15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Oxford sko for kvinner og menn – Klassiske og stilige snøresko for menn og kvinner

farge brun blå kombinasjon rutete bukser grå håndholdig slitasje

Enkelt sagt, Oxford-skoene er snøresko som er preget av lukket snøring. I motsetning til de fleste andre sko og artikler i herreklær, har Oxford -skoen en hovedtrekk: snøresystemet. Noen ganger bruker folk begrepet oxford for å betegne enhver elegant snøresko, selv de med åpne snørebånd, men det er ikke slik vi skal bruke begrepet i dette innlegget.

Hva gjør oxford sko til det de er

oxford sko menn kvinner trender slitasje menn kvinner snøre skinnsko brune elegante rutete sokker

Først kan det virke åpenbart, men en oxford er en sko med snørebånd og ikke en slip-on eller chelsea-støvel. For det andre har en Oxford -sko et lukket blonder -system i motsetning til det åpne systemet til en Derby -sko. Oxford -skoene har øyelommer som er festet til skaftet, men er skjult gjennom åpningen av skoen. Tradisjonelt er loafers herresko, men de har utviklet seg til en rekke former, inkludert joggesko og til og med damesko. Enhver sko som inneholder Oxfords lukkede snøring kan klassifiseres som sådan.

Historien om Oxford sko

oxford sko menn kvinner trender slitasje menn kvinner snøresko skinn sko brun elegant

Oxfordene stammer fra Skottland og Irland og ble deretter kalt Balmoral, etter slottet med samme navn. Støvelen hadde dominert herresko i flere århundrer til Oxford (Oxonian), en ankelstøvle, dukket opp ved University of Oxford. Oxford var et opprørsk svar på de stive, ubehagelige herrestøvlene som var populære den gangen. Skoene hadde slisser på sidene som gjorde dem mer behagelige å ha på seg under trekking enn støvler.

oxford sko menn kvinner trender slitasje menn kvinner snøresko sko brun elegante menn sko slitasje

Over tid ble sideåpningene erstattet med snørebånd som til slutt flyttet til vristen. Hælen og åpningen er senket for å avsløre ankelen og oxford sko er de vanligste loafers i disse dager. Slike modeller var derfor en foretrukket stil for herresko, mens støvlene bare var egnet for utendørsaktiviteter som ridning. De lave skoene er perfekte for hverdagsbruk og har siden vært et symbol på stil og eleganse.

Oxford sko – hvilke typer er det

oxford sko menn kvinner trender slitasje menn kvinner snøre skinnsko brune modeller farger

Som nevnt ovenfor er disse modellene preget av lukket snøring, lav hæl og snitt som avslører ankler. Hver Oxford -sko inneholder disse tre egenskapene, og det er noen forskjellige stiler. Den enkle skoen har ingen komplisert stykking eller perforering. Dens enkelhet gjør det til et godt valg for formelle kveldssko og uformelle arbeidsklær. En enkel Oxford med svart lakk er mer egnet for offisielle anledninger og arrangementer.

oxford sko menn kvinner trender slitasje menn kvinner snøresko lær sko svart elegant

Noen vanlige Oxford -sko er brune eller andre nyanser av polert skinn, men du finner dem nesten alltid i svart. Budapest -modellen med den perforerte tåhetten er en av de etablerte stilene og har et ekstra stykke lær på tåhetten, som også kan ha veldig enkle perforeringer.

knytte skolisser brune oxford sko som sitter på trapper

Varianter med tåkapper egner seg også godt i hverdagen, men ikke nok til en formell begivenhet. Slike menns lave sko blir ofte også referert til som Oxford -sko og har perforerte tåklaffer som sprer seg som vinger mot sidene av skoen. Til tross for designens kompleksitet, regnes Budapesters som mindre uformelle enn andre modeller.

Hvordan bruke oxford sko

oxford sko menn kvinner trender slitasje menn kvinner snøre skinnsko svart elegant dress

Så skinnskoene er gode for arbeidet, og det riktige paret oxfords kan byttes fra dag til natt for kvelder og elegante anledninger. Cap-toe Oxford-skoen finner den perfekte balansen. Selv om dette ikke regnes som en formell sko, kan du bruke den med den riktige fargen til enhver hendelse. Materialet øker også allsidigheten, og Oxford -skoene kan være laget av lær, lerret og semsket skinn. Mange skomakere og produsenter lager sålene til oxfords i en lys farge for å gi et unikt preg.

klassisk stil oxford sko budapester plen hvit såle snøring grønn velour semsket skinn

Herreskoene er en økende trend innen kvinners mote, og Oxford -skoene er et godt eksempel. De er komfortable og gir stil til ethvert antrekk. Funksjonaliteten gjør dem også til flotte sko å ha på jobben, spesielt når du må gå litt på pendlingen. De passer like godt til alle andre antrekk som alle andre sko.

Oxford sko for kvinner

oxford sko menn kvinner trender slitasje menn kvinner snøresko hæl kvinner moteskinn sko foran cap perforert

Hvis du liker hæler, kan du prøve oxford ankelstøvler som ser helt stilige ut. Hælen er vanligvis stablet, solid og fremstår også som en kile. Sammen med flate pointe sko og flate sko inspirert av tøfler, er flate oxford sko en av de heteste trendene innen damesko. Selv om oxfords ikke er spesielt “in”, er de fortsatt et fasjonabelt valg for kvinner som ønsker å legge et elegant preg på antrekket uten å måtte ha høye hæler.

oxford sko modeller kvinner damer mote gate kombinasjon trend

Det eneste problemet er at mange kvinner ikke er sikker på hva de skal ha på seg med flate sko. Forvirringen kommer fordi Oxford -sko er så forskjellige fra de fleste andre damestøvler at mange ikke er overbevist om at de kan passe dem i garderobene sine. Selv om det er noen få ting som ikke fungerer bra med herremoteinspirerte snøresko, er det mange utseende som følger med dem.

Kombinasjon med jeans

blond kvinne sorte sko spiss tå stramme jeans solbriller blazer bag

Bortsett fra det åpenbare valget, er jeans også det enkleste plagget å kombinere med flate oxford sko. Slanke, blussede, beskårte, rullede og til og med straight-cut jeans kan følge med maskuliniteten til oxford sko. Du vil til og med tjene på å være sammen med dem, ettersom den koselige formen på de fleste oxfords vil bidra til å forbedre jeans for kvinner.

kvinne sitte jeans skjorte høye sko hæler sko hæler rustikk brun tre vogn togstasjon spor

Enten du går med klassisk blått eller en slags farget denim, har du flere alternativer for å toppe hele antrekket. For å legge til litt femininitet i kombinasjonen, kan du bruke en løs bluse eller en skinnende tank. For et søtt uformelt utseende, prøv en enkel t-skjorte med V-hals, og for et rent og stilig antrekk, velg en blazer eller en skjorte med knapper.

Kombiner oxfords for kvinner med uformelle bukser og dressbukser

høstløv park gjerde kvinne snakker i telefonen bukser jakke sorte sko oxford stilig

Draktbukser og oxfordsko passer perfekt, og kombinasjonen er trolig den første som de fleste kvinner tenker på når de ser på et par flate sko. Saken er at du ikke bare trenger å tenke i tradisjonelle linjer ved å koble dem sammen med enkle svarte bukser eller en grunnleggende dress.

hvit topp leggings casual bukser blomstermønster oxford sko lue gangvei park

En annen måte å skape et dynamisk utseende med kvinners bukser og oxfordsko er å bruke mønstre og teksturer for å skape en slående kontrast mellom de to. Du kan kombinere stripete bukser eller mønstrede leggings med tofarget eller metallisk oxford. Å bruke oxford -ruskind i par med tweedbukser vil virkelig vise at valget ditt ble gjort med tillit.

Iført kjoler og skjørt med oxford sko

oxford sko modeller kvinner damer mote street kombinasjon skjørt kjole veske trend høst skateboard kamera

Hvis du føler deg litt eventyrlystne eller bare leter etter en måte å virkelig endre stil på, bør du vurdere å ha på deg en kjole eller skjørt. Du vil bli godt servert med et skjørt eller en kjole som også gir kontrast. Fordi oxfordsko iboende er maskuline, er den enkleste måten å bære denne kontrasten på noe åpenbart feminint.

svart genser oversize lang kjole oxford sko lys beige

Vel, feminint betyr ikke nødvendigvis blomstertrykk og volanger, selv om disse tingene definitivt kan fungere. Det vi mener med det er at du legger til noe som ikke får dem til å se i ligningen. For eksempel ville et skreddersydd skjørt med oxfords være greit, forutsatt at skjørtet ikke er for langt. Hvis dette går for langt under knærne, kan det ende ut som om du har på deg en slags konservativ drakt eller en retrouniform.

Previous Post
Scarf Upcycling Ideas – Flotte DIY -prosjekter for gjenbruk av tilbehøret
Next Post
Resirkulerbare materialer – hvilke bygningsmaterialer er egnet for resirkulering?