15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Utvide skoene dine – nyttige triks og 10 velprøvde hjemmemedisiner på et øyeblikk

Hvem skjedde ikke at den vakre skoen klyper på forsiden eller på siden? Skuffelsen er stor når du etter en prøvekjøring oppdager at de dyre skinnskoene ikke garanterer ønsket brukskomfort. Men naturlige skomaterialer kan gjøres mye bredere ved hjelp av velprøvde teknikker og hjemmemedisiner. Som dine Bred skoene dine avslører vi nedenfor.

Bredere sko – sko og fotbredde

Brede sko -tips-hjemmemedisiner-komfort-hæl sko-skostrekk

Er du kjent med skobredder? Problemet med klemmeskoene skyldes nettopp feil fastsettelse av fotbredden. Breddefinisjonen er gitt med bokstaver fra F til M. Den starter med den smaleste formen – bredde F, og ender med bredde M for bredere føtter. Du kan bestemme fotbredden selv hvis du måler foten din i avkledd tilstand.

Brede sko -tips-husholdningsmidler-mål-ankel-bredde-stor% cc% 88sse

Ta et målebånd og brett det rundt den bredeste delen av fotballen din uten spenning. Tabellen viser mulige resultater for både dame- og herresko. Sørg for at bredden G vanligvis er egnet for føtter med normal bredde, og hvis ingen skobredde er angitt i detalj, er det en “normal” komfortbredde.

Europeisk skostørrelse FGHKM
35 21.2 21.7 22.2 23.2 23.7
36 21.6 22.1 22.6 23.6 24.1
37 22. 22.5 23 24 24.5
38 22.4 22.9 23.4 24.4 24.9
39 22.8 23.3 23.8 24.8 25.3
40 23.2 23.7 24.2 25.2 25.7
41 23.6 24.1 24.6 25.6 26.1
42 24 24.5 25. 26 26.5
43 24.4 24.9 25.4 26.4 26.9
44 24.8 25.3 25.8 26.8 27.3
45 25.2 25.7 26.2 27.2 27.7
46 25.6 26.1 26.6 27.6 28.1
47 26 26.5 27 28 28.5
48 26.4 26.9 27.4 28.4 28.9
49 26.8 27.3 27.8 28.8 29.3
50 27 27.7 28.2 29.2 29.7

Utvid sko – hvilke skomaterialer som kan utvides?

Brede sko -tips-hjemmemedisiner-skinn-sko-brunt-ekte skinn

Det er viktig å nevne at sko ikke kan strekkes i lengde, da dette ville deformere dem og miste deres “vakre figur”. Omkretsen til den fremre delen kan gjøres bredere i små trinn. Effekten på materialet bør alltid observeres. Sømmer og skjøter anses å være svake punkter der den sterke spenningen kan forårsake skade.

Riktig skinnpleie – tips for å velge riktig produkt avhengig av skinntype

Å plante gamle sko – ideer til originale planter i hagen

Bare velstelte sko er vakre sko!

Lær er et elastisk materiale og kan som sådan tøyes og utvides innenfor grenser. Ekte skinnsko anses å være av høyere kvalitet og er vanligvis ikke bare limt, men også strukket. Andre materialer, som kunstskinn, tekstiler og plast, er iboende ikke fleksible og kan derfor ikke tøyes. Deretter og med mekanisk behandling blir disse bare deformert eller enda verre – ødelagt. Det beste du kan gjøre med dette er å fikse spesielle gelputer på problemområdene i skoen og prøve dem for en løpetur. Det myke materialet vil spre seg over området og fjerne smerten.

Bredere stramme sko – 11 nyttige tips

sko-bredde-tips-hjemmemedisiner-stram-ubehagelig-smerte

1. Bredere sko med alkohol

Løs opp alkohol eller alkohol med høy prosentandel med vann i et forhold på 60% til 40% og gni området som er ansvarlig for trykket med den. Da bør du bruke skoene med tykke sokker i flere timer om gangen (helst hjemme). Alkoholen og vandringen lærer skomaterialet å gi etter

2. Åpne skoene med varmt vann

Du kan fortsette på samme måte som sprit og alkohol og behandle skinnskoene med varmt vann. Skyll helt og ta på sokker. Bruk dem til skinnet er nesten tørt.

3. Bred skoene dine med avis

Fukt flere stykker avis og stram dem tett i sko. Når papiret tørker, vil læret utvide seg.

Hjemmemedisiner som er prøvd og testet, hjelper til med å utvide stramme sko

sko-bredde-tips-hjemmemedisiner-varmluftsokker

4. Åpne skoene med en glassflaske

For trange sko er spesielt problematiske om sommeren, ettersom blærene dannes på sekunder på grunn av fuktig hud på føttene. Sandaler, tøfler eller loafers presser ofte mellom vristen og røttene på tærne, og trikset med skotrær eller fuktig papir ville ikke fungere, så bare ett område og ikke hele skoen bør strekkes. Skyll skoen og sett inn en glassfontflaske som om det var foten din og la stå over natten. Prøv å se om det var nok, hvis ikke trykk en centimeter ytterligere, fukt det og la det stå en natt til. Dermed blir bare inngangen til skoen utvidet.

5. Åpne skoene med eddik

Eddik hjelper ikke bare mot flekker og kalk, men er et velprøvd hjemmemedisin for å strekke tette sko. Fortynn eddik med vann i forholdet 1 til 1 og spray innsiden av skoen med den. Den bør deretter brukes umiddelbart da eddiken damper raskt. Et annet alternativ er å dyppe den tykke sokken i en eddikløsning, ta den på og ha på deg skoen hjemme en stund.

Behandle ekte skinn med varm luft og utvid de ubehagelige skoene

sko-bredde-tips-hjemmemedisin-sokker-fo% cc% 88hn-hot-air

6. Åpne skoene med varm luft med en hårføner

Ta på deg de nye, for stramme skoene med et par tykke sokker og ta hårføner. Ekte skinn blir fint og mykt når det er varmt og kan strekkes utmerket. Varm bare problemområdene med hårføner og rett ut tærne. Hvis skoen fortsatt klemmer litt, gjentar du prosessen.

7. Utvid skoene dine med is

Hvis skoene er spiss foran og smertefullt presser tærne på punktet, er metoden med fryseposen den beste prøvde og testede varianten for å utvide en sko med hjemmemedisiner. Ta en frysepose og legg den i skoen opp til spissen, fyll den deretter med vann, forsegl deretter enden lufttett med teip eller lignende. På denne måten legger du skoen med fryseposen i fryseren få timer. Når vannet fryser, øker volumet, og tøyer dermed skoen. Det er veldig viktig å ha så lite luft som mulig i fryseposen. Ellers vil ikke ønsket effekt oppnås.

Å utvide skoene – nyttige tips og triks 

sko-bredde-tips-hjemmemedisin-fryser-poser-høye hæler

8. Bred skoene dine med en hammer

Hvis en sko skal strekkes etterpå, oppnås den ved mekanisk behandling. Hjemme kan dette gjøres med en fleksibel stang, hammer og klut. Det skal imidlertid bemerkes at spisse sko, lakksko og de som har en elegant og veldig spesifikk form er ganske uegnet for denne tøyningsmetoden. Ta en fleksibel stang, pakk den inn med et kjøkkenhåndkle og dra skoen på den slik at problemområdet er under spenning. Dekk skoen med en annen klut og arbeid med den brede siden av en avrundet hammer.

9. Utvid sko med strekkspray

Det er en spesiell strekkspray tilgjengelig i skobutikker. Målet er å behandle skoen likt, både på utsiden og innsiden. Et mykt skum dannes som absorberes i materialet i løpet av 2 minutter. Etter det skal skoen tas på umiddelbart. Sprayen gjør læret elastisk og skoen tilpasser seg nøyaktig fotens form. I sta tilfeller kan prosedyren gjentas flere ganger.

Bred skoene dine – strekkspray, alkohol eller eddik vil hjelpe

sko-bredde-tips-spray-stretching-idé-hjem rettsmidler

10. Bredere sko med sko trær

Den siste måten å strekke en sko på er ved hjelp av skotrær. Det er ikke mulig å skille venstre fra høyre, og de brukes hovedsakelig til å lagre sko og opprettholde formen. Takket være den innebygde skruegjengen kan skotreet justeres manuelt i lengde og bredde. Tøyningen skal skje i små trinn, slik at skoen ikke mister sin vakre form. La skoene stå i ønsket posisjon over natten.

Smale skobredder med skotrær

sko-bredde-tips-profesjonell-sko-stretching-sko trær-tre

11. Siste alternativ – få skoene profesjonelt strukket hos skomakeren eller i skobutikken

Den enkleste måten er å søke profesjonell støtte med problematiske sko hos en skomaker. Skostrekkstjenestene hans er ganske rimelige og koster rundt 10-15 euro. Dette sparer deg for å måtte kjøpe forskjellige hjelpemidler og mye tid, og derfor også nerver.

La skoene dine utvide eller strekke dem selv

sko-bredde-tips-sko trær-gamle-deco-wood

Gamle tresko trær som vintage dekorasjon

sko-bredde-tips-hjemmemedisiner-dekorasjon-sko trær-dekorasjon

Previous Post
Null avfall når du reiser – tips for en bærekraftig ferie!
Next Post
Bygg et pepperkakehus av shortbread cookies – klassikeren med en forskjell uten baking