15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Porsche Taycan 2020 – Kjørerapport og tekniske data fra fremtidens elbil

grå ny modell elbil med sporty design og innovativ teknologi

Bilprodusenten avduket interiøret i den nye, helelektriske Porsche Taycan allerede før verdenspremieren på den fire-dørs sportsbilen på Frankfurt Motor Show i september. Ifølge Porsche er modellens cockpit inspirert av den fra den originale 911 fra 1963 med en ren, førerorientert layout. Dashbordet gir plass til opptil fire store skjermer og en valgfri femte bak.

Funksjon og design i Porsche Taycan

brede dekk pryder den nye porsche sportsbilen med et futuristisk design

Bak rattet er en buet 16,8-tommers skjerm med fire visningsmoduser. Dette er klassisk utstyrt med avrundede instrumenter og en konvensjonell konfigurasjon. Det er et kort som erstatter den sentrale skjermen. Et fullt kart fungerer også, og utelater alle instrumentene som brukes til å vise navigasjonsenheten på hele skjermen. Bare viktig informasjon for sjåføren vises. Instrumentgruppen er flankert av to små berøringsskjermsmoduler, et betjeningslys og chassisfunksjoner.

interiør i porsche taycan med LED -belysning og multifunksjonelt ratt samt berøringsskjermmoduler

Dashbordet inneholder en 10,9-tommers berøringsskjerm som sjåføren kan kontrollere alle slags kjøretøysinnstillinger og funksjoner på. Det er apper for navigasjon, media og smarttelefon -tilkobling, så vel som for lading, værvisning og vedlikehold. Ifølge produsenten har teknikere redesignet alle grensesnitt for Porsche Taycan, noe som reduserer avhengigheten av fysiske kontroller sterkt. I tillegg til kontrollene kan sjåføren aktivere alle funksjoner med stemmestyring med uttrykket “Hei Porsche”.

baklys og takhette med designbil i svart aluminiumslegering

Kjøpere har også muligheten til å bruke en annen berøringsskjerm til passasjerens dashbord. Dette gjør at de kan samhandle med bilen uten å distrahere føreren. Den hevede 8,4-tommers berøringsskjermen i midtkonsollen gir inntrykk av å være i en lav kjørestilling. Her kan du velge innstillingene for klimakontrollen. Videre sikrer haptisk tilbakemelding og teknologi med håndskriftgjenkjenning en mer intuitiv brukeropplevelse.

designerfront på porsche med LED -lys

Du kan også betjene ventilasjonsåpningene digitalt. Dette er også en funksjon som finnes i Tesla Model 3, mens en bryter i instrumentpanelet eliminerer behovet for en kjøremodusspak. De nye Porsche Taycan-modellene, som er utstyrt med valgfri ‘Advanced Climate Control’ for fire soner, har en femte 5,9-tommers berøringsskjerm på baksiden. Passasjerer i baksetene kan bruke dette til å foreta foretrukne innstillinger. Ellers er det to varianter av rattet tilgjengelig. Det er en standardversjon som kan tilpasses med fargede innsatser og et ‘GT Sports’ alternativ med et mer særegent design.

Utstyr for den spesielle smaken

kjør utendørs og test den nye porsche taycan i svart

Ulike interiørfarger er tilgjengelige for Porsche Taycan. Svart lime med beige og bjørnebær med meranti brun er de eksklusive alternativene. Valgfrie aksenter legger til matt svart eller mørkt sølv eller neodymium, mens dørene og midtkonsollene er utstyrt med tre, matt karbon, preget aluminium og et stoffpanel. Skinnseter er også tilgjengelige, men kundene kan velge bærekraftig syntetisk skinn eller resirkulert Race-Tex mikrofiberpolstring i stedet.

dashbord med digitale skjermer og multifunksjonsratt i cockpiten

Selskapet hadde tidligere kunngjort at Porsche Taycan ville motta et seks måneders abonnement på Apple Music-streamingtjenesten. Selskapet opplyser også at det er første gang det tilbyr full Apple Music -integrasjon i et kjøretøy. Dette betyr at sjåfører har tilgang til over 50 millioner sanger, og den tyske produsenten tilbyr også en gratis internettforbindelse i bilen i tre år. Et førsteklasses Burmester surround-lydsystem er tilgjengelig som tilleggsutstyr. Med stemmekontrollassistenten Porsche Taycan kan sjåfører søke etter musikk mens du er på farten. Modellen er også kompatibel med Apple CarPlay.

indre rom

cockpit med automatgir og digitaliserte funksjoner i en futuristisk design

Interiøret i Porsche Taycan tilbyr plass til opptil fem passasjerer, mens det er plass til bagasje i bagasjerommet og under panseret. Det er en frittstående, buet, digital instrumentdisplay foran sjåføren. Med en kjøremodusvelger i vippebryter kan du veksle mellom kjøring, nøytral og revers. En stor infotainment -skjerm sitter i dashbordet, mens en andre berøringsskjerm sitter mellom de to forsetene. Fremtidige eiere bør også kunne kjøpe trådløse oppdateringer for bilen sin som tilbyr oppgraderinger for alt fra infotainment-systemet til innebygd sikkerhetsteknologi. Chassisendringer og kraftoppgraderinger bør også være mulig.

Interessante fakta om Porsche Taycan

sporty elbil med flotte funksjoner kommer snart på markedet

Taycan skal etter planen selges i 2020, og den tyske produsenten har Tesla Model S i sikte når den lanserer sin første elbil. De offisielle prestasjonsdataene er ennå ikke bekreftet, men Porsche sikter på en rekkevidde på mer enn 500 kilometer på en enkelt lading. Vi kan derfor forvente at bilprodusenten skal utstyre Porsche Taycan med et 90 kWh batteri og oppnå en rekkevidde på rundt 290 kilometer på bare ni minutter med en 350 kW hurtiglading. Det elektriske kjøretøyet vil ha to elektriske motorer – en foran og en bak, som vil generere rundt 600 hk i de beste versjonene av bilen. Å akselerere fra 0-100 km i timen bør bare ta 3,5 sekunder, og 0-200 km i timen forventes å ta mindre enn 12 sekunder.

testfører i ørkenen på veien nye elbiler kjører rapport

Toppfarten til bilen vil imidlertid være 250 km / t. Firehjulsdrift bør være standard i utgangspunktet, selv om billigere bakhjulsdrevne versjoner kan komme på markedet på et tidspunkt. Testførere av Porsche Taycan tilbakelagt mer enn seks millioner kilometer under det femårige utviklingsprogrammet for kjøretøyet, som dekket 30 land og temperaturer fra -35 til +50 grader Celsius.

siste versjon i svart av den nye modellen elbil

I tillegg har det blitt utført mer enn 100 000 ladesykluser for å sikre at batteriet er så robust som mulig. Senest tilbakelagt en pre-produksjon Taycan mer enn 2000 miles på Nardo-testbanen i Italia på 24 timer. Et team på seks Porsche -drivere var i gjennomsnitt mellom 121 og 134 mph og stoppet et par ganger for å bytte sjåfører.

Kjørerapport om Porsche Taycan

tre porsche taycan -modeller kjørte den ene bak den andre på en bro

Etter at Taycan var nesten klar for serieproduksjon, kjørte Auto Express til Tyskland med bilens overingeniør, Stefan Weckback, for å se hvordan det ville utvikle seg. “Vi ønsket at Taycan skulle være en ekte Porsche,” forklarte Weckbach. “Det betyr at den må levere det høyeste ytelsesnivået under alle omstendigheter, så lenge føreren krever det.” Dette er imidlertid lettere sagt enn i en bil som veier mer enn to tonn og er mer enn fem meter lang og to meter bred gjorde.

sideriss av porsche taycan sportsbil med mørklagte vinduer

Porsche Taycan har imidlertid et lavere tyngdepunkt enn Porsche 911 GT3, noe som i stor grad skyldes lav posisjonering av batteriet. I kombinasjon med aktiv, adaptiv luftfjæring og bakhjulsstyring føles bilen utrolig manøvrerbar i sving. Den forkler sine store proporsjoner på en strålende måte. Du bør også ta hensyn til den lave sittestillingen. Det bidrar betydelig til at Taycan føles sporty og mer førerorientert enn Model S eller Jaguar I-Pace. Ytelsen på et rett spor er også bemerkelsesverdig. Selv fra passasjersetet synes den feilaktige hastigheten på 3,5 sekunder eller mindre å være nøyaktig.

kjøreoppførsel for den nye porsche taycan i snøtestdriveren

Det er også merkbart at denne akselerasjonen er nesten lydløs. Porsche -ingeniørene har jobbet hardt for å holde støyen fra elektromotorene så lave som mulig. Mens håndteringen av Porsche Taycan minner om 911, ligner stylingen mer på Panamera. Typiske designfunksjoner i resten av merkevarens utvalg kan ses på bilens ytre skall, inkludert skråtakslinjen, de utvidede hjulbuer og en kontinuerlig LED -lyslist bak.

Utgivelsesdato og detaljer

bak på porsche taycan sportsbil med dobbel eksos

Porsche har bestemt seg for å beholde informasjonen om interiøret for seg selv foreløpig. Hele avdukningen skal finne sted på Frankfurt Motor Show i september. Imidlertid kan vi trygt si at interiøret i Porsche Taycan vil være en av de mest futuristiske fra Porsche, med gadgets med berøringsskjerm i motsetning til at fysiske knapper spiller en viktig rolle. Vi kommer til å få en grei tur i bilen innen utgangen av 2019. Når forsendelsene begynner i 2020, vil Tesla Model S endelig møte konkurranse fra hovedkonkurrenten.

Tester hastigheten på porsche -modellen utenfor byen

Foreløpig har ingen prisinformasjon blitt publisert for Taycan. Bilmerket har imidlertid indikert at opptil tre andre varianter av firedørs sedan kan være tilgjengelig. De dyrere high-end-versjonene tilbys først for salg. Disse tilbyr forskjellige ytelsesnivåer, med en nybegynnerversjon med rundt 400 hk som utvikles. En crossover -modell presentert av Mission E Cross Turismo -konseptbilen er også bekreftet for produksjon. På et tidspunkt vil Taycan også danne grunnlaget for en fullt elektrisk Bentley.

karosseri i sølv fra porsche på fabrikken mens du bygger de nye modellene

Ifølge Porsche har mer enn 10 000 kunder gjort et innskudd på Taycan. Fra 2020 kommer det mellom 20 000 og 25 000 modeller på markedet hvert år. Porsche har også forklart opprinnelsen til navnet. Taycan er avledet fra en østlig dialekt og uttales “Tie-Can”. Det betyr “livlig unghest”, som er en referanse til Porsche -emblemet.

sammenligning mellom prototype oppdrag e og taycan fra porsche

Forskjellen mellom “Mission E” -prototypen og den kommende modellen ligger i posisjoneringen av dørhåndtakene. Vi kan også merke endringer i den bakre delen av den nye versjonen. Taycan vil være kompatibel med de super raske europeiske CCS-laderne fra IONITY. Porsche vil at bilens litiumionbatteri skal være tettere enn noe Tesla tilbyr og oppnå en verdi på 270 watt timer per kilo.

Previous Post
Slik har Jennifer Lawrence -frisyren endret seg de siste 10 årene
Next Post
Frysing av courgette: rå eller blanchert? Hva er bedre?