15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag din egen sjampo: Naturlige alternativer for hårpleie

Sjampo gjør deg til naturlige hårpleieprodukter

Det er ingen hemmelighet at de fleste hårprodukter på markedet er fulle av kjemiske tilsetningsstoffer og stoffer. Mange som selges som sunne og “organiske” inneholder faktisk ofte silikoner, sulfater, overflateaktive stoffer og fargestoffer som kan irritere den sensitive hodebunnen. Det som ser bra ut ved første øyekast, kan til slutt belaste håret eller organismen. Heldigvis kan konvensjonelle sjampoer vellykket erstattes av omsorgsfulle økologiske produkter. Å bytte til naturlig hårpleie har mange fordeler og fremfor alt styrker kroppens selvhelbredende krefter. Her har vi nyttige skjønnhetstips og noen få oppskrifter for å lage sjampo selv som du kan prøve med en gang.

Lag sjampo selv: fordeler og ulemper

Lag din egen sjampo naturlig, plantebasert hårpleie

Silikon, parabener, sulfater, etc. er bare en del av listen som finnes i de fleste sjampoer. De lover sunt hår, glans, volum og beskytter mot splittede ender. Jobber de virkelig? De vasker av de naturlige beskyttelsesmidlene i håret og spesielt hodebunnen og dekker dem med en plastfilm. Dette kan føre til hårtap, en altfor sensitiv hodebunn og en rekke sykdommer. I tillegg kommer disse kjemiske stoffene inn i kroppen for hver hårvask. Du kan klare deg uten alt dette ved å lage sjampoen selv. Hvis du utelukkende stoler på naturressurser, garanteres bedre hårvekst og en sunn hodebunn.

Sjampoen i seg selv gjør hårets essensielle oljer tilsetningsstoffer

Imidlertid er ikke hver DIY sjampo helt naturlig og sunn. Det er veldig viktig å ta hensyn til kvaliteten på ingrediensene som brukes til egenproduksjon. Du må også være oppmerksom på at naturlige såper av høy kvalitet som fungerer som grunnlag for en hjemmelaget sjampo ikke er billige. I tillegg til prisen og innsatsen ved å kjøpe et sunt hårpleieprodukt, bør du også sørge for at håret føles sprøtt først. Etter noen vasker blir det langsomt vant til den nye hårpleien og blir kjempet og skinnende igjen.

Lag sjampo selv: varianter

Lag din egen sjampo som naturlig vasker hårets lavalag

Den beste måten å ta vare på håret ditt med naturlige produkter er å vaske det med lavajord. Den inneholder ingen irritanter eller andre tilsetningsstoffer og kan kjøpes i helsekostbutikker. Du forbereder en enkel løsning av lavajord og vann og bruker den til å vaske håret ditt. Et annet alternativ ville være å oppløse naturlig såpe i vannet. Du bør unngå tvilsomt billige såper og tilleggsstoffer. For det meste er disse produsert av petroleum og er ikke i seg selv naturlige produkter. De kan også bremse hårveksten og skade håret. Såpevann laget av naturlig oliven såpe er ideelt for alle hårtyper. Avhengig av hårtype kan essensielle oljer tilsettes den naturlige såpen for å lage en optimal, hjemmelaget sjampo.

Lag vegansk sjampo selv: grunnoppskrift

Lag sjampo selv hår naturlig pleie diy

Den grunnleggende oppskriften på en hjemmelaget sjampo er veldig enkel – en såpevannsløsning. Alt du trenger er naturlig såpe av høy kvalitet uten mineralolje. Det er et plantebasert naturprodukt og er derfor også vegansk. Du må imidlertid være forsiktig når du kjøper og se nøye på ingrediensene. Du må bare løse den naturlige såpen i litt varmt vann, og du er ferdig. Det er 250 ml vann til omtrent 15 g såpe. Hvis såpen ikke er flytende, er det best å først knuse eller rive den og deretter legge den i vannet i porsjoner, noe som gjør det lettere å oppløse det helt.

Lag nærende sjampo selv: tilsetningsstoffer

Sjampo selv lag ideer til urteoppskrifter

For å produsere sjampoen selv slik at den er omsorgsfull og optimal for den respektive hårtypen, kan du erstatte vannet med en annen væske, samt tilsette ytterligere tilsetningsstoffer eller essensielle oljer. Kokosmelk kan brukes i stedet for vann. Du kan kjøpe dem i nesten alle supermarkeder og asiatiske butikker. Kokos-, oliven- og mandeloljer er gode for tørt hår og hodebunn og gir ekstra fuktighet. Tørre medisinske urter som rosmarin, brennesle og kanel har en antibakteriell, antiinflammatorisk, sårhelende effekt i sjampoen.

Hvor lenge kan en hjemmelaget sjampo vare??

Lag sjampo selv naturlig hårpleie diy

Egenproduksjonen av en naturlig sjampo er i utgangspunktet veldig enkel. Likevel bør det ikke produseres i store mengder. Siden den ikke inneholder ytterligere konserveringsmidler, er holdbarheten betydelig kortere enn industrielt produserte produkter. Derfor er det bedre å bare lage en liten sjampo, ca 100 ml, som er brukt opp i ca 2-3 uker. Den dyrebare hårpleien kan blandes i en utvasket, forseglbar flaske laget av flytende såpe og lagres i kjøleskapet. Dette øker holdbarheten.

Lag din egen sjampo: oppskrifter avhengig av hårtype

Sjampo gjør det selv håradditiv eterisk olje

Når du velger tilsetningsstoffer, bør du velge de som passer for det spesielle hårproblemet. Du bør ikke tilsette mer enn en teskje av den essensielle oljen til 120 ml såpevann. Deretter må blandingen trekke i minst 15 minutter (bedre mer) og deretter helles den gjennom en sil. Så du kan tilberede en sjampo i henhold til dine egne behov og krav og dermed bekjempe et bestemt problem. Eteriske oljer fra bjørk, kamille, lavendel-salvie, muskat-salvie og einer er svært effektive mot hårtap. Bjørk, kamille, einer og rosmarin fremmer alle hårvekst samtidig. Eteriske oljer fra lavendel, tea tree, eukalyptus, sitronmelisse, laurbærblad og roseranium hjelper mot flass. Sedertreolje er ideell for hår som smører raskt.

Øl for tykt hår

Sjampo gjør deg til øl for fast hår

For å forbedre hårets styrke og gjøre det enklere å style, anbefales det å bruke øl ved romtemperatur på lengden på håret og i hårfestet. En forstøver kan brukes til dette og dermed fordele væsken jevnt over håret. Tross alt, når håret tørker, kan du ikke lenger lukte ølet.

Nyttige tips for å lage sjampo selv

Lag dine egne oppskriftstips for eteriske oljer av sjampo

Som med andre urtepleieprodukter er effekten her også tregere enn den ferdige sjampoen fra butikken. Etter å ha blitt vant til det, som vanligvis tar 1-2 uker, er det verdt ventetiden. Du kan også legge merke til at sjampoalternativet skummer mindre. Dette gir deg en følelse av at håret ditt ikke er vasket skikkelig. Men det er ikke sant. Det er mange skånsomme produkter for hud og hår som ikke inneholder sulfater (de skumdannende stoffene) og som også fjerner de uønskede partiklene, for eksempel helbredende jord. For å forsterke og akselerere effekten av det naturlige pleieproduktet, er det tilrådelig å bruke en hjemmelaget hårbehandling eller hårbalsam. Fortynning av organisk eplecidereddik eller sitronsaft med vann og skylling av håret med sjamponering gjør det mykt og skinnende. En blanding av 1 eggeplomme, 3 ss mandelolje og 1 ts sitronsaft gir håret mer glans og smigre. Påfør hjemmelaget hårmaske på litt fortørket hår og la det virke i 30 minutter. Eggeplommer og olivenolje er vanligvis nok til å gjøre kjedelig, kjedelig hår mykt og smidig. Alle vil bli overrasket over hvordan noe så enkelt fungerer så bra.

Lag dine egne sjampo hårbalsamoppskrift egg naturlig

Previous Post
Jogging i stedet for kondisjon? Fordelene med å løpe på et øyeblikk
Next Post
Bulgarian Bag effektiv for muskelbygging og styrketrening