15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Vintertype Farger med dyktig stil: fargeråd og stylingtips

vintertype farger farge type hud øye farge hårfarge

Akkurat som vi skiller mellom fire årstider i naturen, kan mennesker også klassifiseres i henhold til deres utseende, avhengig av årstid. Fargen på hud, øyne og hår er avgjørende. Etter en fargekonsultasjon bestemmes den respektive fargetypen. Den gir orientering til klær, sminke, tilbehør og generell styling, til fargene som er fordelaktige for typen og de som er minst egnet for ham. Hvordan du tydelig kan se om du tilhører vintertypen og hvilke vintertypefarger som er, avslører vi i artikkelen.

vintertype farger hårfarge blonde tips

Vintertypen er en av de vanligste typene i Europa, Afrika, Asia og Fjernøsten. Personer med lys, porselenlignende hud og mørkt eller platina-blondt hår, så vel som de som solbrenner veldig raskt og har mørke øyne, kan beskrives som vintertyper. Selv om motsetninger ofte tiltrekker seg, gjelder det ikke vintertypen farger. Når det gjelder klær og styling, bør vintertypen generelt unngå varme, gulaktige nyanser og stole på kule og klare farger. Ellers vil den bleke hudfargen se usunn og tørr ut. I kontrast får vinterens fargepalett hudfargen til å se strålende og frisk ut.

Bestem fargetype: vintertypen

vintertype farger fargetype bestemme tips test

Vet du nøyaktig hvilken fargetype du er? Noen ganger hender det at en høsttype eller en sommertype er feilaktig tildelt som en vintertype under en fargekonsultasjon. Dette betyr at pigmenteringen og de valgte fargene ikke harmonerer med hverandre. Det er derfor alltid lurt å bestemme din egen fargetype basert på de viktigste egenskapene: hud-, øye- og hårfarge. Hvilken hudfarge, hvilken hårfarge og hvilken som er øyefargen til vintertypen er spørsmålene som vil gjøre stylingen din mye lettere i ettertid. Vi oppsummerer her hva som er veldig typisk for vintertypen.

vintertype farger kjendis skjønnhet fargetype marion cotillard

Olivenfarget hud er typisk for vintertypen. Imidlertid er det unntak som den såkalte Snow White-typen, som setningen: “Huden så hvit som snø, leppene så røde som blod og håret så svart som ibenholt” beskriver veldig presist. Dette kjennetegnes først og fremst av den veldig lyse, porselenlignende hudfargen som knapt blir brun. Fargen på håret av vintertypen er for det meste mørk: fra mørk brun til svart. Imidlertid, spesielt i barndommen, er det også en veldig lys blond eller platinablond. Den kule undertonen uten gyllen glans er rett og slett karakteristisk. Øyefargen og øyenbrynene er vanligvis umiddelbart merkbare i vintertypene. Øynene kommer i alle mørke til svartbrune variasjoner, men også i gråblå, isblå og intens, mørkeblå. Det hvite i øynene er veldig uttalt. Kontrasten mellom den lyse huden og det mørke håret er det som gjør at vintertypen ser så interessant ut.

Vintertype eller høsttype?

vintertype farger blonde blå øyne lys hud naomi watts

Vintertype forveksles veldig ofte med høsttype. Hvis du ikke helt kan finne ut hvilken som tilhører, kan du gjøre en enkel test. Alt du trenger er gull- og sølvsmykker og et speil. Foran speilet må du sette smykkene nær ansiktet ditt. I hvilket tilfelle fremstår hudfargen friskere og mer strålende, og når ser den blek ut? Hvis sølv passer hudfargen bedre, kan en tilordnes vintertypene.

vintertype farger bella hadid kjendis modell hud

Testen bør utføres med bare ansikt og i dagslys. Hvis du fremdeles er usikker, kan du bruke et stykke gull og sølv i stedet for smykker, for eksempel en topp eller kjole fra garderoben. Noen ganger er det imidlertid ikke lett å bestemme din egen fargetype. Deretter kan du se på fremtredende vintertyper og sammenligne dem med dem. Slike er Marion Cotillard, Catherine Zeta Jones, Anne Hathaway, Bella Hadid og andre.

vintertype farger bella hadid antrekk lyse farger

  • Hud: Alabasthvit og følsom for sol eller olivenbrun uten fregner
  • Øyne: blå, grønne nyanser, fra lys til mørk brun
  • Hårfarge: mørk brun, svart, sølvgrå, askeblond

De enkelte fargetypene forholder seg til forskjellige proporsjoner av stoffene melanin, karoten, hemoglobin, etc. Dette definerer undertonen i huden, fargen på øynene og håret.

Vintertypen: typiske trekk

vintertype farger stil marion cotillard skriver ut kontraster

Vintertypen er preget av en kjølig hudfarge som ikke nødvendigvis ser blek ut. Hvis den er litt mørkere, solbruner raskt og har en olivenundertone, regnes den også som en vintertype. Øynene hans er vanligvis veldig kule – blå, grønne eller mørkebrune. Håret blir oftere mørkt – mørkt brunt eller svart og grått raskt, noe som ofte resulterer i et flekkete utseende.

Vintertypefarger: Disse fargene er fordelaktige

vintertype farger palett sterke nyanser toner

Klar, intens og kul farger som setter sterke kontraster til hud og hårfarge er fordelaktig for kvinner om vinteren. Nyanser som har en rosa-blå undertone passer veldig godt til hudfargen og flatere den. Vintertypens farger inkluderer: turkis, smaragd, ultramarin, isblå, kongeblå, plomme. I utgangspunktet er alle blå nyanser ideelle her. Dyp svart og klar hvit ser ekstremt bra ut på denne fyren og ligner ingen andre. Favorittene av typen Snow White inkluderer alle nyansene i den røde vinterpaletten, for eksempel kald rød, bringebærrosa, fiolett og lilla. Andre alternativer er kanarigul og antrasitt. De understreker perfekt typen.

  • Rød: primær rød, blå rød, bordeaux
  • Fiolett: fra syrin til blåfiolett
  • Gul: primær gul, sitrongul
  • Grønn: primærgrønn, blågrønn
  • Blå: himmelblå, kongeblå, marineblå, indigo
  • Andre: alle gråtoner som er kalde og klare, sølv, rosa, rosa, syklamen, magenta, dyp svart, ren hvit

Vintertype farger: no-gos

vintertype farger stil antrekk no go anne hathaway

De gulaktige nyansene som oransje, gul, grønn med gul skjær, oker og jordfarger er no-gos når det gjelder vintertypefarger. Disse får den bleke huden til å virke litt usunn og gyllen. Svært delikate pastellfarger så vel som de brune tonene er heller ikke et godt valg for vintertypekvinnene.

Vintertype hårfarger

vintertype farger hårstiler mørkebrun

Siden vintertypen naturligvis har hårfarge med en utpreget, kald undertone, er askete nyanser og toner også egnet for dem. Den naturlig mørkebrune eller svarte manken blir raskt grå og du merker ofte sølvhåret. Kalde nyanser bør brukes som en passende farge for hårfarging av hele håret. Hvis du vil ha mer bevegelse i håret, kan du lage høydepunkter. Disse skal helst være sølvblonde. Gull og røde toner regnes som ufordelaktige og bør unngås. Hvis du fortsatt ikke vil klare deg uten blond og rød, bør du velge askeblond eller rød med et blått kast. Hårfarger som ikke passer til vintertypen er: kastanje og lysebrun, lin og gyldenblond.

Vintertype farger og sminke

vintertype farger styling tips sminke sminke

Med den uttrykksfulle karismaen som vintertypen besitter, kan du klare deg helt uten sminke. Imidlertid er litt rødme, leppestift og øyevekt passende. Som et resultat fremheves de naturlige ansiktstrekkene stilfullt og kommer virkelig til sin rett. Ved spesielle anledninger er du velkommen til å bruke en lys rød eller rosa leppestift. Disse fargene kontrasterer fint med mørkt hår. For øyenskygge bør du velge en nyanse som matcher øyefargen eller alternativt en kaldblå ​​nyanse.

vintertype farger sminke sminke platina blond

Optimal for kvinner med mørkt hår og lys hud er å bruke en leppestift i kalde, sterke farger som rosa, kirsebærrød eller lilla. Slik vil huden se frisk og strålende ut. For å mestre utseendet bør du jevne ut rødhet og mørke skygger med concealer. For hverdagen er det helt tilstrekkelig å understreke øynene med litt svart mascara.

Vintertype farger

vintertype farger kjendis marion cotillard antrekk grønt

For alle fargetyper kan regelen om at toppen og tilbehøret på overkroppen tilhører den respektive fargetypepaletten og skal matche hud-, øye- og hårfarge og bukser eller skjørt også kombineres fra andre fargepaletter. Farger du bør unngå er: gulgrønn, olivengrønn, oker, oransje og eggeskallfarger.

vintertype farger motestil kontrasterer grønne trykk

Vintertypen elsker kontraster og lyse fargekombinasjoner som svart og hvitt og effektive mønstre er ideelle for dem. Han er også velkommen til å bruke kraftige røde, lilla og rosa toner. Selvfølgelig inkluderer de foretrukne vintertypefarger alle blå nyanser og ellers upopulære, kule gråtoner. Når det gjelder klesstilen, bør vintertypen unngå frills, buer og andre lekne detaljer og foretrekke klare snitt.

vinter type farger mote stil bright pops farge magenta

Subtile farger får den ellers bleke huden til å virke enda blekere og forstyrre helhetsbildet. Så sterke, lyse farger og kombinasjoner med høy kontrast er noe for vintertypedamer. Faktisk er det bare de av alle fargetyper som har råd til et så dristig utseende uten å se kunstige eller upassende ut.

vintertype farger tone på tone antrekk grå

Grafiske trykk og mønsterstoffer er gode valg for vintertyper. Hvis du vil skille deg ut litt eksentrisk, kan du velge en av de ikke-fargene og skape et ton-i-ton-utseende. Å kle seg i svart, grått eller hvitt fra topp til tå er like flatterende og regnes også som tidløst og klassisk.

vinter type farger smykker Emily Blunt stil

Som allerede nevnt, bør vintertypen heller unngå gull og kobber og foretrekke sølvsmykker eller alternativt hvitt gull og platina. Edelstenene i sterke farger som rubin, smaragd og safir eller halvedelstener som turkis, akvamarin og lapis lazuli ser bra ut på ham.

vintertype farger marion cotillard klær blå

Svaret på spørsmålet: Hvilken type vinterfarger som ser veldig bra ut, kan svares raskt: Alle farger som er rene og kalde, som vinteren selv.

Previous Post
Hoppetauøvelser – fordeler, variasjoner og treningsplan på et øyeblikk!
Next Post
4 nyttige yoga -asanas for kvinner – enkle øvelser for nybegynnere