15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Flekkete hud på ryggen – hva du skal gjøre og hvilke midler som er effektive

flekkete hud på ryggen tips og hudrettemidler kvinne

Folk som lider av bacne vet at det er like ille som kviser. Bacne (flekkete hud på ryggen) er vanskeligere å behandle fordi denne delen av kroppen er vanskelig å nå og heller ikke synlig. Hovedårsaken til kviser er hormonell ubalanse. Bortsett fra det kan stress, søvnmangel, dårlig hygiene og spisevaner også forårsake kviser. En liten endring i livsstilen din kan gjøre en stor forskjell for kroppen din og huden din. Her er noen tips og utprøvde rettsmidler du kan gjøre med uren hud på ryggen.

Hva forårsaker uren hud på ryggen?

Flekkete hud på rygg og skuldre hva du skal gjøre med kviser

Det er mange grunner til at folk får kviser. Men det er også viktig å vite hvorfor og hvordan kviser dannes.

Kroppen din produserer en fet sekresjon som kalles talg eller talg. Den er laget i kjertlene som er koblet til hårsekkene. Talget sikrer hårets smidighet og det øvre lag av huden.

Kviser dannes når det produseres for mye talg. Dette fører til overdreven keratinisering i folliklene, som blokkerer hudporene. Hvis den blokkerte hudoljen forblir under overflaten av huden, danner den en whitehead. Når den fortykkede hudoljen kommer til overflaten, dannes hudormer.

flekkete hud på fru Kylie Jenners rygg etter graviditet

Noen vanlige årsaker til akne er:

Genetisk predisposisjon. Akne er faktisk arvelig. Hvis det er en familiehistorie med akne, er det naturlig at neste generasjon også vil lide av akne.

Medisinering. Kviser kan oppstå som en bivirkning av noen medisiner, for eksempel visse antidepressiva.

Overaktive talgkjertler. Porene er tette med hudolje, noe som provoserer dannelsen av komedoner. Når bakterier trenger inn, oppstår hudbetennelse.

Syntetiske tekstiler som er for stramme kan forårsake kviser

Syntetiske tekstiler. I dag er mange klesplagg laget av materialer som akryl, polyester eller polyamid. Disse syntetiske stoffene lar ikke huden puste og absorberer ikke svette. Dette betyr at en stor del av svetten blir igjen på huden og fremmer dannelsen av bakterier, noe som fører til kviser. I tillegg bidrar klær som er for stramt også til økt kviser på ryggen.

Hormonelle endringer. Kviser er et vanlig problem i puberteten, når hormoner går amok. Men det er også årsaker til akne som kan utløse eller fremme akne i en annen fase av livet. Kviser kan oppstå hos mange kvinner under menstruasjon, etter graviditet eller i overgangsalderen.

Svakt immunsystem. Ved utilstrekkelig immunbeskyttelse oppstår betennelse og høyt aktive frie radikaler akkumuleres, som skader cellene.

Akne diett

glad kvinne med vakker hud spiser salat diett for kviser

Noen ganger er det nok å endre kostholdet ditt for å håndtere hudsykdommer. Du må unngå matvarer med høyt transfettinnhold (chips, pommes frites, bakverk, smultringer, etc.) samt matvarer med høyt glykemisk innhold som poteter, mais, ris, hvitt brød. Det er nødvendig å inkludere ferske grønnsaker og frukt, magert kjøtt og fisk i kostholdet ditt. Kjøttrettene skal bare tilberedes ved damping, grilling eller stuing.

Spis mer mat som anses å være betennelsesdempende. Bladrike grønne grønnsaker, fisk og tomater kan være gode tillegg til dietten mot akne. Som regel er omega-3 fettsyrer gode, karbohydrater dårlige. Stol på matvarer med lav glykemisk indeks og spis mye laks, avokado og valnøtter som inneholder mye sunt fett.

Riktig hudpleie

Hva du skal gjøre med kviser akne på baksiden Bacne

Hver hudpleierutine begynner med riktig rensing. For fet hud og kviser anbefales det å bruke pleieprodukter med tilsetning av salisylsyre. Det har antiinflammatoriske og antibakterielle effekter og stimulerer cellefornyelse. Det er også fornuftig å bruke en spesiell dermatologisk såpe med en optimalisert pH -verdi og fruktsyrer.

Ryggskall med havsalt etter et besøk i dampbadet eller badstuen

En mild peeling av de døde hudcellene er viktig for en vakker hudfarge. Hvis det oppstår kviser på ryggen, skuldrene eller brystet, kan bruk av grove skrubber bare gjøre situasjonen verre. En mandelsyreskall er godt egnet for sensitiv hud. Mandelsyre har antiseptiske og antiseborrheiske egenskaper og kan ikke bare rense, men også tone huden.

Regelmessige besøk i badstuen og dampbadet har helt klart positive effekter på kviser. Ved hjelp av dampen åpnes porene og talgen kan lettere slippe ut av huden. Den økte blodsirkulasjonen fremmer de metabolske prosessene og bidrar dermed til en jevn hudfarge.

Pleieprodukter mot skadet hud på ryggen

ryggløs kjole vakker hud på ryggen er viktig

Når du velger pleieprodukter, bør du lese etikettene på pakningen nøye og unngå kosmetikk som inneholder lanolin, petrolatum, voks, mineral og vegetabilske oljer.

Og hva hjelper mot uren hud på ryggen?

Når du velger kremer, salver for å behandle kviser, vær oppmerksom på følgende ingredienser som effektivt vil bekjempe kviser:

– Keratolika med uttalte bakteriedrepende og antiinflammatoriske effekter (salisylsyre, mandel, azelainsyre);

– Fruktsyrer (glykolsyre, eplesyre, melkesyre), som forbedrer hudens permeabilitet for medisinske preparater. De fukter og stimulerer cellefornyelse.

-Plantekstrakter med antiinflammatoriske, beroligende og sårhelende egenskaper (kamille, salvie, aloe vera).

– Antioksidanter: vitamin C og polyfenoler fra druer

– Antiseptika (kamfer, mentol, mentol laktat). De kjøler huden behagelig, lindrer kløe og lindrer irritasjon.

– stoffer som absorberer talg og lindrer betennelse (leire, kaolin, silisium, sink og andre mineraler)

– Hudblekemidler som inneholder hudblekende ingredienser og reduserer pigmentering etter kviser.

Steam åpner porene godt mot akneingredienser for å bekjempe kviser effektivt

Den aktive ingrediensen benzoylperoksid (5-10%) gjør underverker mot kviser og kviser. Nesten alle hudleger sverger til BPO som deres beste bacne kur fordi det motvirker veksten av akne bakterier. Men vær forsiktig så det kan flekke håndklær og klær.

Hvis betennelsen er alvorlig, kan hudlegen også foreskrive aktuelle preparater eller retinoider. De forhindrer arrdannelse og glatter huden. Om sommeren bør disse imidlertid brukes med forsiktighet fordi retinolbaserte legemidler gjør huden følsom for UV-stråling og kan forårsake hyperpigmentering.

4 -trinns omsorgsrutine for å bli kvitt ryggsårene raskt

Hva du skal gjøre mot uren hud på ryggen Dusjskall

Trinn 1

Påfør en tea tree oljeløsning direkte på den berørte huden to ganger om dagen til kvisene er borte. Ifølge eksperter kan tea tree olje være like effektiv som kremer som inneholder 5 prosent benzoylperoksid. Før bruk bør tea tree oljen fortynnes med vann i forholdet 1: 1. Bruk for eksempel en løsning av 60 ml tea tree olje og 60 ml vann.

Blemished Skin on the Back Hjem Rettsmidler Sitronsaft Baking Soda Peeling

steg 2

Peeling ryggen din med en naturlig skrubbe annenhver dag. En blanding av sitronsaft og natron, fortynnet med litt vann, er svært effektiv mot kviser. Sitronsaft hjelper til med å fjerne tilstoppede hudporer og fjerne døde hudceller.

Bland saften av en sitron, 1 ss bakepulver og litt vann i en liten bolle. Dypp en bomullsdott i blandingen og påfør den direkte på ryggen din. La blandingen tørke helt. Skyll huden med kaldt vann og gjenta prosessen to ganger om dagen til kvisene er borte.

Pakningspulver vannpasta kroppsskall mot kviser

trinn 3

Lag en natronpasta ved å blande like deler vann og natron. Natron vil fjerne døde hudceller og fjerne tette porer. Limen brukes som et vanlig rengjøringsmiddel. Påfør på huden tre ganger i uken og skyll med vann.

Flekkete hud på baksiden krem ​​mot kviser salisilsyre

Trinn 4

Etter rensing, påfør et tynt lag med en reseptfri krem ​​som inneholder benzoylperoksid eller salisylsyre. Det vil tørke ut kviser og forhindre nye utbrudd. Pass på at kremen med BPO er helt tørr før du tar på deg klærne. Hvis den fortsatt er fuktig, kan kremen få flekker på klærne.

Forhindre bacne

Bruk en stor ryggbørste med badebørste mot kviser

Dusj og bade ordentlig

Sjampo og balsamrester kan tette porene. Derfor er vaskesekvensen veldig viktig. Først må du vaske håret, deretter kroppen. Velg riktig vaskemaske for å vaske kroppen din – ikke for myk, men ikke hard. Unngå svamper laget av kunstige materialer. Ikke bruk pimpstein og grove verktøy på problemområder. På den måten vil du bare spre infeksjonen og skade huden. For effektiv rengjøring av ryggområdet er det best å bruke en ryggsvamp med håndtak.

Ta en dusj rett etter treningen

Etter trening, ikke la svette og skitt sitte på huden din. Dette oppmuntrer til vekst av bakterier og fører til kviser på ryggen. Ta en dusj så snart som mulig etter treningen. Du bør også vaske disse svette treningsklærne umiddelbart.

vakker hud på baksiden skikkelig hudpleie peeling

Hold håret borte fra ryggen

Langt hår kan holde svette på ryggen, noe som fører til kviser. Vask håret regelmessig og bind det i en høy bolle eller hestehale.

Bruk klær laget av naturlige stoffer (Lin, bomull, silke, viskose, etc.). Unngå stramme klær og tette stropper. Dette vil redusere rødhet betydelig og stoppe ny betennelse fra å utvikle seg. Bomull lar huden din puste og transporterer bort svette.

Til tross for den rådende oppfatningen vil det gjøre det Soling forbedrer ikke de inflammatoriske reaksjonene forbundet med akne. Overdreven soleksponering tørker huden og kan provosere enda større talgproduksjon. Dette gjelder også UV -lyset i solariet.

ryggløs brudekjole boho ser vakker hud ut på ryggen

Det anbefales ikke å klemme ut kviser på baksiden. Ikke bare er det stort sett mislykket, men det gjør faktisk akne verre. Hvis bacne ikke forsvinner permanent og tilstanden din forverres, må du kontakte en hudlege. Du vil også motta individuelle råd for å forhindre at utslett gjentar seg. Det viktigste med hvordan bli kvitt kviser på ryggen er at kompleks behandling er nødvendig. Når det er sagt, kan du ikke kurere betennelse med bare et bad eller bare et kosthold mot akne. Det er nødvendig å kombinere forskjellige prosedyrer for å finne ut hva som er best for huden din. Bare med tålmodighet og tilstrekkelig utholdenhet kan du bli kvitt akne permanent.

Iført ryggløse kjoler bli stolt kvitt bacne

Previous Post
Lage smykker for barn – 11 fargerike ideer med instruksjoner for vakre halskjeder og armbånd
Next Post
Hvordan du kan ha Heidi Klums drømmeskikkelse og faste ben