15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag smykker av støpt harpiks selv – kreative ideer og tips

Støpt harpiks smykker-lag-selv-ringer-turkis-gull-blad-prosess

Det er tonnevis med materialer du kan bruke til å lage vakkert tilbehør og smykker selv. Ikke mange kan bearbeides på en så allsidig måte og formes etter dine egne ideer som støpt harpiks. Små aksenter, enten blomster, perler, stoff eller klistremerker, kan innarbeides i produktet. Under den krystallklare overflaten er de ikke bare bevart for alltid, men har allerede blitt implementert som en fabelaktig detalj i det kosete stykket. I artikkelen finner du en oppsummering av hva du må gjøre Smykker av støpt harpiks produsere selv og hva du bør vurdere.

Smykker i støpt harpiks – Hva slags harpiks

Støpeharpiks smykker-gjør-det-selv-instruksjoner-tre-blå-turkis-kunst

Før du begynner å lage smykker eller tilbehør av støpt harpiks, bør du vite at det finnes flere typer harpiks. Du kan få epoksyharpiks og polyesterharpiks i nesten alle håndverksbutikker eller maskinvarebutikker. Hovedforskjellen mellom dem er tiden det tar for dem å kurere. Begge bearbeides ved å blande selve harpiksen og passende herder. Blandingsforholdet er spesielt viktig, og du bør følge instruksjonene nøye. En kjøkkenvekt eller målebeholder kan være en god mulig løsning. Mesteparten av tiden får du harpiksen i en stor beholder og herderen i et lite hetteglass. I dette tilfellet brukes en sprøyte som en ml-presis dosering er mulig med. Eventuelt kan du få en harpiks med et blandingsforhold 1: 1. Du trenger samme mengde herder og harpiks.

Lag smykker av støpt harpiks selv-nødvendige materialer og trinnvise instruksjoner

Støpt harpiks smykker-lag-selv-instruksjoner-nødvendige-materialer-tinker

En annen forskjell mellom epoksy og polyesterharpiks er utseendet. Epoxyharpiks er krystallklart og derfor bedre egnet til å lage smykker. Polyesterharpiks herder veldig raskt, er veldig robust og brukes ofte til produksjon av støpte deler – formkonstruksjon, båtkonstruksjon, profilplater, etc. I tillegg til støpeharpiksen er det også nødvendig med en støpeform. Silikon, som disse til baking, er best egnet for dette formålet.

Tinker gummi armbånd – instruksjoner for knyting

Armbånd for kvinner – fasjonable armsmykker og stylingtips

Smykketrender for sommeren: dette er tilbehør med en wow -faktor!

Lag smykker av støpt harpiks selv – bland harpiks og herder

Støpt harpiks smykker-gjør-det-selv-instruksjoner-bland-syntetisk harpiks

Å lage hjemmelagde smykker i støpt harpiks er gradvis og treg. Før du begynner å blande harpiks og herder, bør du bestemme hvor mye væske støpeformen skal fylles med. Bland først halvparten av mengden eller mindre og hell den i formen. La hvile i minst 24 timer.

Lag smykker av støpt harpiks selv – bearbeid støpt harpiks

Støpt harpiks smykker-lag-din-egen-form-rund

Da kan du virkelig helle alt inn. Klistremerker, stoff, perler, blomster og til og med mat kan helles. Det er verdt å teste objektet for støping på forhånd, ettersom noen fibre suger opp støpeharpiksen og ser ut som vannflekker. Det er best å forsegle de valgte objektene med serviettlim og deretter arbeide dem inn i smykket. Noen ting mister 3D -effekten og kan bare gjenkjennes av formen. Vi anbefaler deg å alltid gjøre en test før du starter selve prosessen.

Lag smykker av støpt harpiks selv med ekte insekter

Støpt harpiks smykker-lag-din-egen-instruksjoner-former-krystallklar

Enten du har valgt ekte tilberedte insekter, blomster, glitter, perler eller bare klistremerker som motiv for dine smykkede harpikssmykker, er fremgangsmåten alltid den samme. Vi jobber skift etter skift. Først helles en liten mengde støpeharpiks i formen, får stivne, deretter plasseres gjenstanden og holdes på plass med et tynt lag harpiks og får stivne. Til slutt gjøres hele formen full og får hvile i omtrent 48 timer.

Støpt harpikssmykker med en krystallklar 3D -effekt

Støpt-harpiks-smykker-gjør-det-selv-instruksjoner-krystallklar-polsk

Før du tar produktene ut av formen, bør du merke deg at harpiksen ikke bare skal herdes. Det vil være i løpet av de første 24 timene. Det vil være modent i løpet av de neste 24 timene, noe som betyr at det vil forbli stabilt og derfor kan behandles. Hvis du utelukker de opprettede figurene, blir overflaten matt på grunn av formen. Ytterkantene kan også virke forvirrende. Du kan gjøre dette ved hjelp av meget finkornet sandpapir. For å oppnå den blanke, krystallklare effekten bør du bare male smykket.

Originale smykker av harpiks med forberedte insekter

Støpeharpiks-smykker-gjør-det-selv-instruksjoner-insekter-runde anheng% cc% 88nger-chain

For en perfekt finish anbefaler vi å belegge produktet med epoksyharpiks igjen. Den skinner fantastisk og reflekterer lyset som ekte glass. Før det må du forsiktig grove overflaten slik at det siste laget kan feste seg til det. Ellers trekker det seg noen steder og gir stygge flekker.

Smykker i støpt harpiks – halskjede anheng med ekte insekt

Støpt-harpiks-smykker-gjør-det-selv-instruksjoner-bore-øyehull

Så snart smykket stivner til det siste laget, kan det behandles. Du kan lage et anheng på den og bruke den som en kjede eller nøkkelring. Du kan også jobbe i en fin bakgrunn. Glitter er veldig egnet for dette, men også ren akrylmaling, hvis de andre elementene dermed ville komme til sin rett.

Lag moderne, fabelaktige smykker av harpiks med steampunk -karakter selv

Støpt-harpiks-smykker-gjør-det-selv-arbeid-i-epoxy-harpiks-krystallklart

Alle små gjenstander, inkludert de som er til overs, er egnet for å helle i støpte harpikssmykker. Delene av ødelagt tilbehør kan resirkuleres og brukes igjen som sådan. Denne teknikken brukes også til å lage steampunk -smykker og andre virkelig unike gjenstander.

Hvert smykke er virkelig unikt – støpte harpikssmykker 

Støpt-harpiks-smykker-gjør-det-selv-instruksjoner-armbånd-delikat-gull

Oppnå fantastiske fargeeffekter når du arbeider forskjellige materialer i det samme smykket. Du kan enkelt helle tørkede blomster, steiner, skjell eller bilder. Vær oppmerksom på at papiret må pensles med serviettlim på forhånd. Ellers vil støpeharpiksen flekke papiret.

Støpt harpikssmykker med glitrende effekter

Støpt-harpiks-smykker-gjør-det-selv-instruksjoner-gullblad-epoksyharpiks

Hvis du er ute etter metalliske effekter og sølv & Hvis du streber etter gull, vil dette oppnås feilfritt. Du trenger glitter eller gullblad eller sjokoladefolie. Du kan fortsatt strø glitter og glitter på toppen av det 3-4 timer etter at du har lagt det første laget av støpningsharpiks i formen. De er veldig lette i seg selv og vil bare synke litt ned i harpiksen. tunge deler kollapser på grunn av vekten i bunnen av formen, som til slutt er på toppen av produktet, og derfor oppnås ikke ønsket 3D -effekt.

Lag smykker av støpt harpiks selv og legg til gylden glans – instruksjoner

Støpt-harpiks-smykker-gjør-det-selv-instruksjoner-gull-blad-effekter

Hvis du ikke har gullblad, kan du bare ta sjokoladefolien og skjære den i små biter. Spred dem over formene etter at det første laget med harpiks har stivnet. Prøv å få alle partiklene under overflaten med en tannpirker og fordel dem relativt jevnt. La minst 24 kurere.

Flerfasetterte smykker av støpt harpiks laget av deg selv

Støpt-harpiks-smykker-gjør-det-selv-instruksjoner-gull-blad-effekt-ringer

Du kan polere støpeharpiksproduktene i stedet for å belegge dem med harpiks igjen. Egnede poleringspastaer og meget finkornet sandpapir er egnet for dette formålet. Dette brukes til å våtpusse smykkene. Når du er ferdig, kan du feste ringer, pinner eller klips til øredobber på baksiden.

Lag smykker av støpt harpiks selv som en ekte profesjonell – profesjonell støpeform

Støpt-harpiks-smykker-lag-selv-støpeformer-ringer-blå

For at produktene dine skal se veldig profesjonelle og perfekte ut, finnes det spesielle støpeformer for ringer eller kjedeanheng. Noen av dem reproduserer edelstenskutt, og spesielt for smykkerelskere kan støpt harpiks utformes som en ekte edelsten. I tillegg er forskjellige farger også mulige, noe som enormt utvider omfanget.

Lag smykker av støpt harpiks selv for eventyrlystne personligheter

Støpt-harpiks-smykker-gjør-det-selv-mold-harpiks-prosess

Previous Post
Jogging i stedet for kondisjon? Fordelene med å løpe på et øyeblikk
Next Post
Bulgarian Bag effektiv for muskelbygging og styrketrening