15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å lage en kjole av grangrener: Instruksjoner for et kreativt alternativ til juletreet

Kjole av grangrener tinker forskjellige design

Tradisjonelt sett er juletreet rett og slett en del av juledekorasjonen. Men den absolutte klassikeren blir for kjedelig for flere og flere mennesker. Deretter leter man etter alternativer til juletreet. Vi viser deg en DIY -idé som vil bringe glamour inn i dine fire vegger. Lag en kjole av grangrener og skap en følelse med venner. Fordi du garantert ikke går glipp av en festlig stemning med alternativet. Desto mer kan du bli veldig kreativ når du designer grankjolen. Gi designet ditt et spesielt utseende – vi viser deg noen ideer til inspirasjon. La deg inspirere av de mange mulighetene!

Lag en kjole av grangrener selv: de nødvendige materialene

Firkjole dekorasjon idé sløyfe topp gaver

Håndverksprosjektet begynner med å velge materialer og tilbehør. Vanskelighetsgraden er estimert til å være moderat. Dette betyr at nybegynnere må bruke minst en dag på grankjolen og fremfor alt øve på korrekt håndtering av wire og wire cutters. Håndverksentusiastene og hobbygartnerne kan gjøre jobben på en ettermiddag. Barn har forresten ikke lov til å ta del i håndverket – det er fare for skader og de minste skal ikke hjelpe for å være på den sikre siden. Når kjolen laget av grangrener er klar, kan du imidlertid delta i dekorasjonen.

Det første trinnet er å skaffe nødvendige materialer. Her er en liste:

1. Skreddersydd byste av plast med stoffpolstring. Valgfritt: mannequin

2. Treskrin (valgfritt hvis “juletreet” skal være høyere enn skreddersømens dukke).

3. jute

4. Kanintråd

lag ditt eget gran kjole rødt bånd

5. Blomsterhandler ledning (ekstrautstyr).

6. Kabelbindere, 10 cm, 100 stykker: 2-3 pakker

7. T-nål, 1 pakke

8. 30 store grener av gran, thuja, furu, eske, sedertre og kristtorn. Kombiner forskjellige grener for maksimal effekt.

9. Dekorasjon med naturlige materialer. Ta med variasjon i grankjolen med andre naturlige materialer som kongler, vinterbær, nøtter, eikenøtter.

10. Juletrepynt i henhold til dine egne preferanser. Eller dekorere kjolen laget av grangrener med sløyfer, juletrepynt som juleengler, juletrekuler, julestjerner, forskjellige dekorative figurer som Rudolf reinen eller nissen. I likhet med juletreet bør det heller ikke mangle en krans her.

11. Til pynt: glitter, snøspray

12. Du kan bruke batteridrevne eventyrlys som belysning.

Tinkerkjole fra grangrener: nødvendig tilbehør

tinker kjole fra gran grener dekorere jul dekorasjon original

Du må også få nødvendig tilbehør på forhånd:

Målebånd

Tinnklipper

saks

Beskjæringssaks

Vernehansker

Arbeid alltid med hansker: I likhet med hagearbeid utgjør dette også en risiko for skade. La aldri saksen stå uten tilsyn når du har små barn eller kjæledyr. Ta deg tid til å tukle og vær alltid forsiktig når du skjærer.

Kjole laget av grangrener: instruksjoner

lag kjole fra grangrener trådsilhuett selv

Det første du må gjøre er å bestemme plasseringen av grankjolen. Når den er satt opp, er det vanskelig å bevege seg frem og tilbake. Rydd bort minst 2 kvadratmeter boareal slik at du har nok plass til håndverk. Legg kjoleformen i midten. For å være på den sikre siden, legg malers fleece på gulvet. Forbered alle materialer og verktøy slik at du alltid har rask tilgang til dem når du trenger dem. Nøyaktig hvor mange grener du trenger er nært knyttet til volumet og lengden på grankjolen. I utgangspunktet trenger du minst 20-30 store grangrener for en grankjole. Du kan bestille disse direkte fra en juletrekultur.

kjole fra firgrener tinker wire

Og slik er den lange grankjolen laget:

1. Skjær først et stykke jute på 70 cm x 110 cm. Vikle den deretter rundt skredderens byste (lag en topp av den, for å si det sånn). Fest med T-nåler.

2. Mål den nødvendige skjørtlengden med målebåndet, legg trådnettet på hagebordet eller på gulvet og skjær det i størrelse. Bøy kantene innover. Du kan trenge noen som kan hjelpe deg med dette trinnet.

3. Fest kaninwiren til skreddersømens byste med kabelbåndene og snoren, bøy ledningen i form av et blusset skjørt. Fest endene med T-pinnene.

4. Fest de store grangrenene til kanintråden i en spiral. Arbeid nedenfra og opp. Hvis det er noen utstående greiner, kan du beskjære dem med beskjæringssaks.

lage grankjole selv dekorere ideer

6. Fortsett til grangrenene har dekket tråden helt. Du kan deretter legge til furu- eller thujagrener på individuelle punkter.

7. Dekorer juletreet etter dine egne preferanser (vi viser deg flere kreative dekorasjonsideer nedenfor).

8. Dekk endene til grangrenene med et dekorativt bånd. Du kan også skjule batteriene i den spiralformede lyskjeden under dekorasjonsbåndet.

9. Den batteridrevne lyskjeden har den avgjørende fordelen at den ikke trenger en direkte strømtilkobling, og derfor kan fyrkjolen også vises utendørs. I tillegg trenger du ikke snuble i kabler som ligger rundt.

10. Du kan krydre jutetoppen, ta frem toppen med et halskjede.

11. Etter jul kan du forsiktig fjerne grangrene med treskraperen og lagre trådskjørtet i garasjen eller kjelleren til neste år. Uansett, hvis du vil, kan du lage en blomsterkjole igjen til påske. Hobbygartnere kan fremheve sjarmerende arrangementer selv om sommeren.

Kjole av grangrener: Riktig plassering og riktig pleie er avgjørende for lang levetid

lag din egen grankjole lange stjerner toppbelte

I likhet med juletreet spiller den riktige plasseringen også en avgjørende rolle i juletrekjolen for sin levetid. Pass på at den ikke er i nærheten av en radiator. I tillegg, for at nålene ikke skal ligge på bakken etter en uke, bør grangrenene ikke utsettes for direkte sollys. Den perfekte beliggenheten er også et rom som er regelmessig ventilert. Grangrenene vil garantert holde seg friske lenger hvis du legger grankjolen på terrassen eller ved inngangen til huset. Kulde, frost og vind kan ikke skade grangrenene – de er ekstremt værbestandige og varer enda lenger hvis de blir liggende på et kjølig sted.

Riktig pleie er avgjørende for grankjolens levetid. Spray grangrenene med vann hver dag. Oppløs friskhetskonserveringsmidler for blomster i vannet, det holder også grangrene friskere lenger.

gran kjole hvit tinker vintage juletrepynt blomster fjær krystaller

Hvor lenge grangrenene holder seg friske til slutt, og når de begynner å miste nålene, avhenger også av treslag. Nordmann-granen, som nesten ikke trenger nåler og kan vare opptil 6 uker hjemme, tilbyr en velduftende og langvarig variant. Edelgranen, som er i mellomprissegmentet, har vist seg å være et billigere alternativ. Blågranen varer “bare” 3-4 uker, men nålene glitrer med en attraktiv, litt blåaktig undertone. Furu er også prissatt i den gylne midten, grenene ser attraktive ut, men nålene prikker veldig sterkt og er derfor ikke egnet for familier med små barn.

Uansett hvilken variant du velger: Ferske kvister kan gjenkjennes av de skinnende nåler og deres litt krydrede duft. Jo lenger grangrenene utsettes for høy romtemperatur og transporteres, desto raskere blir de gule og mister nåler. Og skulle dette skje, kan du alltid erstatte individuelle grener med nye.

Kjole laget av grangrener: en puristisk dekorasjonside

rask utforming idé tannenkleid tinkerpapir

Du har allerede laget grankjolen, nå må du dekorere den. La kreativiteten gå fri og velg et design som passer best for din personlige smak. Først av alt, presenterer vi deg en behersket grankjole i en puristisk stil. Sett vinterens høydepunkter ved å sprøyte kjolen med kunstig snø. Lag en god julestemning med en corsage laget av musikkpapir. Alt du trenger å gjøre er å lage papirkjegler av de enkelte musikkbladene og sette dem inn i det dekorative båndet. Dekorer skjørtet på grankjolen med flere fjærfugler og to eller tre julekuler i dempede farger. Legg til variasjon med pilkuler. Dekorer etter mottoet: “Less is more”, unn deg for mange dekorative ting som kranser eller feelys.

Cypress gren kjole for utendørs

Julepynt hus inngang gran kjole tinkering instruksjoner

På uteområdet kan du til og med klare deg uten juletrepynten helt. Stol på en stilig topp laget av fløyel og et organzabånd med et rutemønster. En grankjole i seg selv er et spennende nytt alternativ til det tradisjonelle juletreet, slik at du kan la kreativiteten gå fri og eksperimentere med forskjellige grener. På bildet ovenfor: sypresser.

Ideen om en grankjole kommer forresten fra USA, hvor mange butikker pynter ut butikkvinduene til jul. For å unngå å måtte rydde bort skredderens byster og utstillingsdukker, har noen butikkeiere kommet med et alternativ. Sluttresultatet var så imponerende at mange kunder også implementerte ideen internt. Litt etter litt har trenden utviklet seg og også erobret hjertet til håndverksfans. Ikke rart at mange ideer om emnet kan bli funnet på Pinterest.

En annen slags kjole av gran: glitrende design i rosa og lilla

Fargegrengrener pynter julelys

På grunn av bare tradisjonelt i rødt og grønt? En grankjole kan også settes opp i trendfargen lilla eller i delikat rosa. For designet som er vist ovenfor, kan du kjøpe falske furugrener i hvitt og deretter spraye dem med rosa malingsspray. En LED -lyskjede setter aksenter og får frem det originale designet bedre. På toppen setter et organza -bånd spennende aksenter, og boleroen legger siste hånd på grankjolen.

rosa julepyntkjole laget av grangrener alternative juletrefjær engel juletrepynt

Men det kan også være mer fantastisk: Over den rosa corsagen med kunstige perler, under organzablomstene, juleenglene med ekte fjær og de rosa juletrepyntene. For best effekt kan du spraye julekulene med glitterspray og oppnå flotte effekter på denne måten.

kjole laget av grangrener dekorere lilla blomster kongler ideer

Ren glamour: Slik kan det lilla arrangementet vist ovenfor beskrives. Gi juletreet et individuelt preg ved å eksperimentere med farger.

Vintage touch med gran kjole i hvitt og blått

kjole laget av grangrener ideer julekuler

Har du vintage møbler? Ta med et snev av nostalgi med en furukjole i blått og hvitt. Dekorer grangrene med vintage juletrepynt fra besteforeldrene dine. Eller du kan etterligne det gamle utseendet. Det er mange tilbehør i den trendy shabby-chic livsstilen, som har etablert seg som et billig alternativ til vintage.

Dekorer kjolen laget av grangrener med naturlige materialer

firkjole laget av grangrener vinterbær furukegler fuglfigurer

Hvis du vil sette opp gran-kjolen ute, er det best å stole på naturlige materialer: kongler og vinterbær holder lenge og skaper garantert en god stemning i førjulstiden. Bare fest de naturlige materialene til grangrenene med kabelbindere. Forresten, hvis du lar juletrekjolen ligge ute over natten og legger den tilbake i huset på et kjølig sted i 3-4 timer om morgenen, vil den holde seg frisk lenger. Det er best å ikke spraye grankjoler som skal dekorere inngangen med kunstsnø. Så de kan ikke lenger absorbere vannet, og som et resultat blir nålene sprø og faller raskt.

Juletredekorasjoner fallblader glitter gran kjole tinker ideer

Enten den er nydelig i kontrastfarger, glamorøs med glittereffekter eller ganske enkelt og forsiktig puristisk: hver grankjole kan settes opp på en rekke måter i interiøret. For at designet skal holde seg friskt lenger, bør du la grangrene stå i et mørkt og godt ventilert rom i 1-2 dager etter kjøpet. I mellomtiden får du tak i resten av materialene. Du kan begynne å lage på en regnfull helg. Vårt tips: ta deg god tid, bruk langermede klær og vernehansker. Ikke la barna hjelpe deg med dette. Det er alltid fare for skader ved håndtering av saks.

Fir dress tuja twigs make yourself decorate the house entrance

Hvis du trenger hjelp til å lage, må du få en voksen til å hjelpe. Følg våre håndverksinstruksjoner trinn for trinn. Dekorer den ferdige grankjolen med sesongmessige naturmaterialer som vinterbær og kongler for en ren naturdesign. Ta med variasjon med thuja- eller furugrener. Eller stol på kreative juletredekorasjoner laget av fjær, tre og stoff – for et puristisk helhetsbilde. Eksperimenter med farger, falsk snø og glitter for et moderne utseende. Skjul blomsterhandlertråden med en krans. Ikke glem de batteridrevne feelysene – ditt hjemmelagde alternativ til juletreet vil også skape spenning om kvelden. God belysning er et absolutt must, spesielt når juletreet er ved inngangen til huset. Vi håper du liker å gjøre håndverk!

juledekorasjonskjole firgrener jeans topp hvit krans dekorasjon idé

Previous Post
Vanlige og enkle yogaøvelser hjelper med brystløft uten kirurgi
Next Post
Ryggstrekkøvelser: Med følgende øvelser erklærer du krig mot ryggsmerter!