15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Leke med barn hjemme – ukompliserte ideer som kan implementeres raskt

Noen ganger er det ikke mulig å gå ut med barna. Spesielt under den nåværende koronakrisen er du begrenset i mange føderale stater. Men dårlig eller veldig kaldt vær kan også forhindre oss i å gjøre det. Da kreves det interessante spill for innendørs! Vi vil gi deg noen fine ideer for leke med barn hjemme som du til og med kan bruke som bursdagsspill. Så hvis du planlegger en fest innendørs, kan du gjøre fantastisk bruk av våre spillideer for barn!

Hva kan du leke med barn hjemme?

Å leke med barna hjemme - flott idé for karantene og regnfulle dager

Når brettspillene hjemme har blitt kjedelige og du leter etter spill mot kjedsomhet, kan du tenke kreativt og finne mange måter å holde barna opptatt på. Men siden ikke alle er kreative, er noen forslag velkommen. Vi viser deg gode ideer for å leke med barn hjemme som bare trenger noen få dagligdagse ting eller til og med ingenting i det hele tatt, noe som gjør dem perfekte for spontane ettermiddager med lek.

Spor skyggen

Leker med barn hjemme - tegner skygger av ethvert objekt

Hvis du leter etter spill for 3 åringer og eldre barn, er denne ideen flott. Alt du trenger er noen valgfrie objekter med interessante former (f.eks. Leketøysfigurer for barn), som du legger foran et ark slik at skyggene faller på papiret. Du kan allerede spille dette enkle spillet med barn hjemme. Siden dette er en barns aktivitet hjemme, kan du enten finne nok lys ved vinduet (hvis solen skinner) eller du kan bruke en lampe, som du til og med kan plassere på den måten som passer deg best.

Leker med skygger med barn hjemme - sporer silhuetter av leker

Så sporer de små omrisset av skyggen. Så snart de er ferdige, ta bort figuren, og det som gjenstår er den selvtegnede konturen. Du kan også gjøre spillet enda mer interessant ved å la hvert barn tegne separat uten at de kan se hverandres karakterer. Til slutt må du gjette hva som ble sporet på bildet. Dette er en flott variant for spill til en bursdagsfest for barn.

Spill for 2 personer hjemme – osteboks

Leke med barn hjemme - ostekasser for spontane lekeftermiddager

Et spill som både barn og voksne vil glede seg over, er den gode ostekassen. Hvis du leter etter spill for barn i alderen 4 og over, får du en veldig god idé. Alt du trenger er et enkelt stykke firkantet papir fra matteboken din og to penner i forskjellige farger, og du kan leke ostesker med barn hjemme. Hver person sporer vekselvis den ene siden av et torg. Du må prøve å ramme inn et helt kvadrat helt med din egen farge. Den andre prøver selvfølgelig å gjøre det samme og samtidig forhindre at den andre gjør det.

Leker med barna hjemme - overdimensjonerte ostekasser på veggen

Hvis du har innrammet en firkant, skriver du en “X” i den for å markere den. På slutten teller alle ganske enkelt boksene sine, og selvfølgelig vinner den som har gjort mest. Barnespill av denne typen er også en fin måte å roe ned og roe de små etter en mer aktiv aktivitet for barn som sport hjemme eller boltre seg.

Tips for lek med barn hjemme: Hvis du ikke har et firkantet ark, trekker du bare prikker like langt fra hverandre på et hvitt ark og kobler dem til fargeblyantene. Eller hva med en gigantisk ostekasse på stort papir på veggen?

Spill for barn fra 2 – dansespill

Dansespill med barn hjemme for aktive og sportslige sysler

Alle aktiviteter som har med dans å gjøre, er også flotte for de minste. Så hvis du leter etter spill for 2 åringer, kan du prøve følgende dansespill: Slå på musikken slik at alle begynner å danse. Etter noen sekunder slår du plutselig av musikken, og alle barn må umiddelbart stå i posisjonen de var i og slutte å bevege seg til musikken slås på igjen. Hvis det blir for kjedelig, kan du også be barna om å “fryse” bestemte stillinger, for eksempel:

 • Bokstavformer
 • Etterlign dyr
 • geometriske former
 • eller andre spesifikke positurer (knebøy, hender i luften, på ett ben, etc.)

Slike varianter for positurer er spesielt egnet hvis barnas spill skal være fra 2, fordi de små ikke bare blir kjent med forskjellige bevegelser og posisjoner, men også må huske dem og utføre dem så riktig som mulig. Balanse, konsentrasjon, hukommelse samt koordinasjon og motorikk er superfremmet.

Gruppespill for barn – sketsjer

Barn fra 10 år kan sette sammen sketsjer på en fest med gitte objekter

Spontane sketsjer er flotte festspill for barn. Så hvis du feirer et barns bursdag og vil spille noen barneleker innendørs, hvorfor ikke vurdere følgende:

Del barna inn i flere grupper på minst 2 personer (gjerne noen flere). En pose eller pose som inneholder forskjellige husholdningsartikler (bestikk, mopp, sokk, tom flaske, etc.) tilberedes på forhånd for hver gruppe. Spillerne får nå 15 minutter på seg til å komme med en morsom skisse. Gjenstandene i posen din skal brukes og tjene som inspirasjon.

Skitser er mer for eldre barn. Så hvis du leter etter spill for barn 10 og oppover, kan ideen om å leke med barna hjemme være flott.

Hva du skal leke med barn – himmel og helvete

Himmelen og helvete leker med barn hjemme - lag lekeplassen inne med tape

Bare et utespill? Tuller du? Er du seriøs når du sier det! Heaven and Hell er også egnet for innendørs. Selvfølgelig bør du ikke tegne på din vakre parkett med kritt. Du kan imidlertid designe spillefeltet med vanlig malertape, som enkelt kan fjernes igjen senere. Husker du hvordan spillet ble spilt? Hvis ikke, her er instruksjonene for disse typer bevegelsesspill for barn:

 • Den første spilleren kaster en liten gjenstand (stein, mynt, viskelær, etc.) på nummer én. Deretter hopper han med ett ben på de to eller med begge beina på de to og tre, hvis disse er ved siden av hverandre (feltet som det kastede objektet ligger på, er alltid utelatt). Linjene må ikke berøres.
 • Deretter hopper du til det siste nummeret og tilbake igjen.
 • På vei tilbake plukker spilleren også den kastede gjenstanden.
 • Kast deretter på “2” og gjenta alt.
 • Det er ikke neste spiller sin tur før den forrige gjør en feil.
 • Vinneren er den som er den første som kaster objektet sitt på alle tallene og kan gjøre hoppene hans riktig.

Spill med barn hjemme – gjemsel

Leker gjemsel med barn hjemme

Leker gjemsel med barn hjemme? Det gode gamle gjemmelaget bør ikke mangle på noen liste, fordi det kan spilles ikke mindre godt innendørs enn utendørs. En leilighet eller et hus kan til og med by på spesielt flotte gjemmesteder. Hide and seek -spill er flotte spill for barn i alderen 5 og over, og kan også spilles i mørket med en lommelykt for enda mer moro. Hvis du bor i et stort hus, er det best å bli enige om et bestemt område å spille i.

Skjul og søk kan også leke fantastisk med småbarn, bare i en enklere versjon og uten å måtte hoppe av – bare søk og finn. Hvis du gjemmer deg for smårollingen, kan du hjelpe ham å se litt ut ved å rope eller lage lyder av og til (som i Marco Polo -spillet).

Barnespill for innendørs – skattejakt eller åtseljakt

Planlegg og organiser en skattejakt med et skattekart eller rømningsrom

En skattejakt trenger litt mer forberedelse, men det er ingen tvil om at spill som dette for hjemmet vil være ekstremt populære. Skjul en “skatt” et sted i leiligheten og tegne deretter et kart som leder dit. Avhengig av barnas alder kan et skattekart være nok. Hvis spillene er beregnet på 5-åringer eller eldre barn, kan du også integrere gåter og gjøre skattejakten enda mer spennende. Det såkalte fluktrom-spillet for barn er også veldig populært og basert på det samme prinsippet.

En lignende variant av å leke med barn hjemme er åtseljakten. Lag en liste over elementer du tidligere har gjemt. Barna må da finne dem alle.

Spill morsomt minnespill med barn

Minnespill for hele familien - jeg pakker kofferten min

Et typisk reisespill som også kan spilles ved alle andre anledninger og fremmer minne: “Jeg pakker kofferten min og kommer inn …” eller “jeg pakker min piknikkurv og kommer inn …” – alle navngir i sin tur ethvert objekt , men må først nevne alle de som er nevnt før i samme rekkefølge. Hvem blir den første til å rote ordren og bli eliminert? Som en forholdsregel kan en voksen som ikke spiller med også skrive ned disse tingene i tilfelle noen blir forvirret.

Hvis du spiller dette spillet med barn hjemme, kan du også velge hvilken som helst annen situasjon (i stedet for en koffert eller piknikkurv, for eksempel skolesekken, sekken for en tur, handlekurven i supermarkedet, etc.).

Spill salgsfremmende spill hjemme med barn

Oppdag lyder og gjenstander for småbarn og eldre barn

Sett forskjellige gjenstander foran barna og la dem se dem en stund. Pakk deretter bort gjenstandene igjen, og du kan begynne å spille spillet med barn hjemme: Et av barna må nå lukke øynene (alternativt kan de også bindes), hvorpå du tar et av objektene som vises og lager lyder med det. Spilleren må da gjette hvilket element det er.

Denne varianten er litt for lett for eldre barn. Derfor kan du gjøre denne typen spill for 6 åringer eller eldre litt mer komplisert ved å ikke vise de valgte elementene på forhånd. Egnede objekter og hvilke lyder du kan lage:

 • Kam – Kjør fingeren eller spikeren langs tappene
 • Glass – Bank lett på glasset
 • Sandpapir – slip et stykke tre kort
 • noen musikkinstrumenter
 • Kaffekanne med pulverkaffe (den er høyere enn malt kaffe) – Rist boksen
 • Mason jar – skru lokket av og på
 • Veske – med rasling osv..

Leke med nøkler - gjenkjenne objekter i en eske

Ideer til barns bursdagsselskap med følelser

En lignende idé for å leke med barn hjemme er også følelsesspillet. Legg gjenstander i en beholder og dekk den med en ugjennomsiktig klut. Et barn må deretter strekke seg inn i det, ta et objekt og gjette det ved å berøre det. Først etter at barnet har kommet med et forslag, får de trekke varen ut og vise den til alle for å se om de gjettet riktig.

Spill for småbarn med såpebobler

Lek med såpebobler hjemme med barn - enkel spillidee for barn i alderen 2 og over

Spill for barn med såpebobler er en hit i alle aldre. Ja, selv voksne elsker dem! Og siden de ikke skaper smuss og såpevannet kan tilberedes raskt og enkelt, kan du når som helst spontant leke med såpebobler med barn hjemme. På en plastplate (eller en annen ikke-brytbar beholder), tilsett en dråpe oppvaskmaskin og deretter vann. Rør forsiktig begge to til det dukker opp noen bobler her og der. Nå kan barna blåse i vannet med sugerør (men vær forsiktig!). Dette skaper små bobler, hvorav noen sikkert kommer til å stige opp i luften.

Tegn symmetriske bilder

Trening av symmetri med små barn - overføring av halve bilder med og uten speil

Hvis du vil ha et roligere yrke, kan du ikke gå galt med å male og tegne. En flott variant ville være en slik symmetritegning. For dette kan du skrive ut et hvilket som helst motiv (eller tegne det selv) og deretter bare klippe papiret i midten. Du kan deretter bruke venstre side for høyrehendte og den andre for venstrehendte. Lim deretter et halvt bilde på et hvitt, slik at det fortsatt er plass til å tegne på den andre siden, og barna må deretter overføre det speilvendt til den andre siden. Et speil kan også brukes til dette formålet.

Previous Post
Det sunne kostholdet – hva er de gunstige effektene av tomater
Next Post
HIIT treningsplan – fordeler og flotte treningsplaner for hjemmet med et øyeblikk!