15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvorfor er en Rolex så dyr? Dette er 5 av grunnene til den høye prisen

Har du noen gang lurt på hvorfor en Rolex er så dyr? De sveitsiske luksusklokkene er blant de mest populære merkene i verden, og eiere av slike klokker misunnes av mange. Men hva gjør det bedre? Er de ikke bare vanlige ur med serveringen av "luksus"-Etiketter? Som det viser seg, betaler du ikke bare for navnet, men også for materialer, urmakeri og presisjon i hvert ur.

Hva gjør en Rolex så dyr?

hvorfor rolex daytona er så dyrt

Hva gjør Rolex til en av de dyreste klokkene i verden? Er prisene virkelig berettiget? Hvis du vil vite det, bør du se denne demonstrasjonen, der en Rolex Submariner demonteres. Videoen viser finesser ved luksusuret i utsøkte detaljer. Demonstrasjonen utføres selvfølgelig av en profesjonell urmaker som omhyggelig og med stor dyktighet demonterer klokken. Du vil raskt finne ut at dette er et veldig imponerende kunstverk som består av hundrevis av individuelle deler. Hvem har en høy etterspørsel etter behandlingskvalitet og a Kjøp en Rolex herreklokke vil sikkert bli fascinert av filigranteknologien som går inn i disse klokkene.

Rolex som symbolet på sveitsisk urmakeri

Selv om Rolex -klokker har en høy pris, vil du ha vanskelig for å finne et annet produkt som har samme kvalitetsnivå i hvert stykke. Dette er et interessant faktum og en grunn til at de fine luksusklokkene er så populære. Over tid har Rolex skapt et rykte for utmerket kvalitet. De selger hovedsakelig mekaniske klokker som iboende er utrolig tidkrevende å lage.

Her er noen av hovedårsakene til at en Rolex -klokke er så dyr. Vær oppmerksom på at denne listen langt fra er fullstendig, og rekkefølgen på de enkelte elementene er irrelevant.

1. Utformingen av Rolex -klokker tar mye tid og krefter

Utformingen av Rolex -klokker tar mye tid og krefter

Urmakeri er et krevende yrke, og Rolex -klokker er intet unntak. En Rolex-klokke har svært høye interne utviklingskostnader når det gjelder design og håndverk. Den sveitsiske klokkeprodusenten har til og med sitt eget forsknings- og utviklingslaboratorium – vel, faktisk flere. De er velutstyrte og svært profesjonelle fasiliteter. Kjerneoppgaven din er å utvikle mer effektive produksjonsmetoder og nye teknikker for alltid å være et skritt foran.

For å gjøre klokkene sine til de beste i verden, bruker Rolex noe sofistikert og presist utstyr, for eksempel et elektronmikroskop og gasskromatograf. Siden delene kan være ganske små, er det veldig viktig at materialene som brukes er solide og holdbare. I testrommet testes individuelle deler til de blir ødelagt.

2. Mekaniske klokker er dyre å produsere

rolex hulk grønn urskive hvorfor så dyrt

Mekaniske klokker er heller ikke de billigste tingene å bygge. På grunn av den lille størrelsen på de fleste delene, er det en høy grad av feil ved montering og produksjon. De fleste klokker er også polert og ferdig for hånd. Ta også hensyn til at de er laget i Sveits, hvor høye lønnskostnader dominerer.

3. Rolex ser ikke ut til å spare penger

rolex datejust oyster evig rustfritt stål gull romertall

Materialene av høyeste kvalitet brukes til produksjon av Rolex -klokker. For eksempel brukes 904L stål hovedsakelig, noe som er langt foran selv de fleste luksusmarkedsekvivalenter som bruker det billigere 316L -stålet.

Dette 904L -stålet gjør klokkene hardere, skinnende og også dyrere. Urskiver er ofte laget av hvitt gull og rammer er vanligvis laget av keramikk. Selve tallene er ofte laget av sandblåst platina, og bevegelsene og kantene er satt med ekte edelstener. Dette er alle materialer som snakker for seg selv.

4. Rolex er en "Kontrollfreak"

hvorfor er rolex ubåten så dyr

Som nevnt tidligere er kvaliteten på Rolex -klokker uten sidestykke. Hvis du sammenligner dem med konkurrentene som Tag Heuer eller Omega, for eksempel, er de alltid et skritt bedre.

Rolex produserer rundt 800 000 klokker i året. Hver eneste del av produksjonsprosessen er kvalitetskontrollert, slik du forventer av en luksusvare. For eksempel må Rolex -kantene på noen klokker være så presise at edelstenene ikke kan gå glipp av sin ideelle posisjon med mer enn en fjerdedel av tykkelsen på et hår. Rolex styrer til og med smeltingen av edle metaller, for eksempel gull og sølv, som brukes i produktene.

5. Rolex -klokker har imidlertid ikke alltid vært så dyre

rolex deepsea med metallarmbånd og blå urskive

Rolex -klokker var ikke så dyre tidligere. Prisen steg med årene, og de ble snart en av de dyreste klokkene i verden.

På 1950 -tallet kostet en Rolex Submariner rundt 1 460 dollar, ifølge noen kilder. Til sammenligning: En billig Rolex -klokke koster rundt 5000 euro i disse dager. Imidlertid er modellene som kjøpes oftest i en prisklasse mellom 6600 og 9900 euro.

Sett på denne måten hadde en Rolex-klokke den gang ikke vært dyrere enn en mekanisk klokke i mellomstore til dyre markedssegment i dag. Imidlertid har det over tid blitt klart at en slik investering absolutt har gitt resultater over tid. Mange ser også på luksusklokkene som en god investering.

rolex daytona som en investering

Samlere elsker også dette merket og er villige til å betale mye penger for å bruke det. Faktisk har Rolex Daytona rekorden for det dyreste armbåndsuret som selges på auksjon. Klokken i rustfritt stål tilhørte Paul Newman og ble solgt på auksjonshuset Phillips i New York for totalt 17,8 millioner dollar, og slo de tidligere rekordene til Bao Dai Rolex (5 millioner dollar) og Patek Phillipe (11 millioner dollar) . Paul Newmans Rolex er bare ett eksempel på hvor spesiell og kul dette merket faktisk er.

hvorfor er rolex -klokker dyre?

Til tross for deres enorme pris sammenlignet med andre klokker, betaler du mye mer på Rolex enn det som ser ut. Rolex -klokker er ikke bare et praktisk tilbehør, men også en sammensmelting av teknologi og kunsten å se på. Så til spørsmålet "Hvorfor er en Rolex så dyr?" For å svare må du forstå og sette pris på håndverket, materialkostnadene og tiden som går med hvert stykke.

Previous Post
Scarf Upcycling Ideas – Flotte DIY -prosjekter for gjenbruk av tilbehøret
Next Post
Resirkulerbare materialer – hvilke bygningsmaterialer er egnet for resirkulering?