15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

10 tips for skolestart og en vellykket skolestart etter ferien

Forbereder skolelivet for barn etter skoleferier

Slutten på barnehagen og starten på et nytt skoleår går hånd i hånd med mange nye inntrykk, opplevelser og utfordringer for barn. De lærer, sosialiserer seg og kan bare sove i helgene. God forberedelse og støtte fra foreldre er avgjørende. Med disse tipsene for en vellykket skolestart blir det lettere for de minste å starte skolelivet.

Hvordan kan du som forelder gjøre det lettere for barna dine å begynne på skolen??

Vellykket skolestart Tips for å gjøre skolelivet enklere

For å forberede barna på skolen, er det lurt å håndtere den nye situasjonen før skolestart. Forventning kan oppstå, for eksempel når de første skoleartiklene er innhentet. Siden blyanter, gymposer og skolesekker skal brukes i noen år, bør du velge dem sammen med barnet. Så det kan være i henhold til dine egne interesser og preferanser velg en veske, som gir glede hver morgen. Å pakke dette sammen med barnet før skolestart kan gi sikkerhet og utløse gledelig forventning.

Hvis barnet ditt liker å sove, kan det være nyttig å øve seg på å stå opp tidlig. Så den første dagen lykkes uten å være for trøtt om morgenen. Den endrede dagrytmen kan for eksempel brukes til å gå på noen spennende utflukter før skolestart. Dette kan være en god distraksjon for spente barn.

Du kan lekne forberede de potensielle skolebarna for situasjonen i klasserommet. Konsentrasjon spiller en stor rolle i dette. For å oppmuntre til dette er det ulike konsentrasjonstips og øvelser. Å sitte stille lenge og jobbe med en oppgave kan være litt lettere etterpå.

Frykt og spenning før skolestart: God forberedelse er viktig

Tilbake til skolen tips gode forberedelsesoppgaver

Barnas selvtillit du kan forbedre deg med små læringssuksesser før skolestart. Kanskje avkommet ditt ønsker å lære på forhånd å skrive sitt eget navn. Men vær forsiktig: Ikke legg barnet under press, prøv å integrere tall og bokstaver i hverdagen på en leken måte.

Alt har skjedd før: Den første skoledagen kommer og et barn faller om eller kaster opp av ren spenning. Selv med mindre dramatiske symptomer på spenning, kan barn ha nytte av å ha større søsken eller eldre bekjente. Ved å forklare nøyaktig hva som er i vente for barnet, kan de dempe spenning og angst.

For å gjøre motvillige eller usikre barn i stand til å få en vellykket skolestart, anbefales det at dere som foreldre ikke legger unødvendig press på de små. Det kan være raskt å finne sin plass i klassen og i det sosiale miljøet på skolen, men det kan også ta en stund. Oppmuntre barnet til å konsultere læreren hvis det er usikkert eller har spørsmål. Dette er viktige mennesker å forholde seg til og bør ha mulighet til å hjelpe til med problemer.

Hvordan kan du hjelpe barn å koble til??

Skolebarn jenter tilbake til skolen skriver blyant klassekamerater

Enkelte skikker ved begynnelsen av skolen er ganske enkelt uunnværlige og samtidig nyttige: Det spiller ingen rolle om du er en Lag din egen skolekegle eller ønsker å kjøpe, er det en mulighet til å komme i kontakt med andre skoleelever og å bli integrert i klassemiljøet på et tidlig tidspunkt ved å bytte eller dele innholdet.

Hvis kontaktene til barna dine er litt humpete i begynnelsen, kan det hjelpe å lage avspillingsdatoer med de andre foreldrene. Lærerne spiller også en viktig rolle, ettersom de for eksempel kan sikre at barnet ditt har en nabo i banken som de allerede kjenner. Skolepsykologer kan også støtte barn når de lider av ekskludering. Ikke nøl med å få hjelp, for hvis et barn ikke føler seg komfortabel på skolen, kan det påvirke deres ønske om å lære.

Og for de eldre: Motivasjonstips for start etter skoleferien

Når barna har begynt vellykket, vil det snart være nye utfordringer å mestre. Slik at barna starter det nye skoleåret motivert etter ferien, bør du vurdere følgende aspekter:

Frokost som det viktigste måltidet: Med en sunn frokost har de små tid til å våkne og styrke seg for dagen fremover. Dette ritualet tidlig på morgenen fremmer konsentrasjon og produktivitet.

Tilbake til skolen ser klassekamerater igjen fotballgutter

Apropos ritualer: Ikke alle ferieaktiviteter bør fjernes fra kalenderen når skoleåret starter igjen. Sportsaktiviteter og tid til å leke med familie eller venner er en fin måte å balansere ting på. Hverdagen består ikke bare av skole og læring, men barna kan glede seg til noe tidlig på morgenen.

Styrke det sosiale miljøet: Endelig å se klassekameratene igjen kan også fungere som en motiverende injeksjon. Det er (vanlige) møter med klassekamerater for dette. I frisk luft og med nok trening kan dette være en god måte å kompensere for mye sitte i skoletiden. For eksempel er det et lekeområde som barna har for seg selv og hvor de kan leve ut kreativiteten og energien. Et godt forhold til klassekamerater kan også øke motivasjonen for skolen.

© FamVeld_shutterstock.com

© Mohd KhairilX_shutterstock.com

© SunKids_shutterstock.com

© CC0 Rawpixel.com

© CC0 pxhere.com

Previous Post
Høstfrisyrer 2016 – de mest populære trendene og hårfargene
Next Post
Åpen når du lager bokstaver selv – 22 kreative emner og ideer