15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag geitemelk såpe selv – 2 enkle oppskrifter med og uten lut

Skjær geitemelk såpe i biter etter herding

I dag går trenden mot hjemmelaget naturlig kosmetikk! Kokosolje, melk, essensielle oljer … disse naturlige ingrediensene gjør underverker for hud og hår, og det ville være synd å ikke bruke dem! Etter naturlige ansiktskremer, masker og naturlige sjampoer er hjemmelagde såper, spesielt geitemelksåpe, en hit på Pinterest. Hvis du også foretrekker 100% naturlig hudpleie, kan du lage din egen geitemelk såpe selv.

Hva er effekten av geitemelk såpe?

Geitemelk såpe lager 100 prosent naturlig kosmetikk selv

Geitemelk såpe er kjent for sine fuktighetsgivende og anti-aldring egenskaper og hjelper også med hudproblemer som psoriasis, eksem eller dermatitt. Her har vi avrundet 6 av de beste hudfordelene ved å bruke geitemelk såpe:

  • Geitemelk såpe brukes effektivt til å behandle kviser. Geitemelk inneholder mange vitaminer, men er spesielt rik på vitamin A, som er nødvendig for å gjenopprette skadet hudvev og opprettholde en sunn hudfarge.
  • Det er kjent at geitemelk kan lindre hudbetennelse og berolige tørr og irritert hud.
  • Geitemelksåpe kan redusere rynker og bekjempe tegn på aldring.
  • PH -verdien til geitemelk er lik hudens. Dermed forstyrres ikke den naturlige selvbeskyttelsen av huden.
  • Geitemelk inneholder viktige næringsstoffer og vitaminer som vitamin A, C, B1, B6, B12 og E..
  • Geitemelk såpe fungerer som en mild peeling. Den inneholder alfa -hydroksysyrer, for eksempel melkesyre, som fjerner døde hudceller fra overflaten av huden. Dette får huden til å se mykere og yngre ut.

Lag geitemelk såpe selv med såpevann

Lag geitemelk såpe selv oppskrift med lut

Hvis du planlegger å bruke fersk geitemelk, må du bruke såpevann. For å lage dette såpevannet selv må du oppløse fast natriumhydroksid (NaOH) i vann. NaOH for såpeproduksjon er vanligvis tilgjengelig på apotek. Tilsett natriumhydroksidperlene eller flakene sakte til destillert vann og rør forsiktig til det er helt oppløst. La den kaustiske løsningen avkjøles. Deretter kan noen dråper naturlige oljer tilsettes til løsningen. Så enkelt som det!

Det skal imidlertid bemerkes at NAOH kaustisk brus som brukes i såping er et etsende, farlig kjemikalie som kan forårsake alvorlige brannskader. Hvis det er noe som hindrer folk i å lage såper alene, er det frykt for å håndtere etsende løsninger. Så lenge du følger sikkerhetsreglene og ikke forkorter trinnene, bør du ikke ha noen problemer med å bruke lut i såpefremstillingen.

Lag såpevann med kaustisk brus selv

Ved bruk av kaustisk brus bør følgende forholdsregler følges:

• Bruk alltid hansker og vernebriller når du arbeider med alkalier.

• Ikke bruk aluminiumsredskaper som kan bli ødelagt av kaustisk soda.

• Bruk åndedrettsvern for å unngå å inhalere dampene. Det er best å jobbe utendørs eller i et godt ventilert område.

• Tilsett alltid kaustisk brus i vannet og ikke omvendt.

• Ved kontakt med huden, skyll flere ganger med vann.

Oppskrift på geitemelk såpe med honning

Lag oppskrift på geitemelk med honning selv

Ingredienser til 8-10 såpestenger

350 ml olivenolje

175 ml kokosolje

75 ml avokadoolje

90 ml destillert vann

95 ml geitemelk

85 g natriumhydroksid (også kalt kaustisk brus)

1 ss honning

1. Før du begynner, frys geitemelken i isbiter, slik at den ikke brenner seg når den blandes med lutløsningen. Du kan la melken være grøtaktig eller fryse den helt ned.

2. Vei destillert vann og kaustisk brus. Hell vannet i en glassbolle, og tilsett deretter kaustisk brus.

3. Rør godt til kaustisk soda er helt oppløst. Du vil legge merke til at løsningen varmes opp og blir ugjennomsiktig. La den avkjøles i noen minutter, så blir den gjennomsiktig igjen.

4. Tilsett frossen geitemelk i luten og fortsett å røre. Blandingen kan bli litt oransje eller brun fordi sukkeret i melken karamelliseres av luten. For å unngå at sukkeret brenner, rør hele tiden til alt er smeltet og godt kombinert.

Skjær geitemelk såpe i biter etter herding

5. Mål oljene i en egen bolle. Du kan veie dem alle i samme bolle ved å tære balansen mellom oljene. (dvs. sett vekten tilbake til 0 (null) gram). Du må varme opp kokosoljen litt først slik at den blir flytende. De andre oljene trenger ikke varmes opp. Hvis temperaturen er for høy og sukkeret brenner, kan såpen din bli brun.

6. Tilsett kaustisk løsning til oljene og rør forsiktig til alt er kombinert.

7. Du kan nå begynne å blande oljer og kaustisk løsning med en stavmikser til en homogen blanding. Rør intenst i noen minutter til såpen din har en kremaktig konsistens. Dette er poenget med å lage såpe når oljer og lut emulgeres og forsåpningsprosessen begynner.

8. Nå kan du legge til honning og eventuelle essensielle eller duftende oljer du vil bruke. Rør om igjen med stavmikser til de er helt innarbeidet.

Hjemmelaget geitemelk såpe ideell for tørr hud

9. Hell såpen i silikonformer. Hvis det er varmt ute, legg såpen i kjøleskapet eller fryseren for å forhindre at såpen blir gellende. La dem ellers kurere på et kjølig, ventilert sted.

Etter noen dager kan du fjerne såpen fra formene. Hvis du har mer tålmodighet, er det best å la såpene herde og tørke i 4-5 uker før bruk.

Lag geitemelk såpe med honning selv Oppskrift med såpevann

Lag geitemelk såpe selv uten lut

Lag geitemelk såpe selv med honning

Det andre alternativet for å lage geitemelk såpe selv er å bruke en ferdiglagd geitemelk såpebase. Disse er nå også tilgjengelig for kjøp online.

Det er imidlertid viktig å merke seg at såpebunnen “smelt og hell” av mange ikke anses å være like naturlig som kaldt bearbeidede såper, ettersom produsenter ofte bruker flere kjemikalier for å opprettholde sin smeltbare konsistens. Så sjekk ingrediensene og sørg for at huden din tåler de ekstra kjemikaliene som brukes i såpebunnen.

450 gram såpe med geitemelk

2 til 4 ss honning

1 ss naturlig olje som jojoba eller søt mandel (valgfritt)

Skål eller gryte som tåler mikrobølgeovn for en dobbel kjele

Silikon spatel

Såpeformer laget av silikon

Såpefargestoff (valgfritt)

Smelt geitemelksåpebunnen i mikrobølgeovnen

1. Skjær såpebunnen i små biter og legg i en varmebestandig bolle. Smelt terningene i mikrobølgeovnen eller vannbadet.

2. Så snart såpebunnen er blitt flytende, kan du arbeide i honningen og deretter tilsette noen dråper eteriske oljer. Hvis du vil, kan du legge til noen dråper gult såpefargestoff for å gi såpen en honningfarge.

Vakre såpeformer for hjemmelagde naturlige såper

3. Hell blandingen i såpeformene og la den stivne i minst 1 time. Hvis du har det travelt, kan du sette formene i kjøleskapet eller fryseren i 30 minutter og fremskynde prosessen. Ta såpene ut av formene og la dem stå i romtemperatur i ytterligere 24 timer.

Lag geitemelk såpe selv med forskjellige typer såpe

Previous Post
Gangbart bakdeksel som plenerstatning: 10 egnede planter
Next Post
Kombiner culottes – 40+ fasjonable ideer og inspirasjoner!