15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Banan for hår og hud: 11 ideer og skjønnhetstips for hår og hudpleie med bananer

Banan for hår hud skjønnhetspleie gjør det selv

Bananen er en populær frukt som er veldig populær blant idrettsutøvere og som en matbit for barn på grunn av dens mange kalorier. Imidlertid er de positive egenskapene ofte undervurdert, fordi lite er kjent at det også har en utmerket effekt som et kosmetisk produkt. Fordelene med banan for hår og hud er mange, og frukten kan brukes til nesten alle skjønnhetsproblemer. Vi gir de beste oppskriftene på hår- og ansiktsmasker og andre tips for skjønnhetspleie her.

Banan for skjønnhet

Banan for hårhud avokado naturlig veganpleie

Før vi introduserer de mange helse- og skjønnhetsfordelene med banan, her er noen interessante fakta om den gule frukten. Bananene inneholder vitaminene: A, C, B1, B2, B6, B9, E og fiber. De er rike på mineraler som kalium, magnesium, kalsium, selen, sink og jern. De inneholder også antioksidanter som har en beskyttende effekt mot skade på frie radikaler både når de konsumeres og påføres eksternt. For hår- og hudpleie knuses en eller flere modne bananer til det blir en jevn masse. Andre naturlige produkter, som honning eller bær, kan tilsettes og påføres hår og hud.

Banan for hår

Banan for hår hud skjønnhetspleie oppskrifter tips

Bananer består av opptil 75% vann. Derfor kan de gi hud og hår fuktigheten som ofte går tapt, spesielt om vinteren. Du kan lage fantastiske hjemmelagde hårmasker for skadet, tørt hår med banan selv. Den gule frukten fukter håret og gjør det skinnende, revitalisert og reparert. I tillegg krever hjemmelaget hårpleie først og fremst ingredienser som vanligvis finnes i husholdningen.

Forbered banan for hårhud honningmaske

For å styrke grunnleggende hårpleie trenger du en moden banan og litt flytende honning. Den vanlige bananpastaen blandes grundig med honningen og påføres vasket, fuktig hår. For bedre resultater må du massere den forberedte massen forsiktig og deretter dekke den med folie og et skjerf. Effekten kan forsterkes med varme ved å dekke til skjerfet med et lag aluminiumsfolie og varme det forsiktig opp med en hårføner. Etter en eksponeringstid på minst 20 minutter kan håret skylles grundig med sjampo. Etter en hårbehandling med banan blir håret sterkere, fyldigere og tykkere, men uten å tynge det.

bananhår hud avokado fuktighetspleie

Banan for tørt hår mot splittede ender: Hakk en moden banan og en avokado og knus dem. Tilsett noen dråper mandelolje eller alternativt olivenolje, rør og masser inn i hodebunnen og lengder. Det er best å vikle et skjerf rundt håret og skylle etter 15 minutter.

Sitron + banan for sterke, skinnende krøller: Mos en moden banan og bland med en spiseskje ferskpresset sitronsaft. Fordel masken på håret, la den stå i en time og skyll deretter av med sjampo og lunkent vann.

bananhår hud maska ​​naturlig produkt naturlig pleie

Eggehvite og banan for hår: Pisk opp en eggehvite og bland med en moden, moset banan. Fordel masken på hodebunnen og la den stå i 40-45 minutter. Vask deretter av med en mild sjampo.

Aloe Vera og banan for langt hår: Skaff aloe vera gel direkte fra planten eller kjøp den på apoteket. Bland aloe vera med en moden banan og massér blandingen inn i håret ditt. Soak i en time og la tørke. Skyll deretter med lunkent vann og vask deretter håret med en mild sjampo.

banan hår hud maske skjønnhet

Kokosolje og banan for hår: Bland den flytende kokosoljen med en moden banan ved romtemperatur. Fordel blandingen i håret og la det stå i 45 minutter. Vask deretter ut med sjampo.

Banan for hår med flass: Bland en banan med en spiseskje kokosolje, noen dråper sitronsaft og en spiseskje honning. Masser fruktkjøttet godt inn i hodebunnen og la det virke i 20 minutter. Vask deretter ut med en passende sjampo.

Banan for huden

bananhår hud ansiktsmaske omsorg skjønnhet

Modne bananer er ypperlige for hudpleie. De gjør huden smidig, reparerer den og hjelper på en naturlig måte mot rynker og feil. Bananskall er spesielt effektivt for å redusere mørke ringer. Det absorberer overflødig talg og reduserer hevelse. For å gjøre dette, legg et stykke av bananskinnet direkte på øyeområdet og la det hvile i ca 15-20 minutter. Etter den aktive tiden blir utseendet betydelig mer våken, friskere og mer oppblåst.

bananhår hud ansiktspleie skjønnhet

Ansiktsskrubbe med banan for fet hud: Bland en moden, purert banan med en spiseskje havregryn, en spiseskje honning og to spiseskjeer mandelmelk til en blanding. Masser dette inn i det fuktige ansiktet ditt og skyll. Det vil forsiktig eksfoliere huden og fjerne overflødig talg.

bananhår hudmaske lag din egen hårbehandling

Ansiktsmaske mot akne med banan: Puree en moden banan, tilsett en klype muskat og bland med en teskje honning. Spred masken på ansiktet bortsett fra øyet, la den stå på i omtrent fem minutter, og kvisene forsvinner.

Banan for tørr hud: Mos en moden banan. Tilsett 2 ts søt krem ​​eller alternativt 3 ss kvark og en spiseskje honning. Påfør massen på ansikt og hals og vask av etter 15-20 minutter med eksponering.

bananhår hud ansiktsskrub hjemmelaget

Banan for en klar, glødende hudfarge: Bland en spiseskje bananmos, en spiseskje honning, samme mengde mandelolje og en teskje sandeltrepulver godt sammen og fordel på ansiktet. (La øyeområdet være ute.) På omtrent 15 minutter føles huden friskere og mykere.

Oppbevar bananen riktig for hår og hud

bananhår hudpleie naturlig produkt

Banan er en tropisk frukt, og som sådan er den følsom for kulde. Derfor bør den aldri oppbevares i kjøleskapet. Den optimale lagringstemperaturen for bananen, slik at den skal holde seg lenge, er 12 grader. Svært modne frukter er best for skjønnhetspleie. Hvis du har bananer som fortsatt er grønne, kan du oppmuntre til modning ved hjelp av et eple eller en tomat. De inneholder modningsgassen etylen og påvirker miljøet.

Hjemmelaget pleie fra banan for hår og hud

bananhår hud naturlige produkter pleieprodukter

I dag foretrekker mange kvinner å kjøpe sine skjønnhetsprodukter i emballasje. Men der har du ingen kontroll over ingrediensene. De fleste hår- og hudpleieproduktene fra de store merkene inneholder mange kjemikalier, erstatninger for naturlige produkter og mange konserveringsmidler. Dagens moderne kvinne kan også dra nytte av naturen og stole på naturressurser. Så strekk deg inn i fruktkurven og eksperimenter med skjønnhet etter eget hjerte.

Previous Post
Arkitekthus med glassfronter åpner seg mot naturen
Next Post
Lag ideer til påske for små og store – søte kaniner og andre motiver