15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY agurkemaske og andre skjønnhetsoppskrifter med agurker for hår- og hudpleie

agurk vanninnhold ingredienser hudoppskrifter

Skjønnhet er et viktig tema for hver kvinne, og hvert år bruker kvinner mye penger på forskjellige skjønnhetsprodukter. Uansett om det er ansikt, kropp eller hår, er kosmetikk en stor del av hverdagen vår. De fleste kosmetiske produkter inneholder imidlertid mye kjemi og er til slutt ikke så bra for huden din som det står på etiketten. På dette tidspunktet vil det være tilrådelig å bytte ut de dyre skjønnhetsprodukter med naturlige alternativer fra tid til annen. I dette innlegget finner du enkle oppskrifter på hjemmelaget naturlig kosmetikk med agurk. En DIY agurkmaske, for eksempel, er perfekt for tørr hud og kjedelig hår og andre skjønnhetsprodukter med agurker kan forsterke og til og med forynge huden din.

Hvorfor er agurken bra for huden?

agurk hud øyne ansikt kroppspleie

Agurken er en grønnsak fra gresskarfamilien som nesten utelukkende består av vann. Det høye vanninnholdet på opptil 90% er årsaken bak agurkens forfriskende egenskaper. I tillegg til den store mengden vann, inneholder agurker også vitamin A, B, C og folsyre. Derfor regnes grønnsaken som en viktig ingrediens i forskjellige kosmetiske produkter som masker, ansikts tonere, skrubber og balsam. Det fungerer perfekt på tørt hår og hud, revitaliserer og fukter dem. For å overbevise deg om allsidigheten til agurker i hud- og hårpleie, har vi samlet mange oppskrifter på hjemmelaget kosmetikk med agurk nedenfor.

Skjønnhetsoppskrifter med agurk til ansiktet

agurker på øynene mot hevelsesposer under øynene

Naturlig øyelenser

Det enkleste skjønnhetstrikset med de berømte grønnsakene er dette med agurkskivene på øynene. Skjær to tynne skiver fra agurken og legg en på hvert øye. Du forblir slik i omtrent 20 minutter og fjerner deretter rutene. Agurker på øynene bidrar til å redusere poser under øynene og puffiness under øynene. Med dette lille trikset forsvinner de mørke ringene og det slitne utseendet, slik at huden ser yngre og mer avslappet ut.

diy skjønnhetsoppskrifter agurk ansikt toner

Ansikts toner

På grunn av det høye vanninnholdet er agurk en ideell ingrediens for ansikts toner. Du kan lage en mild ansikts toner selv av en halv agurk, 3 ss trollhassel og 2 ss destillert vann. Bare kutt agurken i små biter og purér den sammen med trollhassel og destillert vann til det ikke er noen biter igjen. Fyll den selvlagde ansiktstoneren i en passende beholder og påfør den sjenerøst på ansiktet med en bomullspute. Oppbevar toneren i kjøleskapet og bruk den innen 3-4 uker.

agurk ansikt toner toner sitron oppskrift

Foryngende agurkmaskeoppskrift

Agurker er spesielt populære innen ansiktspleie fordi de sikrer en jevn hudfarge og forynger huden. Bland saften av en agurk med noen dråper sitronsaft for å lage en foryngende agurkmaske for huden. Det forbedrer hudfargen og gjør huden mer smidig.

agurk aloe salt hudpleie smidig hud

Behandling for akne og inngrodde hår

Blandingen av agurkjuice, eplecidereddik, aloe vera og tomatjuice er en ideell ansikts toner som foredler porene. Bland alle ingrediensene sammen og bruk en bomullsdott til å duppe toneren i ansiktet ditt, og la området rundt øynene være ute. Etter noen minutter, skyll grundig med vann.

agurkhud ansiktspleie sitron

Oppskrift på agurkemaske for akne

En agurkemaske mot fet hud kan trylles frem fra like deler gurkemeie og fersk agurkmasse med et skvett sitronsaft. Bare påfør blandingen på ansiktet ditt, la den stå på i 15 minutter og skyll grundig.

ansiktsmaske agurk hud aloe vera krem

Hudfarge maske

Hvis du ønsker å lage en lysende, hudtonende kveldsmaske selv, må du først male en agurk i kjøkkenmaskinen. Tilsett deretter ferskpresset juice av en sitron og 1 ts honning. Bland masken godt og påfør den på ansiktet om kvelden. La virke i 20 minutter og skyll deretter med varmt vann.

Oppskrifter for fuktighetsgivende agurkmasker

lag agurkemaske selv ansiktspleie

Agurkemasken er perfekt for tørr hud fordi den gir fuktighet. Nedenfor er tre gjør-det-selv-fuktighetsgivende agurkmaskeoppskrifter. Du kan prøve alle tre og finne den beste for huden din.

Forbereder agurkmaske havregryn

Fuktighetsgivende maske med agurk – 1. variant

Bland 1 ts havregryn med en finhakket agurk og la blandingen stå ved romtemperatur i omtrent en halv time til den tykner. Påfør deretter ansiktet, la stå i 20 minutter og skyll av. For enda mer fuktighet, tilsett 1 spiseskje honning i blandingen.

Agurkmaske avokado honning oppskrift hudpleie

Fuktighetsgivende agurkmaske – 2. variant

Hvis du ikke vil bruke havregryn, kan du prøve følgende oppskrift. Bare purér 1/2 kopp strimlet agurk med 1/2 kopp strimlet avokado, 1 eggehvite og 2 ts pulvermelk til den er jevn. Påfør ansiktsmasken og slapp av i 30 minutter. Skyll deretter med kaldt vann.

Lag din egen skjønnhetsoppskrift for agurk aloe hudkrem

Fuktighetsgivende ansiktsmaske med agurk – 3. variant

For kombinert hud kan du puré en halv agurk med 1 ss naturlig yoghurt for å fukte huden. La ansiktsmasken stå på i 20 minutter og skyll deretter av.

Agurk for huden – DIY oppskrifter for naturlig kroppspleie

lag agurkemaske ansiktsoppskrift selv

Agurker er ikke bare ansiktsmasker. Ulike kosmetiske produkter som inneholder agurk kan også være bra for kroppen. Her er noen få gjør-det-selv-forslag.

body spray agurk oppskrift body mist spray flaske

Kroppståke med agurk

Kroppsspray virker forfriskende og gir tørr hud mye fuktighet. Bland en knust agurk med 1 teskje aloe vera, 1 ss rosevann og en presse sitronsaft. Før gjennom en osteklut og hell væsken i en sprayflaske. Det er viktig å oppbevare Body Mist i kjøleskapet.

agurk skiver øyne ansikt solbrenthet omsorg

Salve for solbrenthet

Agurkskiver kan gjøre underverker ikke bare på øynene. Noen få grønnsaksskiver beroliger huden umiddelbart ved solbrenthet og uten kløe.

body scrub agurk body scrub oppskrift

Anti-cellulitt peeling oppskrift

Blanding av agurkjuice med kaffegryn og honning skaper en naturlig peeling av kroppen som er veldig effektiv mot skjemmende appelsinskall. Du kan også bruke denne oppskriften som en maske og skrubbe av etter 30 minutters eksponering.

Kjølebad med agurker om sommeren

Hvis du vil nyte et kjølebad om sommeren, kan du gjøre det enda mer forfriskende med noen agurkskiver. Fyll badekaret med lunkent vann, tilsett 2 kopper Epsom salt, 1 skiver agurk og 4-5 kvister peppermynte for et avslappende, forfriskende bad.

Skjønnhetsoppskrifter med agurk til hår

agurk hårbalsam hårpleie naturlig

Balsam for skinnende hår

Hvis du vil ha vakkert, skinnende hår, kan du drikke fersk agurkjuice. Det bør også bidra til å forhindre overdreven hårtap. Å bruke saften fra en agurk som balsam kan også gi håret glans.

agurkemaske oppskrift ingredienser hårpleie

Agurkemaske for hår

En agurkemaske er den ideelle behandlingen for hår skadet av klorert vann i svømmebassenger. Bland 1 egg, 1 ss olivenolje og en halv skrelt agurk til den er glatt. Fordel hårmasken jevnt i håret, la det virke i 10 minutter og skyll grundig.

Påfør agurk hårpleie balsam

Previous Post
Skjærebrett i marmor, plast eller tre for et sunt liv
Next Post
Arbeide med barn: 14 trebearbeidingsideer og enkle instruksjoner