15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Myten om negative kalorier: Er det virkelig matvarer som forbrenner kalorier?

negative kalorier spiser eple forbrenne energi fordøyelsen

Konseptet med negative kalorier er ganske nytt, men likevel har det blitt brukt som en retningslinje og grunnlag for mange dietter. Tanken bak dette er at det er visse matvarer som brenner flere kalorier enn de inneholder. Med dette trikset bør kiloene falle mens du spiser. Men er det sant? Er det virkelig negative kalorier?

Det er for godt til å være sant: Dessverre er det en diettmyte. Selv om det er matvarer som faktisk kan øke stoffskiftet og forbrenne fett, og andre som er svært kaloriefattige, er det ikke en eneste mat i verden som brenner mer fordøyelsesenergi enn kroppen leverer. I det følgende forklarer vi hvorfor et minuskalori diett neppe er mulig.

Kroppen din forbrenner kalorier hele tiden

Kroppen din forbrenner kalorier hver gang du beveger deg

Kroppen trenger energi for hver bevegelse og hver kropp-egen prosess, og mat driver kroppens kraftverk. Mat gir den energien som er nødvendig for at hjertet ditt skal pumpe blod, lungene til å puste luft inn og ut, og alle andre kroppssystemer for å fungere skikkelig, inkludert fordøyelsen. Det er en pågående prosess, dvs. at frokost kan gi energien som trengs for å fordøye middagen. Og den enkle hemmeligheten bak enhver diett kalles: kaloriunderskudd. Hvis du vil gå ned i vekt, må du brenne flere kalorier enn du bruker. Men det betyr ikke at du må fokusere på å telle kalorier. Ernæringsekspert Richard Hartmann forklarer på bloggen sin i detalj hvorfor det er tull å telle kalorier, hvilke typer kalorier det er og hvordan kalorier kan føre deg rett på avveie. Den negative energibalansen er bare et lite aspekt ved å gå ned i vekt.

Hvilke matvarer inneholder negative kalorier?

Mat-negative-kalorier-liste-frukt-grønnsaker-varianter

Til Matvarer som er spioneringen som kaloriforbrenning, inkluderer selleri, epler, ananas, brokkoli, asparges, grapefrukt, agurk, kålrabi, reddiker og annen krydret mat. Kaldt vann og isbiter blir også noen ganger referert til som negative kalorier fordi kroppen brenner ekstra kalorier for å varme dem opp i fordøyelsesprosessen.

For å forstå hvorfor det er umulig for visse matvarer å brenne kalorier når de fordøyes, bør man også forstå hva en kalori faktisk er. Per definisjon er en kilokalori en fysisk enhet og representerer mengden energi som kreves for å varme en liter vann med en grad Celsius. Når det gjelder mat, indikerer en kalori energiinnholdet i mat, det vil si den fysiologiske brennverdi som gjøres tilgjengelig for kroppen under utnyttelsen av næringsstoffer. Vann har null kalorier, og mat med mye vann er svært lavt i kalorier, men ingen mat har en negativ energiverdi.

Den termogene effekten på fordøyelsen

Selleri negative kalorier slankende diett

Når kroppen din forbrenner kalorier for å fordøye mat, kalles det dette Prosess termogenese. For termogenese brukes gjennomsnittlig 10 til 20 prosent av kaloriene i en matvare for å fordøye den. Proteiner har en større termogen effekt enn karbohydrater eller fett. Så hvis et eple har omtrent 52 kalorier, vil fordøyelsen av det eplet kreve et energiforbruk på omtrent 10 kalorier. Så 42 kalorier gjenstår og lagres i cellene som energi. For å få negative kalorier må kroppen bruke mer enn 100 prosent for å fordøye eplet – og det er umulig.

Spis lavkalori diett med vannmelon

Det er ikke mulig å gå ned i vekt gjennom negative kalorier

Det er allerede mange nettsteder på nettet som viser matvarer med negative kalorier, i tillegg til mange diettprogrammer som lover raskt vekttap. Disse matvarene er perfekte for å gå ned i vekt, men ikke fordi de inneholder minuskalorier. De fleste matvarene på disse listene er svært kalorifattige og kan derfor trygt spises mens du er på en diett.

Så i stedet for å lete etter negative kalorier, fokuser du på et sunt, balansert kosthold i forbindelse med trening og prøver å holde kaloribalansen i det negative området lettere. Du vil imidlertid ikke gå ned i vekt mens du spiser.

Gå ned i vekt sportstrening holde kaloribalansen negativ

Previous Post
Jogging i stedet for kondisjon? Fordelene med å løpe på et øyeblikk
Next Post
Bulgarian Bag effektiv for muskelbygging og styrketrening