15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Witch Hazel Toner: 12 ideer om hvordan du bruker Witch Hazel

Trollhasseltoneren i seg selv gjør fordeler bruk

De innfødte i Amerika var allerede kjent med effekten av trollhasselplanten: den gangen ble den brukt som et middel mot stikk og brannskader. I dag brukes de aktive ingrediensene som finnes i bladene og barken til fremstilling av kosmetiske produkter som trollhassel, kremer og salver. Som en del av skjønnhetsrutinen kan trollhasselen gjøre mye: den lindrer kløe, har antiinflammatoriske effekter, oppdaterer huden, nøytraliserer rødhet og har en antibakteriell effekt. Men organiske rengjøringsmidler, romdufter, flekkfjernere og luktneutralisatorer inneholder også trollhasselvann. Vi har samlet 12 ideer om emnet for deg, lære hvordan du bruker trollhasselen og hvordan du kan lage din egen naturlige kosmetikk og allsidige rengjøringsmidler.

Trollhasseltoner: en oversikt over den medisinske planten trollhassel

Hamamelis Facial Toner Witch Hazel Bruk kosmetiske produkter Medisinsk plante

Trollhasselen er en flerårig busk av trollhasselfamilien som er hjemmehørende i Nord -Amerika og Asia. I dag er totalt seks arter og flere hybridsorter vanlige som prydplanter i hele Europa. Imidlertid bør de ikke forveksles med Hamamelis virginiana, heksehasselen fra Virginia. Det er den eneste medisinske planten i trollhasselfamilien, og i motsetning til de andre variantene blomstrer den om høsten. Stauden kan nå en høyde på flere meter og har ovale gulaktige blader som ordnes vekselvis. Om sommeren danner den mange treaktige kapsler som åpnes kort tid før blomstring om høsten og kaster opp de svarte frøene. De aktive ingrediensene er plassert i barken og bladene på planten. Tannintanniner er hentet fra bark og katekintanniner og essensielle oljer fra bladene.

Trollhassel kan ikke bare brukes til å forberede ansikts toner av trollhassel. I det følgende gir vi deg noen eksempler på hvordan du kan lage din egen te, tinktur eller komprimere. Selvfølgelig bør du først kontakte legen din og apoteket om effekten av medisinplanten før du bruker den.

Lag oppskrift på Hamamelis Facial Toner Witch Hazel Tea selv

Heksehassel -te For kompresser og sårskyllinger: Te er laget av de tørkede trollhasselbladene og hakkede biffstykker. To teskjeer av blad- og biffblandingen settes i en kopp og 250 ml varmt vann (helst 90 grader) helles over den. La teen trekke i 10 til 12 minutter, sil så og avkjøl til side. Du kan bruke den til å vaske betent hud, bade i den i 10 til 20 minutter eller ta på en kompress. Du kan oppbevare teen i kjøleskapet i opptil 24 timer.

Komprimer med trollhassel -te: De påføres som en konvolutt på en berørt del av kroppen eller på et sår. La kompressen virke i 2,5 – 3 timer. Første gang du bruker kompressen, må du kontrollere om det er allergiske reaksjoner som hevelse eller rødhet etter 20 minutter.

Lag din egen oppskrift av trollhasseltonertinkt trollhassel

Bading med trollhassel -te: Siden trollhassel -te kan redusere betennelse, brukes den ofte fortynnet for hoftebad. Med et slikt hoftebad, for eksempel, kan hemorroide symptomer effektivt lindres. Teen helles rett og slett i varmt vann, og deretter kan du bade inne i 15 minutter. Det hjelper også med betente eller tunge bein, denne gangen bør du legge te til vannet i fotbadet.

Lag tinktur av trollhassel selv: Ha ca. 120 g knust trollhasselbark i en kjele og hell 300 ml destillert vann over den, la den varme opp ved svak varme i ca. 1 time. Du kan røre av og til. Ikke la blandingen koke opp! Sil den varme blandingen. Avhengig av hvor mye væske du har, må du nå tilsette den samme mengden destillert vann. For eksempel, hvis du har 200 ml væske, tilsett ytterligere 200 ml destillert vann. Legg til litt ånd. Du kan beregne den nøyaktige mengden alkohol du trenger på følgende måte: 200 ml væske + 200 ml destillert vann = 400 ml trollhasselblanding. 400 ml X 18% = 72 ml alkohol. Oppbevar tinkturen lukket, tørr og mørk. Bruk: Fortynn mellom 15 og 25 dråper i 250 ml vann og påfør huden med en bomullspute.

Lag trollhasseltoner selv: grunnleggende oppskrift og applikasjonseksempler

Witch Hazel Facial Toner Care Cleanse

Du kan kjøpe heksehasseltoner, men du kan også lage den selv. Vi forklarer i detalj hvordan du gjør dette.

Til trollhasselvannet trenger du følgende ingredienser: 200 g tørr og finhakket bark av Hamamelis virginiana og vann fra springen. Siden du trenger å destillere væsken, trenger du også en stille. Det såkalte Leonardo-destilleriet er spesielt egnet for dette formålet.

Tilberedning: Leonardo består fortsatt av fire deler: en kjele for vannet, en aromakurv, som er fylt med urter, blomster og i dette tilfellet – med finhakket bark, en kjøler og en topp. Først må du montere aromakurven i kjelen, og deretter fylle aromakurven med barken. Trykk plantematerialet lett med fingertuppene. Så kommer kjøligere, nå er det bare å koble til slangene, og du kan begynne å destillere. Hele prosessen tar mellom 30 og 40 minutter.

Du kan legge dette hjemmelagde trollhasselvannet til andre hudpleieprodukter eller bruke det som ansikts toner.

Trollhasselvann og dets antiinflammatoriske egenskaper

Lag kosmetisk produkt for trollhassel ansikts toner selv

1. Bruk trollhasseltoner mot puffete poser under øynene

Den tynne huden under øynene mister sin elastisitet med alderen og trenger derfor regelmessig pleie. Hvis poser under øynene eller mørke ringer utvikler seg over tid, kan disse beroliges med trollhasseltoner. Bare dypp bomullsputer i trollhasselvann, brett dem sammen, legg på øynene i 10 til 15 minutter og la trollhasselingrediensene trekke inn.

2. Heksetoner for åreknuter

Åreknuter, også kjent som åreknuter, er en tilstand som forårsaker smerter i bein og hevelse. Symptomene til de berørte kan lindres med både medisiner og urter. Studier har vist at trollhasselvann også har en positiv effekt. Uansett må det påføres de berørte kroppsdelene minst tre ganger om dagen i tre uker før de første resultatene er synlige.

3. Trollhasselvann for bleieutslett

En ny studie publisert i European Journal of Pediatrics av ​​M. Kieser og H.H. Wolf utgitt i 2007 peker på de antiinflammatoriske egenskapene til trollhassel. Forskerne konkluderte med at visse hudbetennelser hos barn effektivt kan behandles med trollhassel.

Påfør trollhasseltoner på solbrenthet

4. Witch Hazel Toner hjelper mot solbrenthet

Trollhassel kan også hjelpe mot solbrenthet og berolige solstresset hud. Så snart du merker eller føler solbrenthet, er det første du bør gjøre å ta en kald dusj. Det gir lindring og kjøler huden. Deretter kan du forsiktig påføre toneren med bomullsputer.

5. Trollhasselvann for sensitiv hodebunn 

Tørr, sensitiv hodebunn som er utsatt for rødhet kan også behandles med trollhasselvann. I dette tilfellet kan det naturlige produktet lindre kløe og hjelpe huden til å gro raskt, men riktig skånsom hårpleie kan gjøre hele forskjellen i det lange løp. En mild sjampo og vanlige hårmasker med 5-6 dråper trollhassel tinktur vil balansere hodebunnen.

Påfør trollhassel ansikts tonic lag din egen oppskrift

6. Trollhassel toner hjelper mot myggstikk

Bland natron med trollhassel -toner og påfør pastaen på de berørte områdene. Vi gir deg også en enkel oppskrift på organisk insektavvisende spray. Bland destillert vann og trollhasseltoner i forholdet 1: 1, tilsett 30 dråper av en av følgende essensielle oljer: eukalyptus, lavendel, mynte, rosmarin. Rist flasken kraftig og spray huden med den.

7. Trollhassel toner for strekkmerker

Trollhasselvannet kan ikke bare påføres huden som et forebyggende tiltak, det kan også lette strekkmerker som allerede har dannet seg.

Heksetoner i husholdningen

Witch Hazel Toner husholdningsrensere

8. Rengjøringsmidler for marmor og granitt

Marmor og granitt er følsomme naturstein, hvis overflate kan misfarges. Skånsomme rengjøringsmidler er derfor et absolutt must. Trollhasseltoner kan være spesielt effektiv ved rengjøring av høyt polerte overflater. Spray overflaten, og tørk den med en mikrofiberklut. For å være på den sikre siden kan du først teste effekten av ansikts toner på et lite synlig område.

9. Som flekkfjerner i husholdninger med dyr

Alle som har et kjæledyr kjenner problemet: utfordringen er ikke bare å fjerne flekkene, men også å nøytralisere lukt. Det er her trollhasseltoneren kommer godt med. Tørk først av væsken med et papirhåndkle, spray deretter flekkene med trollhasselvann og rengjør deretter flekkene med enzymrens.

Tørk av heksehassel -tonerrens for hjemmet

10. Som tepperenser

Trollhasseltoner brukes også til å behandle smuss i tepper, dørmatter og lignende. Bland nitron med trollhassel ansikts toner, sjekk først ferdig pasta på et lite synlig sted, og deretter kan du bruke den til å rengjøre teppet.

11. Som rengjøringsmiddel for smykker

Jo lenger du bruker favorittsmykkene dine, jo skittent blir det. Trollhasselvann er et skånsomt vaskemiddel som effektivt fjerner smuss fra øredobber, halskjeder og armbånd.

12. Lag romdufter selv med trollhasselvann.

Lag heksehassel ansikts toner rom duft selv oppskrifter

Den grunnleggende oppskriften på en romduft består av tre ingredienser: destillert vann, trollhasselvann og eterisk olje etter eget valg. For inspirasjon tilbyr vi deg fire kombinasjoner du kan lage selv:

Ingredienser for den grunnleggende oppskriften: 100 ml destillert vann, 1 ss heksehassel ansikts toner, 50 dråper duftolje etter eget valg.

Friskhet med følgende eteriske oljer: 20 dråper sitronolje, 15 dråper basilikumolje, 10 dråper rosmarinolje, 5 dråper mynteolje.

Sommerstemning med følgende duftoljer: 20 dråper lavendelolje, 20 dråper sitronolje, 10 dråper rosmarinolje.

For bedre konsentrasjon: 30 dråper mynteolje, 20 dråper rosmarinolje.

Bruk trollhassel ansikts tonic Lag dine egne naturlige skjønnhetsprodukter

Previous Post
Instruksjoner for øyesminke: Tips for sminke for en festlook
Next Post
Hold bena dine i form med Pilates -øvelser – trening av stjernene