15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Aloe Vera -plante og dens bruk for skjønnhet og helse

aloe vera plante applikasjon internt eksternt

Aloe Vera -planten regnes som et ekte mirakel for skjønnhet og helse. Det er ideelt for ansikt og kroppspleie og kan være svært nyttig for ulike helseplager samtidig. Det beste med det er at du også kan dyrke det som et husplante hjemme og dermed dra nytte av dets helbredende kraft når som helst. I det følgende finner du interessant informasjon om ekstern og intern bruk, samt nyttige tips for å dyrke planten i potten.

Aloe Vera plante

aloe vera plante applikasjon kroppsvitaminer mineraler

Selv med egypterne var saften fra aloe vera -planten kjent for sine helbredende egenskaper for skjønnhet, helse og lang levetid. Utsiden av planten ligner en agave og har faste blader som holder fuktigheten inne og beskytter den mot regn og solskinn. Av disse er mer enn 200 arter kjent på jorden. De stortrives stort sett i subtropiske, tropiske områder og tåler til og med ørkenklima, men er spesielt følsomme for frost. Ikke alle typer aloe er preget av de samme ingrediensene som er så verdifulle for mennesker. Den viktigste er Aloe Barbadensis Miller, som inneholder mer enn 270 vitale stoffer. I stor grad har plantens helbredende egenskaper blitt vitenskapelig bevist, og forskere mistenker til og med at det fremdeles gir rundt 100 livsstøttende stoffer. Saften inneholder enzymer, aminosyrer, vitaminer, mineraler og sporstoffer som styrker immunsystemet og har antibakterielle, soppdrepende og antiinflammatoriske effekter på menneskekroppen.

Aloe Vera plantestoffer

aloe vera plante applikasjon tropiske dyrkingstips skjønnhet

Det viktigste stoffet i aloe vera -planten er acemannan. Det er en aktiv ingrediens som voksne ikke lenger produserer etter barndommen. Det styrker immunsystemet og øker organismens evne til å absorbere viktige stoffer. Det er også grunnlaget for alle forbindelsesceller som hud, ledd, blodkarvegger, øyne, leddbånd, brusk og bein. Acemannan kan fås fra aloe vera -planten og mates til kroppen. Det aktiverer immunsystemets celler, beskytter benmargen og stimulerer dannelsen av felles smøremidler, antistoffer og nye celler.

aloe vera plante påføringsgel ta internt

Aloe vera juice er så verdifullt for mennesker, ikke bare på grunn av en aktiv ingrediens. Hele ingrediensene og deres perfekte harmoni er mer verdt enn de enkelte delene. Denne flotte planten gir kroppen viktige ingredienser som:

  • Vitaminer: 1, B1, B6, B12, A, C, E.
  • Mineraler: jern, kalsium, magnesium, mangan, selen, sink, krom, kalium, kobber, natrium
  • 7 eller 8 essensielle aminosyrer og 12 flere som kroppen kan syntetisere selv.

7 bruksområder av aloe vera -planten: 1. Hudpleie

aloe vera plante applikasjon hudpleie skjønnhet

Aloe vera ekstrakt inneholder mange produkter for hud og kroppspleie, og det er et ekte skjønnhetsmirakel. Den har virkelig dype nærende egenskaper, stimulerer cellefornyelse og fukter. Det er best å stole på det naturlige, kjemikaliefrie produktet som kan fås direkte fra bladet. Gelen i arket kan påføres direkte på ansikt, hals og dekolletasje og masseres forsiktig inn. Gelen absorberes fortsatt av huden etter noen minutter, og etter noen få applikasjoner er den synlig jevnere og mer strålende, porene trekkes sammen. Aloe vera gel gir huden et beskyttende syre lag, som støtter dets motstand mot miljøpåvirkning.

2. Lotion for irritert hud

aloe vera planteapplikasjon beroliger huden

Hvis huden er irritert etter barbering eller epilering, er aloe vera gel en utmerket beroligende balsam. Aloe vera virker antiinflammatorisk og irritert hud blir raskt beroliget.

3. Uren hud

aloe vera plante applikasjon hud hudpleie

Hvis du har flekkete hud og ofte lider av akne, er det spesielt nyttig å påføre ren aloe vera gel i ansiktet ditt hver dag. Den har en antibakteriell og anti-infeksjon effekt, aktiverer regenerering av hudceller og forhindrer arrdannelse.

4. Sårheling

aloe vera plante applikasjon skjønnhetshudgel

Aloe Vera kan beskrives som en helbredende plante for sår. Vitenskapelige studier har vist at gelens ingredienser intenst stimulerer kommersiell regenerering. Du kan legge litt gel på små kutt, hudskader eller hudforbrenninger. Så det er ekstremt praktisk å ha en aloe vera -plante i potten i husholdningen.

5. Solbrenthet

aloe vera plantepåføring hud solbrenthet

Aloe Vera gir ikke bare huden fuktighet, men også verdifulle mineraler og vitaminer som bidrar til regenerering. Som med andre former for hudskader, er aloe vera også veldig effektivt for solbrenthet og er mildere. Den rene gelen fra det friske bladet lindrer irritert, sensitiv hud. For best effekt, kutt av et 3-4 cm langt stykke og la det avkjøles først i kjøleskapet. Påfør deretter gelen på det berørte området og gjenta prosedyren flere ganger. Det kjøler og beroliger umiddelbart.

6. Hårbehandling

aloe vera plante applikasjon skjønnhetshårbehandling

Aloe Vera brukes også som en effektiv hårbehandling. Hårfarging, overdreven vask, føning og styling stresser håret og hodebunnen og trenger støtte. Frisk aloe vera gel er også et insider tips for å forhindre hårtap. Bare masser gelen fra det friske bladet inn i hodebunnen 30 til 60 minutter før du vasker håret, dekk helst med folie eller en dusjhette, la det stå på i minst 30 minutter og skyll av. Aloe hodebunnpleie må utføres regelmessig for optimale resultater.

7. Intern søknad

aloe vera plante applikasjon intern helse skjønnhet

Aloe vera kan brukes eksternt så vel som internt. Det støtter immunsystemet, regenererer tarmfloraen og regnes derfor som en supermat. Gelen har imidlertid en veldig bitter smak når den konsumeres ryddig. Det smaker mer behagelig når det spises sammen med andre matvarer, for eksempel i en smoothie eller fersk juice. Først starter du med små mengder.

Aloe Vera -plante i en gryte

aloe vera plante applikasjonspotte innendørs plante vokser

Aloe Vera er en lettstelt ørkenplante som også kan trives i Europa som et hus, balkong eller terrasseplante. Det er imidlertid ekstremt frostfølsomt og må overvintre innendørs. Du kan enkelt dyrke den selv i en gryte hvis den kan få de nødvendige næringsstoffene fra underlaget. Aloe liker sandjord, delvis skyggelagt sted og tilstrekkelig fuktighet. Du kan bruke gelen i de tykke bladene frisk og direkte, uten behandling og gratis. Faktisk, jo ferskere bladene, jo mer intens helbredende effekt. Disse kan oppbevares i opptil noen uker hvis de oppbevares kjølig i kjøleskapet. Før du kan høste den verdifulle gelen, også kalt aloe latex, fra planten din, bør planten være rundt 3 år gammel og ha minst 12 blader.

Skaff verdifull gel fra din egen aloe vera -plante

aloe vera plante applikasjon gel vinne

Hvis du vil skaffe deg verdifull gel fra din egen aloe vera -plante, gjør du som følger:

  • Velg et ytre blad og legg det vertikalt i en beholder i omtrent 1,5 time slik at den irriterende saften “Alion” går tom.
  • Klipp deretter ca 3 cm fra enden. (Dette stykket brukes ikke lenger.)
  • Skjær deretter opp bladet lenge med en ren (desinfisert) kniv, pass på å ikke komme for nær barken og fjern forsiktig bare den rene, klare massen.
  • Ha gelen i en ren, desinfisert glassburk og oppbevar i kjøleskapet.
  • Det er best å bruke ferskt eller konservere i 20% ren vinsprit og fryse i porsjoner. Den anbefalte daglige dosen er 3 til 5 ss daglig.

aloe vera plante applikasjon gel vinn gjør deg selv

Previous Post
Bandana frisyrer – 28 ideer for å uttrykke femininitet
Next Post
Skumrulling: hva er det egentlig, og hjelper fascia -rulletreningen mot cellulitter?