15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag din egen adventskrans: lag et kult alternativ til klassikeren med briller

Adventstiden er snart tilbake, og til og med koronaviruset kan ikke skremme av forventningen til det kommende juleselskapet. Venter du også utålmodig på jul? Så kan du begynne å forberede deg litt tidligere i år. Siden advent begynner i slutten av november, er adventskranser og adventskalendere flotte håndverksprosjekter for denne måneden. I dagens artikkel har vi samlet ideer og instruksjoner om hvordan du lager en adventskrans selv med briller. La deg inspirere og gi startsignalet for årets julehåndverk!

Lag din egen adventskrans – klassisk eller moderne?

Lag dine egne adventskransideer med briller

Adventskransen er selvfølgelig en del av den tradisjonelle julepynten. Det er vanligvis designet som et bord eller hengende dekorasjon og beskriver søndagene som er igjen til jul. Den klassiske adventskransen består av grangrener (naturlig eller kunstig), julestjerner og fremfor alt baller og dekorasjoner i rødt. De fire adventslysene plasseres på toppen og ett av dem tennes hver søndag før jul. Men hvis du vil designe adventskransen annerledes i år, kan du velge alternative materialer som tre, betong eller glass. I det følgende har vi samlet de beste ideene for den populære adventsdekorasjonen med glass.

Lag en enkel adventskrans med glass

Bare design adventslys selv i glass

Selv en uvanlig adventskrans trenger ikke å være komplisert. En adventskrans laget av glass er vanligvis lett å etterligne og regnes også som ganske trygg. Siden lysene brenner i glassholdere, er det praktisk talt ingen fare for brann. Først vil vi vise deg et enkelt håndverksprosjekt som alle sikkert vil lykkes med.

Materialer enkel adventskrans laget av glass

Hva trenger du:

 • 4 glass
 • 4 stearinlys (lys og glass må ha samme størrelse)
 • tykt papir
 • Jute garn
 • 4 små tall (for eksempel laget av tre, metall eller plast)
 • Hullslagstang
 • Varmt lim (valgfritt)

DIY adventskrans i krukker enkle instruksjoner

Klipp først ut fire etiketter av samme størrelse fra papir og slå et hull øverst på hver etikett. Fest deretter tallene. Dette fungerer best med et varmt lim. Alternativt kan du også bruke selvklebende tall. Tre deretter en lang snor gjennom hver etikett og pakk den rundt glasset. Legg til slutt et søylelys i hvert glass, og den enkle adventskransen er klar.

Lag din egen adventskrans med vinglass

Bruk vinglass som lysestaker til adventslys

Vinglass er fantastisk egnet for en rekke håndverkprosjekter. Vi har allerede vist deg noen fine håndverksideer for julepynt med vinglass. La oss gå et skritt videre og presentere denne ideen for en DIY adventskrans laget av vinglass.

Hva er nødvendig:

 • 4 vinglass
 • varmt lim
 • Miniatyr juletre, hus, isbjørner eller annet juledekorasjon etter eget valg
 • Epsom salt og normalt salt for snøen
 • papir
 • hvite søylelys
 • Serviettlim
 • Treskrin med lav kant
 • fe lys
 • kunstige nåletre

Dekorer lysestaker laget av vinglass som mini snøkuler

Tegn sirkler på papiret ved hjelp av vinglassene og skjær dem ut. Dekk glassene med serviettlim og dypp dem i Epsom -saltet.

Lim deretter vinterlandskap på papirkretsene. Fyll deretter omtrent en fjerdedel av glassene med en blanding av Epsom salt og normalt salt. I neste trinn limer du papirsirklene med dekorasjonen til glassets kant og snur glassene opp ned. Resultatet er en slags snøkule som ser veldig søt ut.

Adventskrans laget av vinglass moderne og elegant

For å gjøre adventskransen klar, bør du nå ordne vinglassene i en passende trekasse. For å få dekorasjonen til å se enda vakrere og festligere ut, dekorer områdene mellom glassene med en tynn kjede av lys og noen få grangrener. Nå gjenstår det bare å plassere lysene på den resulterende adventsstaken, og det er det. Denne adventskransen ser virkelig magisk ut, du tror ikke det?

Lag en adventskrans med telysholdere av glass

DIY advent dekorasjon nye ideer for advent lys

Hvis du ønsker å lage en enkel, men leken adventskrans selv, kan du prøve denne ideen. Små telysholdere av glass, som er dekorert med klassisk julepynt laget av nåletre og bær, fungerer som lysestaker. I kombinasjon med stearinlys ser disse lysestakene veldig festlige ut.

nødvendige materialer DIY adventskrans med telysholdere

Nødvendige materialer:

 • 4 telysglass
 • 4 lys
 • tynne pyntebånd med julemotiv
 • Stjerner laget av papp, håndverkleire eller saltdeig
 • gyllen markør
 • kunstige grangrener og bær som dekorasjon
 • hvite naturstein med en kornstørrelse på ca. 1 til 4 mm

Lag din egen adventskrans med telysholdere i glass Instruksjoner

Lag først de små etikettene med tallene for hver advent. For å gjøre dette kan du kutte ut fire stjerner av samme størrelse fra papp, eller lage dem selv av hvit håndverkleire eller saltdeig. Nummerer disse deretter med tallene fra en til fire. Hver stjerne bør også ha et lite hull å knytte den på.

Tre deretter garnet gjennom hullene og knyt en knute. Fest stjernene til glasshalsene og gjem garnene med vakre dekorative bånd. Disse kan være i en klassisk julefarge eller ha et populært julemotiv.

Lag din egen adventskrans og pynt telysholderen med grener og bær

Legg til små dekorasjoner laget av grønne kvister og bær og bind en enkel sløyfe for å holde dekorasjonen på plass. Til slutt fyller du glassene halvveis med dekorative steiner og legger lysene i dem. Pass på at dekorasjonen ikke når flammen. Hvis dette er tilfellet, må du enten gjøre dekorasjonen mindre eller bruke større lys, ellers er det fare for brann.

DIY adventskrans laget av murkrukker

Lag din egen adventskrans av glass, dekor den i rosa nyanser

Mason krukker er praktiske og veldig dekorative på samme tid. Det er ikke for ingenting at de brukes i mange håndverksprosjekter. Så hvis du vil lage din egen adventskrans og du allerede har bestemt deg for glass, så er murkrukker perfekte for det. De tilbys i mange former og størrelser, med sylindriske murkrukker som brukes til dette DIY -prosjektet.

Lag din egen adventskrans av høye murkrukker

Her er materialene du trenger:

 • 4 sylindriske glass med rund kant
 • 4 store søylelys (diameteren må stemme overens med glassets diameter)
 • Perlemor ser farger ut
 • Garn og dekorative bånd
 • Julepynt som baller, små kranser, perler, etc..
 • Klistremerke stjerner
 • saks
 • Lim

Sylindrisk murkrukke dekorere med stjerner instruksjoner

For å få murkrukkene til å ligne ekte lysestaker, kan du pynte dem litt først. Lim noen stjerner (eller andre motiver) på hvert glass og spray glassene med fargesprayen. Etter at malingen har tørket, fjerner du klistremerkene.

DIY lysestake for adventskranside til dekorasjon

Dekorer deretter murmurene slik du ønsker å lage din adventskrans og plasser søylelysene i dem. Nå gjenstår det bare å finne et passende sted for det. Hva med for eksempel på midten av bordet som en festlig borddekorasjon? Eller kanskje bedre på peishyllen? Den avgjørelsen er opp til deg.

Adventskrans laget av fylte glass

Adventskransideer med glass og flytende lys

En hjemmelaget adventskrans trenger ikke være vanskelig å lage. I for eksempel fylte glass kan du sette adventslysene i rampelyset uten å kaste bort mye tid og krefter på håndverk og pynt. Vi tilbyr deg to enkle varianter:

Lag din egen adventskrans med flytende lys i glass

Fyll glassene med vann

Denne ideen lykkes super raskt, og du trenger ikke spesielle materialer eller verktøy. Du trenger bare fire murkrukker, som du først fyller halvveis med vann. Ha deretter noe grønt i vannet – for eksempel grangrener eller rosmaringreiner. Siden kombinasjonen av grønt og rødt er klassisk til jul, kan du også legge til en håndfull røde bær til greenene. Fyll deretter glassene til randen med vann og legg et flytende lys i hvert glass. Fullstendig! Det er også en minimal fare for brann med disse adventslysene.

Mason krukker gjør adventskransen til deg selv minimalistisk

Fyll med kunstsnø eller dekorative steiner

Enkel, men elegant på samme tid – i dette eksempelet er glassene ganske enkelt fylt med kunstsnø. Materialet holder lysene på plass og ser veldig fint ut samtidig. Med et jutebånd rundt glassets hals får adventsdekorasjonen et naturlig utseende.

Dekorer murkrukker til adventskransen

Mason krukke som lysestake for DIY adventstearinlys

I stedet for å fylle glasset, kan du dekorere det på utsiden. I de følgende instruksjonene pyntes murkrukken til adventslyset med blonderbånd og spraymaling. Bare bind tuppen rundt glasset, spray den med maling og fjern spissen etter tørketiden. Resultatet er en vakker DIY -lykt som er perfekt for adventskransen i glass.

Instruksjoner dekorerer murkrukken med blonder

Lag din egen hengende adventskrans med glass

Lag din egen hengende adventskrans med glass

Er du også fan av hengende dekorasjoner? Denne varianten for hjemmedekorasjon er perfekt for små leiligheter der det rett og slett ikke er nok plass til overdådig dekorasjon. I dette prosjektet blir adventslysene igjen ordnet i murkrukker og deretter hengt opp i øyehøyde.

Materialer DIY adventskrans laget av glass enkelt

Hva trenger du:

 • 4 murkrukker, uten lokk
 • 4 telys (eller søylelys for lengre brenningstid)
 • Baker’s garn
 • Washi -tape med julemotiver
 • en metallring
 • Dekorative steiner
 • en pinne, ca 50 cm lang, hvitmalt

enkle instruksjoner for å lage hengende kurver i macrame

I det første trinnet lager du en slags hengende kurv til adventslysene. For å gjøre dette, klipp åtte 70 cm lange snorer fra bakertråden. Bind dem alle sammen i en stor knute, omtrent fire tommer. Denne knuten er senere plassert nederst på glasset.

Bind deretter hver to snorer sammen i par – omtrent 2 tommer fra den første knuten. Du bør nå ha fire nye noder. Gjenta deretter det samme igjen, med de nye knutene omtrent 3 centimeter under de forrige.

ferdig hengende kurv for oppheng av telysholder

Omtrent tre centimeter fra den siste knuten, knytter du fire snorer sammen for å lage to nye knop. På slutten lager du en knute av alle snorene. Gjenta deretter det hele tre ganger til for å lage et lyskryss for hvert adventslys.

Det er enkelt å lage en adventskrans av murer

Det neste trinnet er å dekorere glassene til adventskransen din. Fyll hvert glass med noen dekorative steiner, dekorer telysene etter ønske og legg dem i glassene.

Macrame ledning på ringknute Instruksjoner

Nå kommer du til forsamlingen av adventskransen. For å gjøre dette, kutt tre lange snorstykker og bind dem til metallringen som vist på bildene. Fest deretter endene på snorene til hver ende av en malt pinne.

Hengende adventskrans lager selv hengende kurver av glass

Plasser nå brillene i de ferdige trafikklysene og heng dem på pinnen. For å henge opp adventskransen trenger du imidlertid en passende krok i taket.

DIY adventskrans laget av flasker

Mal flasker som lysestaker til adventslys

Hvis du liker utseendet på de klassiske bordlysene til en adventskrans bedre, kan du bruke glassflasker i stedet for krukker. Men du må finne passende lys som passer nøyaktig inn i halsen på flasken. Glassflaskene kan deretter dekoreres eller males etter ønske, slik at de matcher resten av adventsdekorasjonen.

Lag din egen adventskrans av glassflasker og telys

Lag din egen adventskrans av glassflasker

Glassflasker med forberedt hals kan derimot fylles med vakker julepynt og brukes som lysestaker til din egenproduserte adventskrans. Mini julekuler, dekorative bånd og grener av livets tre er ideelle for dette.

Lag et enkelt adventsarrangement med briller

enkelt adventsarrangement i en trekasse DIY

Hvis du har lyst til å lage din egen adventskrans med briller, men fortsatt vil klare deg uten det klassiske utseendet, så er denne ideen akkurat den rette for deg. Bruk fire murkrukker til adventslysene og ordne dem på noen grangrener. Dekorer adventskransen med røde julekuler for å gi adventsdekorasjonene et tradisjonelt utseende.

Previous Post
Effektiv fettsuging på mage, ben og hofter
Next Post
Bygg et pepperkakehus av shortbread cookies – klassikeren med en forskjell uten baking