15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Brudekjole i rødt – viktigheten av farge og tips for modige bruder

Den røde brudekjolen kan virke litt uvanlig ved første øyekast, men det er ikke noe nytt i et bryllup. Selv i romersk antikk hadde kvinner et flammerødt brudeslør, kalt flammeum. Romerne trodde at han ville bringe rikdom og kjærlighet til bryllupsparet. I løpet av middelalderen og renessansen var den røde fargen fremdeles populær inntil dronning Victoria giftet seg med en hvit kjole i 1840. Siden den gang har hvitt vært den vanlige fargen på brudekjolen. Men den røde fargen har gjort et comeback i noen år nå, da toppdesignere Oscar de la Renta og Vera Wang presenterte røde brudekjoler i sine couture -kolleksjoner. Fra oransje-rødt til knallrødt til vinrødt-kjærlighetsfargen sees stadig mer i bryllup.

Hvorfor er bryllupet i hvitt ikke lenger et must??

brudekjole-rød-stroppeløs-havfrue-john-legend-bryllup

Hvit står tradisjonelt for renhet, uskyld og burde signalisere jomfruelighet, spesielt i bryllupet. Fordi dette ikke akkurat er tilfellet i dag, velger flere og flere bruder kjoler i flotte farger. En rød brudekjole er vanligvis perfekt for eldre kvinner eller de som ikke skal gifte seg for første gang. Selv ekstravagante kvinner som bare vil tiltrekke alles oppmerksomhet trenger en kjole som denne. Modell Chrissy Teigen (31) hadde for eksempel en rød brudekjole i Vera Wang da hun sa ja til sangeren John Legend i 2013, og hun så helt fantastisk ut.

Viktigheten av fargen rød i forskjellige kulturer

brudekjole-rød-vera-wang-korsett-skulderfri

I mange kulturer har rødt en symbolsk betydning og står for det meste for fruktbarhet og nytt liv. I hinduistisk kultur symboliserer fargen glede, liv, energi og kreativitet. Hovedguden Brahma er for eksempel representert i en kappe i rødt og gull. Rødt er også fargen på gudinnen for flaks, kjærlighet, velstand og skjønnhet Lakshmi. I aztekernes verden var rødt et symbol på fruktbarhet og følelser. Bruden hadde på seg røde fjær på hendene og beina under seremonien. I Kina ble rødt brukt for å feire miraklet med blodbåndet, ekteskap. Brudeparet drakk av to glass bundet med rød snor.

“Blush” brudekjole i rosa & lignende nyanser er klassisk & moderne på samme tid

Velg en brudekjole i sølv eller grått & forvandle deg selv til en ekstravagant brud

Brudekjole i svart – 20 stylingtips for ekstravagant bryllupsmote

brudekjole-rød-tradisjon-brodert-blomster-påfugl

Den røde fargen er fortsatt en integrert del av bryllupstradisjonen i mange land som India, Pakistan, Thailand og Tyrkia. Mange unge bruder i Taiwan og Korea velger i dag å ha to bryllupsseremonier, og etter det tradisjonelle bryllupet tar de på seg en moderne brudekjole i hvitt.

Passer en rød brudekjole meg??

brudekjole-rød-marchesa-utstilt-skjørt-naken-blomster.jpeg

Fargen rød må ikke bare matche brudens karakter, men også hennes fargetype. Når du velger riktig nyanse, bør du sørge for at den kan understreke skjønnheten din og karismaen til din personlighet. Det kan være vanskelig, siden det er mer enn 26 nyanser av rødt. Din motivasjon: den riktige nyansen av rødt vil definitivt få deg til å skinne!

brudekjole-vin-rød-blonder-rød-tone-vintertyp.jpeg

Generelt er dempede røde toner perfekte for blondiner, mens brunetter foretrekker lyse nyanser. Følgende liste skal hjelpe deg med fargevalget:

  • Vintertype / kule røde toner: vinrød, mørkerød, karminrød, rubinrød, lilla rød
  • Sommertype / kule dempede røde toner: fuchsia, bordeaux, kirsebærrød, lys rød
  • Vårtype / sterke varme røde toner: korallrød, tomatrød, valmuerød, paprikarød, oransje rød, mursteinrød
  • Høsttype / varme røde toner med gyldne undertoner: murstein rød, kobber rød, rust rød

brudekjole-hvit-lilla-blonder-brodert topp

Å velge riktig nyanse bør også ta hensyn til brudens figur. Lyse farger er mer merkbare og er derfor ikke egnet for runde kroppsformer. Mørke farger, derimot, gjør deg slankere og er godt egnet til å skjule visse problemområder. En annen fordel er at denne kjolen også kan brukes senere som kveldskjole.

Hvilket tilbehør til en brudekjole i rødt?

brudekjole-rød-bolero-figur-klem

Det andre tilbehøret må også velges for å matche den røde brudekjolen. En godt koordinert fargekombinasjon av sko og smykker er viktig for at utseendet skal være stilig og feminint.

Hvis brudeskoene også skal være røde, må begge røde nyanser være så identiske som mulig. Alternativt kan en annen farge som gull eller sølv brukes som kontrast. Naken er definitivt den sikre innsatsen i kombinasjon med lys rød. Imidlertid ser man skoene mindre med kjoler i gulvlengde.

Når du velger smykker du vil ha på deg med den røde brudekjolen, må du holde deg til enkle, diskrete stykker som skaper litt kontrast uten å trekke for mye oppmerksomhet. Tenk på ringer, øredobber og armbånd i stedet for halskjeder. Gull og sølv ser klassisk ut og kan enkelt kombineres med rødt.

Brudekjole i rødt og hvitt

brudekjole-rød-hvite-blomster-høst-type-

Men hvis du ikke vil klare deg helt uten tradisjon, kan du velge en tofarget kjole eller kombinere den hvite kjolen med noen få røde elementer. Et rødt belte, en rød brudebukett eller smykker med røde steiner, for eksempel, er perfekte som et fargestikk. Hvite kjoler dekorert med rød blonder er spesielt elegante og effektive. Vakre applikasjoner laget av perler eller tyll kan også gi et skikkelig blikkfang. Kjolen skal ikke ha mer enn to farger.

Forresten: Et rødt bånd på brudekjolen er viktig for tyrkisk / islamsk bryllup. Dette skal symbolisere jomfrudommen. I løpet av kvelden festes gaver med penger fra gjester til den.

brudekjole-rød-hvit-corsage-skjørt-todelt

Brudekjoler i to deler er forresten ideelle for bruder som ønsker å bringe farge i spill. Dette er den perfekte muligheten til å velge fargene på de to delene selv. Brudkjoler i to deler ser spesielt elegante ut hvis toppen er i form av en corsage. Det fremkaller en vakker spaltning og understreker skulderområdet. Skjørtet kan være veldig annerledes: fra kort til gulvlengde, fra en figurnær design til et feiende tyllskjørt. Alle som har et øye med de nåværende brude motetrendene, har ikke savnet det faktum at en annen variant av den todelte brudekjolen har blitt veldig fasjonabel: crop top & Rock kombinasjon.

Brudekjole i rødt til registerkontoret?

brudekjole-rød-hvit-registerkontor-kne-lengde

For å bytte gifteringer på registerkontoret foretrekker bruden å kle seg elegant, men diskret. Enkle snitt og vanlige kjoler er å foretrekke. Men du kan også gjøre din store inngang med en skiftkjole. Den røde fargen gir den rette balansen mellom ekstravagant og ekstrachisk. Og ja, den kne-lengde skiftkjolen er en flott løsning.

brudekjole-rød-blonder-beige-bakken

brudekjole-rød-en-skulder-vera-wang

Previous Post
Dyreprint i interiøret – ideer til dekorasjon, hjemmetilbehør og møbler
Next Post
Tinker med resirkulert tre for unike dekorasjoner til jul