15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

8 grunner til at du ikke kan gå ned i vekt (og mulige løsninger)

Vekttap er et ofte satt mål, spesielt i begynnelsen av det nye året. Selv før nyttårsaften velger mange et sunnere kosthold og mer mosjon og sport det neste året for å gå ned de ekstra kiloene. Etter noen dager eller uker forsvinner imidlertid motivasjonen. Og årsaken? Å gå ned i vekt virker ikke. Når dette skjer, trenger du imidlertid ikke å føle deg nedgitt og gi opp målet ditt, men spør deg selv: hva kan jeg gjøre? Noen ganger, til tross for slanking og trening, kan du bare ikke bli kvitt de siste kiloene. Og det er nesten alltid en grunn til det. I denne artikkelen oppsummerer vi disse årsakene og gir også en mulig løsning på dem.

Årsaker til at det ikke går ned i vekt

Å miste vekt virker ikke til tross for hva dietter gjør

Hvorfor går jeg ikke ned i vekt? Mange av oss stiller oss selv dette spørsmålet hver dag. Vekttap er en prosess som ikke alltid kommer så raskt som du ønsker. Selv om sunt vekttap kan ta tid, er det også grunner som kan hindre deg i å få av overvekten. Vi har listet opp de vanligste av dem nedenfor.

1. Mangel på søvn

hvorfor kan jeg ikke gå ned i vekt grunnen søvnmangel

Ikke å få nok søvn om natten kan bidra til vektøkning. En studie fra 2006 fant at kvinner som sov fem timer om natten var mer sannsynlig å gå opp i vekt enn kvinner som fikk syv timers søvn. Mangel på søvn kan fortsette å bremse stoffskiftet, noe som gjør det vanskeligere å forbrenne kalorier. I tillegg synker energinivået og du kan ikke lenger trene effektivt.

Når du er sliten, er det mer sannsynlig at du har et usunt kosthold, for eksempel: B. Søtsaker i stedet for frukt. Ifølge en annen studie spiste folk som ikke fikk nok søvn omtrent 300 flere kalorier om dagen enn de som fikk mer hvile.

Viktig: Å få nok søvn er avgjørende når du prøver å gå ned i vekt. Søvn har både fysisk og mental innflytelse.

Løsningen: Prøv å få minst 7 timers søvn hver natt. Det er også viktig å legge seg tidlig og gjøre det til samme tid hver dag. Dette vil få deg til å føle deg avslappet neste morgen og våkne fortere. Du bør også unngå sentralstimulerende midler som koffein noen timer før sengetid. Hvis du har problemer med å sove, kan du prøve en romduft som kan hjelpe deg med å sovne, for eksempel, eller gjøre en kort yogatrening før du legger deg.

2. Høye stressnivåer

Jeg kan ikke gå ned i vekt på grunn av stress

Stress og vektøkning eller vekttapsproblemer går hånd i hånd. Høye stressnivåer kan føre til en rekke helseproblemer. Her er bare noen få måter stress kan påvirke ditt vekttapsprogram:

 • Opplev cravings: Når vi er stresset eller misfornøyd, går mange av oss til “komfortmat” som inneholder mye sukker og fett.
 • Høyere kortisolutgivelse: Akkurat som søvnmangel kan for mye stress øke produksjonen av kortisol. Ikke bare stimulerer dette appetitten, men det kan også føre til ytterligere lagring av magefett.
 • Hopp over trening: Når du føler deg ned, sliten eller stresset, kan motivasjonen til å trene mangle.

Løsningen: Meditasjon kan redusere matlysten og holde stressnivået nede. Med disse tipsene kan du senke kortisol og dermed bedre håndtere stress.

Vær oppmerksom på at kronisk stress ikke lett kan løses alene. Å snakke med en rådgiver eller legen din kan hjelpe deg med å identifisere stressfaktorene og hvordan du best håndterer dem.

3. Kaloriinntak og kaloriforbrenning

Hold en matdagbok når du ikke går ned i vekt

En av de viktigste faktorene for vekttap er hvor mange kalorier du spiser og hvor mange kalorier du forbrenner – eller begrepet kaloriinntak og kaloriforbruk. Det kan virke åpenbart at for å gå ned i vekt, bør du bare spise mindre. Men hvis du ikke teller kaloriene dine hver dag, spiser du kanskje mer enn du tror. Forskning viser at de fleste av oss undervurderer hvor mye vi spiser, spesielt når vi går ut for å spise.

Løsningen: For å gå ned i vekt effektivt må du først bestemme kaloribehovet ditt. Det er mange kalorikalkulatorer på nettet som bruker kjønn, alder, nåværende og målvekt, aktivitetsnivå og høyde for å beregne det anbefalte daglige kaloriinntaket. Du kan fortsatt føre en matdagbok. På denne måten vil du tenke mer på hva og hvor mye du spiser.

4. Langsom metabolisme

ingen vekttap til tross for diett grunn sakte metabolisme

Å gå ned i vekt virker ikke til tross for et kaloriunderskudd? Da kan stoffskiftet ha skylden. Årsakene til en redusert metabolisme kan være mange, og alderen er den vanligste av disse, spesielt hvis du ikke opprettholder muskelmassen din. Hvis du fortsatt spiser det samme antallet kalorier mens stoffskiftet synker, vil du gå opp i vekt over tid.

Løsningen: Styrketrening kan øke stoffskiftet. Inkluder flere muskelbyggingsøvelser i treningsrutinen, for eksempel løfting av vekter.

5. Ikke trener nok

Muskel trening med vekter for vekttap

Trening og trening er et avgjørende element for vekttap. Det er imidlertid vanskelig å vite om du trener riktig eller forbrenner nok kalorier. For effektivt vekttap anbefaler eksperter 60 til 90 minutter trening per dag. Hvis treningen er intens, er 30 minutter om dagen tilstrekkelig.

Ta en titt på treningsprogrammet ditt. Hvis du trener mindre enn anbefalt, er det kanskje ikke nok. Dette betyr imidlertid ikke at du må øke treningsvarigheten på en gang. Faktisk, hvis du ikke er vant til anstrengelse, er dette en dårlig idé, da det kan føre til skade, utbrenthet eller overtrening.

å trene for lite er en grunn til at det ikke går bra å gå ned i vekt

Løsningen: Du må enten øke treningstiden eller intensiteten for å nå målene for vekttap du har satt deg. Men begynn sakte: 10 minutter mer den første dagen, ytterligere 10 minutter etter noen dager, og så videre. Men ikke glem at det ikke bare handler om en strukturert trening. Selv om du trener i en time, bryter de neste åtte eller ni timene med å sitte. I tillegg til å trene, prøv å være så aktiv som mulig: ta regelmessige pauser fra datamaskinen, gå en tur, strek og la bilen stå der det er mulig.

6. Fest i helgen

Fest i helgen er en av grunnene til at det ikke går ned i vekt

Det er ikke uvanlig at du har det bra i løpet av uken og bare litt for avslappet om treningen og kostholdet ditt i helgen. Selv om en og annen pause er grei, kan konsekvent slippe slipp i helgen skade målene dine for vekttap.

Generelt, for å miste 500 gram fett i løpet av en uke, må du kutte 500 kalorier per dag med kosthold og / eller trening. Hvis du bare gjør dette i fem dager, spiser du for mye eller hopper over trening i helgen. Dette er det samme som et skritt frem og to skritt tilbake. Selvfølgelig betyr det ikke at du aldri kan unne deg selv, men du må være på sporet for at vekttap skal fungere.

Løsningen: Vi har noen forslag til hvordan du kan holde deg til planen for vekttap i helgen.

 • Ikke gjør en jukse dag / helg – I stedet for å synde fullstendig på lørdag og / eller søndag, velg en godbit eller to å nyte i helgen. Hold deg deretter til spiseplanen din for resten av tiden.
 • Unngå belønninger – Når du har spist sunt hele uken, er det fristende å ville belønne deg selv. Det er god motivasjon å glede seg til noe, men prøv å belønne deg selv med opplevelser som en tur på kino eller kjøpesenter i stedet for mat. Fordi det er en veldig vanlig grunn til at å miste vekt ikke virker.
 • Fortsett – Det er greit å la hvile litt i helgene, men det betyr ikke at du skal sitte og legge deg ned hele tiden. En fin tur med familien eller en halv times sykkeltur er kanskje ikke en strukturert øvelse, men det teller fortsatt.

7. Mulige medisinske årsaker

Medisinske årsaker til at man ikke går ned i vekt ikke fungerer som skjoldbrusk

Å gå ned i vekt virker ikke til tross for trening og sunt kosthold? Da er det mulig at en medisinsk årsak hindrer deg i å oppnå drømmevekten din. Vekttap er en kompleks prosess som involverer en rekke faktorer. Noen kan vi kontrollere, som kosthold og trening. Vi kan også jobbe med å håndtere stress og utvikle gode sovevaner.

Men det er også noen faktorer som påvirker vekttapet som vi ikke kan kontrollere, for eksempel: B. våre gener, kjønnsforskjeller (inkludert påvirkning av hormoner), aldersrelaterte endringer og vår individuelle kroppstype.

Å gå ned i vekt virker ikke, når det er nødvendig med konsultasjon med lege

Løsningen: Hvis du ikke går ned i vekt til tross for endringer i kosthold og aktivitetsnivå, må du kontakte legen din for å utelukke en sykdom som årsak. Dette er viktig ikke bare når du ikke merker forskjell på vekten eller på kroppen din til tross for din beste innsats, men spesielt når du uforklarlig går opp i vekt.

Det er flere helsemessige forhold og medisiner som har vært knyttet til vektøkning. Gi beskjed til legen din hvis du går opp mer enn 3 kilo på en måned uten å endre kosthold eller trening.

Sykdommer og medisiner som forårsaker vektøkning:

 • Skjoldbruskkjertelsykdom
 • Legemidler som brukes til å behandle diabetes
 • Legemidler som inneholder kortikosteroider
 • Noen antidepressiva (SSRI)
 • Betablokkere brukes til å behandle høyt blodtrykk
 • Antipsykotika og antikonvulsiva

8. Sett deg urealistiske mål

Å miste vekt virker ikke på grunn av urealistiske mål

Å gå ned i vekt vil ikke fungere hvis du har urealistiske mål. For eksempel kan du ikke være en seks fot høy kvinne og veie 50 kilo. Det er viktig at målvekten du angir er mulig og sunn.

Mange mennesker har en urealistisk ide om hva det vil si å ha en sunn vekt. Når du tar bort årsakene knyttet til utseendet ditt, er det noen andre grunner til at du trenger å gå ned i vekt? Har du risiko for tilstander som diabetes eller hjertesykdom? Er din BMI i et usunt område??

Ikke sett deg urealistiske mål for vekttap

Løsningen: Å snakke med legen din kan hjelpe deg med å sikre at dine ønsker og mål er i tråd med det som ikke bare er sunt, men også mulig for kroppen din. For noen mennesker kan det å gå ned i vekt være en viktig del av å få og holde seg frisk. Men hvis du er frisk på din nåværende vekt, kan det være best å sette din innsats i å finne ut hvordan du skal være fornøyd med vekten din.

Husk at friske kropper ikke alle ser like ut, og negativ tenkning kan få deg til å tro på ting om deg selv som bare ikke er sanne. Prøv å fokusere på alt du liker med kroppen din. Hvis du setter pris på alt kroppen din kan gjøre, kan du forbedre kroppsbildet ditt.

Previous Post
Slik har Jennifer Lawrence -frisyren endret seg de siste 10 årene
Next Post
Frysing av courgette: rå eller blanchert? Hva er bedre?