Til en fotballkamp med favorittlaget ditt, gokart, klatring, fornøyelsespark, etc.)

Personlige ideer til smykker for alle aldre

gaver-dåp-smykker-halskjede-anheng-kristen-kryss-perle-initial

Smykker er i sin tur egnet for alle aldersgrupper og spesielt som dåpsgave til jenter. Hvis du verdsetter religiøse gaver til dåp, kan du velge anheng i form av et kors. Dette anhenget kan trekke ikke bare halskjeder, men også armbånd. Øredobber er også egnet. Ringer bør unngås til de er tenåringer, ettersom barn til slutt vil vokse og ringstørrelsen på fingrene endres. Og tross alt skal smykkene brukes for livet.

gaver-dåp-armbånd-armring-sjarm-anheng-kristen

Smykker er også fantastisk egnet for gaver til dåp med navn, eller som gaver til dåp med gravering. Og ikke bare for jenter. Selv de unge mennene kan enkelt bære et kors eller et mer maskulin armbånd med en påskilt tallerken. Elegante skinnarmbånd med gravering er et fint tilbehør for unge menn. Såkalte sjarmarmbånd er også en fin gaveide for de unge kvinnene. De enkelte leddene består av ringer som du kan henge et anheng på. Hvis du gir bort et slikt smykke, utstyr det med noen få anheng. Disse kan velges for å passe til anledningen og personligheten til barnet. Gjennom årene, ved visse anledninger, kan det alltid legges til et nytt anheng for å fullføre kjeden.

Originale og vakre dåpsgaver til tenåringer

gaver-dåp-rosenkrans-jente-gutt-tenåring-idé-perler-jesus-kors

Å velge riktig dåpsgave er spesielt vanskelig for tenåringer. Smykker er spesielt godt egnet her, eller du kan velge en klokke som dåpsgave som er gravert med bokstaver eller til og med et bilde av mottakeren som en personlig dåpsgave. Smykker selges vanligvis i en fin gavepose eller eske, så du trenger ikke bekymre deg for emballasjen. Hvis du har funnet ut at noen ønsker å gi bort smykker eller hvis jenta som blir døpt allerede eier mange smykker, er en vakker smykkeskrin også veldig egnet. En rosenkrans er også veldig religiøs.

Veggdekorasjoner er flotte som gaver i en rekke forskjellige former. Med økende alder øker også utnevnelsene og oppgavene til unge voksne. Av denne grunn er et memotavle veldig egnet. Det er et stiftbrett, men det trenger ikke nødvendigvis å være laget av kork. Den består vanligvis av stoff som er trukket over kork eller en magnetisk metallplate og representerer dermed også en vakker veggdekorasjon. Individualiser dette avtaleverket med det respektive navnet. Da kan personen som skal døpes, alltid feste viktige datoer til det. Bilder kan også festes der og gjøre deg i godt humør hver dag. Bilder er et annet nøkkelord. Fordi selv et fotoalbum med viktige og glade hendelser fra fortiden, samt gruppebilder med venner kan distribueres i det. La det være plass i albumet slik at mottakeren kan fortsette å gjøre det.

gaver-dåp-musikkboks-dåp-gave-fødsel-tre-personlig

Du er også velkommen til å gi bort en ungdomstur eller en spesiell ekskursjon, som bare er beregnet for den unge voksne og en venn. Dette er igjen en god idé for ungdommens faddere, der også andre slektninger kan være glade for å delta. Mindre og ikke så dyre ideer er også originale lys med en overraskelse eller et ordtak i dem, som bare dukker opp over tid. Smarttelefoner, nettbrett og andre enheter er også populære som gaver, men er ikke for alle. Du bestemmer selv om de passer for deg.

Dåpsgaver til tvillinger

gaver-dåp-tvillinger-par-skytsengel-jente-gutt

Identiske gaver velges ofte for å døpe tvillinger. Det trenger ikke alltid å være det samme. Det er helt tilstrekkelig hvis de bare går sammen. Dette er ikke alltid mulig og hensiktsmessig, spesielt med et tvillingpar. Rompers, for eksempel, kan ha de samme motivene, men forskjellige farger eller omvendt. Det samme gjelder eldre barn. Man bør alltid bevare og understreke individualiteten til hvert barn. Dette bør du huske på når du velger de riktige gavene. Det er også en fordel hvis du er enig med de andre gjestene. Tross alt vil du ikke at den samme gaven skal gis to ganger.

Dåpsgaver å lage selv

gaver-dåp-diy-tvillinger-skip-gravering-tre-seil-stoff

Som ved enhver annen anledning er hjemmelagde gaveideer spesielt populære. De er mer personlige og unike, noe som gjør dem til et perfekt minnesmerke. Som vi nevnte ovenfor, kan forskjellige ting sys. Hvis du er teknisk begavet, kan du også bygge interessante brett for veggen. Du designer dem deretter med bokstaver, bilder, navn og dato eller noe annet du tenker på. Det er også mulig å designe en tavle eller et trebrett, malt med tavlemaling, som du kan gratulere med dåpsdagen til og som til slutt kan males eller skrives på av mottakeren selv.

Et stort antall av dåpsgaveideene som allerede er oppført, kan du lage selv. Det være seg smykkeskrinet eller en annen måte å lagre smykker, smokkjeden, stilleboken, men også lys og gratulasjonskort. Du kan finne gode forslag og instruksjoner for alle disse tingene og mye mer på nettstedet vårt.

Gaver til foreldre – barns fotavtrykk eller håndavtrykk

gaver-dåp-foto-album-foreldre-gi-bort-minnesmerke

Hvis du også vil hedre foreldrene til barnet som skal døpes, kan du selvfølgelig finne på noe for dem også. Dåpsgaver knyttet til barnet ville vært spesielt hyggelig. Hvilke foreldre er ikke glade for et fotoalbum med de vakreste bildene av barnet og hele familien? Kanskje du i hemmelighet kan få noen bilder uten at foreldrene dine merker det, så en overraskelse er garantert. Det døpte barnet vil sikkert også hjelpe deg (hvis det er eldre).

gaver-dåp-baby-fotavtrykk-metall-skulptur-ramme-nøkkelring

Like populær er hånd og fotavtrykk for en veggdekorasjon, som er spesielt populær blant babyer og småbarn og er et minne for evigheten. Sett med alt nødvendig materiale er tilgjengelig for dette. “Skulpturer” som er støpt ved hjelp av metallavtrykk er også veldig originale. Her får mamma og pappa hver et fotavtrykk. Foreldrene har en interessant påminnelse om hvor liten deres nærmeste var. Alt du trenger å gjøre er å vente på det perfekte øyeblikket for å gjøre alt slik at foreldrene ikke merker overraskelsen.

Previous Post
Høstfrisyrer 2016 – de mest populære trendene og hårfargene
Next Post
Åpen når du lager bokstaver selv – 22 kreative emner og ideer