15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY julepynt for utsiden av tre – 7 ideer med instruksjoner for å gjenskape

Hvis den selvlagde dørkransen ikke er nok til jul som utedekorasjon, kan du også bruke mange andre dekorasjonsideer for hagen, terrassen eller inngangspartiet for å skape den perfekte atmosfæren. Spesielt tre er et populært materiale som tåler vintervær. Og dagens artikkel er også dedikert til ham. Vi viser deg flotte ideer til julepynt på utsiden av tre som du kan gjenskape.

Julepynt på utsiden av tre – bruk det du har

Julepynt til utsiden av tre - ved til jul med eventyrlys

Du trenger ikke gjøre mye for vår første idé til julepynt på utsiden av tre. Det er fantastisk egnet hvis du lagrer veden på et godt synlig sted i hagen. Og det er nettopp dette vedet du bruker ved å dekorere det. Bare noen få eventyrlys er nok til å krydre dette ellers kjedelige området og få det til å se julete ut.

Bruk eventyrlys som er egnet for utendørs bruk og kombiner forskjellige lysfarger. Ytterligere dekorasjoner som lanterner, kranser, kranser og andre er selvfølgelig også tillatt. Eksperimenter med det du har, eller få det du trenger hvis du har et bestemt bilde i tankene.

Julepynt for utsiden laget av tre – rustikt juletre

Julepynt for utsiden laget av tre - Juletre laget av resirkulerte brett

 • brett
 • Skruer
 • Gjærsag
 • Skrujern
 • Trebjelker

For stjernen:

 • Hengsler
 • Trekanter laget av tre (søppelvirke fra brettene)
 • 1 spesialskåret trekant for stjernespissen

Brettene til julepynten til utsiden av tre

Skjær brettene ut av tre til julepynten utvendig

Slik at du kan bestemme riktig lengde på bjelken, anbefaler vi at du starter med å kutte brettene i størrelse. Tenk på hvor lenge du vil at det nederste og lengste brettet skal være. I eksemplet er det et 70 cm langt og 10 cm bredt brett. Så kutt den første til denne lengden, velg vinkelen for endene selv og juster den med gjæringssagen.

For det neste brettet, klipp først den ene enden i samme vinkel som før. Legg deretter det allerede kuttede brettet over det andre brettet og merk av samme lengde. Plasser deretter dette merket på linjalen på sagen ved 5. På denne måten blir det andre brettet 5 cm kortere enn det forrige. Hvis sagen din ikke har en slik merking, bare merk ønsket plassering med en gang. Fortsett på samme måte med de andre brettene (totalt 9 stykker): Hvert nytt brett er 5 cm kortere enn det forrige.

Riktig bjelkelengde

Hvis du nå setter sammen alle brettene, kan du måle den totale lengden. Dette er nødvendig hvis ikke alle brettene har samme bredde, og du vil sørge for at bjelken er lang nok. I eksemplet er stangen 90 cm lang. Klipp strålen i størrelse.

Julepynt til utsiden av tre – skru på stativ og brett

Bygg et trestativ til juletreet til hagen

Du trenger også et stativ til denne juledekorasjonen i tre for utendørs. Du bygger dette fra to brett av samme lengde og to mindre stykker. Du kan se hvordan du setter disse sammen på bildet. Etter at du allerede har forhåndsboret hullene, skru platene sammen nedenfra med skruer. Skru også stangen i midten nedenfra.

Merk midten av hvert brett og skru det på bjelken. En skrue per brett bør være tilstrekkelig for denne størrelsen. Men du kan også velge to skruer til juletreet ditt.

Bygg en stjerne

Dekorer juletreet i tre med en stjerne med hengsler

Når du klippet brettene til julepynten på utsiden av tre, mottok du mange trekanter. Du kan nå bygge en stjerne av dem, som du kan bruke til å designe toppen av treet. Ta 4 trekanter og sett dem sammen som vist på bildet. På denne måten kan du måle dimensjonene for den femte trekanten. De to ytre sidene skal så å si være en forlengelse av de to nedre trekanter. Du kobler deretter alle elementene med hengsler etter at du allerede har forhåndsboret hullene til skruene.

Gå mot inngangspartiet

Julepynt til utsiden laget av tre - En stige laget av grener for hver sesong og hver festival

Med en slik selvlagd stige kan du dekorere verandaen din eller området foran inngangsdøren, men også andre områder i hagen. Stigen er bygget av grener som du klipper til ønsket lengde. Du kan fikse trinnene på to måter: Enten forborer du hull og skruer dem fast, eller du bruker en hammer og spiker og vikler i tillegg en solid tråd i en X-form rundt trinnene og stilene.

Uansett hvilken variant du velger, skal stigen ikke brukes til klatring, men bare til design med dekorasjoner. En rekke ting er egnet for dette: julekuler og annen trepynt, eventyrlys, grangrener og mye mer. Du kan bli veldig kreativ her og lage vakre arrangementer. Og det beste med denne ekstremt enkle julepynten på utsiden av tre er at du kan bruke den når som helst på året og designe den på riktig måte. Ekte stiger kan også pyntes til jul.

Lag snøfnugg som julepynt av tre for deg selv

Enkel snøfnugg tinker som juledekorasjon til utsiden av tre

Vi vil gjerne vise deg to forskjellige snøfnugg som du kan bygge og bruke som julepynt til utsiden av tre. For første gangs bruk:

 • Håndverkspinner (trehåndtak)
 • Sirkler av tre i tre forskjellige størrelser
 • hvit farge (etter ønske for maling eller sprøyting)
 • Glitter
 • varmt lim

Sett ispinnene sammen som vist på bildet for å lage snøfnugg. Endene skal alltid overlappe litt. Kom gjerne med et annet snøfnuggmønster. Når du er fornøyd med formen, limer du stilkene sammen og farger dem hvite. Hvis du bruker spray, bør du gjøre det ute eller lufte veldig godt i løpet av denne tiden.

Håndverkspinner laget av tre og små kongler for et snøfnugg

Mens malingen tørker, fargelegg også sirklene og dryss med glitter umiddelbart. Det er viktig at malingen fortsatt er fuktig slik at glitteret kan feste seg. Det er derfor best å lage en sirkel om gangen. Lim nå de tørre sirklene til stedene der stilkene krysser og ditt hjemmelagde snøfnugg er klart. Du kan henge dem utenfor med et pent bånd.

Balsatre snøfnugg

Julepynt for hagen laget av balsatre - bygge et snøfnugg

Denne julepynten på utsiden av tre er litt mer forseggjort. Men det betyr ikke at det blir vanskelig. Du trenger ikke engang sag eller skruer, bare:

 • 4 tynne balsatavler (100 cm lange)
 • Målebånd
 • Hersker
 • blyant
 • boksåpner
 • varmt lim
 • Tommelfinger
 • Sagkrok til bilderammer
 • hvit maling til tre
 • Skumbørste
 • valgfritt: sandpapir

Skjær brett

Instruksjoner for å lage snøfnugg fra balsa -brett

Mål 75 cm på hvert av de tre brettene og merk stedet med blyanten. Ved hjelp av teppekniven skjærer du gjennom brettet på dette tidspunktet på en passende overflate. For å gjøre dette må du kutte området kraftig flere ganger. Hvis brettet splintrer når du kutter det, kutter du dem bare med verktøykniven. Merk deretter midten på hvert brett foran og bak og bare på den ene siden av de to andre.

Ta det første brettet, legg en sjenerøs dråpe varmt lim på midtpunktet og lim det andre brettet på det i en X-form (midtpunkt til midtpunkt). Legg deretter igjen varmt lim på midten av det andre brettet og lim det tredje brettet over “X”. Mens limet tørker en stund, klargjør du de resterende elementene.

De små brettene

Skjær balsatavlene med en kniv og lim dem sammen med varmt lim

De små grenene i enden av de lange brettene mangler fortsatt. For å gjøre dette, ta først de tre små brettene som var igjen når du skar de lange. Disse skal være 25 cm lange. Skjær dem i to på langs. Skjær ytterligere tre brett, hver også 25 cm lange, fra det fjerde balsaplaten, og del dem også i to på langs. Du får 12 tynne brett.

Bruk to av disse brettene til å danne V-former i rett vinkel (totalt 6 stykker) og lim dem sammen. Lim deretter de ferdige V-figurene på baksiden av snøfnugget i endene av brettene. Til slutt fikser du det med tommelfinger. Fest også kroken for å henge på baksiden.

Julepynt for utvendig laget av tre – mal snøfnugg

Hvis du vil, kan du male (eller spraye) snøfnugget hvitt etterpå. Avhengig av hvilken effekt du ønsker, kan du bruke ett eller flere lag. Når malingen har tørket, kan den også slipes av her og der med sandpapir for et interessant loslitt utseende. Andre farger kan selvfølgelig også brukes.

Rustikk julepynt laget av tre utvendig – rustikke trekasser

Romantisk og rustikk dekorasjonside med trekasser til den overbygde terrassen

Du kan krydre en bar vegg på verandaen eller terrassen med en slik hjemmelaget hylle. Bruk så mange trekasser du vil, og stable dem vertikalt og horisontalt oppå hverandre. Av sikkerhetshensyn bør du imidlertid ikke bygge mer enn to rader. Og med denne hyllen gjør du det du gjør med hyller: du fyller den med dekorasjoner.

Ikke glem å ha mange lys slik at den vakre julehyllen din også kan komme til sin rett i mørket. Sørg for at disse lysene også er egnet for utendørs bruk. Og når jul og vinter er over, kan du bare dekorere eskene til neste anledning.

Minimalistiske juletre i tre

Dekorer skandinaviske dekorasjoner til jul laget av tre med krans eller feelys

 • 3 smale treplater (dimensjoner nedenfor)
 • Tre lim
 • korte negler
 • hammer
 • Tresett
 • Sandpapir
 • Trelakk i to farger for utendørs bruk
 • Flokkerulle
 • pensel

Granene kan være av forskjellige størrelser og ha et stativ

Du kan enten kjøpe brettene og kutte dem til de angitte dimensjonene selv, eller du kan be en snekker om hjelp. Ta det korteste brettet og snu det opp ned. Plasser det rektangulære treverket i midten som skal tjene som en støtte. Spik den deretter ned fra bunnen. Neglene skal være lange nok til å komme gjennom rektangelet og inn i det andre brettet, men ikke ut på den andre siden. Så velg riktig lengde.

Dimensjoner for det minimalistiske juletreet i form av en trekant

Bruk trelimet til å lime de to andre sidene av trekanten til den nedre og legg eller sett den til side for å tørke. Når limet har tørket, kan du male treverket i de valgte fargene. Hvis du bruker subtile farger, kan du understreke den skandinaviske stilen til julepynten på utsiden av tre. De ferdige grantrærne kan også dekoreres med kranser eller feelys etter ønske.

Hagepynt til jul med minimalistisk og skandinavisk stil

Previous Post
Null avfall når du reiser – tips for en bærekraftig ferie!
Next Post
Bygg et pepperkakehus av shortbread cookies – klassikeren med en forskjell uten baking