15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Glykolsyre peeling – hvilke positive effekter har AHA fruktsyre?

Glykolsyre Peeling Face T Zone Behold rens

I dag finnes AHA -etiketten på mange hudpleieprodukter. Men hva er det egentlig som ligger bak og hvilke positive effekter har den mest kjente fruktsyren på huden? Den mirakelhelbredende ingrediensen skal glatte ut rynker, rense huden med kviser og hudormer i dybden, og dermed hjelpe med fet hud, forbedre pigmentering og fjerne døde celler fra overflaten av huden. Det sies at glykolsyre -peeling og krem ​​holder løftet – fordi de alltid er veldig populære og ikke bare tilbys av skjønnhetspleie og apotek, men er også tilgjengelige i spesialforretninger. I artikkelen kan du finne ut hva som ligger bak trenden og hva du skal se etter når du kjøper og bruker et kosmetisk produkt som inneholder AHA.

Glykolsyre peeling og krem ​​- hva ligger bak begrepet AHA fruktsyre?

Glykolsyre Peeling Skin Cleanse Oppretthold pusten

Glykolsyre ble opprinnelig hentet fra sukkerrørsaft og ble derfor ansett som en helt naturlig fruktsyre. I dag er det også oppnådd og bearbeidet syntetisk, blant annet. Uavhengig av fremgangsmåten og metoden tilhører glykolsyre, sammen med 4 andre fruktsyrer, gruppen av alfa -hydroksykarboksylsyrer. Forkortelsen for dette kompliserte navnet er AHA og finnes på etikettene til mange kosmetiske produkter. Her er de andre fruktsyrene som forekommer naturlig og sies også å ha en positiv effekt på huden:

 • Glykolsyre hentet fra sukkerrør
 • Melkesyre, som er isolert fra melk
 • Sitronsyre, er hentet fra frukt som appelsiner og sitroner
 • Eplesyre, fra epler og pærer
 • Vinsyre hentet fra druer

Glykolsyre Peeling Face Skin Cleanse Asian Woman

Glykolsyre brukes mest i kosmetikkindustrien fordi den anses å være effektiv og ufarlig for helsen. Sammenlignet med de fire andre syrene, muliggjør deres minste molekylære struktur bedre absorpsjon og trenger derfor inn i huden. Handlingen deres refererer til ødeleggelsen av forbindelsene mellom gamle hudceller, slik at selv herdede hudflak kan løsnes. Dette kan høres skremmende ut ved første øyekast, faktisk har prosessen mange fordeler – huden glattes ut, føles myk, den bleke hudfargen fjernes. Ikke rart at glykolsyre -peeling er så populær.

Hva er fordelene med glykolsyre peeling?

Glykolsyre -peelingstips lurer på ren hud

En glykolsyre peeling og ytterligere hudpleie med AHA fruktsyre gir flere fordeler:

 • Stimulerer blodsirkulasjonen og bidrar til en frisk hudfarge
 • Fremmer syntesen av kollagen og strammer på denne måten huden i ansiktet
 • Fjerner de døde hudcellene og akselererer derfor fornyelsen av huden.
 • Kan effektivt behandle pigmentflekker.
 • Passer for alle hudtyper: ved fet hud blir det øvre hudlaget grundig rengjort, tørr hud blir mer motstandsdyktig
 • Kan kombineres med andre pleieprodukter ettersom det øker mottakeligheten til ansiktshuden betydelig. På denne måten kan kremer og masker også virke dypt inn i porene.

Hvilke resultater kan du forvente??

Glykolsyre -eksfolierende hudpleie gjorde det enkelt å finpusse porene

 • Huden ser frisk ut og huden føles mykere.
 • Rødhet og pigmentflekker kan delvis forsvinne.
 • Små rynker er heller ikke lenger synlige.
 • Kan kombineres perfekt med produkter mot aldringsprosessen.
 • Kviser og hudormer kan også forsvinne delvis – dette er fordi når det øverste hudlaget fjernes, tetter hudflakene ikke lenger porene, og derfor kan huden puste bedre.

Påfør kosmetiske produkter som inneholder glykolsyre hjemme

Påfør glykolsyre -peeling på sensitiv hud med solkrem

De kosmetiske produktene som er kommersielt tilgjengelige, inneholder vanligvis mellom 6 og 10 prosent AHA fruktsyre og anses derfor som ufarlige og kan også påføres hjemme. Uansett er det svært viktig å få detaljert informasjon på forhånd om riktig søknad og i tvilstilfeller fortsette å søke råd fra lege. Spesielt allergikere og personer med sensitiv hud som har en tendens til å rødme, bør først diskutere effekten av det kosmetiske produktet med en lege og deretter, for å være på den sikre siden, først bruke det på et lite hudområde på underarmen for å teste for toleranse.

Glykolsyre Peeling Effects Fordeler AHA Fruktsyre

Siden glykolsyren forsiktig fjerner de øvre hudcellene og det nedre hudlaget er nytt og sensitivt, anbefales det å bruke pleieproduktene om kvelden. Dette gir huden nok tid til å regenerere seg til neste morgen. Uansett årstid bør du alltid bruke solbeskyttelse i løpet av dagen. Den nye huden er veldig utsatt for solbrenthet.

Påfør krem ​​med glykolsyre

Hvis du kjøper flere produkter som inneholder AHA fruktsyre, må du passe på at de er fra en serie og fra en produsent. På denne måten vil prosentandelen av AHA fruktsyre i de enkelte produktene ikke overstige de tillatte 10% totalt sett. Med 10 prosent -regelen er meninger forskjellige – noen leger hevder at under 10 prosent faller effektiviteten til produktene kraftig, mens andre sier at over 10 prosent løsningen er for sterk. Uansett kan nybegynnere starte med lave konsentrasjoner.

Hvilke produkter kan inneholde glykolsyre? Nesten alle sammen – fra fuktighetsgivende kremer, også kremer for øyet, fuktighetsgivende kremer, til produkter for ansiktsrens som masker, rensemidler, til og med serum. Ingrediensene er oppført på emballasjen i synkende rekkefølge, normalt skal AHA -fruktsyren vises enten som forkortelsen AHA eller som glykolsyre ovenfor, ved siden av de aktive ingrediensene. Du kan også finne prosentandelen av konsentrasjon der.

Slik lager du glykolsyre hjemme – instruksjoner og vanlige spørsmål

Glykolsyre Peeling Rynke Reduksjon Tips Triks

Og så kan du gjøre en mild glykolsyre som skreller deg selv med en mild eksfolierende maske du har kjøpt – fjern først sminken, avfett ansiktets hud og skyll den grundig av. La deretter huden puste i 5 til 10 minutter, påfør deretter peeling – først behandle de ufølsomme og deretter de følsomme områdene i ansiktet. Videre bør du følge produsentens instruksjoner strengt, spesielt når det gjelder skrellens varighet. På slutten fjerner du skrellen forsiktig. Syren må kanskje nøytraliseres etterpå – også i dette tilfellet bør du følge produsentens instruksjoner strengt, slik at huden ikke blir skadet. En passende oppfølgingsbehandling og solbeskyttelse er av stor betydning for sluttresultatet. Det beste du kan gjøre er å gjøre uten sminke helt dagen etter.

Glykolsyre peeling for rynkefri ung hud

Den beste tiden for en glykolsyre -peeling er vintersesongen, for da blir det meste av dagen tilbrakt i huset uansett. Selv om skjønnhetsbehandlingen i seg selv tar liten tid, bør huden kunne komme seg etterpå. Så det er best å bli hjemme en helg og beskytte din nye, sensitive hud mot elementene. Du bør også rengjøre og ta vare på huden din som vanlig i den kommende uken. I alle fall, avstå fra ytterligere dypporerensing med peelingmasker. Du kan gjøre kjemisk peeling med AHA fruktsyre hver til to uker, avhengig av hudtype og effekt på huden.

Glykolsyre Exfoliating Pure Skin Stop Aging Process

Ting å vite om glykolsyre peeling:

 • Forsiktighet bør utvises med sensitiv hud – men personer med sensitiv hud kan være i stand til å eksfoliere med en lav konsentrasjon av AHA hver måned hvis legen tillater det.
 • Det er ikke sant at huden avtar og eldes raskere hvis en kjemisk peeling med fruktsyre gjøres annenhver uke. Glykolsyren renser huden og fjerner bare de døde hudcellene som nå skreller av.
 • Før en selvbruner påføres, skal huden glattes med en peeling-huden skal rengjøres grundig med peelingmasken minst 24 timer før du bruker selvbruneren.
 • Pigment flekker kan fjernes delvis med en peeling, men hvis det ikke er synlige resultater etter den første behandlingen, er det bedre å konsultere lege og under ingen omstendigheter jobbe med en sterkere løsning.

Medisinsk glykolsyre peeling – hva betyr begrepet?

Glykolsyre Peeling AHA Fruktsyrebehandling

I motsetning til kosmetiske produkter med AHA fruktsyre, bruker peeling av medisinsk glykolsyre mye sterkere løsninger (mellom 30% og 70%). Disse brukes bare av leger og skjønnhetspleie fordi de er kjent med prosedyren. I utgangspunktet, jo sterkere løsningen er, jo dypere trenger den inn i huden. Mild peeling har en konsentrasjon på 30% til 35% og brukes mest som behandling for kviser, umoden hud og små rynker. Vi ser nærmere på denne varianten fordi den anses å være skånsom rensende.

Glykolsyre peeling dypt penetrerende ansiktshud

Varighet: en kjemisk peeling med AHA fruktsyre tar fra 5 til 20 minutter – varigheten avhenger av hudtypen og dermed nødvendig preparering og oppfølging. Behandlingene utføres vanligvis hver 2. til fjerde uke. De første resultatene kan sees etter minst 6 behandlinger. Etter det kan du besøke legen annenhver til tredje måned.

Bivirkningene er nært knyttet til varigheten av behandlingene, løsningen og hvor ofte du besøker legen. Svært svak varme og kriblende følelser regnes i utgangspunktet som normale. Det kan også være rødhet. Uansett hvor intens du føler bivirkningene, informer legen din og få detaljerte råd.

Hudpleie med glykolsyre – den kan kombineres med disse aktive ingrediensene

Påfør glykolsyre -peeling på tørr hud

De forskjellige kosmetiske produsentene tilbyr spesielle hudpleieserier med glykolsyre – disse inneholder også andre aktive ingredienser, enzymer og planteekstrakter. Her er noen eksempler på kombinasjoner og deres effekt på huden:

 • Etter behandlingen med glykolsyre kan en nærende maske med kollagen og leire gi huden fuktighet.
 • Hybenekstrakt gir vitaminer som hjelper til med å bygge kollagen og motvirker arrdannelse.
 • Aloe vera juice eller ekstrakt har kraftige antiinflammatoriske effekter mot flekker.
 • Hyaluronsyre forbedrer hudens elastisitet og kan motvirke dannelse av rynker.
 • Allantoin virker fuktighetsgivende.
 • Grønn teekstrakt fungerer som en peelingbase.
 • Fytosteroler har en utjevningseffekt.

Det er mange varianter for både intensiv og mild hudpleie med kosmetiske produkter som inneholder glykolsyre. Peeling, maske og krem ​​som tilbys i butikker inneholder vanligvis mellom 3% og 10% AHA fruktsyre og anses derfor å være mild og skånsom mot huden. I skjønnhetssenteret er det derimot vanligvis en peeling med en sterkere løsning – mellom 30% og 35%. I utgangspunktet, jo høyere prosentandel, jo dypere effekt. Du bør aldri teste produkter over 10% alene hjemme, og selv med de med en konsentrasjon under 10% må du alltid følge produsentens instruksjoner – ellers er det fare for skade.

Glykolsyre peeling forbedrer huden

Fruktsyren tolereres godt og kan ha positive effekter på mennesker med både fet og tørr hud. De som velger det, kan også redusere pigmentflekker, gjøre huden mer jevn, forbedre hudfargen betydelig og selvfølgelig redusere rynker. Forutsatt at han følger noen få enkle grunnregler:

 • Rengjør huden grundig, gi tid til forberedelse og oppfølging.
 • Ikke påfør sminke etter behandlingen, beskytt den nye huden mot solens stråler med solkrem og påfør selvbruner senest 24 timer etter peeling.
 • Det er best å bli hjemme i helgen og ikke utsette huden for været, men la den regenerere.
 • Riktig tidspunkt for en kjemisk peeling er om vinteren, når solen ikke skinner like sterkt.
 • Selv om kosmetiske produkter med en løsning under 10% er trygge for ukentlig bruk, bør besøk til legen finne sted med minst to ukers mellomrom.

Fjern kjemisk peeling av glykolsyre uten rynker

 • De første resultatene kan sees etter seks behandlinger hos legen og etter minst 6 ukers rengjøring hjemme.
 • I løpet av denne tiden blir huden pleiet som vanlig, bare ytterligere dype rensinger som mekanisk peeling eller spesielle masker blir avstått fra.
 • Det er bedre å ta en pause om våren og sommeren og bare fortsette med glykolsyreskallet om høsten og vinteren om nødvendig.

Glykolsyre -peeling kombinerer naturlige ekstrakter

AHA fruktsyre peeling er en mild dyprens med glykolsyre naturlig hentet fra sukkerrør. Sammenlignet med andre fruktsyrer som eplesyre eller sitronsyre, har den mindre molekyler som trenger inn i huden og forsiktig fjerner de døde hudcellene. Til slutt føles huden mykere, huden blir jevnere og små rynker forsvinner. Så det er verdt å teste den nye mirakelkuren i kosmetikk selv – kanskje det er akkurat det huden din trenger.

Face Cleansing Winter Peeling Women Tips

Previous Post
Instruksjoner for øyesminke: Tips for sminke for en festlook
Next Post
Hold bena dine i form med Pilates -øvelser – trening av stjernene