15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan kle på babyen om vinteren Tips til riktige babyklær for innendørs og utendørs

Før babyen blir født, tenker fremtidige foreldre på de riktige babyklærne. Å kle på babyen er en veldig stor utfordring, spesielt om vinteren. Av frykt for ikke å kjøle ned barnet, mener foreldrene det ofte altfor godt og kler barnet sitt altfor varmt. Men hvordan skal du kle babyen om vinteren slik at den verken er kald eller for varm? Vi svarer på disse og andre spørsmål om vinterklær for babyer i denne artikkelen.

Vinterbabyklær: Det grunnleggende

hvordan å kle babyen i en barnevogn om vinteren

Hvis du allerede har fått en baby, vet du sannsynligvis hvor vanskelig det kan være å kle seg skikkelig om vinteren. Det skal selvfølgelig ikke være for varmt eller for kaldt. Siden babyer ikke selv kan regulere temperaturbalansen, mister de raskt kroppsvarmen i kulden, noe som kan føre til hypotermi. På den annen side, hvis barnet strammes for mye, begynner det å svette, noe som også kan føre til forkjølelse. Så hvordan finner du den gylne middelveien?

En tommelfingerregel er: babyen bør alltid ha ett lag mer enn deg. Denne regelen kan tjene som et referansepunkt. Men stoffet i klærne spiller også en viktig rolle. Ull og fleece er ikke like behagelig og behagelig for babyer som for voksne og kan irritere babyens delikate hud. For eksempel er ull-silke og bomull bedre egnet for babyklær om vinteren.

Grunnleggende om babyklær er alltid på i en body

Det er noen klesplagg som er grunnleggende viktige for vinteren og som må stå på handlelisten for babyklær. En babyens nederste klær bør alltid være en kropp spesielt om vinteren. Dette betyr at rygg og nyrer alltid er beskyttet mot kulde, noe som ikke er tilfellet med en skjorte og truse kombinasjon. Kroppen kan ha både lange og korte ermer, avhengig av hva du vil ha over den.

Slik tar du på strømpebukser til babyen om vinteren

Dette er like viktig om vinteren Strømpebukse. Ideelt sett bør dette være laget av bomull av høy kvalitet. Med en matchende Babybukser dessuten gir strømpebuksene tilstrekkelig varme, selv når det snør ute. Strømpebukser med lystrykk i blide farger er spesielt populære blant foreldre.

Grunnleggende om babyklær for høst-vinter

For eksempel kan du sette en langermet skjorte eller en genser tiltrekke. En Baby cardigan ville også være et godt alternativ ved lave temperaturer. Kombinasjonen av kropp, strømpebukser, skjorte og babybukser ville være ideell om vinteren.

Hvordan ta på baby om vinteren vinterjakke lue

Selvfølgelig bør en foret også være på listen over babyklær for vinteren vinterjakke stå. For babyer under 6 måneder kan du klare deg uten det og som et alternativ en hel Snowsuit få tak i. Dette sikrer at babyens føtter heller ikke fryser. Babyer som allerede kan gå (eller som prøver å gå), kan derimot ha vinterjakke på seg i stedet for snedrakt når det ikke snør. Dette vil gjøre dine første skritt enklere uten å bli begrenset av tykke klær.

Tips: Få minst to babyjakker / snedrakter i tilfelle babyen spytter på dem, for eksempel.

Hva skal jeg ha på babyen ute om vinteren?

Vinterbabyklær fungerer etter løkprinsippet

Selv om vinteren bør du ikke gå glipp av turer med babyen din. Den friske luften gjør babyen passe og glad og gir mange helsemessige fordeler. Utenfor styrkes babyens immunsystem, og når været er klart, får den naturlig vitamin D. I tillegg sover babyer spesielt godt utendørs. Så hvorfor bli hjemme når du kan nyte vintersolen? Selvfølgelig er nyfødte et unntak, ettersom de heller burde bli hjemme de første ukene etter fødselen når temperaturen er lav.

glad baby i rosa snedrakt

Det er ikke noe som heter dårlig vær, bare uegnet klær. Dette gjelder også i stor grad babyer. I klart vær uten tåke og regn står ingenting i veien for en daglig tur om vinteren. Det viktigste er at du kler babyen varmt. En god variant for babyklær om vinteren er det såkalte løkprinsippet. Når du gjør det, legger du på babyen flere lag som du kan ta av og på igjen etter behov. Lagene er perfekte hvis du for eksempel kommer fra kald til varm.

Kle deg som baby om vinteren når det snør

I tillegg til klærne ovenfor, er tilbehør også som ett Lokk, hansker og muligens en Halsduk eller baby skjerf å anbefale. Hatten regnes som det viktigste vintertilbehøret for babyer. Ettersom de raskt mister kroppsvarme gjennom hodet i kulden, må den til enhver tid beskyttes. Dette gjelder ikke bare hodebunnen, men også ørene. Det er best å velge en varm babyhatt som også holder ørene varme.

Hvis babyjakken ikke beskytter nakkeområdet tilstrekkelig mot kulde, er det også nødvendig med et skjerf (hvis du kan se babyens hals når jakken allerede er på, er området ikke godt beskyttet). Trekantformede skjerf er en utmerket løsning fordi de er enkle å knytte og, i motsetning til strikkede skjerf, ikke irriterer huden.

Nyfødte klær tips for den kalde årstiden

De minste kan også miste varmen gjennom hender og føtter, så fôrede hansker og sokker eller sko er en viktig del av vinterklærne for babyen. Et unntak kan gjøres for babyer under 6 måneder som er ute i et babybad. Hendene dine er vanligvis gjemt under et varmt teppe eller i ermene på jakken / trugen og holder deg varm selv uten hansker. Når du er i tvil, kan du Sokker for første gang bruk for å holde nyfødte hender varme ute.

Her har vi oppsummert noen generelle tips for utendørs babyklær om vinteren:

  • Ikke kle på babyen for mye
  • Fortsett i henhold til løkprinsippet
  • Alltid et skift mer enn mamma / pappa
  • Ikke bruk hansker før babyen kan sitte, muligens førstegangssokker på forhånd
  • Hatt og skjerf om nødvendig
  • Tykke sokker eller oversko for små babyer, ekte vintersko bare for nybegynnere

Hvis du planlegger å kle babyen til et utendørs opphold om vinteren, spiller også hvordan du går en tur en rolle. For eksempel kreves det forskjellige babyklær for babyer i slyngen, i barnevognen og i bilen.

Hva du skal ha på babyen i slyngen?

Baby om vinteren bær hva du skal ha på seg bærejakke

Har du lyst til å bære babyen din i den kalde årstiden, men er du bekymret for at han skal bli kald? Bærebaren er kanskje det varmeste stedet for babyen din om vinteren. Varmen som kroppen avgir vil holde babyen mye varmere enn tykke klær i vognen. Dette gjelder også brukeren. Med en baby foran eller på ryggen blir du varm også.

Spesielle jakker er egnet for å bære babyer om vinteren, da de sikrer en konstant temperatur for babyen. Du kan velge mellom en bærejakke og en jakkeforlengelse. Med det andre alternativet blir din egen jakke raskt konvertert til en barseljakke eller babyjakke ved hjelp av en avtagbar innsats. Dette er ikke bare praktisk, men også betydelig billigere. Bæretrekk, som fungerer som en slags fotpute for bæreselen, tilbyr også et alternativ. Du kan bære barnet med bæretrekk enten under eller over din egen jakke.

Hvilken baby har på seg i en slynge i kaldt vær

Og hvilke klær skal babyen ha på seg under jakken? En vinterjakke er ikke nødvendig i slyngen eller i bæreselen. Babyen bør imidlertid være så nær kroppen din som mulig, slik at den kan få nok av kroppsvarmen. Egnede klær for bæreseler er for eksempel ull- eller fleecekledder (merinoull er et utmerket valg for dette). Sko eller varme sokker og en lue er også et must.

Riktig vinterklær i vognen

Hvordan kle babyen din riktig i vognen om vinteren

En truge er et must for en spasertur i en barnevogn. Snedrakten gir tilstrekkelig varme, spesielt for babyer som fremdeles ligger i vognen og ikke kan sitte. I de fleste tilfeller er et ekstra teppe ikke nødvendig, men spesielt i vind, regn eller snø trenger du ekstra værbeskyttelse for bilen.

Og hva med fotmuffet? Den fôrede fotmuffen er en praktisk variant for babyer i barnevogner som du kan bruke som et alternativ til en snedrakt. De er ideelle for babyer som allerede sitter eller sitter halvveis i vognen.

Og i bilen?

Hvilken baby har på seg i bilen Vinter ingen jakke

Av sikkerhetsmessige årsaker er vinterjakker og truger ikke tillatt i barnesetet i bilen. Eventuelle ekstra plagg kan være farlige under kjøring. Av denne grunn anbefaler eksperter å ta av deg jakken etter å ha satt deg i bilen, spenne babyen og deretter dekke den med et teppe eller en jakke. Dette sikrer at beltene er så tette som mulig på kroppen og at babyen ikke fryser samtidig.

Hvordan kle babyen hjemme?

Hvilken baby du skal ha hjemme om vinteren Tips til babyklær

Det avhenger stort sett av temperaturen i hjemmet ditt. I en husholdning med en baby anbefales en romtemperatur på 20-22 ° C i løpet av dagen og 18-20 ° C om natten til alle tider av året. I oppvarmede rom skal babyen ikke være kledd i for varme klær. Den kortermede kroppen med en langermet skjorte over den, babybukser og sokker eller strømpebukser er et godt valg i løpet av dagen. Rompers er også egnet som husklær for babyer, men må være utstyrt med nok snaps slik at det er raskt og enkelt å bytte.

Hva du skal ha på deg for at babyen skal sove om vinteren?

Hva du skal ha baby for å sove om vinteren Tips

Babyer liker det ikke for varmt når de sover. Det er nettopp derfor de ofte er rastløse om natten. Du må imidlertid justere klærne til romtemperatur når du sover. Hvis temperaturen er på anbefalt verdi på 20 ° C, er langermet pyjamas med en kropp under perfekt tilstrekkelig. Stoffet skal ikke være for tykt slik at babyen ikke svetter. For eksempel anbefales bomullspyjamas.

Nattøy til babyer tipser hva du skal ha på deg

Soveposen regnes som det beste utstyret for en fredelig babysøvn. Det holder deg ikke bare varm, men det kan også forhindre plutselig spedbarnsdødssyndrom (SIDS) hos babyer. Det skilles mellom forskjellige TOG -verdier for soveposen, der valget avhenger av sesongen og romtemperaturen. For eksempel anbefales en babysovepose med TOG 2.5 over pyjamasen for romtemperatur på 18-20 ° C.

Previous Post
Slik har Jennifer Lawrence -frisyren endret seg de siste 10 årene
Next Post
Frysing av courgette: rå eller blanchert? Hva er bedre?