15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mandelsyre -peeling: Flott hudpleiehjelp for fantastisk hud!

Ordet “syre” fremkaller assosiasjoner til boblende reagensrør og skumle kjemiske forbrenninger. Men med riktig konsentrasjon er skjønnhetssyrer blant de beste aktive ingrediensene i hudpleie i dag. De er ekte mirakelkurer for akne, rynker, aldersflekker, hyperpigmentering og arr og fremkaller en feilfri hudfarge. Men med så mange sure skjønnhetsprodukter der ute, finne ut hvilke produkter du skal bruke til det som kan være overveldende. Trikset er å velge riktig syre som passer til hudens spesifikke behov. I dag vil vi fortelle deg hva mandelsyre -peeling er og hvilke fordeler det gir for huden.

mandelsyre peeling søknad som en serum 10 prosent konsentrasjon

Mandelsyre brukes i reseptfrie hudpleieprodukter og i profesjonelle kjemiske peelinger. Det er den mildeste av alle alfa -hydroksysyrer, noe som gjør den trygg å bruke på en rekke hudtyper. Mandelsyre er et utmerket valg for nybegynnere når det gjelder syrlig peeling og passer for nesten alle hudtyper – fra fet til moden til sensitiv hud. I stedet for bare å fjerne det øverste hudlaget, trenger det dypere ned i porene.

Hva er mandelsyre?

hvor ofte skal man bruke mandelsyre -peeling

Du har sikkert hørt om glykolsyre og melkesyre i hudpleieprodukter. Sammenlignet med disse aktive ingrediensene var mandelsyre tidligere ikke like kjent i skjønnhetsindustrien. Men det begynner å endre seg etter hvert som flere hudpleiemerker legger dem til sine produktlinjer.

Mandelsyre er hentet fra bitre mandler. Selv om den tilhører familien av alfa -hydroksysyrer (AHA) som glykolsyre og melkesyre, er den mildere og mildere. AHA fjerner de døde hudcellene og fornyer huden forsiktig. De stimulerer celledeling ved å bryte bindingene mellom cellene. De hjelper også til med å rense porene og trylle frem en jevn hudfarge.

Mandelsyre har mindre molekyler enn andre AHA -syrer

Det som skiller mandelsyre fra AHA -slektningene er størrelsen på molekylene. Molekylene deres er større enn noen andre alfa -hydroksysyrer som brukes i hudpleie. Molekylene er dobbelt så store som glykolsyre. Hvorfor er dette viktig? De større molekylene av mandelsyre trenger mye saktere gjennom huden enn de mindre molekylene. På grunn av dette er det mye mildere og mindre sannsynlig å forårsake hudirritasjon.

Bare fordi mandelsyre sakte blir absorbert betyr ikke at du vil føle noe. Det betyr bare at syren trenger inn i hudlagene mye saktere enn for eksempel glykolsyre. Alt skjer på molekylært nivå.

Hva er fordelene med mandelsyre peeling for huden?

mandelsyre peeling effekt for en strålende hud

Regelmessig bruk av mandelsyreskall kan bidra til å forbedre mange hudproblemer. Resultatene du får med mandelsyre, som med nesten alle hudpleieingredienser, er kumulative: jo lenger du bruker den, desto bedre resultater vil du se.

Oppfrisker hudfargen

Som peeling forbedrer mandelsyre huden din og gir den jevnhet. Huden føles mykere og glattere og ser mer strålende ut.

Mot hyperpigmentering og melasma

Mandelsyre kan bidra til å lindre alle typer hyperpigmentering: sol- eller aldersflekker, fregner, postinflammatorisk hyperpigmentering og melasma.

Hjelper med kviser og kviser

Selv om det ikke brukes alene for å behandle akne, kan det inkorporeres i en akne -behandlingsrutine for å rense porene og redusere komedoner. Mandelsyre er antibakteriell, så det kan være spesielt nyttig for å redusere inflammatorisk akne. Det kan også bidra til å bli kvitt mørke kviser.

Mandelsyre for kviser og kviser

Mot rynker og fine linjer

Mandelsyre er en populær antiaging -ingrediens i hudpleieverdenen. Det kan bidra til å redusere fine linjer, og langvarig bruk kan forbedre hudens fasthet og elastisitet. Imidlertid reduserer det ikke uttrykkslinjer, for eksempel: B. linjene mellom øyenbrynene (passende referert til som “11s”). Imidlertid, når huden din er tørr, har noen studier vist at mandelsyre kan stimulere huden til å produsere mer talg eller naturlig olje.

Skånsom peeling for alle hudtyper

Mandelsyre er den mildeste av alle alfa -hydroksysyrer, så den kan brukes på flere hudtyper, inkludert de med sensitiv hud og rosacea. Selv mennesker som ikke kan bruke andre AHA kan ofte bruke mandelsyre uten å forårsake irritasjon. Det er spesielt bra for hud som er utsatt for misfarging fordi det ikke forårsaker betennelse og hyperpigmentering som andre AHA -er gjør.

mulige bivirkninger

Mandelsyreprodukter og peeling er mer hudvennlige enn andre AHA-behandlinger, og bivirkninger blir sjelden observert. Imidlertid kan alle alfa -hydroksysyreprodukter forårsake bivirkninger. Disse er mer sannsynlig å oppstå hvis du starter med en høy prosentandel av mandelsyreproduktet.

De vanligste bivirkningene er:

Tørr og flassende hud

Skallende hud

Irritasjon eller rødhet

Hud som er øm eller følsom for berøring

Mandelsyreskall oppmuntrer til forkjølelsessår. (Dette gjelder ikke bare mandelsyre; mange kjemiske peeling kan forårsake forkjølelsessår, det samme kan mikrodermabrasjon).

Hvis du ofte har forkjølelsessår, bør du vurdere å la en hudlege skrelle deg i stedet for en kosmetolog, eller bruk en veldig skånsom peeling hjemme. En hudlege kan foreskrive antiviral medisin for å forhindre et utbrudd. Dette er spesielt viktig å huske på hvis du skal gjøre skrubber som forberedelse til en større begivenhet, for eksempel et bryllup.

Ikke kombiner mandelsyre med reseptbelagte aktuelle medisiner med mindre hudlegen din anbefaler det.

Velge riktig skjønnhetsbehandling

Bruk mandelsyreskrubbe som et serum hjemme

Etter hvert som mandelsyre vokser i popularitet, lanseres flere og flere produkter som inneholder denne AHA. Det er flott å ha så mange alternativer, men hvordan vet du hvilke som passer for deg?

Over-the-counter reseptfrie produkter til hjemmebruk

For en mer strålende hudfarge og forbedring av små hudflekker og misfarging, er reseptfrie produkter eller dermakosmetikk det perfekte valget. Mandelsyre er en ingrediens i ansiktsvask og tonere, men brukes oftest som ansiktsserum og eksfoliator.

Ansiktsserum er produkter til daglig bruk. De påføres etter rensing (og etter ansikts tonerbehandling) og før påføring av lotion. Ansiktsserum er restprodukter og vil ikke vaskes av. De fleste ansiktsserumene med mandelsyre brukes bare om kvelden.

Påfør mandelsyre toner på kvelden mot rynker

Mandelsyreskall er sterkere enn serum. Du bør bruke dette maksimalt noen få ganger i uken. Siden de generelt inneholder en høyere andel mandelsyre, gir peeling umiddelbare synlige resultater, men de kan også være mer irriterende. Det er best å følge produsentens bruksanvisning.

Vær oppmerksom på at bruk av et mandelsyreprodukt sammen med en annen eksfoliator eller akne -behandling kan resultere i overdreven tørrhet og irritasjon. Hvis huden din blir irritert, ikke bruk mandelsyre på dager du bruker en annen skrubb.

Profesjonell kjemisk peeling

behandling av mandelsyre av en kosmetolog

Sterkere profesjonelle mandelsyreskall kan brukes til å behandle mer alvorlige tilfeller av hyperpigmentering, for eksempel melasma, samt alvorlige pigmenteringsmerker forårsaket av akne. Overfladisk peeling (microdermabrasion) utføres av en kosmetolog i en salong eller et medisinsk spasenter, og dypere peeling utføres av en hudlege. For å behandle kviser kombineres mandelsyre vanligvis med salisylsyre.

Med en peeling påføres en mandelinsyreoppløsning i ansiktet ditt og lar det virke i en viss periode, avhengig av hudtype. Det er ikke smertefullt, men du kan føle en kriblende eller brennende følelse under behandlingen. Med overfladisk peeling merker du kanskje ikke noen bivirkninger i det hele tatt. Etter en dypere peeling vil huden din skrelle og fornye seg i noen dager.

Få en kosmetolog til å gjøre mandelsyre -peeling 50 for rosacea

Mandelsyre peeling har et lavere potensial for bivirkninger enn glykolsyre peeling og er foretrukket for personer som er utsatt for hyperpigmentering. Dette er imidlertid ikke en engangsbehandling. Som med alle kjemiske peelinger må en rekke eksfolierende behandlinger følges for å oppnå gode resultater. Oftest utføres pro-peeling en gang i uken i seks til åtte uker (den nøyaktige behandlingsplanen vil imidlertid avhenge av huden din og resultatene du vil ha).

Etter den første peeling vil du legge merke til at huden din er mykere, mer strålende og glattere. Forvent imidlertid ikke at misfarging og fine linjer forbedres merkbart etter den første prosedyren. Resultatene begynner å vise seg.

Tips om bruk av mandelsyre

Tips om bruk av mandelsyre

Enten du bruker OTC-produkter eller pro-peeling, er det noen få ting du kan gjøre for å få de beste resultatene.

Velg en i begynnelsen Produkt med lav konsentrasjon av mandelsyre, slik som 5% eller 10%, slik at huden din kan venne seg til effekten av syren. En sterkt konsentrert peeling kan forårsake hudirritasjon, rødhet og kløe. Jo høyere prosentandel mandelsyre, desto større er risikoen for bivirkninger. Du kan fortsatt få flotte resultater med skrubber med lavere konsentrasjon hvis du bruker dem konsekvent. Surskalling med 40% eller 50% mandelsyre brukes til peelingterapier i skjønnhetssalonger.

Påfør solkrem daglig. AHA -peeling, serum og lignende kan gjøre huden din ekstremt følsom for sollys. Enten du bruker en reseptfri resept hjemme eller gjennomgår peelingbehandling, bruk SPF 30 eller høyere hver dag for å beskytte huden din mot de skadelige effektene av solen.

Påfør solkrem daglig for peelingterapi

sammendrag

Den største fordelen med mandelsyre er dens milde natur. Andre AHA og aktuelle retinoider kan fungere raskere og er generelt mer effektive, men ikke alle hudtyper tåler dem. For mer sensitive hudtyper er mandelsyre et veldig godt alternativ. Hvis du bruker medisinske hudpleieprodukter, er det viktig å få godkjenning fra hudlegen din før du legger til noe i din nåværende hudpleierutine. Uansett hvilken type mandelinsyrebehandling du velger, må du forberede deg på sakte og jevne resultater. Vær konsekvent og tålmodig!

Previous Post
Bygging av stjernemuskler – Hvordan trener Hollywood -skuespillere for rollene som superhelter?
Next Post
Zac Efron Baywatch Workout: Tren som superstjernen med denne treningsplanen!