15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag dusjgel selv – 7 flotte oppskrifter for beroligende og velvære naturlig pleie

Lag din egen dusjgel kjerne såpe sitron emballasje oppskrift ingredienser

Naturkosmetikk har blitt brukt i lang tid og er helt hip. Alle som allerede har jobbet med naturlig kosmetikk vet at det er mange grunner til å bruke disse naturpleieproduktene. I dagens artikkel lærer du hvordan du lager en beroligende dusjgel selv og finner gode oppskrifter som ikke bare vil skjemme bort huden din, men også sansene dine. Bare prøv våre oppskriftsideer, så går det bra!

Fordeler med den hjemmelagde dusjgelen

lag din egen alkaliske dusjgeloppskrift basissalt

Hvis du allerede har bestemt deg for å lage en dusjgel selv, er det første du kan gjøre å finne ut hvilke ingredienser som kommer inn i pleieproduktet. Muligheten for å fullstendig gjøre uten skadelige ingredienser er selvfølgelig også verdt å nevne. Og sist, men ikke minst, kan du lage en dusjgel selv som samsvarer med dine ideer og preferanser. Kanskje du har en klar ide om den forførende duften du vil skjemme bort sansene dine med? Eller kanskje du vil gjøre noe godt for kroppen din med naturlige, hudvennlige og til og med helbredende ingredienser? I det følgende vil du finne ut hvordan du kan blande din egen dusjgel med høy hudtoleranse.

Lag dusjgel selv oppskrift med ostemasse

Såpe såpe, naturlige produkter, urter, lag et dusjbad selv

Du kan enkelt lage dusjgel selv ved å bruke følgende grunnoppskrift:

 • 80 g – 90 g ostemasse eller naturlig såpe
 • 400 ml vann
 • 2 ss vegetabilsk olje (solsikkeolje, sesamolje, olivenolje, mandelolje, kokosnøttolje)
 • valgfritt: 15 ml grønnsak, flytende lecitin (tilgjengelig på apoteket)
 • Som et alternativ til lecitin kan du bruke andre fortykningsmidler som johannesbrødgummi, maisstivelse eller xantangummi

Instruksjoner for å lage dusjgel selv

Lag deg selv naturlig kosmetikk dusjgel tea tree olje

For ditt beroligende og sunne dusjbad må du først gni kjernen eller naturlig såpe i små biter med en kjøkkenrasp. I mellomtiden, legg vannet i en kjele og kok opp. Tilsett deretter revet såpe i vannet under konstant omrøring. Rør rundt med vispen til all såpen er oppløst. Ta væsken av ovnen og la den avkjøles. For å unngå klumper, rør med vispen innimellom. Tilsett deretter vegetabilsk olje og lecitin i den lunkne massen. Hvis du ikke bruker lecitin, må du riste dusjgelen grundig før hver bruk, slik at de forskjellige ingrediensene kombineres med hverandre. Du kan oppnå en tykkere konsistens med litt mer såpe og en tynnere ved å tilsette ekstra vann.

Valgfrie ingredienser for en hudvennlig og aromatisk badeglede

eteriske oljer oliven linfrø gresskarfrø naturlig kosmetikk

Hvis du vil lage din egen dusjgel, kan du variere ingrediensene ved å legge til andre ingredienser. Kanskje du vil fukte huden din, kan du legge til litt honning. Avhengig av om du vil lage en forfriskende eller avslappende dusjgel, anbefaler vi å tilsette urter og te samt essensielle oljer. Sistnevnte gir ditt selvlagde dusjbad en forførende, umiskjennelig duft og fremkaller en god velværefølelse når du dusjer hver dag.

Lag alkalisk dusjgel selv

honning naturlige produkter hjemmemedisiner forbereder dusjgel

Hvis du vil støtte huden din i sin naturlige funksjon, kan du lage en alkalisk dusjgel selv. Det alkaliske dusjbadet utvider hudens porer og letter den naturlige rensingen av huden. For dette dusjbadet trenger du følgende ingredienser:

 • 50 g revet naturlig såpe (f.eks. Ostemasse eller fåremelkssåpe)
 • 200 ml base-te (ferdig blandet)
 • 5 g basepulver
 • 20 ml mandel-, jojoba- eller salvieolje

Den revne såpen røres inn i den varme basen. Deretter tilsettes basepulveret og til slutt oljen. Pisk væsken kraftig og oppbevar i kjøleskapet.

Lag dusjgel selv uten ostemasse såpe – tea tree oil shower gel

aromaer duftnoter gjør din egen dusjsjelsvamp

Du er velkommen til å forberede et dusjbad med tea tree olje, som støtter utvinning av forkjølelse og er svært effektiv for ulike hudproblemer. Til 150 ml tea tree shower gel trenger du disse ingrediensene:

 • 75 ml luktfri vegetabilsk olje (jojoba-, mandel- eller hvetekimolje)
 • 75 ml betain
 • 3 ss melkepulver
 • 10-15 dråper tea tree olje (du er velkommen til å variere mengden og bruke litt mindre tea tree olje eller delvis erstatte den med timian olje)

Bland først betainet med melkepulveret og tilsett langsomt oljen. Tilsett deretter den essensielle oljen og bland godt.

Lag peeling dusjgel selv

Lag din egen dusjgel rosmarin urter fruktig peeling

For en myk og smidig hud kan du av og til bruke en eksfolierende dusjgel. Hvis du har en nøytral og parfymefri naturlig kosmetisk dusjgel hjemme, kan du gjøre den til en kroppsskall ved å tilsette naturlige midler, som parfymer huden din og gjør den nydelig myk.

Ingredienser:

 • 250 ml nøytral naturlig kosmetisk dusjgel
 • 1-2 kopper hvitt sukker
 • 2 ss olivenolje
 • 1 ts ingefærpulver
 • 1 ts kanel
 • 1/2 ts limeolje

Lag din egen fuktighetsgivende dusjgel

Lag din egen dusjsåpe som pleier og gir fukt

Alle som sliter med det irriterende problemet med tørr hud trenger en dusjgel med høyt fettinnhold. Du kan lage et fuktighetsgivende dusjbad selv av disse ingrediensene:

 • 75 ml betain
 • 5 g guargummi
 • 65 ml luktfri vegetabilsk olje
 • 10 ml avokadoolje (alternativt: sheasmør)

For den hjemmelagde dusjgelen, bland først guargummien med betainen og tilsett lett den oppvarmede vegetabilske oljen. Tilsett til slutt avokadooljen og bland alt godt sammen.

Lag deg en oppskrift på dusjgel for barn

Lag din egen dusjgel for barn med urter som er skånsomme for huden

Den delikate og følsomme huden til barn trenger spesielt skånsom pleie. Du kan lage et mildt dusjpulver selv for de minste av følgende ingredienser:

 • 50 g revet naturlig ostemasse
 • 200 ml mild urtete
 • 2-3 ts mandel- eller sesamolje
 • 1 ts honning

Ha den revede såpen i en tom flaske og hell den varme teen over den. Rist flasken og tilsett honning og olje. Rist blandingen godt igjen og la den avkjøles. Oppbevar hjemmelaget dusjgel for barn i kjøleskapet.

Få menn til å dusje selv

rosmarin peppermynte gjør-det-selv dusjbad for menn

Hvis du vil overraske en mann med et behagelig duftende dusjbad, kan du kopiere følgende oppskrift og bruke eterisk olje til å lage en individuell duft i henhold til dine personlige preferanser.

Ingredienser:

 • 50 ml rosmarinvann
 • 30 ml betain som et overflateaktivt middel
 • 10 ml luktfri vegetabilsk olje
 • 3 g guargummi
 • 5-10 dråper eterisk olje etter eget valg (f.eks. Forskjellige tresorter, røkelse og kanel)

Bland betain og guargummi og rør inn den lett oppvarmede vegetabilske oljen. Tilsett deretter rosmarinvannet og den essensielle oljen og rist alt i en flaske.

Dusjgel som en fin gaveide

lag deg en flytende dusjgel -gaveetikett

Så snart du har forberedt den naturlige dusjgelen, kan du fylle en tom plastflaske med væsken fra en brukt dusjgel og gjøre den tilgjengelig for bruk. Du kan selvfølgelig rengjøre og bruke emballasjen så ofte du vil etter at den er brukt opp. Hvis du leter etter originale gaveideer, kan du fylle den selvlagde dusjgelen i en visuelt tiltalende glassflaske og gjøre den til en fin og personlig gave. For å få dusjrommet til å se enda mer attraktivt ut, kan du dekorere flasken med en vakker sløyfe og henge opp en etikett med ingrediensene som brukes og duftens retning. Hvis den beroligende dusjgelen er beregnet på personlig bruk, anbefales ikke glasset. Dessverre er det en risiko for at glassflasken blir glatt og går i stykker når den kommer i kontakt med vann. Snarere er glassflasken ment som en elegant utseende gaveemballasje.

Holdbarhet for hjemmelaget dusjsåpe

lag dusjgel selv instruksjoner ingredienser

Hvis du ikke bruker konserveringsmidler i produksjonen av dusjgelen, blir holdbarheten til produktene forkortet tilsvarende. Dessverre er det svært vanskelig å gi generelt gyldig informasjon om holdbarheten, ettersom mange faktorer påvirker holdbarheten. I stedet må du bruke retningslinjer for selvlagde kosmetiske produkter. Hvis du holder dusjgelen ved romtemperatur, må du vite at ingrediensene vil reagere med hverandre etter noen dager. Du kan hjelpe til med å bevare det ved å tilsette litt vitamin E, eller du kan beholde det selvlagde produktet i kjøleskapet. Selvfølgelig er hygiene under produksjonen av vesentlig betydning for kvalitet og holdbarhet.

Previous Post
Progressive linser i trend – hvorfor multifokale briller er verdt
Next Post
Yoga øvelser hjemme