15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lamborghini SUV “Urus”: Det raskeste terrengkjøretøyet for tiden

lamborghini suv urus blå offisiell presentasjonsmodell

I den første uken i desember presenterte den italienske produsenten av luksus sportsbiler offisielt den første Lamborghini SUV i selskapets historie. Den heter “Urus” og kommer på markedet våren 2018. Med 650 PS og en biturbo V8 under panseret, har den alle kravene for å være det raskeste terrengkjøretøyet i verden.

Den første Lamborghini SUV i selskapets historie

lamborghini suv urus blå design luksus sportsbil

Det første terrengkjøretøyet som Lamborghini noensinne har produsert er LM002. Den ble produsert i små serier mellom 1986 og 1993, og bare 328 eksemplarer dukket opp på markedet. Etter dette ikke så vellykkede prosjektet for en sports -SUV, investerte italienerne mange ressurser i den nye “Urus”. Du har bygget en ny fabrikk med en lakkbutikk i Sant’Agata Bolognese og ansatt nye ingeniører som bare skal jobbe med utviklingen av det nye terrengkjøretøyet. De første portotypene har blitt testet i kulde, varme og regn i mer enn to år i Europa, Afrika, USA og Midtøsten og har reist mer enn en million kilometer sammen.

Lamborghini SUV: “Urus” er det raskeste terrengkjøretøyet i verden

lamborghini suv urus sportsbil luksusdesign

Forgjengeren, LM002, fungerer som grunnlag og utgangspunkt for den nye Lamborghini SUV. Imidlertid har så mange likheter mellom de to modellene ikke blitt værende. Bare det faktum at motoren ikke er bak, som vanlig, men foran. Designmessig var den tidligere crossoveren sjokkerende for 24 år siden, mens den nye SUV-en er ment å appellere til kunder som ønsker en familiebil og ikke en toseter. Den atletiske styrken er tilgjengelig. Luksus-SUV-en imponerer med en toppfart på 305 km / t, noe som gjør den til den raskeste terrengkjøretøyet i verden. Til sammenligning når en Bentley Bentayga 301 km / t og en Porshe Cayenne Turbo 286 km / t.

lamborghini suv urus luksus sportsbil design designspråk

“Urus” tilbyr plass til fem personer, og til tross for sine 2,2 toner burde den føles sporty takket være 650 hk og twin-turbo V8-motoren. Den er utstyrt med en åtte-trinns automatgir og en Torsen-differensial som fordeler dreiemomentet på opptil 850 Nm mellom de to akslene. Interiøret domineres av fine materialer som aluminium, karbon, lær og Alcantara. De funksjonelle innstillingene i kupeen som setestillinger, temperatur, navigasjonssystem, telefon og etc. kan nås på to digitale TFT -skjermer – en for føreren og en for funksjonene som påvirker passasjerene. Lamborghini har redusert knappene og hjulene på cockpiten til et minimum.

Lamborghini suv urus luksusbilmodell

På bunnen av den brede midtkonsollen er det en kjøredynamikkbryter på førersiden. Det er de forskjellige modusene: Strada (gate), Sport, Corsa (løp) og Neve (snø), som tilbys for seriemodellene. Det er også to terrenginnstillinger: Terra (jord) og Sabbia (sand), som kunden må bestille i tillegg. Grunnprisen for Super Lamborghini SUV starter på 204 000 euro og skal leveres til de første kundene våren 2018.

lamborghini suv urus design luksus sportsbil

lamborghini suv urus raskeste designbil sportsbil luksus den raskeste

lamborghini suv urus gul sideriss

lamborghini suv urus luksus sportsbil første modell

lamborghini suv urus innvendige seter bil cockpit

lamborghini suv urus interiør alcantara brun

lamborghini suv urus bil cockpit brun svart alcantara seter

lamborghini suv urus portotype prøvekjøring

Offisiell video fra Lamborghini

Første seteprøve fra Auto Bild

Previous Post
Birkenstock -sandaler som en stilig skotrend i sommer
Next Post
De beste leggings for enhver treningssituasjon – du bør ta hensyn til dette!