15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Defender 2020 – Land Rovers nye modell er endelig avslørt

kjedelig grønt kjøretøy kjører i sanden midt i ørkenen

Det er endelig her – Land Rovers nye Defender 2020 kommer og vil bli kraftigere enn noensinne. Etter alt dramaet, alle teaserne, alle lekkete bilder og alle antatte spesifikasjoner og gjetninger, har produsenten endelig avslørt den helt nye Land Rover Defender 2020 i all sin prakt. Visuelt ser modellen imidlertid tung ut igjen, noe som ikke skal sees på som en vesentlig avvik fra tidligere versjoner. Gitt de mylder av utfordringer bildesignere står overfor i dag, vil de være flere tiår fremover. Den første modellen kom ut på begynnelsen av 1980 -tallet. Når det gjelder kravene til drivstofforbruk og fremfor alt kollisjonsteststandarder, er de få endringene alt annet enn overraskende.

Defender 2020 fra Land Rover

eventyr i naturen med en ny terrengbil i kanopadling

De grunnleggende proporsjonene til de to nye modellene er en to-dørs variant kalt Defender 90 og en firedørs modell som heter Defender 110. Selve akselavstandene er henholdsvis 101,9 og 119 tommer. Disse er, som du kan gjette, tydelig fra Land Rover. Den buede baugen og kantede frontlyktene er imidlertid desidert nye for Defender 2020. Vi forbeholder oss den endelige dommen til vi kan se den personlig. Men når du tenker på hvor godt Mercedes-Benz har klart å oppdatere G-Klassen for moderne tid uten å ofre SUVs ikoniske stil, kan vi ikke annet enn å ønske at Land Rover kommer litt nærmere den tradisjonen.

infotainmentsystem fra land rover defender 2020 med automatgir og display for vannstand

Land Rover sikrer også at kjøpere har mange alternativer for å tilpasse utseendet til Defender 2020 etter deres personlige smak. Syv metalliske lakker og 12 forskjellige hjul er tilgjengelige. Disse inkluderer 18-tommers felger i et søtt utseende, som er førstevalget for ekte terrengkjørere, og 22-tommers aluminiumsfelger, som er kjære til Rodeo Drive-settet. Nye Land Rover Defender tilbyr også et fabrikkbeskyttende deksel som gir metallfargen en satengfinish og gir et ekstra lag med beskyttelse mot riper og bulker.

Terrengkapasitet og kompakt design

Land Rover SUV kjører opp et fjell i en kløft

Som om det ikke var nok, tilbyr det splitter nye terrengkjøretøyet fra den engelske produsenten et utvalg av fire såkalte tilbehørspakker. I disse har utviklerne lagt til funksjoner og detaljer for forskjellige livsstiler. Det er “Urban Pack”, som gir mer glans i uteområdet. Det vil også sannsynligvis føre til at fornærmelser kastes fra andre sjåfører. Det er også “Explorer Pack”, som inneholder et takstativ og en hjulholder festet til siden, i tillegg til et ekstra hjuldeksel, en hjulbuebeskytter og en matt svart motordeksel. Det er også “Adventure Pack”, som også inneholder hjulholderen festet til siden. Den har imidlertid en vanntank med trykk på 1,7 liter og en luftkompressor på bagasjerommet. Til slutt er det også “Country Pack”, som består av elementene nevnt ovenfor og inkluderer hjulbuevern, spylingsystem og glanset bakre slitasjeplate.

Terrengkapasitet til den nye Defender 2020 landroveren på fjellet i elven midt i skogen

Heldigvis ser det ut til at alt annet om den nye modellen er akkurat det kundene ventet. Den viktigste delen er terrengkapasitet. Hver 2020 Land Rover Defender leveres som standard med heltids, kort rekkevidde firehjulsdrift for å skape en solid base å bygge på. Senter- og bakdifferensialene kan låses om nødvendig, mens standard Terrain Response og valgfrie Terrain Response 2 -systemer optimaliserer bilen for forskjellige typer overflater, fra gjørme til sand til snø.

Bak terrengkjøretøyet i vannet utstyrt med dekk og bagasjestativ

Når landingsutstyret er satt til terrenghøyde, tilbyr Defender 11,5 tommer bakkeklaring, en tilnærmingsvinkel på 38 og 40 grader, et vippepunkt på 31 grader og en maksimal dybde på 35,4 tommer uten snorkel. Modellen er til og med smart nok til å trekke bremsene og fordampe vannet når man klatrer fra dypet. Disse tallene betyr at Defender 2020 kan vise seg å være en verdig offroad-motstander av Jeep Wrangler og Toyota Land Cruiser. Du kan til og med legge til en integrert vinsj eller snorkel foran som tilbehør.

Varianter av motorer av Defender 2020

høye fjell med snø og grønt landrover terrengbil

I USA var det et valg mellom to motorer ved starten. Teknikerne har utstyrt lavere versjoner med 2,0-liters inline firehjuling med turbolader. Denne finnes i Discovery Sport og Range Rover Evoque og leverer 296 hk og 399 Nm dreiemoment. Det er nok energi til å starte bilen fra 0 til 100 kilometer i timen på 7,7 sekunder.

ny modellbildesign egnet for snow land rover defender 2020

Den milde hybridinline 6-turboladeren i den siste Range Rover Sport er preget av utstyrsfunksjoner av høy kvalitet. Dette gir 395 hk og 550 Nm dreiemoment, samt en tid på 5,8 sekunder mellom 0 og 100. I begge tilfeller kontrollerer den samme åtte-trinns automatikken drivenheten til alle fire hjulene. Dette brukes i de fleste Jaguar Land Rover -modeller. Det er praktisk talt standard for halvparten av de nye bilene som tilbys i dag. Drivlinjen er sterk nok til å trekke opptil 3 tonn.

Moderne og multifunksjonelt interiør

innvendig cockpit til land rover defender 2020 med multifunksjonsratt digital display 10 tommers skjerm

Innvendig tilbyr Defender uventet mye plass, takket være en standardbenk på Defender 90-tallets første rad som teoretisk sett har plass til seks personer (Defender 110 tilbyr fem-, seks- og fem-pluss-to-seters konfigurasjoner, sistnevnte å være liten Inkluderer baksetet). Det er tre typer tri: tekstil, skinn og kombinasjonsseter. Åpent tre er et alternativ for deler som ikke er polstret, for eksempel pulverlakkert eller hvitmalt metall.

delvis skinnseter i brunt og svart i det nye terrengkjøretøyet land rover

Kontrollene og de tekniske detaljene er hovedsakelig plassert i magnesiumrammen. Dette utvider bredden på dashbordet og gjør Defender 2020 til den stiveste Land Rover noensinne. Fokuset er imidlertid på et nytt infotainmentsystem kalt “PIVI Pro”. Dette er basert på en 10-tommers berøringsskjerm med Apple CarPlay og Android Auto-funksjoner. Land Rover hevder det er enklere og mer brukervennlig enn selskapets tidligere varianter. Det er riktignok ikke en klar målestokk gitt at tidligere JLR -infotainmentsystemer er noen av de mest frustrerende i bransjen. Det er også et 12,3-tommers digitalt instrumentpanel og valgfri head-up-skjerm i full farge. Disse gir informasjon til sjåføren på en måte som holder øynene nærmere veien.

Previous Post
Scarf Upcycling Ideas – Flotte DIY -prosjekter for gjenbruk av tilbehøret
Next Post
Resirkulerbare materialer – hvilke bygningsmaterialer er egnet for resirkulering?