15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sunn babysøvn – hvor mye må den sove i alle aldre?

Sunn baby søvnbehov i forskjellige babyalder Råd til mamis

Alle unge foreldre leter etter den vellykkede veien til sunn babysøvn. Men hver baby og barn er en individuell personlighet og har sitt eget behov for søvn. Noen ting gjelder imidlertid for alle små barn. Sovevanene dine endres i alle aldre, spesielt i de første månedene av livet. Mødre må lære å tolke de forskjellige fasene av babyens søvn. Dette er den eneste måten du kan bruke babyens søvntider til å slappe av og ta en lur. Hvor lang tid tar a sunn baby søvn i alle babyalder vil du lære av denne artikkelen.

Babys søvnbehov – tilpass deg søvnvåkningsrytmen

Babyfoto Supermannside moderne Adele Enersen-Rosa barneseng

Det er viktig å vite hvor mye sunn søvn en baby trenger i alle aldre. Søvnrytmen og søvnvarigheten er veldig forskjellig for alle barn. Det er ingen strenge soveregler, spesielt for nyfødte. De lette søvnfasene er avgjørende for babyene. Den vanlige rytmen begynner først å utvikle seg etter den fjerde måneden av livet. Først da får babyen en sensuell følelse for dag og natt, lys og mørke, hvile og aktivitet. Sovetiden pleier å være i nattetimene.

Hvor lenge sover en sunn baby i forskjellige aldre?

Baby trenger en sunn søvn. Sengetøy Schneeman-Adele Enersen

– Spedbarn trenger 15 til 20 timers søvn om dagen for å kunne behandle alt de har lært. De fordeler søvntiden jevnt over dagen og natten. I de første ukene av livet sover de med 6-7 søvnintervaller, som kan vare fra 45 minutter til 3-4 timer. Spedbarn sover veldig ofte under måltider, ettersom fysisk kontakt med moren og bevisstheten om hjerterytmen hennes har en beroligende effekt på babyen.

– Ved 1 måneders alder sover en sunn baby 8-12 timer i 3 søvnintervaller

– Fra 1 til 3 måneders alder er gjennomsnittlig søvntid 11 per dag. Noen babyer klarer seg med 9-10 timer, andre tar 15 timer.

– I alderen 3 til 6 måneder trenger babyer 10-11 timers søvn, hovedsakelig i 2 større søvnintervaller. Barnet begynner å tilpasse seg dag-og-natt-syklusen. Sovetid er mer konsentrert i nattetimene. Barnet trenger 2-3 korte søvnfaser om dagen.

– I alderen 6 til 9 måneder – Det totale søvnbehovet er nå tilbake til 11 timer, men mer jevnt. Barnet begynner å sove hele natten og sovner på bestemte tidspunkter. Jo lengre søvnperiode i løpet av dagen, jo mindre søvn trenger babyen om natten, og omvendt.

– I alderen 7 til 12 måneder trenger pjokk 10-11 timers søvn, to ganger om dagen.

– I 1. til 2. leveår synker behovet for søvn kontinuerlig. Barn trenger middags søvn og nattesøvn totalt 10 timer i gjennomsnitt.

– I 3. til 4. leveår er sunn babysøvn ikke mindre enn 8-10 timer. Mange småbarn blir helt vant til lunsjsøvnen.

 Søvnbehov hos småbarn og babyer

Healthy Baby Sleep Photos-Butterfly wings Adele Enersen-Sleep supplies

Bilder av: Adele Enersen

Previous Post
Høstfrisyrer 2016 – de mest populære trendene og hårfargene
Next Post
Åpen når du lager bokstaver selv – 22 kreative emner og ideer