15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å kjøpe en snedrakt for barn – hva du skal se etter når du velger

Det er ikke noe som heter dårlig vær, bare dårlige klær, som man sier. Følgelig bør temperaturene under null ikke hindre deg i å tilbringe tid med de små som nyter frisk luft om vinteren. For hvis barnet er riktig utstyrt og beskyttet mot vind og kulde, kan ikke frostværet og snøen skade dem. Snedrakten har vist seg å være spesielt praktisk for barn, siden den gir nok varme og beskyttelse mot fuktighet. I de følgende linjene vil vi forklare hva du bør se etter når du ser etter en barnedress.

Snowsuit for barn – når er det nødvendig?

Bruk en snedrakt for barn fra hvor mange grader

Bare fordi vinteren har kommet, betyr det ikke automatisk at det er på tide med en tykk snedrakt for barn. Hvis temperaturen ikke er for lav, får de små raskt svette, noe som igjen fører til forkjølelse. Så det er verdt å ta en titt på temperaturene. Fra hvor mange grader er truger nyttig for barn? Som regel kan drakten brukes fra null grader og kaldere. Dette gjør det også unødvendig å spørre om hvilken temperaturdrakt som ikke lenger er egnet eller opp til når snøoverall for barn blir brukt.

To-delt eller ett stykke snowsuit for barn?

Velge riktig snedrakt for barn - tips om modell, materiale og mer

Snedrakten for babyer er ideelt sett i ett stykke. For da er det ingen risiko for at jakken ved et uhell glir opp. Så babyen er fullstendig beskyttet og varm. Det samme gjelder snedrakten for småbarn, som er kjent for å bevege seg mye, noe som gjør dem enda mer sannsynlig å skli. Alternativt kan snø- eller skiklærne for barn i en spesielt ung alder også bestå av en todel, der snøbuksene til barnet kan kobles til jakken med en glidelås.

Lysegul overall for småbarn med hette

Eldre barn kan også ha på seg todeler. Det gjør det også lettere å gå på toalettet. Du trenger ikke å ta av deg hele drakten hver gang. Bukser med stropper og matchende jakke er derfor ideelle. Men den allerede nevnte skidressen med glidelås i hofteområdet er ideell for dette formålet.

Hvilken størrelse?

Velg snøoveralls i riktig størrelse for å sikre komfort når du bruker dem

Enten det er en skidress, snøoverall for barnet, en eller to deler-når det gjelder størrelse, anbefaler produsentene alltid å velge en størrelse større enn barnet vanligvis bruker. En eller to størrelser større anses som ideell. Som du vet, kan slike kjeledresser vise seg å være veldig klumpete, spesielt hvis barnedressen er foret. Til tross for dette garanterer en større kjolestørrelse bedre bevegelsesfrihet. Det er også plass til ekstra klær som strømpebukser eller leggings. Pass på at mansjettene og benendene er elastiske.

Hvilket materiale?

Velg en snedrakt for barn med de riktige materialene

For å beskytte mot vind, kulde og fuktighet, bør det velges en snedrakt for barnet som er vanntett og vindtett. Samtidig er imidlertid pustende materialer også viktige fordi de forhindrer barnet i å svette.

Materialer som ull, myk fleece og funksjonelle fibre har vist seg effektive for det indre materialet. De har den praktiske egenskapen at de ikke bare holder deg varm, men også transporterer kroppsfukt fra innsiden til utsiden. Bomull og spesielt syntetiske tekstiler kan ikke gjøre dette og er derfor uegnet for barnesnowsuits. Forøvrig gjelder dette materialvalget også resten av klærne som barnet har på seg under drakten (undertøy, gensere, strømpebukser, etc.).

Vinteroverall for babyer trenger ikke nødvendigvis å være vanntett

Du kan være sikker på at barnedressen er vanntett og isolerende når du velger moderne syntetiske fibre som overmateriale. Det er ikke uvanlig at dette blir impregnert for å forbedre de vannavvisende egenskapene. En slik impregnering må vanligvis oppdateres med jevne mellomrom ved bruk av spesielle rengjøringsmidler. Babyer som ennå ikke leker i snøen eller ligger beskyttet i barnevognen trenger ikke nødvendigvis en vanntett drakt. Produsenter velger vanligvis vattering eller fleece til fyllingen, men det er også truger med dun eller fjær.

Hvilken vannsøyle?

Snøkledningen og skidressen skal være pustende og vanntett

Den såkalte vannsøylen gir også informasjon om hvor vanntette tekstiler er. Mer presist angir det vanntrykket som vannet trenger gjennom materialet – jo høyere verdi (i millimeter), desto bedre er vannmotstanden. Et materiale fra 800 mm er vanntett. En truge er derfor allerede godt egnet for barn med for eksempel en vannsøyle på 1000. Ofte har imidlertid draktene for barn til og med en vannsøyle på 8.000 til 20.000 mm.

Ekstra tilbehør

Snødrakter med elastikk på buksebeina hindrer deg i å skli opp

Det meste av kroppsvarmen går tapt gjennom hodet. Det er derfor en hette viser seg å være veldig nyttig, noe som er mer egnet enn de fleste hatter, spesielt under snøfall, da de blir våte over tid. I slike tilfeller kan du bruke en tynnere lue eller hodebånd og hetten over den. For babyer og småbarn og for lengre turer med eldre barn er foldbare hansker, som er integrert i drakten, veldig praktiske. Babyer bør ha dem for føttene også. Disse kan også fjernes. Elastiske bånd på endene av buksebena er veldig praktiske og kan skyves over fotsålene eller skoene før barnet tar på seg buksene. Dette forhindrer at buksebena glir opp.

Snedrakten for barn skal være lys eller fargerik og ha reflekser

Spesielt om vinteren blir det raskt mørkt, lett sent og snøfall og tåke begrenser også utsikten. Dette gjør det vanskeligere for sjåfører å holde øye med og beskytte fotgjengere. Så det er best å velge lyse eller sterke farger og også legge stor vekt på tilstrekkelige lysreflektorer for å sikre barnet ditt!

Velg ett eller to deler, avhengig av barnets alder

Previous Post
Slik har Jennifer Lawrence -frisyren endret seg de siste 10 årene
Next Post
Frysing av courgette: rå eller blanchert? Hva er bedre?