15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tinker adventskalender i et glass: Instruksjoner og ideer for innholdet

Små poser, tøyposer, papirkopper og til og med toalettpapirruller: en hjemmelaget adventskalender søter julen for barn og foreldre. Men det trenger ikke nødvendigvis å være søtsaker: En adventskalender kan også utformes uten dikkedarer. Det blir stadig oftere fylt med fine meldinger, med håndverksideer eller med dikt og juletal. Vi viser deg 20 ideer til en kreativ adventskalender i et glass og forklarer hva du kan fylle den med.

Tinker adventskalender i en krukke: fyll syltetøyglass

Tinker adventskalendere ut av syltetøyglass

Overraskende sekundær bruk: I tråd med mottoet “crafting zero waste” får gamle syltetøyglass nå en ny sjanse. Dekorert med julepapir og på en hylle i form av et hus (for eksempel fra barnerommet), lager syltetøyglassene en kreativ julepynt. Huset kan settes i scene med eventyrlys, furukegler, julestjerner og kunstsnø og kutter en fin figur på peishyllen eller på sidebordet.

Lag en moderne julekalender av syltetøyglass

Adventskalendere i syltetøyglass fyller ideer og instruksjoner

Den neste håndverksideen er moderne. Denne fantastiske julepynten kan effektivt settes opp i puristisk og skandinavisk interiør. Lokkene til syltetøyglassene er sprayet med gyllen srpay, tallene er skåret ut i svart, hvitt og gyllent papp og resten av dekorasjonen er laget av emballasjepapir. Bland og match: kombiner sjekkede mønstre, blonder med papir og julemotiver som er skåret ut i kreative former (lys, notater osv.). Fest papirdetaljene til juleglassene med lim for glass eller med dobbeltsidig tape. Bind søylelysene sammen med et dekorativt bånd og legg en dyrefigur ved siden av dem. Adventskalenderen er perfekt for vegghyller i stua og på kjøkkenet.

Tinker adventskalender på stige med syltetøyglass

Heng syltetøyglass på en stige med snor, kutt ut sirkler med motivstempel og skriv tallene på dem med en sølvkulepenn. Lag et hull i midten av hver sirkel med et hull og fest det til syltetøyglasset med snoren. Hvis du ønsker det, kan du også pynte adventskalenderen med kranser. Fyll syltetøyglassene med småting. Følgende er godt egnet:

 • Juletrepynt
 • Hyben greiner
 • pinecone
 • Notater med sitater eller dikt
 • Informasjonskapsler

Implementere en adventskalender i glass Tips for kreative og rimelige julekalendere

Hvis du lager adventskalenderen for et barn, kan du legge en gavepose i hvert glass. Så gavene forblir gjemt i glasset. Hvis du lager en individuell adventskalender for en voksen (partneren, romkameratene osv.), Trenger du ikke å legge poser i glassene. Bare ordne bilag, små sedler med et inspirerende budskap og julepynt inne. Du kan også legge kanelstang eller tørre blomster i glassene.

En slik adventskalender er ikke egnet for familier med små barn og kjæledyr som katter eller hunder. Faren for skader er for stor.

Adventskalender i et glass: idé med lys og naturlige materialer

Adventskalender i et glass med stearinlys ordner ideer for voksne

Den neste adventskalenderen er laget av syltetøyglass og naturlige materialer. Samle furukegler, sypress, grantre og hybengrener og ordne dem i en vintage trekasse. Gamle vinkasser er gode. Fyll syltetøyglassene med elvestein eller sand og legg søylelys i dem. Du kan tenne et lys hver kveld til alle 24 lysene er tent før jul.

Adventskalender i glasslys og frostingideer

Alternativt kan du kjøpe selvklebende tall og sette dem på glassene. Spray deretter syltetøyglassene med en frostspray. La dem tørke kort, og fjern deretter forsiktig tallene. Bruk et motivstans for å slå ut silhuetten til et snøfnugg og kutte dekorative bånd i størrelse. Dekorer halsen på hver krukke med et snøfnugg og et dekorativt bånd.

Adventskalender laget av babykrukker

Tinker adventskalendere i et glass og fyll dem med ideer og instruksjoner

Babykrukker er kompakte, tar liten plass og kan fylles raskt. Så hvis du har gamle babykrukker hjemme, kan du fylle dem med søtsaker, legge dem i en trekasse og adventskalenderen er klar. Gylne sjokolademynter, kjeks, tyggegummi, hjemmelaget syltetøy: matvarer som går i glassene skal ha lang holdbarhet og kan lagres ved romtemperatur.

Dekorasjonsidé med washi tape

Har du en håndverksentusiast hjemme? Da er den neste overraskelsen akkurat for ham. Du trenger:

 • Flere små syltetøyglass
 • Knapper
 • Washi -tape (forskjellige motiver)
 • selvklebende håndverkspapir
 • små pastiller
 • annet søtsaker og tilbehør til ditt håndverk (scatter -stjerner, motivstans, gavebånd, smykkesett, paracord, paracord nåler, etc.)

Tape først lokket på hver krukke med håndverkspapir, og fest deretter klistremerkene med tallene. I tillegg pynter du glasset med washi tape og fyller det. Vårt tips: bestem deg for tre hovedfarger. Rødt, himmelblått og hvitt passer godt sammen og skaper garantert en julestemning. Mottakeren kan deretter bruke syltetøyglassene til å lagre håndverkstilbehør.

Lag en adventskalender i et glass og fyll den med lapper med sitater og ordtak

Tinker adventskalender i et glass på farget papir, skriv ordtak og dikt

En personlig adventskalender i glass er noe spesielt og gir mottakeren dobbelt så mye glede. Dette er de nødvendige håndverksmaterialene:

 • Selvklebende papir (hvitt, gult, rødt og blått)
 • 20 små treskiver med en diameter på 4 cm
 • Snøfnuggstempel
 • Frimerke og papirfarge, sølv
 • Glanset malingsmarkør i hvitt med en linjebredde på 1-2 mm
 • skriver

Skriv først ut mottakerens navn på det hvite selvklebende papiret. Klipp deretter ut etiketten og lim den på murkrukken. Klipp ut 20-30 små sirkler av det gule, røde og blå papiret ved å bruke en treskive som mal. Stempel dem med snøfnuggstempelet og lim dem på treskivene.

Tinker adventskalender i et glass: Innholdet

Adventskalendere i syltetøyglass gjør ideer for fylling uten godteri uspiselige

I stedet for te, søtsaker og nøtter er adventskalenderen nå fylt med selvlagde bilag, kule ordtak og sitater. Unn mottakeren en liten overraskelse hver dag. Her er noen ideer om hva du kan skrive på treristene eller papirbitene:

1. Adventskalender for partneren: lag bilag for hverdagen. For eksempel: “I dag inviterer jeg deg til kaffe og kake”, “I dag vasker jeg tallerkener og bestikk”, “Unn deg et velværepause i dag, jeg lagde duftende badebomber til deg”

2. Adventskalender for venner, besteforeldre og søsken: Skriv kjærlige ordtak og korte dikt på treristene, skriv ut små bilder sammen. Fyll syltetøyglasset med individuelt innpakket søtsaker som kjeks og sjokolade eller med teposer og kaffekapsler.

Legg merke til adventskalendere for barn selv

Adventskalender i et glass, skriv ordtak og dikt på papirbiter

3. For tenåringer: Lag små pomponger av filtull i gult, grønt, rødt og himmelblått. Skriv ut en etikett på selvklebende papir. Klipp 6 cm lange og 2,5 cm brede pappstrimler i gult, grønt, rødt og blått. Bruk hvit stempling maling, stempler tallene 1 til 24 på den. Bruk deretter en svart fineliner til å skrive interessante fakta om dyr eller interessante skikker og tradisjoner i andre land. Du kan også dele en novelle i 24 setninger eller avsnitt. Alternativt kan du overraske barna med søtsaker. For eksempel, hvis det står “julekaker” på lappen, vil barnet motta nybakte julekaker. Du kan også skrive ned ideer til fritidsaktiviteter, for eksempel “I dag aking” eller “Zoo -besøk” eller “I dag skal vi gjøre noe sammen”.

Ordtak, sitater eller dikt du har skrevet selv?

Tinker adventskalendere i et glass og fyll dem med ideer og dekorasjoner

Hvis du vil overraske en venn eller et sponset barn med noe hjemmelaget til jul, men han ikke bor i samme by, kreves det kreativitet fremfor alt. Selvfølgelig kan du i dette tilfellet ikke ødelegge mottakeren med små oppmerksomhetsbevegelser hver dag. Men du kan gi ham glede med motiverende ordtak og sitater. Du kan også overraske amatørkokker med oppskriftsideer. Hvis du gjemmer noen bilag mellom sedlene med sitater, er overraskelsen selvfølgelig dobbelt så stor.

Tinker adventskalendere i et Zero Waste -glass uten matvarer og søtsaker med ordtak og dikt

Du kan også gi mottakeren en oppgave hver dag. For eksempel, en dag skulle han skrive et takkekort eller en nydelig tekstmelding til noen, så skulle han klemme noen. Eller hvis han står i kø, bør han slippe noen foran. Han skal donere gamle klær og leker til en SOS -barneby. Mulighetene er bare uendelige.

Adventskalender i et glass: farging av syltetøyglass

Adventskalendere i syltetøyglass skaper ideer for innhold

Det er mange opplæringsprogrammer om hvordan du måler glassvaser og flasker. Syltetøyskrukker kan også krydres med farger. Vi forklarer hvordan du gjør det. Rengjør først syltetøyglasset grundig, fjern smuss og fettflekker. Sett selvklebende tall på hver krukke. Bruk et glassmaleri eller fluorescerende maling som du påfører med en flat pensel. La glassene tørke før du fjerner de selvklebende tallene.

Adventskalender i glass: gaver fra kjøkkenet

Tinker adventskalender med syltetøyglass

Overrask barna med kjærlig innpakket gaver fra kjøkkenet. Hjemmelaget syltetøy, kompott, sirup eller syltede osteboller egner seg som gaver. Selvfølgelig kan du også pakke desserter, muffins eller kaker i glass, så lenge de kan oppbevares ved romtemperatur over lengre tid. Legg deretter syltetøyglassene i spesielle emballasjer med rom og skru på lokkene. Med en markør skriver du tallene fra 1 til 24 på lokkene. Dekorer emballasjen riktig. Vårt tips: 30 ml krukker er ideelle for pakking og transport. 30 ml syltetøy er akkurat tilstrekkelig til frokost.

Dekorer syltetøyglass til jul

Har du lyst til å tinke en adventskalender i et glass til barna? Deretter kan du legge forskjellige søtsaker og andre individuelt innpakket overraskelser i en syltetøyglass. Du trenger følgende materialer:

 • En liten figur (kake, juletre, etc.) med julemotiv
 • 1 dråpe vaskemiddel
 • delbar gjennomsiktig plastkule med en diameter på 8 cm
 • 1 murkrukke med en diameter på 8 cm
 • Lim, vanntett for glass og metall
 • ca 60 ml destillert vann
 • Kunstsnø

Lim den dekorative figuren på utsiden av lokket. Fyll deretter halvparten av en plastkule med destillert vann. Legg kunstsnøen i halvdelen av ballen og en dråpe oppvaskmiddel. Lim ballen halvt til lokket, snu krukken og rist den kraftig. Fyll glasset med godteri etter eget valg.

Adventskalender i et glass: fargelegg glasset og stempl med snøfnuggmønstre

Tinker og maler adventskalendere i glass Instruksjoner for julekalendere

Fyll adventskalenderen i glasset med søtsaker

Adventskalendere laget av syltetøyglass for barn pusler med tips om innholdet

Adventskalender i et glass: stek kaker og stempl tall på dem

Adventskalender i en glasskake og kaker med sifre

Adventskalendere i glass skaper ideer

Tinker adventskalender i et glass instruksjoner

Previous Post
Effektiv fettsuging på mage, ben og hofter
Next Post
Bygg et pepperkakehus av shortbread cookies – klassikeren med en forskjell uten baking