15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Rolex Submariner “No Date” 114060 med Chromalight

rolex submariner no date luksus vanntett

Rolex Submariner-modellen ble opprinnelig lansert i 1953. Det var den første klokken som var vanntett til en dybde på 100 m. I tillegg var det nettopp denne modellen som gjorde designet og stilen på denne klokken så populær. Dette er alle grunner til at Rolex Submariner er den mest anerkjente og mest imiterte dykkeklokken i verden. De mest populære versjonene er uten tvil de av stål. Hvis du sporer de forskjellige modellene tilbake i tid, kan du se at mens Rolex har gjort forskjellige forbedringer av designet, forblir de tro mot det originale designet.

En av de enkleste modellene er en av den siste generasjonen Submariners, 114060, som også er Rolex Submariner “No Date” er kalt.

Rolex Submariner “No Date” – Saken

rolex submariner no date ref 114060 klokke

Fordelen er at det imponerende huset til Rolex Submariner “No Date” med en diameter på 40 mm er verken for liten eller for stor. Den er laget av rustfritt stål, som har forbedret motstand mot rust og kjemiske stoffer. Dette er spesielt fordelaktig fordi det hovedsakelig er beregnet på dykkere og derfor beholder sitt flotte utseende lenge til tross for saltinnholdet i havene, ettersom det forhindrer at huset blir kjedelig og kjedelig. Den typiske Rolex -poleringen av saken sikrer også et elegant og sofistikert utseende.

For vanntettheten til Rolex Submariner “No Date” er levert av det patenterte, trippelforseglingssystemet Triplock viklingskrone. Dette er skrudd så tett fast på saken at klokken ifølge Rolex er like stram og vanntett som en ubåtluke. Dette vil gjøre klokken vanntett opptil 300 meter i stedet for de opprinnelige 100 meter.

Denne modellen har en ramme med en 60-minutters roterende plate og er, i likhet med tallskiven, laget av svart Cerachrom.

Rolex Submariner “No Date” – Vanntett til en dybde på 300 meter

rolex submariner ref 114060 svart urskive

Cerachrom, som er Rolex sin egen form for keramikk, er mye mer holdbar. Så det anses ikke bare som helt motstandsdyktig mot rust og falming, men er også ripebestandig. Den svarte keramiske rammen på Rolex Submariner “No Date”, som også tilbys i grønt og blått, er skinnende enn aluminium, og de graverte sifrene har også et tynt lag platina. I motsetning til de andre modellene ble ikke det selvlysende materialet brukt på hele rammen. I stedet ble bare klokken 12 valgt, noe som skaper en klassisk stil.

Urverket til Rolex Submariner “No Date”

Bevegelsen til Submariner “No Date” med automatisk kaliber 3130 er, som allerede nevnt, i et helt vanntett etui. Den har et COSC-sertifisert kronometer og det patenterte blå PARACHROM Breguet hårsporet. Denne spiralen gjør klokken enda mer presis, da den tåler påvirkninger som magnetisme, de forskjellige temperaturforskjellene og støt. Bevegelsen ble utelukkende laget av Rolex.

rolex submariner chromalight lysende materiale blå mørk

Urskiven til Rolex Submariner “No Date”

Den klassiske, svart og hvite skiven er ganske enkel og gir utmerket symmetri, noe som garanterer bedre kontrast og perfekt lesbarhet. Dette vil spesielt glede de som foretrekker ukompliserte design. Datovisningen mangler også. Det er her navnet “No Date” kommer fra.

For å kunne lese tiden i mørket har minuttmarkørene og hendene Rolex Submariner “No Date” et lysende materiale som kalles Chromalight og skal vare lenger enn andre lysende materialer og har en blå nyanse. Dette erstatter den forrige grønne fargen og skal se hvitere og klarere ut i dagslys. De forskjellige designene for minutt- og timeviserne bidrar også til bedre lesbarhet.

Selv med skiven på Rolex Submariner “No Date” det kan sees at det er blitt lagt merke til detaljene. Det er også et verk av Rolex selv. Inskripsjonen “Rolex” er spesielt elegant, som neppe bare brukes til attraktivitet og dekorasjon, men også som beskyttelse mot masseforfalskninger som merket har måttet kjempe mot i flere tiår.

Prisen på Rolex Submariner “No Date”

Uten tvil er denne Submariner -versjonen sannsynligvis den enkleste av alle tidligere versjoner. Likevel er det ganske mulig at dette typiske utseendet på Subariner -klokken er for kjent for noen. Prisen på denne ellers ekstremt fascinerende klokken er 5830 euro.

Previous Post
Slik har Jennifer Lawrence -frisyren endret seg de siste 10 årene
Next Post
Frysing av courgette: rå eller blanchert? Hva er bedre?