15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Reiser med bil i julen – med god forberedelse til destinasjonen

Reiser i julebil-stress-fri-tips-forberedelse

Akkurat i tide til jul vil mange familier igjen laste bilene sine og ta veien til sine nærmeste i det fjerne. Høres ut som avslapning, men det kan også være veldig slitsomt, spesielt med små barn. For at det å reise i julen ikke blir en ekstra stressfaktor, bør foreldrene gjøre noen forberedelser til den lange reisen.

Når de tenker på en lang kjøretur med hele familien, får mange foreldre rett og slett skrekk: en fullpakket bil, de små er irritert, vil ikke lenger sitte stille og da går du deg vill og bruker unødig drivstoff og penger. Det trenger virkelig ikke være så nært før ferien. Med god forberedelse kan lengre bilturer med barna til og med være veldig morsomme.

Reiser i julen – får bilen i god form

Reise på julebil-forberede-vinterforhold

Før den eventyrlystne kjøreturen kan starte, må kjøretøyet tas opp til grunn. Alle som kjører mye vet hvor viktig et godt kjøretøy er for lange reiser. For at penger ikke skal bli kastet ut av bilvinduet unødvendig for slike familieturer, anbefales diesel i stedet for bensin – økonomisk, lite støy og nå veldig på moten. Selv sportsbilprodusenter som Porsche er avhengige av dieselmotorer for sine modeller, for eksempel Cayenne S – også en hit på bilsalgsbørser som Autoscout24.

Reiser i julebagasje-bagasje-lastet

Når det riktige kjøretøyet er der, må det lastes riktig. Det beste du kan gjøre er å lagre så mange ting som mulig i bagasjerommet – bortsett fra ting du kan trenge mens du kjører. Hvis passasjercellen er for full, kan ting som ligger rundt raskt bli veldig farlig ved kraftig bremsing. Derfor: Legg alltid tunge bagasjeartikler ned, poser og kofferter, derimot, så langt som mulig over kjøreretningen. Før du legger ut på en langtur, bør du Som en forholdsregel må kjøretøyet kjøres gjennom sine skritt – Kontroller bremser, kjølevæske og dekk veldig nøye.

Reise i julen – tips for en avslappet reise

reise-jule-bil-tips-barn-morsomme-spill

Lengre bilturer med barn kan selvfølgelig også være morsomme. Men de trenger ikke trekkes ut unødvendig. Derfor bør ruteplanlegging være det siste og det siste, spesielt i førjulstiden. Generelt bør hovedreisedager som fredager og lørdager unngås hvis det er mulig. Hvis du reiser over høytiden, bør du ikke nødvendigvis forlate dagen før julaften.

reise-jul-restauranter-planlegging

Når du reiser med barn, må du ta en pause på en halv time hver 2. time. En liten omvei til hvilestoppet kan noen ganger gjøre underverker. Helst på forhånd informere om forskjellige hvilestopp og velg en passende til lunsjtid. Men foreldre bør også sørge for tilstrekkelig mat og underholdning under reisen. Løs de vanlige gåtene, les historier for hverandre og enkle Ord og minne spill Kjedsomhet har ingen sjanse ombord. Tross alt vil du starte ferien full av energi og i godt humør.

reise-jul-bil-kjøretøy-sjekk-forberedelse

reise-jul-snødekte-måter-nødsamtal

reise-jul-bil-forberedelse-snødekt-gate

Bilderettigheter: Flickr Snødekt vei Dirk Vorderstrasse CC BY 2.0 Noen rettigheter forbeholdes

Previous Post
Tips for øyesminke – hvordan sminker du det nedre øyelokket riktig?
Next Post
Å male julekuler med barn – tips og mange ideer som får deg til å bli forelsket