15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Non-Comedogenic Makeup-Viktighet og ikke-komedogene produkter

ikke-komedogene sminkepulverprodukter

Får du en kvise, og din første tanke er å dekke den over med sminke? Men hva om sminke påvirker huden din negativt og bare gjør ting verre? For å unngå dette er ikke-komedogen sminke et absolutt must. I denne artikkelen finner du ut hvilke pleieprodukter og sminke som hører til og hva kvinner med uren hud bør ta hensyn til.

Hva forårsaker akne og flekker?

Ikke-komedogen sminke betyr jevn hudfarge

For å forstå hvordan sminke fremmer eller kan fremme komedondannelse, er det viktig å forstå hva akne vanligvis er. Vanligvis er de tette porer. Når vi går gjennom puberteten (det vil si når hormonene våre går amok), blir talgkjertlene i huden vår virkelig aktive og produserer mer fett. Og for mye fett kan oppmuntre til utseendet av akne, kviser, hudormer og andre flekker.

Hvordan sminke kan gjøre akne verre?

Er porene dine tette av olje, døde hudceller og bakterier, og har en kvise på haken? Selvfølgelig er din første tanke å dekke til flekkete hud med tonnevis av concealer eller foundation og trylle frem feilfri hud raskt. Men vent litt! Sminke kan faktisk gjøre akneutbrudd verre fordi de fleste kosmetiske produkter er fylt med komedogene ingredienser. På grunn av dette må du lete etter ikke-komedogene produkter, det vil si at de ikke vil forårsake flekker.

Hva betyr ikke-komedogen sminke?

ikke-komedogen sminke ansiktsrensende skjønnhetsrutine

Komedogene ingredienser er de som tetter porene dine, oppmuntrer til dannelse av komedon og potensielt forverrer kviser.

Ikke-komedogene ingredienser er spesielt formulert for ikke å tette porene og er perfekte for kvinner med uren hud.

Så de viktigste komedogene ingrediensene du bør unngå er:

Sterkt komedogent:

– Isopropylpalmitat

– Myristyle myristate

– Acetylert Lanolin

– Kokosmør / kokosolje

– kakao smør

– hvetekimolje

Litt komedogent:

– aprikoskjerneolje

– avokado olje

– Peanøttolje

– Nattlysolje

– soyabønneolje

– sesamolje

Mange sminkeeksperter anbefaler fortsatt å unngå produkter som gjør det Vismutoksyklorid fordi det er en potensiell hudirritasjon. Naturlige alternativer til dette stoffet er pilrotpulver og ringblomstekstrakt. Parabener og silikoner bør også unngås ved akne.

ikke-komedogen naturlig kosmetikk hva du skal gjøre uten

Hva du skal bruke i stedet?

Den enkleste måten å unngå komedogene skjønnhetsprodukter er å lete etter de som er merket som oljefrie eller ikke-komedogene. Hvis du ikke har denne informasjonen, kan du se på ingredienslisten og se etter stoffene som er oppført ovenfor.

Se etter naturlige ingredienser som har lav komedogenitet. Graden av komedogenitet varierer fra 0 til 5 og indikerer om og i hvilken grad hudflekker favoriseres.

Ikke-komedogene oljer og naturlig kosmetikk

ikke-komedogen sminke vegetabilsk olje arganolje

De fleste ikke-komedogene produkter er oljefrie, men ikke alle oljer tetter porene. Ansiktsoljer som argan, stikkende pære, hamp eller jojobaolje har en grad av komedogenitet på 0 og kan trygt brukes mot kviser. Sheasmør er heller ikke komedogent.

Andre ikke-komedogene oljer (grad av komedogenitet 1) er:

– jojoba olje

– Babassu olje

– Cacay olje

– Emu olje

– villroseolje

– nype olje

– granatepleolje

– Neem olje

– ringblomstolje

– ricinusolje

– havtornolje

– druefrø olje

Medisinske urter mot kviser og kviser

ikke-komedogen sminke vegetabilske oljer

I tillegg til vegetabilske oljer hjelper medisinske urter fra naturen også med kviser og kviser. Andre ikke-komedogene aktive ingredienser som er egnet for problemhud:

Aloe Vera ekstrakt: beroligende, antiinflammatorisk og fuktighetsgivende.

– Kamilleblomstekstrakt: Rik på antioksidanter og antiinflammatoriske midler for glatt ansiktshud.

Marigold blossom ekstrakt: antiinflammatoriske ingredienser som hjelper irritert hud til å roe seg og slappe av.

– Witch Hazel Extract (Witch Hazel): Naturlig middel som hemmer betennelse og kan støtte det normale fuktighetsinnholdet i huden.

St. John’s Wort Extract: Rik på antioksidanter, betente pustler leges raskere og uten å etterlate arr.

– Tea Tree Extract: Naturlig antibakterielt middel som kan bekjempe akne og opprettholde pH i huden.

– Pilebarkekstrakt: Salisylsyre forekommer bare i spor i pilbarken. Det anses å være en effektiv og rask løsning for kviser.

– Bentonitt: Dette er en vulkansk mineraljord som absorberer urenheter og giftstoffer fra huden. Bentonittleire binder overflødig fett, renser tilstoppede porer og styrker bindevevet.

Velg ikke-komedogen sminke

ikke-komedogen betyr kosmetikkpleie

Komedogene ingredienser finnes i et stort utvalg av kosmetiske produkter, fra sminke og solkremer til rensemidler og fuktighetskremer. Derfor er det viktig å vurdere ingredienslisten når du velger produkter for din hudtype.

Selv om mange produsenter hevder at produktene deres er egnet for flekkete hud, er det kanskje ikke helt sant. Det er ingen lovlig forskrift eller ensartet merking av “ikke-komedogen”, så du bør ofte sjekke komedogeniteten til ingrediensene selv.

ikke-komedogen makeup-fuktighetskrem

Fuktighetskrem: Se etter produkter som sies å være oljefrie og lette. Konsistensen skal være mer flytende, men fortsatt lett bundet. Når kremen er påført, skal den trenge raskt inn i huden og ikke føles tung. Velg kremer som inneholder vannbindende midler og beroligende ingredienser som hyaluronsyre, vitamin E og glyserin.

vaskemidler: Du bør bruke rensemelk, lotion eller vaskegel to ganger om dagen. Se opp for dyprensende ingredienser som salisylsyre og glykolsyre som hjelper mot akne. Disse fjerner olje og smuss uten å tette porene eller forstyrre ansiktets naturlige fuktighetsnivå. Vaskemidler med aloe vera ekstrakt lindrer irritasjon og rødhet. Da er en behandling med en antibakteriell ansikts tonic fornuftig. Aktive ingredienser som trollhassel trekker porene sammen.

ikke-komedogen makeup-foundation med middels dekning

Solkrem og andre solkremer: Dagkremer med UV -beskyttelse skal være enkle å gni inn og absorberes umiddelbart. Solgeler og gelkremer er også ikke-fettete og hudvennlige.

Sminke med middels dekning bør brukes for flekkete hud. Hvis du Foundation og pulver Bruk med sterk opacitet kan gjøre akne problemer verre. Se i stedet etter en ikke-komedogen concealer for å dekke problemområdene, og påfør deretter et fundament med lett dekning over resten av ansiktet ditt. Et mineralpulver sørger for en fløyelsaktig matt sminkefinish.

ikke-komedogen sminkerensende melkevaskegel

Det er viktig å fjerne sminken fullstendig om kvelden og rense ansiktet godt. Dette gjelder også dager hvor du ikke bruker mye eller ikke sminker i det hele tatt. Riktig hudrens er avgjørende for vakker hud. Du bør også unngå grove skrellslag, da disse kan klø og gjøre huden din sensitiv. Bruk i stedet milde rensemidler med AHA- eller BHA -syrer for å fjerne overflødig fett og avleiringer.

Previous Post
Pianobord – bord i eiketre med skjult piano av Georg Bohle
Next Post
Kinesiske spisepinner – hvilke kreative ting kan du gjøre med dem?