15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

AeroMobil 3.0 – Den første flygende bilen som ble presentert i Wien

aeromobil Den første kombinasjonen av flygende biler-liten fly-bil

En bil som også kan fly er den eldgamle drømmen til mange bilister, men frem til nå var det bare mulig i sci-fi-filmer. AeroMobil 3.0 er konseptet som kan gjøre denne drømmen til virkelighet og endre passasjertrafikk over hele verden. Det er det første flygende bil med foldende vinger, som skal delta i trafikken som normalt. Den slovakiske produsenten Aeromobil presenterte prototypen på Pioneers Festival, som fant sted i Wien i oktober 2014.

Den første flygende bilen som deltok i veitrafikk.

aeromobil De første frontlyktene med flygende bil foran

Det er en seks meter lang, to-seters kombinasjon av et lett fly og en bil. Det regnes som trafikkverdig fordi den flygende bilen kan bruke den eksisterende infrastrukturen, passe på vanlige parkeringsplasser og kjøre på vanlig bensin. Vingene forlenges bare når det er nødvendig. Kjøretøyet er ganske nær det salgbare produktet, men da bør mange praktiske problemer løses.

Den første bilen som flyr fylles med bensin

aeromobil-flygende-bil-forlengede vinger

Selskapet har jobbet med Fugauto siden 1989 og AeroMobil 3.0 er allerede den fjerde varianten av utvikleren. Som oppfinneren Stefan Klein forklarte, var det flere forgjenger før du kan presentere et realistisk konsept i dag. Selv testet han prototypen og fant ut at den flyr som et vanlig fly og kjører perfekt på veien.

Prototypen driver og flyr utmerket

aeromobil-flygende-bil-forlenget-ving-dør-front

Når du kjører, har Aeromobil en rekkevidde på nesten 900 kilometer, mens den er 700 når du flyr. På veien når den en toppfart på 160 kilometer i timen med et forbruk på 8 liter per 100 kilometer. For å skille deg ut trenger du en hastighet på 130 kilometer i timen. Når du flyr, er en toppfart på opptil 200 kilometer i timen mulig med et forbruk på 15 liter. Utviklerne gir 60 km / t som den tregeste lufthastigheten.

Mange av de praktiske problemene gjenstår å ta opp

aeromobil Den første flygende bilen med foldende vinger

Den store fordelen med Aeromobil er tilsynelatende den korte distansen det tar å ta av (200 meter) og lande (50 meter). Flybilen trenger heller ikke flyplass og kan i stedet ta av fra en eng eller gaten.

beste aerodynamikk

aeromobil-flying-car-design-folding-wings

Aeromobil 3.0 er uten tvil den mest funksjonelle hybrid i sitt slag, men av kostnadshensyn kan det antas at den ikke vil være klar for masseproduksjon når som helst snart. Det bør koste rundt 200 000 euro, men det er også trafikklovsimplikasjoner som førerkort for sportsfly.

Propellen bak

aeromobil-flygende-bil-prototype-propell-bak

I cockpiten

aeromobil flygende bil cockpit design skinnseter

aeromobil flygende bil cockpit girspak

Offisielt nettsted for Aeromobil

Sjefdesigner og CTO Stefan Klein

Konsernsjef Juraj Vaculik

Previous Post
Lære mens du sover – Hvordan hjernen lagrer viktig informasjon
Next Post
DIY adventskalender – 3 enkle ideer til julekalendere å lage selv